Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Sardinia si Corsica (avion) 2024

Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Plecari: 7 septembrie

Vezi detalii in format PDF

Palau - Insula La Maddalena - Sassari - Castelsardo - Costa Smeraldav - Ajaccio - Corte – Bastia – Porto Vecchio
Servicii incluse:
• bilet de avion Bucureşti-Olbia şi retur;
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 7 nopti de cazare la hotel de 2- 3*
• 7 mic dejun;
• transfer aeroport-hotel -aeroport
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
Servicii neincluse:
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 20 de persoane;
• Traversarile cu feribotul dus-intors intre Sardinia si Corsica: preţ pentru bilete - 70 €/ pers.(se achită la înscriere)
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Destinatie: Italia

Durata: 7 nopti

Plecari: 7 septembrie

Vezi detalii in format PDF

Palau - Insula La Maddalena - Sassari - Castelsardo - Costa Smeraldav - Ajaccio - Corte – Bastia – Porto Vecchio
Servicii incluse:
• bilet de avion Bucureşti-Olbia şi retur;
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 7 nopti de cazare la hotel de 2- 3*
• 7 mic dejun;
• transfer aeroport-hotel -aeroport
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
Servicii neincluse:
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 20 de persoane;
• Traversarile cu feribotul dus-intors intre Sardinia si Corsica: preţ pentru bilete - 70 €/ pers.(se achită la înscriere)
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. București – Olbia - Palau Călătoria noastră începe în Aeroportul Internațional Henri Coandă. După formalitățile vamale ne îmbarcăm și zburăm către aeroportul din Olbia. Pregătiți-vă să vă îndrăgostiți iremediabil de natura idilică a Sardiniei, a doua insula ca marime din Marea Mediterana, dupa Sicilia. O provincie romana si mai apoi bizantina, insula a fost divizata intre secolele IX-XII in trei judete independente, care au intrat sub autoritatea regelui Aragon in perioada 1323-1409. In 1720 Sardinia a devenit un regat independent sub casa de Savoia, conducatorii Piemontului. La momentul unificarii italiene in 1860, regele Sardiniei a devenit regele Italiei. Avem transfer la hotel unde avem timp liber si vom discuta programul pentru urmatoarele zile. Cazare la hotel in zona Palau.

Ziua 2

 Ziua 2. Palau – Sassari – Castelsardo Mic dejun. Timp liber in Palau. Va recomandam sa va echipati cu pantofi comozi si sa urcati scarile pana Capo d’ Orso, o impresionanta piatra de granit, situata la 120 de metri inaltime, care si-a primit numele dupa asemanarea cu un urs. Nu uitati aparatul foto ca sa puteti surprinde cadre unice cu panorama incredibil de frumoasa. Pentru cei care doresc sa descopere insula Sardinia venim cu o propunere pentru o excursie optionala la Castelsardo si Sassari. Prima oprire va fi in Castelsardo, un sat pescaresc, cu case pastelate si strazi abrupte care este pazit de un impresionant castel medieval ce dateaza din secolul al XII-lea. A fost construit de familia Doria din Genova, iar satul s-a format la baza fortificatiei. Aragonezii l-au cucerit in anul 1448. De la inaltimea zidurilor castelului privelistea este impresionanta si te duce departe cu gandul de-a lungul coastei, pana in Corsica. Coboram in centrul satului si privirile ne sunt atrase de clopotnita in culori vesele ale Catedralei Sf Anton, care adaposteste unul dintre cele mai frumoase altare din Sardinia din secolul al XV-lea. Moment de răgaz (timp liber): Fregola reprezinta varianta locala a cuscusului, iar fregola cu fructe de mare si sofran este o delicatesa locala. Putini stiu ca Sardinia are traditie in cultivarea sofranului. Asa ca cel mai scump condiment este utilizat in multe feluri de mancare tipice sarde. Pofta buna! Ne continuam excursia si ne indreptam spre Sassari , al doilea oras ca marime al Sardiniei, important centru cultural, turistic si comercial. In centrul vechi al orasului zarim Fantana Rosello si admiram eleganta arhitectura neoclasica in Piazza d’Italia si a cladirii care adaposteste Teatro Civico. In cursul dupa amiezii ne reintoarcem la hotelul nostru din Palau pentru cazare.

Ziua 3

 Ziua 3. Insula Maddalena – Insula Caprera Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională în Insula Maddalena. Traversăm cu feribotul şi avem în faţă o insula pitorească cu cadre naturale superbe dar şi un oraş frumos cu clădiri de granit roz şi străduţe vechi, pietruite care ne întâmpină cu un aer de vacanţă! Din Maddalena ne îndreptăm către Caprera, o insulă vecină acoperită cu păduri de pin și plină de trasee de drumeție. Insula s-a aflat în proprietatea lui Giuseppe Garibaldi. Partea de sud ascunde câteva plaje retrase cu nisip fin, care te fac să nu mai vrei să părăsești niciodată insula. Cel mai frumos traseu este cel care te poartă spre „vârful” insulei, unde se află Turnul Teialone, un obiectiv foarte frumos, în jurul căruia trăiesc comunități mari de pescăruși, cormorani și șoimi. Cei care aleg să rămână în Palau pot petrece o zi minunată pe plajă, pot practica sporturi acvatice, iar de asemenea pot vizita Centrul Internațional al Recifului de Corali, un minunat acvariu unde turiștii pot vedea exemplare exotice de corali, meduze, pești și chiar un cuplu de crocodili. Zona este renumită pentru lagunele sale excelente pentru scufundări și snorkeling. Seara cazare la acelaşi hotel din zona Palau.

Ziua 4

 Ziua 4. Palau – Bonifacio - Ajaccio - Corte Mic dejun. Dimineața plecăm din Palau spre portul Santa Teresa di Gallura, unde ne îmbarcăm pe un vas cu destinația Bonifacio, pe Insula Corsica, teritoriu francez cu o vastă moștenire culturală italiană. Cea de-a treia insula din Marea Mediterana ca marime, Corsica este un loc salbatic si frumos, corect descris ca un munte in mare. Linia coastei este impresionanta, cu creste neregulate si plaje minunate. Corsica se bucura de o mostenire de frumoase biserici romanice precum si de cateva monumente megalitice importante, cele mai cunoscute fiind luptatorii de piatra de la Filitosa. Un prim contact cu aceasta insula il avem atunci cand coboram de pe vas chiar in portul Bonifacio, cel mai sudic punct al insulei, avand partea de sus a orasului, fortificata, asezata pe stancile abrupte de calcar, in care marea a sapat pesteri pline de ecou. De aici intr-o zi senina privelistea de intinde pana in Sardinia. Cetatea din secolul al XII-lea a fost candva sediul Legiunii Straine Franceze. De aici pornim cu autocarul spre Ajaccio, capitala din partea de sud a Insulei Corsica si orașul lui Napoleon, un loc fermecător care pe timpul zilei geme de turiști iubitori de mare, iar noaptea cu greu își găsește somnul, preferând să petreacă până la răsărit. Aici putem vizita casa memorială Napoleon Bonaparte, Palais Fech - Musée des BeauxArts și vechea fortăreață. In cursul dupa-amiezii ajungem in Corte. Cazare la hotel in Corte.

Ziua 5

 Ziua 5. Corte - Bastia Dupa micul dejun incepem explorarea orasului Corte, situat in centrul insulei si care este principalul oras universitar. Intre 1755 si 1769 a fost capitala Corsicai independente pentru scurt timp. Strazile abrupte ale orasului vechi si cetatea dominata de clopotnita sa sunt situate pe un promontoriu stancos. Pentru a afla mai multe despre viata si antropologia corsicana va recomandam sa vizitati Musee de la Corse din cetate. Ne continuăm drumul spre Bastia, un oraș de coastă fermecător, care deși deține al doilea port francez ca mărime, și-a păstrat calmul specific refuzând să se transforme într-un oraș complet turistic. Orașul a fost întemeiat de genovezi în 1380, iar până în 1811 a servit drept capitală a insulei. Bastia păstrează intactă și astăzi eleganța sa italiană, redată prin arhitectura superbă, prin aleile întortocheate și prin frumoasa piață St. Nicolas, epicentrul vieții sociale și culturale a orașului. Ne plimbăm prin Terra Vecchia și Terra Nova, cele două mari părți distincte ale orașului. Moment de răgaz(timp liber): Portul insusi are un tarm plin de viata, cu multe cafenele si restaurante asezate de-o parte si de alta a Eglise de St-Jean Baptiste, datand din secolul al XVI-lea. Treceti pragul unui restaurant local care va propune preparate traditionale gatite, cele mai cunoscute fiind: aziminu - o supa de peste corsicana, anchoaide - diverse specialitati pe baza de languste, crustacee si fructe de mare, pulenta – mamaliga din faina de castane, vinete umplute à la bonifacienne. Mesele se termina intr-o nota dulce, cu un fruct copt sub soarele mediteranean sau cu o prajitura pentru pofticiosi. Va recomandam fiadonne, o prajitura cu branza brocciu si lamaie, o specialitate incontestabila a Corsicii sau celebrele canistrelli corsicane – niste fursecuri uscate parfumate cu anason sau lamaie. Seara ne întoarcem la acelasi hotel din Corte pentru cazare.

Ziua 6

 Ziua 6. Corte – Porto-Vecchio - Bonifacio - Palau Mic dejun. Azi ne luam ramas bun de la Corsica dar nu inainte de mai face o oprire in Golfe de Porto- Vecchio cu ale sale plaje splendide. Aici incepe Côte des Nacres ( perla suprema a coastei), cu plaje nisipoase, mari porturi de agrement , baruri si discoteci. Orasul s-a dezvoltat in jurul cetatii medievale ridicate in secolul al XVI-lea. Centrul vechi al orasului este un labirint de stradute inguste pline de farmec si culoare. Moment de răgaz (timp liber) : Castanele sunt intens folosite in bucataria corsicana, pentru ca au o traditie veche in insula. In timpul dominatiei genoveze padurile de castane au fost plantate in interiorul Corsicii ca alternativa la cereale care erau greu de cultivat. Castanele sunt bogate in calorii, pot fi uscate si macinate, iar din faina obtinuta se prepara o gama larga de prajituri. La cateva minute de mers pe jos fata de centrul vechi al orasului se afla Portul care este marginit de cafenele si este un loc excelent pentru a savura o bautura racoritoare sau de ce nu o inghetata de castane! Ne indreptam spre Bonifacio de unde ne vom imbarca pe feribotul catre Sardinia. Seara sosire si cazare la hotel in zona Palau.

Ziua 7

 Ziua 7. Palau – Costa Smeralda – Olbia Astăzi va propuem o excursie optionala inedita pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din Sardinia : Costa Smeralda Intrebati orice italian unde ar dori cel mai mult sa isi petreaca o vacanta pe litoralul italian si aproape toti va vor raspunde: Sardinia, si in special Costa Smeralda sau Coasta de Smarald. Poveste de basm a acestei zone de coasta din nord-estul insulei a inceput atunci cand Aga Khan a construit aici un sat-statiune de lux – Porto Cervo in anul 1960. I-au urmat si alte statiuni asemanantoare, si astfel Sardinia a devenit una dintre destinatiile estivale exclusiviste din Europa. Am ajuns si noi aici in faimoasa statiune Port Cervo si ne plimbam la pas pentru a surprinde atmosfera vibranta emanata de nenumaratele restaurante animate deopotriva de turisti dar si de localnici, de magazinele frumos amenajate dar si de atelierele artistilor locali. Tot in 1960 a fost ridicata, deasupra portului de agrement din Porto Cervo si La Chiesa di Stella Maris, una dintre cele mai frumoase cladiri ale orasului, o capodopera a arhitecturii moderne a carei istorie este strans legata de protagonistii care au facut posibila nasterea Coastei de Smarald. Proiectul apartine unuia dintre arhitectii de la curtea principelui, Michele Busiri Vici, cel care i-a propus lui Aga Khan crearea unui lacas de cult in acest sat si care sa primeasca mii de turisti din intreaga lume. Biserica Stella Maris este impodobita in interior cu lucrarile artistului Luciano Minguzzi, unul dintre cei mai prestigiosi sculptori de pe scena artistica italiana si care in deceniile ce au urmat constructiei structurii a creat frumoase portaluri din bronz pe tot teritoriul Italiei. Tot aici se afla si pictura Mater Dolorosa a lui El Greco, donata de ambasadorul Belgiei. Ne indreptam spre Porto Rotondo, un mic orasel care este de fapt un port cu 800 de locuri pentru ambarcatiuni si care ocupa spatiul intre golfurile Cugnana si Marinella. Porto Rotondo cel de acum a fost refacut la initiativa unor investitori italieni si englezi, dupa model venetian. De aceea, daca mergeti astazi prin oras veti gasi stradute si piatete asemenatoare cu cele venetiene. Pana si piata centrala a orasului poarta denumirea faimoasei piete din Venetia, San Marco. Mergeti pe Ponta Vulpe , in Piazzetta San Marco, la amfiteatrul de granit dar si la o plimbare pe plajele Spiaggia Ira si Spiaggia dei Sassi, doua locuri cunoscute drept cele mai frumoase din zona, Moment de răgaz (timp liber) : Pentru ca se apropie ora pranzului cautati terasele si restaurantele dinspre mare, acolo unde veti putea zari una dintre vedetele internationale care isi petrec vacanta aici in timp ce savurati un pranz ce include delicioase preparate sarde. Pofta buna! Ultimul obiectiv din programul de azi este Olbia , un oras cu o istorie interesanta intrucat a fost locuit de greci si de fenicieni. In apropierea portului se afla Muzeul de Arheologie, un edificiu modern care adaposteste diferite artefacte istorice dar si amulete romane si ceramica veche. Cel mai important monument medieval din zona este Chiesa di San Simplicio. Biserica, dedicata episcopului Simplicio, care a murit martir in timpul persecutiilor imparatului Diocletian, se afla pe un deal care a fost candva in afara zidurilor orasului. Lucrarile de constructie au durat de la sfarsitul secolului al XI-lea pana la inceputul secolului al XII-lea si marcheaza cea mai veche marturie a raspandirii crestinismului pe insula. Moment de răgaz (timp liber) : Bucataria zonei cuprinde numeroase delicii printre care vinurile dulci, uleiul de masline, nuga sau branza, numai bune de impachetat si de dus acasa la cei dragi. In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din zona Palau pentru cazare

Ziua 8

 Ziua 8. Olbia - Bucuresti Mic dejun. Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre aeroportul din Olbia pentru zborul spre casa.

Ziua 1

 Ziua 1. București – Olbia - Palau Călătoria noastră începe în Aeroportul Internațional Henri Coandă. După formalitățile vamale ne îmbarcăm și zburăm către aeroportul din Olbia. Pregătiți-vă să vă îndrăgostiți iremediabil de natura idilică a Sardiniei, a doua insula ca marime din Marea Mediterana, dupa Sicilia. O provincie romana si mai apoi bizantina, insula a fost divizata intre secolele IX-XII in trei judete independente, care au intrat sub autoritatea regelui Aragon in perioada 1323-1409. In 1720 Sardinia a devenit un regat independent sub casa de Savoia, conducatorii Piemontului. La momentul unificarii italiene in 1860, regele Sardiniei a devenit regele Italiei. Avem transfer la hotel unde avem timp liber si vom discuta programul pentru urmatoarele zile. Cazare la hotel in zona Palau.

Ziua 2

 Ziua 2. Palau – Sassari – Castelsardo Mic dejun. Timp liber in Palau. Va recomandam sa va echipati cu pantofi comozi si sa urcati scarile pana Capo d’ Orso, o impresionanta piatra de granit, situata la 120 de metri inaltime, care si-a primit numele dupa asemanarea cu un urs. Nu uitati aparatul foto ca sa puteti surprinde cadre unice cu panorama incredibil de frumoasa. Pentru cei care doresc sa descopere insula Sardinia venim cu o propunere pentru o excursie optionala la Castelsardo si Sassari. Prima oprire va fi in Castelsardo, un sat pescaresc, cu case pastelate si strazi abrupte care este pazit de un impresionant castel medieval ce dateaza din secolul al XII-lea. A fost construit de familia Doria din Genova, iar satul s-a format la baza fortificatiei. Aragonezii l-au cucerit in anul 1448. De la inaltimea zidurilor castelului privelistea este impresionanta si te duce departe cu gandul de-a lungul coastei, pana in Corsica. Coboram in centrul satului si privirile ne sunt atrase de clopotnita in culori vesele ale Catedralei Sf Anton, care adaposteste unul dintre cele mai frumoase altare din Sardinia din secolul al XV-lea. Moment de răgaz (timp liber): Fregola reprezinta varianta locala a cuscusului, iar fregola cu fructe de mare si sofran este o delicatesa locala. Putini stiu ca Sardinia are traditie in cultivarea sofranului. Asa ca cel mai scump condiment este utilizat in multe feluri de mancare tipice sarde. Pofta buna! Ne continuam excursia si ne indreptam spre Sassari , al doilea oras ca marime al Sardiniei, important centru cultural, turistic si comercial. In centrul vechi al orasului zarim Fantana Rosello si admiram eleganta arhitectura neoclasica in Piazza d’Italia si a cladirii care adaposteste Teatro Civico. In cursul dupa amiezii ne reintoarcem la hotelul nostru din Palau pentru cazare.

Ziua 3

 Ziua 3. Insula Maddalena – Insula Caprera Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională în Insula Maddalena. Traversăm cu feribotul şi avem în faţă o insula pitorească cu cadre naturale superbe dar şi un oraş frumos cu clădiri de granit roz şi străduţe vechi, pietruite care ne întâmpină cu un aer de vacanţă! Din Maddalena ne îndreptăm către Caprera, o insulă vecină acoperită cu păduri de pin și plină de trasee de drumeție. Insula s-a aflat în proprietatea lui Giuseppe Garibaldi. Partea de sud ascunde câteva plaje retrase cu nisip fin, care te fac să nu mai vrei să părăsești niciodată insula. Cel mai frumos traseu este cel care te poartă spre „vârful” insulei, unde se află Turnul Teialone, un obiectiv foarte frumos, în jurul căruia trăiesc comunități mari de pescăruși, cormorani și șoimi. Cei care aleg să rămână în Palau pot petrece o zi minunată pe plajă, pot practica sporturi acvatice, iar de asemenea pot vizita Centrul Internațional al Recifului de Corali, un minunat acvariu unde turiștii pot vedea exemplare exotice de corali, meduze, pești și chiar un cuplu de crocodili. Zona este renumită pentru lagunele sale excelente pentru scufundări și snorkeling. Seara cazare la acelaşi hotel din zona Palau.

Ziua 4

 Ziua 4. Palau – Bonifacio - Ajaccio - Corte Mic dejun. Dimineața plecăm din Palau spre portul Santa Teresa di Gallura, unde ne îmbarcăm pe un vas cu destinația Bonifacio, pe Insula Corsica, teritoriu francez cu o vastă moștenire culturală italiană. Cea de-a treia insula din Marea Mediterana ca marime, Corsica este un loc salbatic si frumos, corect descris ca un munte in mare. Linia coastei este impresionanta, cu creste neregulate si plaje minunate. Corsica se bucura de o mostenire de frumoase biserici romanice precum si de cateva monumente megalitice importante, cele mai cunoscute fiind luptatorii de piatra de la Filitosa. Un prim contact cu aceasta insula il avem atunci cand coboram de pe vas chiar in portul Bonifacio, cel mai sudic punct al insulei, avand partea de sus a orasului, fortificata, asezata pe stancile abrupte de calcar, in care marea a sapat pesteri pline de ecou. De aici intr-o zi senina privelistea de intinde pana in Sardinia. Cetatea din secolul al XII-lea a fost candva sediul Legiunii Straine Franceze. De aici pornim cu autocarul spre Ajaccio, capitala din partea de sud a Insulei Corsica si orașul lui Napoleon, un loc fermecător care pe timpul zilei geme de turiști iubitori de mare, iar noaptea cu greu își găsește somnul, preferând să petreacă până la răsărit. Aici putem vizita casa memorială Napoleon Bonaparte, Palais Fech - Musée des BeauxArts și vechea fortăreață. In cursul dupa-amiezii ajungem in Corte. Cazare la hotel in Corte.

Ziua 5

 Ziua 5. Corte - Bastia Dupa micul dejun incepem explorarea orasului Corte, situat in centrul insulei si care este principalul oras universitar. Intre 1755 si 1769 a fost capitala Corsicai independente pentru scurt timp. Strazile abrupte ale orasului vechi si cetatea dominata de clopotnita sa sunt situate pe un promontoriu stancos. Pentru a afla mai multe despre viata si antropologia corsicana va recomandam sa vizitati Musee de la Corse din cetate. Ne continuăm drumul spre Bastia, un oraș de coastă fermecător, care deși deține al doilea port francez ca mărime, și-a păstrat calmul specific refuzând să se transforme într-un oraș complet turistic. Orașul a fost întemeiat de genovezi în 1380, iar până în 1811 a servit drept capitală a insulei. Bastia păstrează intactă și astăzi eleganța sa italiană, redată prin arhitectura superbă, prin aleile întortocheate și prin frumoasa piață St. Nicolas, epicentrul vieții sociale și culturale a orașului. Ne plimbăm prin Terra Vecchia și Terra Nova, cele două mari părți distincte ale orașului. Moment de răgaz(timp liber): Portul insusi are un tarm plin de viata, cu multe cafenele si restaurante asezate de-o parte si de alta a Eglise de St-Jean Baptiste, datand din secolul al XVI-lea. Treceti pragul unui restaurant local care va propune preparate traditionale gatite, cele mai cunoscute fiind: aziminu - o supa de peste corsicana, anchoaide - diverse specialitati pe baza de languste, crustacee si fructe de mare, pulenta – mamaliga din faina de castane, vinete umplute à la bonifacienne. Mesele se termina intr-o nota dulce, cu un fruct copt sub soarele mediteranean sau cu o prajitura pentru pofticiosi. Va recomandam fiadonne, o prajitura cu branza brocciu si lamaie, o specialitate incontestabila a Corsicii sau celebrele canistrelli corsicane – niste fursecuri uscate parfumate cu anason sau lamaie. Seara ne întoarcem la acelasi hotel din Corte pentru cazare.

Ziua 6

 Ziua 6. Corte – Porto-Vecchio - Bonifacio - Palau Mic dejun. Azi ne luam ramas bun de la Corsica dar nu inainte de mai face o oprire in Golfe de Porto- Vecchio cu ale sale plaje splendide. Aici incepe Côte des Nacres ( perla suprema a coastei), cu plaje nisipoase, mari porturi de agrement , baruri si discoteci. Orasul s-a dezvoltat in jurul cetatii medievale ridicate in secolul al XVI-lea. Centrul vechi al orasului este un labirint de stradute inguste pline de farmec si culoare. Moment de răgaz (timp liber) : Castanele sunt intens folosite in bucataria corsicana, pentru ca au o traditie veche in insula. In timpul dominatiei genoveze padurile de castane au fost plantate in interiorul Corsicii ca alternativa la cereale care erau greu de cultivat. Castanele sunt bogate in calorii, pot fi uscate si macinate, iar din faina obtinuta se prepara o gama larga de prajituri. La cateva minute de mers pe jos fata de centrul vechi al orasului se afla Portul care este marginit de cafenele si este un loc excelent pentru a savura o bautura racoritoare sau de ce nu o inghetata de castane! Ne indreptam spre Bonifacio de unde ne vom imbarca pe feribotul catre Sardinia. Seara sosire si cazare la hotel in zona Palau.

Ziua 7

 Ziua 7. Palau – Costa Smeralda – Olbia Astăzi va propuem o excursie optionala inedita pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din Sardinia : Costa Smeralda Intrebati orice italian unde ar dori cel mai mult sa isi petreaca o vacanta pe litoralul italian si aproape toti va vor raspunde: Sardinia, si in special Costa Smeralda sau Coasta de Smarald. Poveste de basm a acestei zone de coasta din nord-estul insulei a inceput atunci cand Aga Khan a construit aici un sat-statiune de lux – Porto Cervo in anul 1960. I-au urmat si alte statiuni asemanantoare, si astfel Sardinia a devenit una dintre destinatiile estivale exclusiviste din Europa. Am ajuns si noi aici in faimoasa statiune Port Cervo si ne plimbam la pas pentru a surprinde atmosfera vibranta emanata de nenumaratele restaurante animate deopotriva de turisti dar si de localnici, de magazinele frumos amenajate dar si de atelierele artistilor locali. Tot in 1960 a fost ridicata, deasupra portului de agrement din Porto Cervo si La Chiesa di Stella Maris, una dintre cele mai frumoase cladiri ale orasului, o capodopera a arhitecturii moderne a carei istorie este strans legata de protagonistii care au facut posibila nasterea Coastei de Smarald. Proiectul apartine unuia dintre arhitectii de la curtea principelui, Michele Busiri Vici, cel care i-a propus lui Aga Khan crearea unui lacas de cult in acest sat si care sa primeasca mii de turisti din intreaga lume. Biserica Stella Maris este impodobita in interior cu lucrarile artistului Luciano Minguzzi, unul dintre cei mai prestigiosi sculptori de pe scena artistica italiana si care in deceniile ce au urmat constructiei structurii a creat frumoase portaluri din bronz pe tot teritoriul Italiei. Tot aici se afla si pictura Mater Dolorosa a lui El Greco, donata de ambasadorul Belgiei. Ne indreptam spre Porto Rotondo, un mic orasel care este de fapt un port cu 800 de locuri pentru ambarcatiuni si care ocupa spatiul intre golfurile Cugnana si Marinella. Porto Rotondo cel de acum a fost refacut la initiativa unor investitori italieni si englezi, dupa model venetian. De aceea, daca mergeti astazi prin oras veti gasi stradute si piatete asemenatoare cu cele venetiene. Pana si piata centrala a orasului poarta denumirea faimoasei piete din Venetia, San Marco. Mergeti pe Ponta Vulpe , in Piazzetta San Marco, la amfiteatrul de granit dar si la o plimbare pe plajele Spiaggia Ira si Spiaggia dei Sassi, doua locuri cunoscute drept cele mai frumoase din zona, Moment de răgaz (timp liber) : Pentru ca se apropie ora pranzului cautati terasele si restaurantele dinspre mare, acolo unde veti putea zari una dintre vedetele internationale care isi petrec vacanta aici in timp ce savurati un pranz ce include delicioase preparate sarde. Pofta buna! Ultimul obiectiv din programul de azi este Olbia , un oras cu o istorie interesanta intrucat a fost locuit de greci si de fenicieni. In apropierea portului se afla Muzeul de Arheologie, un edificiu modern care adaposteste diferite artefacte istorice dar si amulete romane si ceramica veche. Cel mai important monument medieval din zona este Chiesa di San Simplicio. Biserica, dedicata episcopului Simplicio, care a murit martir in timpul persecutiilor imparatului Diocletian, se afla pe un deal care a fost candva in afara zidurilor orasului. Lucrarile de constructie au durat de la sfarsitul secolului al XI-lea pana la inceputul secolului al XII-lea si marcheaza cea mai veche marturie a raspandirii crestinismului pe insula. Moment de răgaz (timp liber) : Bucataria zonei cuprinde numeroase delicii printre care vinurile dulci, uleiul de masline, nuga sau branza, numai bune de impachetat si de dus acasa la cei dragi. In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din zona Palau pentru cazare

Ziua 8

 Ziua 8. Olbia - Bucuresti Mic dejun. Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre aeroportul din Olbia pentru zborul spre casa.