Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Israel-Iordania

Circuite turistice Israel-Iordania

Statul Israel este o republică parlamentară localizată în Orientul Mijlociu, de-a lungul malului de est al Mării Mediterane. Se învecinează cu Libanul, în nord, Siria în nord-est, Iordania și Cisiordania, în est, Egipt și Fâșia Gaza, la sud-vest, și conține caracteristici din punct de vedere geografic diverse în suprafața sa relativ mică. Are capitala în orașul Ierusalim Israelul este definit în „Declarația de Independență” și în legile lui de bază ca un stat evreiesc și democratic și este singurul stat din lume unde evreii sunt majoritari.Iordania este o țară arabă din Orientu...

Citeste mai mult

Circuite turistice Israel-Iordania


Te-ai gandit vreodata sa faci o excursie in Israel, pentru a vedea cat de frumos este acest loc? Din aceasta lista oricine poate vedea ca Israelul are o multime de atractii turistice. Dupa cum stie fiecare, statul Israel modern isi are radacinile religioase pe teritoriul Israelului biblic si odata ce calatorim pe aceste meleaguri vom putea sa invatam istorie mai in detaliu, sa rememoram faptele biblice si sa cunoastem, la propriu, locurile mentionate in Biblie. Haideti sa vedem care sunt acesta! Vechiul oras Acre/Akkro este cel mai mare oras imprejmuit de ziduri de pe tarmurile golfului Haifa. Ca cel mai mare port natural din Galileea si din Israel, poarta pe umerii sai o lunga istorie de cuceriri si de imperii. A fost una din fortificatiile si porturile cele mai importante ale cruciatilor. Acre a fost un port important in Orientul mijlociu, fiind la acelasi nivel cu Alexandria si Constantinopol. Astazi gazduieste, in principal, vase de pescuit de mici dimensiuni. Ca parte din imperiul israelian, Acre a fost incorporat in imperiul lui Alexandru cel mare dupa cucerirea acestuia in 332 i.e.n. Orasul a fost, pana la urma, asediat de catre regele egiptean Ptolemeu al II-lea, care-l redenumeste in Ptolemias in secolul al II-lea e.n.
Acest nume a ramas pana la cucerirea musulmana din secolul al VII-lea e.n., cand a revenit la numele antic. Confuzia asupra a cum sa se numeasca orasul a dus la compunerea numelui, dupa cucerirea cruciatilor din 1104, devenind un oras cunoscut sub numele de St. Jean d’Acre sau, pe scurt, Acre. Napoleon a debarcat in Palestina si a asaltat Acre in 1799, dar nu a reusit sa cucereasca orasul. In cele din urma, campania sa din Orientul mijlociu a esuat, retragandu-se astfel in Franta.
Iordania este o tara bogata in obiective turistice, cu o puternica insemnatate religioasa si istorica pentru omenire.

  1. Petra este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Cetatea antica Petra a fost sculptata intr-un canion de catre poporul nanibian, fiind o adevarata fortareata de necucerit. Pozitia sa strategica pe rutele comerciale ale Orientului a atras atentia romanilor care au si cucerit-o in anul 106. Dupa o serie de cutremure, cetatea a fost parasita in secolul VII, pana in 1812, cand a fost redescoperita de catre exploratorul Johann Ludwig Burckhardt. Templele sapate direct in stanca sunt un tezaur cunoscut in intreaga lume, intrand in Patrimoniul Mondial al UNESCO din 1985.


  2. Amman este capitala Iordaniei, construita pe 7 coline, asemeni Romei Antice, se intinde acum pe mai bine de 20 de coline, fiind un oras istoric, imbracat in albul caselor de piatra, dar si modern, flancat de zgarie norii din zona noua.
    Nu trebuie ratata Moscheea Al Husseini, zona arheologica dealul Citadelei, cu vestigii din perioardele istoriei milenare a orasului - Templul lui Hercule, Biserica bizantina sau Teatrul Roman, Muzeul Regal de Automobile, o colectie de masini a familiei regale, dar nici multimea de terase, baruri si restaurante care se anima mai ales pe seara, cand orasul vibreaza asemeni unui hot spot european.

  3. Desertul Wadi Rum, cunoscut si ca Valea Lunii, este cea mai cunoscuta zona de desert din lume datorita nisipului rosu printre care se intrezaresc stanci, intr-un peisaj spectaculos. De faima acestui loc se leaga si numele ofiterul britanic T. E. Lawrence, care indragostindu-se de aceste meleaguri, a pornit un razboi de guerrilla pentru a ajuta musulmani sa se elibereze de sub dominatie otomana, dupa mai bine de 5 secole de ocupatie.


  4. Marea Moarta este cel mai adanc loc de pe Pamant, situat la 424 de metri sub nivelul oceanului planetar. Salinitatea in aceasta zona este 34%, asa ca pur si simplu plutesti in apa, orice ai face. Namolul si apele minerale de la Marea Moarta sunt recunoscute pentru proprietatile terapeutice si cosmetice, astfel ca centrele de spa si wellness din zona se numara printre cele mai consacrate din lume.

  5. Aqaba este singurul port al Iordaniei si cea mai cautata statiune turistica a tarii, rivalizand cu destinatii exclusiviste din Emiratele Arabe. Din portul Aqaba se vede orasul Eliat din Israelul, Egiptul si Arabia Saudita.

  6. In Madaba se afla o singura biserica crestina, inchinata Sfantului Gheorghe, care adaposteste una dintre comorile istoriei, o harta a Tarii Sfinte. Despre aceasta se crede a fi cea mai veche harta a Tarii Sfinte, din secolul VI, fiind lucrata sub forma unui mozaic.

  7. La doar 10 km de Madaba se afla muntele Nebo, iar potrivit traditiei iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei, Pamantul Sfant in care nu i-a fost ingaduit sa paseasca. Legenda spune ca aici a si murit Moise la varsta de 120 de ani, muntele fiind un loc de pelerinaj atat pentru lumea iudaica, cat si pentru crestini.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.