Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Islanda - Cantecul Elfilor *


Descriere

Destinatie: Islanda

Durata: 7 nopti

Servicii incluse:

·         Bilet de avion Bucuresti – Keflavik (Reykjavik) – Bucuresti, via Munchen, Compania LUFTHANSA

·         Cazare 7 nopti la hoteluri de 3* astfel:

o   1 noapte cazare cu mic dejun hotel B&B Keflavik 3* sau similar Keflavik

o   2 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) hotel Dyrholaey 3* sau similar

o   1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* zona Hella

o   1 noapte cazare cu mic dejun hotel Geysir Bungalows 3* sau similar Geysir

o   2 nopti cazare cu mic dejun hotel Arctic Comfort 3* sau similar Reykjavik

·         Tur de oras cu ghid local Reykjavik

·         Excursie pe Coasta de Sud – LAVA Center - Skogarfoss, Seljalandsfoss – Plaja Reynisfara

·         Excursie pe Coasta de Sud-Est – Parcul National Skaftafell – laguna glaciara Jokulsarlon

·         Excursie in Insulele Vestmanna

·         Excursie pe Ringul De Aur:  Parcul National Thingvellir -Geysir (Marele Gheizer) - Gullfoss

·         Excursie la Cascadele Hraunfossar – Barnafoss - Craterul Grabrok

·         Pranz tip la pachet in ziua de 07 iulie

·         Plimbare cu barca pe laguna glaciara Jokulsarlon

·         Intrare la LAVA Center – cinema & expozitie

·         Transport cu autocar local

·         Insotitor roman de grup

·                     taxele de aeroport si combustibil: 399 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)

 

Servicii neincluse:


·                     asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)

·                     intrarile la obiectivele turistice care nu sunt mentionate in program

·                     excursiile optionale

·                     bacsis pentru soferi si ghizi locali

·                     Suplimentul de demipensiune: 135 Euro/persoana

Include 2 cine cu 3 feluri de mancare in serile 08 si 09 iulie (recomandat datorita faptului ca in Islanda, in afara marilor orase, hotelurile au o localizare izolata in mijlocul naturii).

ATENTIE: optarea pentru acest serviciu se face o data cu rezervarea pachetului de servicii

 

Excursii optionale (se achita la fata locului , tarife valabile pentru minim 15 de participanti)

                    Echitatie agrement

           Tarif: 105 Euro/persoana si include: indrumator, cal islandez

                    Observarea Balenelor

Tarif: 105 Euro/persoana si include: transport local dus-intors, insotitor local

                    Laguna Albastra

Tarif: 80 Euro/persoana si include: transfer, intrare complex, prosop, masca Silica, 1 bautura

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

        Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

        Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

        Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

        Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

 

 

      

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

Ø       Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!

Ø        Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

·  TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

·    Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.

·    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.

·    Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Tour Operator, iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.

·    Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

·    Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

·    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

·    Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

 

DOCUMENTE DE CALATORIE

DOCUMENTE DE CALATORIE

·    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

·    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).

·    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

·    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

·    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

·    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

·    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

·    Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

·    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

·    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·    Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

·    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

·    Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

·    Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.

·    Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

·    Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

·    Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

·    In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, INTERRA  aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, INTERRA poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.

·    Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%. 

Destinatie: Islanda

Durata: 7 nopti

Servicii incluse:

·         Bilet de avion Bucuresti – Keflavik (Reykjavik) – Bucuresti, via Munchen, Compania LUFTHANSA

·         Cazare 7 nopti la hoteluri de 3* astfel:

o   1 noapte cazare cu mic dejun hotel B&B Keflavik 3* sau similar Keflavik

o   2 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) hotel Dyrholaey 3* sau similar

o   1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* zona Hella

o   1 noapte cazare cu mic dejun hotel Geysir Bungalows 3* sau similar Geysir

o   2 nopti cazare cu mic dejun hotel Arctic Comfort 3* sau similar Reykjavik

·         Tur de oras cu ghid local Reykjavik

·         Excursie pe Coasta de Sud – LAVA Center - Skogarfoss, Seljalandsfoss – Plaja Reynisfara

·         Excursie pe Coasta de Sud-Est – Parcul National Skaftafell – laguna glaciara Jokulsarlon

·         Excursie in Insulele Vestmanna

·         Excursie pe Ringul De Aur:  Parcul National Thingvellir -Geysir (Marele Gheizer) - Gullfoss

·         Excursie la Cascadele Hraunfossar – Barnafoss - Craterul Grabrok

·         Pranz tip la pachet in ziua de 07 iulie

·         Plimbare cu barca pe laguna glaciara Jokulsarlon

·         Intrare la LAVA Center – cinema & expozitie

·         Transport cu autocar local

·         Insotitor roman de grup

·                     taxele de aeroport si combustibil: 399 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)

 

Servicii neincluse:


·                     asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)

·                     intrarile la obiectivele turistice care nu sunt mentionate in program

·                     excursiile optionale

·                     bacsis pentru soferi si ghizi locali

·                     Suplimentul de demipensiune: 135 Euro/persoana

Include 2 cine cu 3 feluri de mancare in serile 08 si 09 iulie (recomandat datorita faptului ca in Islanda, in afara marilor orase, hotelurile au o localizare izolata in mijlocul naturii).

ATENTIE: optarea pentru acest serviciu se face o data cu rezervarea pachetului de servicii

 

Excursii optionale (se achita la fata locului , tarife valabile pentru minim 15 de participanti)

                    Echitatie agrement

           Tarif: 105 Euro/persoana si include: indrumator, cal islandez

                    Observarea Balenelor

Tarif: 105 Euro/persoana si include: transport local dus-intors, insotitor local

                    Laguna Albastra

Tarif: 80 Euro/persoana si include: transfer, intrare complex, prosop, masca Silica, 1 bautura

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

        Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

        Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

        Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

        Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

 

 

      

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

Ø       Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!

Ø        Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

·  TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

·    Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.

·    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.

·    Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Tour Operator, iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.

·    Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

·    Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

·    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

·    Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

 

DOCUMENTE DE CALATORIE

DOCUMENTE DE CALATORIE

·    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

·    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).

·    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

·    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

·    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

·    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

·    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

·    Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

·    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

·    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·    Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

·    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

·    Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

·    Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.

·    Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

·    Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

·    Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

·    In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, INTERRA  aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, INTERRA poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.

·    Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%. 

Itinerariu

Ziua 1

05 iulie Bucuresti - Reykjavik Intalnire cu insotitorul de grup la ora 17:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa Companiei LUFTHANSA LH1655 cu decolare la ora 19:10. Sosire la Munchen la ora 20:10. Scurta escala si decolare la ora 22:00 cu zborul LH2468 catre Keflavik si sosire la ora 23:55 in Islanda. Transfer si cazare hotel B&B Keflavik 3* sau similar Keflavik.

Ziua 2

06 iulie Coasta de Sud – LAVA Center - Skogarfoss, Seljalandsfoss – Plaja Reynisfara Mic dejun. Astazi incepem turul initiatic al Islandei, o tara a contrastelor naturale, pe aceasta suprafata restransa gasindu-se atat ghetari cat si vulcani, gheizere si izvoare cu ape termale, fiind cunoscuta si ca „Tara Ghetii si a Focului”. O prima vizita o vom face la LAVA Center in Hvolsvollur – expozitie educationala interactiva, de inalta tehnologie, care ilustreaza activitatea vulcanica, cutremurele și crearea Islandei de-a lungul a milioane de ani. Veti avea ocazia sa urmariti micile scurt metraje explicative in cinema iar apoi sa explorati diversele coridoare ale expozitiei. Pornim catre Sud, si ne incepem expeditia in zona taramului mistic, asa cum ii spun localnicii, cu vizite la frumoasele cascade Skogarfoss si Seljalandsfoss. Lasam in urma magicele caderi de apa si ne vom indrepta catre plajele cu nisip negru de origine vulcanica şi impresionantele formatiuni stancoase de la Reynisfara si de la Dyrhólaey unde numeroase pasari arctice isi fac cuibul. Ne indreptam catre cazare admirand frumusetea incredibila a peisajelor din jur. Cazare si cina Hotel Dyrholaey 3*. Hotelul se bucura de o locatie de vis, in natura, oferind spectaculoase privelisti catre ghetarul Mýrdalsjökull si Oceanul Atlantic. Detalii pe: http://www.dyrholaey.is/#!/splash

Ziua 3

07 iulie Coasta de Sud-Est – Parcul National Skaftafell – laguna glaciara Jokulsarlon Mic dejun. Dedicam aceasta zi unora dintre cele mai consacrate minuni naturale ale Islandei – Parcul National Skaftafell si lacul lacul glaciar Jokulsarlon. Frumusetea naturala unica a parcului este consecinta conditiilor meteorologice ale zonei si a interactiunii focului cu gheata pe crestele vulcanilor. Skaftafell a fost numit parc national in 1967 si este cel mai vizitat loc din Islanda datorita spectaculozitatii canioanelor si a vailor suspendate, a limpezimii aproape ireale a lacurilor glaciare si a contrastului uimitor dintre maiestuoasele culmi inzapezite si verdele luxuriant al vegetatiei. La amiaza, ne vom opri sa admiram peisajul si sa savuram pranzul la pachet, pentru a prinde noi puteri si continua vizitele. Laguna Jökulsárlón s-a format la inceputul anilor ’20 ai secolului trecut, iar apele ei stravezii sunt invadate de iceberg-uri plutitoare, desprinse din grandiosul ghetar Vatnajökull. In acest decor exceptional au fost filmate secvente din cateva filme celebre: Die Another Day, Tomb Raider si reality-show-ul TV Amazing Race. Ne vom bucura de o experienta inedita si anume o plimbare cu barca pe apele limpezi precum cristalul, printre iceberguri alb-albastrui, fotografiind peisajul desprins parca dintr-o alta lume iar daca vom fi norocosi, poate vom putea surprinde si focile jucause. Intoarcere la hotel, cazare si cina Hotel Dyrholaey 3*.

Ziua 4

08 iulie Insulele Vestmanna – zona Hella Mic dejun. Dimineata, plecare de la hotel catre port, unde ne vom imbarca pe ferry-boat-ul ce ne va purta in inima arhipeleagului vulcanic Vestmannaeyjar (Insulele Vestmanna) – o asezare unica de insule vulcanice! Considerat „Pompeiul Islandic”, insula fiind acoperita de cenusa in timpul violentei eruptii din 1973, insula ofera privelisti nemaipomenite, aici regasim si „regatul pasarilor” si tot aici gasim cel mai bun teren de golf din Islanda – in mijlocul craterului vulcanic oferind o panorama incredibila asupra Oceanului Atlantic. Timp liber la dispozitie, aici aveti posibilitatea sa vizitati Muzeul ELDHEIMER – unde veti afla mai multe despre dezastruoasa eruptie vulcanica din 1973, eruptie ce a fortat intreaga populatie a insulei Heimaey sa fie evacuata in mijlocul noptii. Dupa explorarea insulei, ne intoarcem pe continent. Cazare in zona Hella, hotel 3*.

Ziua 5

09 iulie Ringul De Aur: Parcul National Thingvellir -Geysir (Marele Gheizer) - Gullfoss Mic dejun. Ziua debuteaza cu vizita la Parcul National Thingvellir – un loc unic in lume fiind inclus in patrimoniul UNESCO. Datorita unicitatii geologice reprezentata prin faptul ca se pot observa limitele placilor tectonice pe uscat insa si pentru ecosistemul deosebit din lacul ce ii poarta numele, zona a fost mult timp inchisa publicului si deschisa doar cercetatorilor. Astazi, insa, parcul este deschis tuturor celor ce vor sa se bucure de natura impresionanta insa si de istorie, dat fiind faptul ca prima adunare a Parlamentului Islandei (primul din lume!) a avut loc chiar aici. Continuam cu Cascada de Aur (Gullfoss) ce ne va fermeca prin caderea magica a apei incununata de curcubeele ce se formeaza in zilele insorite si la Marele Geysir – una dintre cele mai importante atractii naturale ale Islandei. Este cel mai vechi gheizer cunoscut si unul dintre cele mai impresionante exemple ale fenomenului. Originea cuvantului „gheizer” provine din numele acestui „geysir”, care in limba islandeza provine de la verbul „gjósa” ce inseamna „a erupe”. In perioadele de calm, Geysir se prezinta sub forma unui lac verde, cu un diametru de 18 m, iar in perioadele izbucnirilor, jetul de apa fierbinte este aruncat la inaltimi ce depasesc 48 m. O alta atractie mai „jucausa” in prezent, este gheizerul Strokkur care erupe, in mod regulat la un interval de aproximativ 10 minute, cu coloane albe de apa fierbinte ce ating inaltimi pana la 30 m. Toata zona este de fapt, un parc geotermal ce prezinta o multitudine de izvoare termale, gheizere si plante specifice. Cazare hotel Geysir Bungalows 3* sau similar Geysir. Nota: in caz de zapada/ploaie/ceata/vreme rea programul si traseul se va adapta in consecinta.

Ziua 6

10 iulie Cascadele Hraunfossar – Barnafoss - Craterul Grabrok Mic dejun. Incepem ziua cu vizita a doua dintre cele mai spectaculoase cascade: Cascada Lavei (Hraunfossar) - faimoasa ca si cadru natural pentru unele dintre cele mai frumoase fotografii din lume si Cascada Copiilor (Barnafoss), loc despre care se spune ca aici si-au gasit sfarsitul doi copii care au cazut in apa in incercarea lor de a traversa un pod de piatra. O pasarela moderna pentru turisti asigura azi un loc de promenada minunat. La ultimul popas vom face o mica drumetie pana in varful craterului Grabrok, de unde veti admira o superba panorama. Ne indreptam catre capitala Islandei, Reykjavik – cel mai mare oras la Islandei unde traiesc aproape jumatate din locuitorii tarii. Cazare hotel Arctic Comfort 3* sau similar Reykjavik.

Ziua 7

11 iulie Reykjavik Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oras Reykjavik cu ghid local. Ca orice oras mare al lumiii, Reykjavik, dispune de un numar consistent de muzee cu importanta diferita, biserici a religiilor protestante, in special a bisericii islandeze de stat ce a luat nastere o data cu despartirea protestantilor de religia mama – catolica. Reykjavik este capitala unde natura are partea sa de frumusete, unde arhitectura nordica veche se imbina perfect cu gandirea colorata a islandezilor. In cadrul turului de oras putem admira: Orasul Vechi, Catedrala Nationala, Biserica Hallgrimskirkja, Primaria, Lacul Tjornin, Muzeul National si Vechiul port. De asemenea o deosebita priveliste panoramica o putem avea de la Muzeul Perlan observand in zare munti, vulcani, zone geotermale, oceanul si un ghetar. Dupa-amiaza, optional,echitatie de agrement cu cai islandezi. Cazare hotel Arctic Comfort 3* sau similar Reykjavik.

Ziua 8

12 iulie Reykjavik – Laguna Albastra – Bucuresti Mic dejun. Dimineata timp liber pentru vizite individuale in Reykjavik sau optional, puteti participa intr-o excursie ce va avea ca scop observarea balenelor. Dupa amiaza, aproximativ ora 15:00, ne imbarcam in autocar si vom vizita zonele geologice din apropierea aerportului din Keflavik, vom traversa podul care leaga Statele Unite ale Americii de Europa continentala (construit exact peste fisura) si care se afla exact deasupra locului unde se intersecteaza placile tectonice Euroasiatice cu cele Americane. In cele din urma, vom face un ultim popas de cateva ore la Laguna Albastra – un loc unic in lume, cel mai vizitat din Islanda ai cea mai mare atractie turistica din capitala Islandei ! Frumusetea acestei ape te va uimi de la departare, avand o culoare albastra asemenea unei zile senine de vara. Apa albastra din laguna este cunoscuta pentru beneficiile ce le aduce trupului uman, aceasta apa fiind incalzita natural de activitatea vulcanilor. O baie in laguna este o activitate de pe urma careia va veti simti revigorati, efectele benefice ale apei geotermale fiind confirmate de-a lungul vremii de specialisti. Se spune ca baia si tratamentele cu namol din Laguna intineresc pielea barbatilor cu pana la 4 ani, pe cand pe a femeilor cu pana la 10 ani!!! O ocazie unica, asa ca nu va uitati costumele de baie!. La ora 22:20, transfer la aeroport si imbarcare pe cursa LUFTHANSA LH2469 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 01:25 (a doua zi) si sosire in Munchen la 07:10 si dupa o scurta escala imbarcare pe zborul LH1652 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 08:55, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 11:50. Sfarsitul pachetului de servicii.

Ziua 1

05 iulie Bucuresti - Reykjavik Intalnire cu insotitorul de grup la ora 17:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa Companiei LUFTHANSA LH1655 cu decolare la ora 19:10. Sosire la Munchen la ora 20:10. Scurta escala si decolare la ora 22:00 cu zborul LH2468 catre Keflavik si sosire la ora 23:55 in Islanda. Transfer si cazare hotel B&B Keflavik 3* sau similar Keflavik.

Ziua 2

06 iulie Coasta de Sud – LAVA Center - Skogarfoss, Seljalandsfoss – Plaja Reynisfara Mic dejun. Astazi incepem turul initiatic al Islandei, o tara a contrastelor naturale, pe aceasta suprafata restransa gasindu-se atat ghetari cat si vulcani, gheizere si izvoare cu ape termale, fiind cunoscuta si ca „Tara Ghetii si a Focului”. O prima vizita o vom face la LAVA Center in Hvolsvollur – expozitie educationala interactiva, de inalta tehnologie, care ilustreaza activitatea vulcanica, cutremurele și crearea Islandei de-a lungul a milioane de ani. Veti avea ocazia sa urmariti micile scurt metraje explicative in cinema iar apoi sa explorati diversele coridoare ale expozitiei. Pornim catre Sud, si ne incepem expeditia in zona taramului mistic, asa cum ii spun localnicii, cu vizite la frumoasele cascade Skogarfoss si Seljalandsfoss. Lasam in urma magicele caderi de apa si ne vom indrepta catre plajele cu nisip negru de origine vulcanica şi impresionantele formatiuni stancoase de la Reynisfara si de la Dyrhólaey unde numeroase pasari arctice isi fac cuibul. Ne indreptam catre cazare admirand frumusetea incredibila a peisajelor din jur. Cazare si cina Hotel Dyrholaey 3*. Hotelul se bucura de o locatie de vis, in natura, oferind spectaculoase privelisti catre ghetarul Mýrdalsjökull si Oceanul Atlantic. Detalii pe: http://www.dyrholaey.is/#!/splash

Ziua 3

07 iulie Coasta de Sud-Est – Parcul National Skaftafell – laguna glaciara Jokulsarlon Mic dejun. Dedicam aceasta zi unora dintre cele mai consacrate minuni naturale ale Islandei – Parcul National Skaftafell si lacul lacul glaciar Jokulsarlon. Frumusetea naturala unica a parcului este consecinta conditiilor meteorologice ale zonei si a interactiunii focului cu gheata pe crestele vulcanilor. Skaftafell a fost numit parc national in 1967 si este cel mai vizitat loc din Islanda datorita spectaculozitatii canioanelor si a vailor suspendate, a limpezimii aproape ireale a lacurilor glaciare si a contrastului uimitor dintre maiestuoasele culmi inzapezite si verdele luxuriant al vegetatiei. La amiaza, ne vom opri sa admiram peisajul si sa savuram pranzul la pachet, pentru a prinde noi puteri si continua vizitele. Laguna Jökulsárlón s-a format la inceputul anilor ’20 ai secolului trecut, iar apele ei stravezii sunt invadate de iceberg-uri plutitoare, desprinse din grandiosul ghetar Vatnajökull. In acest decor exceptional au fost filmate secvente din cateva filme celebre: Die Another Day, Tomb Raider si reality-show-ul TV Amazing Race. Ne vom bucura de o experienta inedita si anume o plimbare cu barca pe apele limpezi precum cristalul, printre iceberguri alb-albastrui, fotografiind peisajul desprins parca dintr-o alta lume iar daca vom fi norocosi, poate vom putea surprinde si focile jucause. Intoarcere la hotel, cazare si cina Hotel Dyrholaey 3*.

Ziua 4

08 iulie Insulele Vestmanna – zona Hella Mic dejun. Dimineata, plecare de la hotel catre port, unde ne vom imbarca pe ferry-boat-ul ce ne va purta in inima arhipeleagului vulcanic Vestmannaeyjar (Insulele Vestmanna) – o asezare unica de insule vulcanice! Considerat „Pompeiul Islandic”, insula fiind acoperita de cenusa in timpul violentei eruptii din 1973, insula ofera privelisti nemaipomenite, aici regasim si „regatul pasarilor” si tot aici gasim cel mai bun teren de golf din Islanda – in mijlocul craterului vulcanic oferind o panorama incredibila asupra Oceanului Atlantic. Timp liber la dispozitie, aici aveti posibilitatea sa vizitati Muzeul ELDHEIMER – unde veti afla mai multe despre dezastruoasa eruptie vulcanica din 1973, eruptie ce a fortat intreaga populatie a insulei Heimaey sa fie evacuata in mijlocul noptii. Dupa explorarea insulei, ne intoarcem pe continent. Cazare in zona Hella, hotel 3*.

Ziua 5

09 iulie Ringul De Aur: Parcul National Thingvellir -Geysir (Marele Gheizer) - Gullfoss Mic dejun. Ziua debuteaza cu vizita la Parcul National Thingvellir – un loc unic in lume fiind inclus in patrimoniul UNESCO. Datorita unicitatii geologice reprezentata prin faptul ca se pot observa limitele placilor tectonice pe uscat insa si pentru ecosistemul deosebit din lacul ce ii poarta numele, zona a fost mult timp inchisa publicului si deschisa doar cercetatorilor. Astazi, insa, parcul este deschis tuturor celor ce vor sa se bucure de natura impresionanta insa si de istorie, dat fiind faptul ca prima adunare a Parlamentului Islandei (primul din lume!) a avut loc chiar aici. Continuam cu Cascada de Aur (Gullfoss) ce ne va fermeca prin caderea magica a apei incununata de curcubeele ce se formeaza in zilele insorite si la Marele Geysir – una dintre cele mai importante atractii naturale ale Islandei. Este cel mai vechi gheizer cunoscut si unul dintre cele mai impresionante exemple ale fenomenului. Originea cuvantului „gheizer” provine din numele acestui „geysir”, care in limba islandeza provine de la verbul „gjósa” ce inseamna „a erupe”. In perioadele de calm, Geysir se prezinta sub forma unui lac verde, cu un diametru de 18 m, iar in perioadele izbucnirilor, jetul de apa fierbinte este aruncat la inaltimi ce depasesc 48 m. O alta atractie mai „jucausa” in prezent, este gheizerul Strokkur care erupe, in mod regulat la un interval de aproximativ 10 minute, cu coloane albe de apa fierbinte ce ating inaltimi pana la 30 m. Toata zona este de fapt, un parc geotermal ce prezinta o multitudine de izvoare termale, gheizere si plante specifice. Cazare hotel Geysir Bungalows 3* sau similar Geysir. Nota: in caz de zapada/ploaie/ceata/vreme rea programul si traseul se va adapta in consecinta.

Ziua 6

10 iulie Cascadele Hraunfossar – Barnafoss - Craterul Grabrok Mic dejun. Incepem ziua cu vizita a doua dintre cele mai spectaculoase cascade: Cascada Lavei (Hraunfossar) - faimoasa ca si cadru natural pentru unele dintre cele mai frumoase fotografii din lume si Cascada Copiilor (Barnafoss), loc despre care se spune ca aici si-au gasit sfarsitul doi copii care au cazut in apa in incercarea lor de a traversa un pod de piatra. O pasarela moderna pentru turisti asigura azi un loc de promenada minunat. La ultimul popas vom face o mica drumetie pana in varful craterului Grabrok, de unde veti admira o superba panorama. Ne indreptam catre capitala Islandei, Reykjavik – cel mai mare oras la Islandei unde traiesc aproape jumatate din locuitorii tarii. Cazare hotel Arctic Comfort 3* sau similar Reykjavik.

Ziua 7

11 iulie Reykjavik Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oras Reykjavik cu ghid local. Ca orice oras mare al lumiii, Reykjavik, dispune de un numar consistent de muzee cu importanta diferita, biserici a religiilor protestante, in special a bisericii islandeze de stat ce a luat nastere o data cu despartirea protestantilor de religia mama – catolica. Reykjavik este capitala unde natura are partea sa de frumusete, unde arhitectura nordica veche se imbina perfect cu gandirea colorata a islandezilor. In cadrul turului de oras putem admira: Orasul Vechi, Catedrala Nationala, Biserica Hallgrimskirkja, Primaria, Lacul Tjornin, Muzeul National si Vechiul port. De asemenea o deosebita priveliste panoramica o putem avea de la Muzeul Perlan observand in zare munti, vulcani, zone geotermale, oceanul si un ghetar. Dupa-amiaza, optional,echitatie de agrement cu cai islandezi. Cazare hotel Arctic Comfort 3* sau similar Reykjavik.

Ziua 8

12 iulie Reykjavik – Laguna Albastra – Bucuresti Mic dejun. Dimineata timp liber pentru vizite individuale in Reykjavik sau optional, puteti participa intr-o excursie ce va avea ca scop observarea balenelor. Dupa amiaza, aproximativ ora 15:00, ne imbarcam in autocar si vom vizita zonele geologice din apropierea aerportului din Keflavik, vom traversa podul care leaga Statele Unite ale Americii de Europa continentala (construit exact peste fisura) si care se afla exact deasupra locului unde se intersecteaza placile tectonice Euroasiatice cu cele Americane. In cele din urma, vom face un ultim popas de cateva ore la Laguna Albastra – un loc unic in lume, cel mai vizitat din Islanda ai cea mai mare atractie turistica din capitala Islandei ! Frumusetea acestei ape te va uimi de la departare, avand o culoare albastra asemenea unei zile senine de vara. Apa albastra din laguna este cunoscuta pentru beneficiile ce le aduce trupului uman, aceasta apa fiind incalzita natural de activitatea vulcanilor. O baie in laguna este o activitate de pe urma careia va veti simti revigorati, efectele benefice ale apei geotermale fiind confirmate de-a lungul vremii de specialisti. Se spune ca baia si tratamentele cu namol din Laguna intineresc pielea barbatilor cu pana la 4 ani, pe cand pe a femeilor cu pana la 10 ani!!! O ocazie unica, asa ca nu va uitati costumele de baie!. La ora 22:20, transfer la aeroport si imbarcare pe cursa LUFTHANSA LH2469 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 01:25 (a doua zi) si sosire in Munchen la 07:10 si dupa o scurta escala imbarcare pe zborul LH1652 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 08:55, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 11:50. Sfarsitul pachetului de servicii.