Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Islanda

Circuite turistice Islanda

Islanda este o țară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic. Are o populație de 325.671 de locuitori pe o suprafață de 103.000 km², ea fiind astfel cea mai rarefiat populată țară din Europa.[4] Capitala și cel mai mare oraș al țării este Reykjavík; zonele lui înconjurătoare din sud-vestul țării dețin două treimi din populație. Insula conține vulcani activi și izvoare geotermale. Interiorul ei constă în principal dintr-un platou caracterizat de câmpii nisipoase și de lavă, munți și ghețari, din care mai multe râuri glaciare curg către mare prin câmpia litorală. Island...

Citeste mai mult

Circuite turistice Islanda


Islanda este o țară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic. Are o populație de 325.671 de locuitori pe o suprafață de 103.000 km², ea fiind astfel cea mai rarefiat populată țară din Europa.[4] Capitala și cel mai mare oraș al țării este Reykjavík; zonele lui înconjurătoare din sud-vestul țării dețin două treimi din populație. Insula conține vulcani activi și izvoare geotermale. Interiorul ei constă în principal dintr-un platou caracterizat de câmpii nisipoase și de lavă, munți și ghețari, din care mai multe râuri glaciare curg către mare prin câmpia litorală. Islanda este încălzită de Curentul Golfului și are o climă temperată, în ciuda latitudinii mari la care se află, în apropierea cercului polar de nord.
Indiferent de perioada în care vei ajunge în Islanda, spectacolul balenelor e disponibil. Sigur, vara este cu atât mai frumos iar pe perioada lunilor calde, vei găsi excursii zilnice, inclusiv de genul ”privește balenele în soarele de la miezul nopții”. Cei care le organizează spun că șansele de a vedea aceste mamifere fabuloase sunt de 80-95%, în funcție de perioada anului. De regulă, balenele nu se sfiesc să înoate chiar pe lângă bărci, așa că spectacolul e total.
Te urci într-o mașină în Reykjavik și, după 50 de minute, ajungi la gheizerul Strokkur, cel mai cunoscut și mai popular din întreaga Islanda. Dacă vrei altceva, ia în calcul că cea mai activă zonă de izvoare termale se află în partea de sud-vest a țării, în apropierea râului Hvita, și poartă numele Golden Circle. Aici vei găsi circa 100 de gheizere dar revenind la Strokkur, “tipul” aruncă apa la o înălțime de 30 m la fiecare câteva minute, lucru care transformă această activitate naturală într-un real spectacol. În plus, poți vizita recent deschisul Centru Geysir unde poți vedea expoziții și prezentări informative de-a lungul întregului an. Și cireașa pe tort: dacă ai chef, poți ajuta un… chef să fiarbă un ou într-un izvor termal fierbinte, pentru a-l servi alături de pâinea care a fost coaptă vreme de 24 de ore în același izvor.
Aurora boreală e una dintre cele mai populare atracții din Islanda, mai exact ”goana” după ea. Se știe că aurorele sunt legate de vânturile solare, sunt rezultatul coliziunilor dintre moleculele gazoase din atmosfera Terrei cu particulele încărcate electromagnetic provenite din soare. Acest spectacol natural, plin de culoare, se poate vedea doar în câteva locuri de pe Pământ și doar în anumite perioade. Nu ai niciodată garanția că vei vedea aurora – condițiile atmosferice trebuie să ”coopereze” cu cele meteorologice iar cerul trebuie să fie senin. Dacă ai acest noroc, mergi să vezi luminile Nordului în Islanda de la sfârșitul lui septembrie până la începutul lui aprilie.

Filtre

Denumire circuit


Pret


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 circuite

ISLANDA 2021 - Marele Tur

Itinerariu: Islanda

Durata: 10 nopti

Plecari: 18 august

Vezi detalii in format PDF

de la 5150 / camera * 2 adulti | perioada 18.08.2021 - 29.08.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi Detalii

ISLANDA 2021 - Spectacolul Aurorei Boreale

Itinerariu: Islanda

Durata: 5 nopti

Plecari: 14 octombrie

Vezi detalii in format PDF