Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Iran circuite

Circuite turistice Iran circuite

Oficial Republica Islamică Iran, și până la 1935 cunoscută internațional ca Persia, este o țară în Asia de Sud-Vest, situată între coasta de nord-est al Golfului Persic și coasta sudică a Mării Caspice. Din anul 1949 sunt folosite atât numele „Persia”, cât și „Iran”. „Iran” este utilizat între funcționari și în contextul politic-statal. Numele „Iran” este un înrudit cu cuvântul „arian"” și înseamnă „teren de aur”.Iranul este o țară multiculturală cu multe grupuri etnice și lingvistice. Cele mai mari sunt Persia (61%), Azerbaidjan (16%), Kurd (10%) și Lor (6%)....

Citeste mai mult

Circuite turistice Iran circuite


Situl arheologic Persepolis se afla la circa 70 km nord-est de Shiraz. Persepolis (Tacht-e Dschamschid - Tronul lui Dschamschid) cunoscut si sub denumirea de Parsa, impresioneaza prin maretia si frumusetea constructiilor; fosta capitala a fost intemeiata  in jurul anului 520 i.e.n. in timpul domniei lui Darius I din dinastia achemizilor. Potrivit afirmatiilor arheologului Andre Godard care a facut primele cercetari arheologice in zona, constructiile dispuse de Darius I au fost Palatul Apadana, Cladirea Consiliului si Trezoreria Imperiala. Orasul a fost numit de catre vechi persi - Parsa, denumirea de Persepolis venind pe filiera greaca, fiind compus din "perses" si "polis" (orasul persilor). Amplasarea constructiilor aici se datoreaza si pozitionarii langa raul Pulvar. Orasul a fost insa distrus aproape in totalitate in anul 330 i.e.n. de Alexandru cel Mare. Ruinele ramase pastreaza si astazi grandoarea acelor vremuri; ele sunt cu adevarat impresionante si au fost declarate pe o raza de 60 km, drept patrimoniu UNESCO.
Moscheea Jameh din Yazd a fost ridicata in secolul al XII-lea in perioada dinastiei Al-e-Bouyeh. Reconstruita intre 1324 - 1365, moscheea este in uz inca si astazi. Moscheea este un exemplu al stilului arhitectural persan - Azari. Ca particularitate, moscheea are doua minarete estimate ca cele mai inalte din Iran, iar fatada intrarii in edificiu este decorata de sus pana jos cu ceramica glazurata avand drept culoare predominanta, albastrul.
Palatul Golestan este unul dintre cele mai vechi edificii ale Teheranului, un complex regal din perioada dinastiei Qajara, care a condus țara vreme de aproape 200 de ani. Palatul a fost construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea de sahul Nasser al-Din. Complexul este alcatuit din 17 palate, muzee si galerii impodobite cu mozaicuri. Ce s-a pastrat din fostul palat arata ca un mic Versailles sau Schonbrunn combinat cu elemente orientale. Este un amestec interesant, inedit, cu un tron de marmura ce apartinea fostilor regi, cu sali imense cu o multitudine de oglinzi si cu o curte interioara plina de verdeata. In prezent, Palatal Golestan este muzeu si resedinta oficiala a inaltilor oaspeti ai statului Iranian si este inclus pe lista monumenelor UNESCO din anul 2013.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.