Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Indonesia

Circuite turistice Indonesia

Indonezia este o republica prezidentiala care se intinde pe o suprafata de 1.904.569 kmp si are capitala la Jakarta.  Tara este impartita in 27 de provincii si 3 districte speciale. Are o populatie de 234.9 milioane...

Citeste mai mult

Circuite turistice Indonesia


Indonezia este o republica prezidentiala care se intinde pe o suprafata de 1.904.569 kmp si are capitala la Jakarta. Tara este impartita in 27 de provincii si 3 districte speciale. Are o populatie de 234.9 milioane de locuitori si limba vorbita este indoneza pe langa care se foloseste si Javaiana. Moneda nationala este rupia divizata in 100 sen.

Mai mult de 13.000 de insule dintre care doar jumatate sunt locuite se intind pe o distanta de 5000 km de la insula Malakka pina in Noua-Guinee de-a lungul oceanului Pacific. Insulele Sumatra, Java, Kalimantan, Irian Jaya si Sulawesi sunt insule cu un tinut muntos de origine vulcanica,foarte impadurite. Cel mai inalt vulcan dintre cei 70 care sunt inca activi este Kerinci de pe insula Sumatra. Pe insula Nou-Guinee se ridica cel mai inalt lant muntos  al tarii (Muntii Maoke) cu virful Puncak Jaya 5020 m. Mai mult de jumatate din suprafata tarii este acoperita de paduri tropicale. În campiilede pe Sumatra si Borneo se intalnesc paduri mlastinoase de apa dulce.

Clima tarii este afectata in primul rand de catre Monsun(Clima tropica umeda). Pe tot timpul anului cad ploi abundente ,singurele luni destul de uscate sunt intre Junie si septembrie. Din decembrie pina in martie cad cele mai abundente ploi cu exceptia insulelor Molukke (iunie-septembrie). Temperaturile nu inregistreaza schimbari mari ; media este de 26 grade pe tot timpul anului.

Indonezia este locuita in principal de indonezi malaezieni dupa care urmeaza javaenii 45%,sudanezii 14% si madurezii 7.5%. Printre grupele populatiei bastinase putem enumera Dayak in vestul insulelor Kalimatan,Papua in insulele IrianJaya si Balinezii. Pe linga acestia  exista chinezi, arabi, indieni si pakistanezi. În Indonezia se vorbesc peste 250 de limbi si dialectedintre care cea mai rasandita este javaneza. Limba de stat este bahasa indonezia care se topeste un pic cu engleza si olandeza.87% din indonezi sunt musulmani suniti. Exista insa si grupuri catolice, budiste ,protestante si hinduite.

Turismul in Indonezia a inceput in anul 1980 luand o amploare la inceputul anului 1990( 4 mil de turisti anual). Cele mai vizitate insule sunt Bali,Java si Sumatra. Sa investit foarte mult in industria hoteliera a tarii si acum confortul care va asteapta de ex in insula Bali este deosebit. Nu demult timp sa deschis un aeroport international in Bali menit sa inlesneasca sosirea turistilor care nu mai trebuie sa schimbe avionul in Jakarta .

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.