Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

India - Nepal - Bhutan 2022


Descriere

Destinatie: India

Durata: 13 nopti

Vezi detalii in format PDF


India– Nepal – Bhutan
Dinspre Jara constrastelor spre Jara Fericirii
Delhi- Jaipur- Fatehpur Sikri- Agra (Taj Mahal)- Paro –Thimphu – Kathmandu


Nicio altă călătorie nu va semăna cu o incursiune în India, Bhutan şi Nepal, trei ţări în care îţi vei descoperi instinctul de explorator şi te vei pierde într-o lume nouă, fantastică şi pe alocuri copleşitoare


De ce veţi iubi această călătorie :

 Descoperiti vechiul Delhi într-un tur cu ricșa plimbandu-va pe aleile înguste și explorând cea mai veche moschee din Delhi.
 Ca toate monumentele din India, Fortul Amber te uimeste cu grandoarea sa! Poti alege sa urci dealul pe elefant sau poti face o plimbare pana in varf. Urcarea cu elefantul dureaza aproximativ 15 minute.
 Taj Mahal nu este doar o capodoperă somptuoasă a arhitecturii indiene, ci și o oprire cu adevărat semnificativă în călătoria oricărui călător. Priviți cum răsare soarele peste clădirea emblematică.
 Urcati cele 365 de trepte care va conduc spre complexul de temple si altare construite in jurul stupei Swayambhunath (Templul Maimutelor – Nepal), un dom alb, imens, la baza caruia sunt pictati patru ochi ai lui Budha, care privesc spre cele patru puncte cardinale si veti avea o perpectiva impresionanta asupra Muntilor Himalya si asupra Vaii Kathmandu.
 Pregateste aparatul foto si surprinde cadre spectaculoase cu steaguri tibetane de rugaciune inscriptionate cu mantre, a caror energie pozitiva vantul o poarta peste tot in lume.
 Vizitati Manastirea budista Paro Taktsang, supranumita si “ Cuibul tigrului”, aflata la peste 3000 de metrii altitudine, unul din monumentele emblematice ale Bhutanului.

S E R V I C I I I N C L U S E
Bilet de avion Bucuresti – Delhi si Kathmandu - Bucureşti, zbor cu escală escala (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana);
Taxele de aeroport
Bilet de avion Delhi – Kathmandu
Bilet de avion Kathmandu – Paro –
Kathamndu;
Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
Transfer aeroport– hotel – aeroport
5 nopţi de cazare în hoteluri de 5* in India;
4 nopti de cazare in hoteluri de 4* in Nepal;
4 nopti de cazare in hoteluri de 3* in Bhutan;
9 mic dejun + 8 cine la restaurantele hotelurilor (India si Nepal);
Spectacol de sunet şi culoare în Jaipur, include şi cina;
4 mic dejun + 4 cine la restuarantele hotelurilor + 4   pranzuri in restaurante locale (Bhutan);
Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
Taxele de intrare la obiectivele
turistice menţionate în program;
Plimbare cu ricşa in piaţa Chandni
Chowk din Delhi;
Plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri) la fortul Amber în Jaipur;
Vizită la o mănăstire nepaleză;
Plimbare cu ricşa in Kathmandu de la Hanuman Dhoka până a Thamel;
Participare la spectacolul bolurilor
cântătoare tibetane;
Taxa de viza Bhutan – 2500 BTN (aprox. 30 €)
Ghizi locali
Conducător de grup român

E X C U R S I I O P Ț I O N A L E
Zbor peste Himalya: 270€/persoană
Cină nepaleză cu dansuri tradiţionale
50€/persoană
NOU! 10 % Discount   la achitarea din
ţară a excursiior opţionale


T A R I F U L N U   I N C L U D E
Taxa de viză + procesare pentru India
90 € /persoana (se achită la înscriere)
Taxa de viză Nepal 25 USD (se achită şi se obţine pe aeorport în Kathmandu, necesar 2 fotografii de tip paşaport;
Taxa de plecare de pe aeroportul din Kathamndu;
Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, se achită la faţa locului ;
Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).
Excursiile opţionale pentru un grup
minim de 20 de persoane
Alte taxe şi cheltuieli personale
Alte mese decât cele menţionate
Băuturile la mese
Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)
Taxe de oraş plătibile la hotel

R E D U C E R I & S U P L I M E N T E
Supliment single 545 €
Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15-19 persoane) se percepe un supliment de 130 €/ pers.


A C T E N E C E S A R E   P E N T R U
O B T I N E R E A V I Z E I   D E   I N D I A
Formularul pentru viză completat;
Paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei;
Copie în format electronic după prima pagină din paşaport cu detaliile personale : nume, data naşterii, numărul de paşaport, etc.
Copie după cartea de identitate;
Dacă aţi mai avut viză de India aplicată pe un alt paşaport, copie după acesta;
Asigurarea medicala valabilă pe
perioada călătoriei;
O fotografie tip paşaport, în format
digital color, pe fundal alb.
Taxa de viză + procesare pentru India 90 € /persoana (se achită la înscriere)A C T E N E C E S A R E   P E N T R U
O B T I N E R E A V I Z E I   D E   N E P A L
Paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei;
2 fotografii de tip paşaport;
Taxa de viză Nepal 25 USD se achită şi se obţine pe aeorport în Kathmandu


A C T E N E C E S A R E P E N T R U O B T I N E R E A V I Z E I D E
B H U T A N
pasaport valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii, care sa contina cel putin o pagina libera pentru aplicarea stampilelor de intrare/iesire; sunt acceptate acele categorii de pasapoarte care indica toate detaliile de identitate, inclusiv cele de cetatenie – sunt acceptate pasapoartele temporare;
Formularul de viza primit de la operatorul turistic – imprimat;
Doua fotografii recente tip pasaport;
Taxa de viza 2500 BTN (aprox 30 €
este inclusa in pachetul de servicii.

B I N E D E   Ș T I U T
Viza pentru India E-TA se obtine online. Actele necesare se vor depune la sediul agenţiei la data comunicata ulterior.   Agenţia nu este răspunzătoare pentru cazul în care autorităţile refuză vreunui turist aplicarea vizei; În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză. Obţinerea vizei nu necesită prezenţa personală la sediul consulatului, însa acesta îşi rezervă dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplică pentru obţinerea vizei.

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru   astfel   de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării.
Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada Indiei; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat.

Pentru călătorie este necesar paşaportul, valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale

Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare contractate. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Distribuţia camerelor la hotel se face
de către recepţia acestuia;

Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor.

Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in afisate in program sunt informative.

Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.

Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide se va plăti suplimentul de singleP O A T E N U   S T I A I   ?

Cel mai folosit salut în India Namaste! se poate folosi în orice moment al zilei, atât între prieteni, cât și între necunoscuți, indiferent de vârsta sau statutul lor social. Este un cuvânt străvechi, de origine sanskrită, care înseamnă „Mă închin în fața ta!”. Atunci când îl rostești, trebuie să îți împreunezi mâinile, cu degetele în sus, și să îți înclini pentru câteva secunde capul, cu ochii închiși, transmițându-i astfel interlocutorului simpatia și bunele tale intenții. Dacă nu te simți în largul tău să folosești acest salut în hindi, nu uita că engleza este cea de-a doua limbă oficială în India și că poți spune oricând „Hello!”, fără să faci niciun faux-pas. E momentul să ne amintim că India - împreună cu Pakistan și Bangladesh - a făcut parte până în 1947 din Imperiul Britanic.

India - Tărâmul condimentelor
Nu există țară mai „condimentată” decât India. De altfel, Cristofor Columb a descoperit America în timp ce căuta o cale mai simplă de a aduce în Europa prețiosul piper din Indiile de Vest, ocolind ruta tradițională, extrem de costisitoare. Secolele au trecut, dar India este în continuare locul unde ne putem întâlni cu unele dintre cele mai fascinante condimente din lume: turmericul cel auriu, care dă savoare
și culoare mâncărurilor, fie ele gătite la colț de stradă sau în restaurante luxoase, semințele de coriandru, inima rețetelor indiene, semințele de chimion, care odată aruncate în ulei încins parfumează magic bucătăriile, fructele de tamarind cu gustul lor dulce-acrișor inconfundabil, cardamomul verde sau negru care aromează deserturile și cănile cu massala chai, dar și fabulosul șofran - atât de delicat încât pentru un gram e nevoie de 1500 de brândușe de Cașmir culese cu mâna -, cu gustul său de care te îndrăgostești la prima întâlnire.


N O T E F I N A L E   :
Termen de inscriere : Minim 4 saptamani inainte de data plecarii
Grup minim 20 de persoane.
Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15-19 persoane) se percepe un supliment de 130 €
/persoana.


Orar informativ : compania Qatar Airways 16.08.2022 QR 222 Otopeni 17.15 - Doha 21.45
17.08.2022 QR 570 Doha  02.10 - Delhi 08.45

31.08.2022 QR 645 Kathmandu 00.30 - Doha 02.05
31.08.2022 QR 221 Doha 08.20 - Bucuresti 13.15

Destinatie: India

Durata: 13 nopti

Vezi detalii in format PDF


India– Nepal – Bhutan
Dinspre Jara constrastelor spre Jara Fericirii
Delhi- Jaipur- Fatehpur Sikri- Agra (Taj Mahal)- Paro –Thimphu – Kathmandu


Nicio altă călătorie nu va semăna cu o incursiune în India, Bhutan şi Nepal, trei ţări în care îţi vei descoperi instinctul de explorator şi te vei pierde într-o lume nouă, fantastică şi pe alocuri copleşitoare


De ce veţi iubi această călătorie :

 Descoperiti vechiul Delhi într-un tur cu ricșa plimbandu-va pe aleile înguste și explorând cea mai veche moschee din Delhi.
 Ca toate monumentele din India, Fortul Amber te uimeste cu grandoarea sa! Poti alege sa urci dealul pe elefant sau poti face o plimbare pana in varf. Urcarea cu elefantul dureaza aproximativ 15 minute.
 Taj Mahal nu este doar o capodoperă somptuoasă a arhitecturii indiene, ci și o oprire cu adevărat semnificativă în călătoria oricărui călător. Priviți cum răsare soarele peste clădirea emblematică.
 Urcati cele 365 de trepte care va conduc spre complexul de temple si altare construite in jurul stupei Swayambhunath (Templul Maimutelor – Nepal), un dom alb, imens, la baza caruia sunt pictati patru ochi ai lui Budha, care privesc spre cele patru puncte cardinale si veti avea o perpectiva impresionanta asupra Muntilor Himalya si asupra Vaii Kathmandu.
 Pregateste aparatul foto si surprinde cadre spectaculoase cu steaguri tibetane de rugaciune inscriptionate cu mantre, a caror energie pozitiva vantul o poarta peste tot in lume.
 Vizitati Manastirea budista Paro Taktsang, supranumita si “ Cuibul tigrului”, aflata la peste 3000 de metrii altitudine, unul din monumentele emblematice ale Bhutanului.

S E R V I C I I I N C L U S E
Bilet de avion Bucuresti – Delhi si Kathmandu - Bucureşti, zbor cu escală escala (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana);
Taxele de aeroport
Bilet de avion Delhi – Kathmandu
Bilet de avion Kathmandu – Paro –
Kathamndu;
Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
Transfer aeroport– hotel – aeroport
5 nopţi de cazare în hoteluri de 5* in India;
4 nopti de cazare in hoteluri de 4* in Nepal;
4 nopti de cazare in hoteluri de 3* in Bhutan;
9 mic dejun + 8 cine la restaurantele hotelurilor (India si Nepal);
Spectacol de sunet şi culoare în Jaipur, include şi cina;
4 mic dejun + 4 cine la restuarantele hotelurilor + 4   pranzuri in restaurante locale (Bhutan);
Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
Taxele de intrare la obiectivele
turistice menţionate în program;
Plimbare cu ricşa in piaţa Chandni
Chowk din Delhi;
Plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri) la fortul Amber în Jaipur;
Vizită la o mănăstire nepaleză;
Plimbare cu ricşa in Kathmandu de la Hanuman Dhoka până a Thamel;
Participare la spectacolul bolurilor
cântătoare tibetane;
Taxa de viza Bhutan – 2500 BTN (aprox. 30 €)
Ghizi locali
Conducător de grup român

E X C U R S I I O P Ț I O N A L E
Zbor peste Himalya: 270€/persoană
Cină nepaleză cu dansuri tradiţionale
50€/persoană
NOU! 10 % Discount   la achitarea din
ţară a excursiior opţionale


T A R I F U L N U   I N C L U D E
Taxa de viză + procesare pentru India
90 € /persoana (se achită la înscriere)
Taxa de viză Nepal 25 USD (se achită şi se obţine pe aeorport în Kathmandu, necesar 2 fotografii de tip paşaport;
Taxa de plecare de pe aeroportul din Kathamndu;
Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, se achită la faţa locului ;
Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).
Excursiile opţionale pentru un grup
minim de 20 de persoane
Alte taxe şi cheltuieli personale
Alte mese decât cele menţionate
Băuturile la mese
Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)
Taxe de oraş plătibile la hotel

R E D U C E R I & S U P L I M E N T E
Supliment single 545 €
Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15-19 persoane) se percepe un supliment de 130 €/ pers.


A C T E N E C E S A R E   P E N T R U
O B T I N E R E A V I Z E I   D E   I N D I A
Formularul pentru viză completat;
Paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei;
Copie în format electronic după prima pagină din paşaport cu detaliile personale : nume, data naşterii, numărul de paşaport, etc.
Copie după cartea de identitate;
Dacă aţi mai avut viză de India aplicată pe un alt paşaport, copie după acesta;
Asigurarea medicala valabilă pe
perioada călătoriei;
O fotografie tip paşaport, în format
digital color, pe fundal alb.
Taxa de viză + procesare pentru India 90 € /persoana (se achită la înscriere)A C T E N E C E S A R E   P E N T R U
O B T I N E R E A V I Z E I   D E   N E P A L
Paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei;
2 fotografii de tip paşaport;
Taxa de viză Nepal 25 USD se achită şi se obţine pe aeorport în Kathmandu


A C T E N E C E S A R E P E N T R U O B T I N E R E A V I Z E I D E
B H U T A N
pasaport valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii, care sa contina cel putin o pagina libera pentru aplicarea stampilelor de intrare/iesire; sunt acceptate acele categorii de pasapoarte care indica toate detaliile de identitate, inclusiv cele de cetatenie – sunt acceptate pasapoartele temporare;
Formularul de viza primit de la operatorul turistic – imprimat;
Doua fotografii recente tip pasaport;
Taxa de viza 2500 BTN (aprox 30 €
este inclusa in pachetul de servicii.

B I N E D E   Ș T I U T
Viza pentru India E-TA se obtine online. Actele necesare se vor depune la sediul agenţiei la data comunicata ulterior.   Agenţia nu este răspunzătoare pentru cazul în care autorităţile refuză vreunui turist aplicarea vizei; În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză. Obţinerea vizei nu necesită prezenţa personală la sediul consulatului, însa acesta îşi rezervă dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplică pentru obţinerea vizei.

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru   astfel   de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării.
Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada Indiei; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat.

Pentru călătorie este necesar paşaportul, valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale

Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.

Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare contractate. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Distribuţia camerelor la hotel se face
de către recepţia acestuia;

Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu cu exactitate asupra lor.

Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in afisate in program sunt informative.

Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.

Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide se va plăti suplimentul de singleP O A T E N U   S T I A I   ?

Cel mai folosit salut în India Namaste! se poate folosi în orice moment al zilei, atât între prieteni, cât și între necunoscuți, indiferent de vârsta sau statutul lor social. Este un cuvânt străvechi, de origine sanskrită, care înseamnă „Mă închin în fața ta!”. Atunci când îl rostești, trebuie să îți împreunezi mâinile, cu degetele în sus, și să îți înclini pentru câteva secunde capul, cu ochii închiși, transmițându-i astfel interlocutorului simpatia și bunele tale intenții. Dacă nu te simți în largul tău să folosești acest salut în hindi, nu uita că engleza este cea de-a doua limbă oficială în India și că poți spune oricând „Hello!”, fără să faci niciun faux-pas. E momentul să ne amintim că India - împreună cu Pakistan și Bangladesh - a făcut parte până în 1947 din Imperiul Britanic.

India - Tărâmul condimentelor
Nu există țară mai „condimentată” decât India. De altfel, Cristofor Columb a descoperit America în timp ce căuta o cale mai simplă de a aduce în Europa prețiosul piper din Indiile de Vest, ocolind ruta tradițională, extrem de costisitoare. Secolele au trecut, dar India este în continuare locul unde ne putem întâlni cu unele dintre cele mai fascinante condimente din lume: turmericul cel auriu, care dă savoare
și culoare mâncărurilor, fie ele gătite la colț de stradă sau în restaurante luxoase, semințele de coriandru, inima rețetelor indiene, semințele de chimion, care odată aruncate în ulei încins parfumează magic bucătăriile, fructele de tamarind cu gustul lor dulce-acrișor inconfundabil, cardamomul verde sau negru care aromează deserturile și cănile cu massala chai, dar și fabulosul șofran - atât de delicat încât pentru un gram e nevoie de 1500 de brândușe de Cașmir culese cu mâna -, cu gustul său de care te îndrăgostești la prima întâlnire.


N O T E F I N A L E   :
Termen de inscriere : Minim 4 saptamani inainte de data plecarii
Grup minim 20 de persoane.
Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (intre 15-19 persoane) se percepe un supliment de 130 €
/persoana.


Orar informativ : compania Qatar Airways 16.08.2022 QR 222 Otopeni 17.15 - Doha 21.45
17.08.2022 QR 570 Doha  02.10 - Delhi 08.45

31.08.2022 QR 645 Kathmandu 00.30 - Doha 02.05
31.08.2022 QR 221 Doha 08.20 - Bucuresti 13.15

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1: București – Delhi Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Delhi.

Ziua 2

Ziua 2: Delhi La aterizarea în Delhi, suntem întâmpinati de ghidul local. Transfer si cazare la hotel. Timp liber pentru odihna. Dupa amiaza începem vizita în Delhi, însoţiţi de ghidul local. Facem un tur al oraşului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII-lea vizitând Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Ne îndreptăm spre Chandni Chowk, odinioară centrul oraşului Delhi, o piaţă exotică şi pitorească, plină de bazare, magazine şi diverse ateliere. Moment de răgaz : Pentru o experienţa locală inedita vă invităm la o scurtă o plimbare cu ricşa prin piaţa Chandni Chowk, unde vei avea ocazia să interacţionezi cu localnicii. Ajungem apoi la Red Fort (Fortul Roşu), cel mai important monument al oraşului şi palat al Imperiului Mughal construit de către Shah Jaehan în anul 1648. Vizita noastră continuă cu New Delhi, oraş planificat și construit pentru a deveni capitală începand din anul 1911 şi care a continuat să fie capitală și după retragerea trupelor britanice. Se vizitează Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahtma Ghandi, considerat Părintele Naţiunii, o platformă de marmură neagră care marchează locul unde la 31.01.1948 a avut loc ceremonia de incinerare a rămăşiţelor pământeşti ale conducătorului. Admirăm în turul nostru panoramic Indian Gate (Poarta Indiei), memorial construit în 1931 şi dedicat eroilor căzuţi în Primul şi al doilea Război Mondial, Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindenţial), construit în 1931, dar care până în 1950 a servit drept reşedinţă pentru Guvernatorul General la Indiei Britanice, Mormântul împăratului Mogul Humayum, construit în 1562 şi inclus în patrimoniul UNESCO înca din 1993, una din primele construcţii ale stilulul arhitectural Mughal. Programul de vizită în Delhi se încheie cu Minaretul Qutub, a cărui înălţime de 72 m îl plasează pe primul loc în lume între cele mai înalte minarete din cărămidă din lume. A fost construit în 1206 de către Qutub-ud-din-Aybak iar azi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cazare in Delhi la hotel Vivanta Dwarka 5* (sau similar). Mese: mic dejun si cina.

Ziua 3

Ziua 3: Delhi – Jaipur După micul dejun vom pleca spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca „oraşul roz”, culoare dată clădirilor oraşului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prinţului britanic Albert. Oraşul a fost fondat în 1728 de către Maharaja Sawai Jai Singh II, conducătorul fortului Amber, iar cele 9 sectoare în care este împărţit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Ajungem in Jaipur si ne indreptam spre hotel pentru cazare. Pentru amatorii de shopping ne deplasăm în Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteţi achiziţiona îmbrăcăminte tradiţională şi produse unicat realizate manual) şi respectiv în Bazarul Johari, renumita piaţă de unde oameni din toată lumea vin să cumpere bijuterii realizate manual. Cazare in Jaipur la hotel Radisson City Center 5* (sau similar). Mese: mic dejun si cina.

Ziua 4

Ziua 4: Jaipur Mic dejun. Începem vizita dimineaţa devreme la Fortul Amber, având inclusă şi o plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri). Fortul este un exemplu clasic al arhitecturii specifice zonei Rajasthanului, ascunzând în interior o frumuseţe de neegalat. Continuăm apoi cu Hawa Mahal (Palatul Vânturilor) care a fost construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh ca parte din Palatul Orașului cu funcția de zenana - camerere ale femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără ca ele să poată fi văzute. Palatul are cinci niveluri, cele superioare mai puțin extinse ceea ce îi dă formă piramidală clădirii. Este construit din gresie roșie și roz, iar decorațiunile sunt formate din ghips. Fațada principală, cea care dă la stradă, are 953 ferestre mici prin care vântul pătrunde și astfel cladirea se menține răcoroasă tot timpul chiar și în zilele călduroase de vară. Ne îndreptăm spre Templul dedicat zeului Vishnu şi consoartei sale Lakshmi, cu mesajul inedit de toleranţă religioasă, construit de soţii Birla, ce s-au născut şi au încetat din viaţă opt decenii mai tărziu, în aceiasi luna şi în acelaşi an. În încheierea vizitei în Jaipur ne oprim mai intai la City Palace (Palatul Maharajahului), în centrul oraşului vechi, o îmbinare perfectă între arta Rajahstani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, din care o parte s-au transformat în muzeu iar în cealaltă parte serveşte încă drept reşedinţă pentru familia regală din Jaipur şi continuăm cu Jantar Mantar, cel mai mare din cele cinci observatoare astronomice construite în secolul al XVIII-lea. Moment de răgaz: Vă invităm să participaţi la un program de cântece şi dansuri jaipureze organizat la un restaurant local. Spectacolul de sunete şi culoare este acompaniat de un meniu de preparate tradiţionale locale. Cazare in Jaipur la hotel Radisson City Center 5* (sau similar). Mese: mic dejun si cina jaipureza organizata la un restaurant local.

Ziua 5

Ziua 5: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra După micul dejun vom pleca spre Agra. Pe traseu vom vizita Fatehpur Sikri (Oraşul Victoriei), fosta capitală a Imperiului Mogul, construită în timpul domniei lui Akbar, în anul 1569. Însă după numai 14 ani oraşul a fost părăsit datorită lipsei severe de apă. Vizităm complexul rezidenţial al Împăratului Akbar şi Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfântului sufist Salim Chisti. Seara sosire şi cazare în Agra la hotel Crystal Sarovar 4* (sau similar). Mese: mic dejun si cina

Ziua 6

Ziua 6: Taj Mahal – Sikandra – Delhi Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Taj Mahal (eternul monument al dragostei), o construcţie “emblemă” pentru India, realizată din marmură albă la ordinul Sahului Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, construcţie începută în 1631 şi finalizată după 22 de ani. Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO palatul a fost caracterizat de către poetul şi cunoscutul om de cultură, Rabindranath Tagore, laureat al Premiului Nobel, ca “ o lacrimă de dragoste pe obrazul timpului “. Continuăm cu vizita la Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roşu care adăposteşte în interior Palatul Jahangir, grădini şi două moschei. Fortul a rămas o mărturie a grandorii şi puterii pe care mogulii au avut- o cândva. Ne îndreptăm apoi spre Mausouleul Marelui Vizir Itimad- Ud Daula, socrul Sahului Jahangir. După amiază plecare spre Delhi cu vizită pe traseu la Sikandra, la Mausoleul Împăratului Akbar cel mai important dintre conducătorii Moguli. Mausoleul a fost început chiar de Akbar, dar a fost finalizat de fiul acestuia, Sahul Jahangir. Seara, sosire în Delhi. Cazare in Delhi la hotel Vivanta Dwarka 5* (sau similar). Mese: mic dejun si cina.

Ziua 7

Ziua 7: Delhi – Kathmandu Mic dejun. Astăzi ne despărțim de India și zburăm în capitala Nepalului, Kathmandu, oraș amplasat la 1300 de metri altitudine, despre care putem afirma cu certitudine că este un oraș-experiență, fiind plin de viață și de istorie. Avem timp să ne facem primele impresii despre țara desemnată recent drept una dintre cele mai fermecătoare destinații turistice, datorită naturii spectaculoase, a locuitorilor calzi și prietenoși și a monumentelor unice, dar și să ne odihnim și să ne pregătim pentru restul călătoriei. Dupa amiaza vom vizita Galeria Thanka, unde putem admira celebrele picturi budiste şi pe călugări în timp ce pictează. Cazare in Kathmandu la hotel Tibet International 4* (sau similar). Mese: mic dejun si cina.

Ziua 8

Ziua 8: Kathmandu – Zbor peste Himalaya! Dis de dimineață vă propunem un program optional inedit : Zbor peste Himalaya! Aveţi ocazia de a zbura deasupra “Acoperișului Lumii”. Veti avea parte de un spectacol fascinant, care vă va stârni emoție și adrenalină. Cei mai înalți și întinși munți de pe glob, Himalaya impresionează cu păduri înverzite ascunse de o mare de ceață și construcții îndrăznețe care simbolizează încercarea omului de a „îmblânzi” natura. După micul dejun vizitam Pashupatinath, unul dintre cele mai mari temple hindu din lume dedicate zeului Shiva, parte a patrimoniului universal UNESCO. Templul a fost ridicat începând cu secolul al V-lea, aici nu pot intra decât hinduiştii, iar cei de altă religie se pot bucura de priveliştea sa de neuitat de pe malul opus al râului. Continuăm cu Marea Stupă Boudhanath, cel mai mare templu budist din afara granițelor Tibetului. Este o construcţie albă, simplă, masivă, mult mai mare în realitate decât imaginea pe care o redau fotografiile – are 40 metri înălţime şi 100 m diametru. Practic ea se înalţă peste toate clădirile din jur, iar ochii lui Buddha, pictaţi deasupra domului, par că veghează protectori asupra liniştii oraşului şi a locuitorilor lui. Asistăm la un spectacol fascinant şi observăm călugarii şi pelerinii care îşi rostesc rugăciunile în timp ce înconjoară stupa în sensul acelor de ceasornic şi învârtesc roţile de rugăciune. Si peste tot se vad steaguri tibetane de rugaciune inscriptionate cu mantre, a caror energie pozitiva vantul o poarta peste tot in lume. Fiecare din culorile acestor steaguri reprezinta unul din cele cinci elemente esentiale: galben – pamantul, verde – apa, rosu – focul, alb – aerul si albastru pentru spatiu. Moment de răgaz: Este timpul pentru o experienţă inedită. Trecem pragul unei mănăstiri unde vom avea ocazia să primim binecuvântarea din partea unui călugar budist. Cazare in Kathmandu la hotel Tibet International 4* (sau similar). Mese mic dejun si cina.

Ziua 9

Ziua 9: Kathmandu – Patan Mic dejun. Aventura continua! La doar cinci kilometrii de Kathmandu descoperim magicul Patan, un paradis al culturilor budhistă și hindu, supranumit “Orașul Frumuseții”. Este unul dintre cele trei orase regale de pe Valea Kathmandu iar vechiul Palat Regal este transformat azi in muzeu. Ne reintoarcem in Kathmandu si eploram orasul într-un tur de oraș, care începe cu Piața Durbar situată în fața vechiului Palat Regal, fosta reședință a familiei monarhice. A fost una din cele trei piețe regale din Valea Kathmandu în Nepal, care sunt astăzi protejate de UNESCO. Înconjurată de mai mult de 50 de pagode, temple și palate, construite în stilul arhitectural Newari, piața și-a păstrat farmecul chiar și după devastatorul cutremur din 2015. Vedem și Stupa Swayambhunath, cunoscută drept templul maimuțelor pentru că o parte a acesteia este locuită de simpaticele animale. Ridicată acum 2.500 de ani, oferă o panoramă surprinzătoare a văii Kathmandu. Moment de răgaz : Astăzi vom avea parte de două experiențe cel puțin interesante. Mai întâi, ne vom plimba cu renumita ricșă locală, de la Hanuman Dhoka până la Thamel, pe străduțe presărate cu magazine de mirodenii și suveniruri nepaleze. După aceea, vom avea parte de momente de relaxare profundă ascultând bolurile cântătoare tradiționale, care au fost inventate de călugării budiști atât pentru întreținere fizică, cât și spirituală. Cazare in Kathmandu la hotel Tibet International 4* (sau similar). Mese mic dejun si cina.

Ziua 10

Ziua 10: Kathmandu – Paro – Thimphu Într-o zi fără nori, zborul până la Paro, orașul care găzduiește aeroportul internațional din Bhutan, este o experiență incredibilă. Din avion putem avea o priveliște fantastică asupra Munților Himalaya și putem vedea Munții Everest, Kanchenjunga și Makalu, dar și vârfurile bhutaneze veșnic înzăpezite Jhomolhari, Jichu Drake și Tserimgang. Odată ajunși în Paro pășiți în Bhutan, regatul în care natura este încă neîmblânzită și cultura budistă neschimbată de secole! O țară mică, cu aproximativ 700.000 de locuitori, Bhutanul este celebru pentru că măsoară prosperitatea populației în indice de fericire și nu în produs intern brut, dar și pentru că are o politică foarte strictă în ceea ce privește turismul, până acum cinci decenii având avut granițele închise pentru a-și păstra cultura intactă. Din Paro, un oraș care îi încântă pe pasionații de istorie cu templele și clădirile sale vechi, ne îndreptăm spre Thimphu, capitala Bhutanului și posibil cea mai neobișnuită capitală din lume, lungă de nici 15 kilometri și pe alocuri lată de doar un 1 kilometru. Thimphu, amplasat la peste 2000 de metri altitudine, a devenit capitala Bhutanului în 1961, fiind în prezent și orașul de rezidență al familiei regale bhutaneze. Aici vom vizita Tashichho Dzong, mănăstire și fortăreață care datează din 1641 și care astăzi găzduiește, pe lângă călugări budiști, câteva ministere și secretariatul Regelui. Farmecul maxim al acestui loc este atins seara, când întreg edificiul este luminat ca într-un basm. Cazare in Thimphu la hotel Tsheden Boutique 3* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 11

Ziua 11: Thimphu Dupa micul dejun continuăm să descoperim tărâmul magic al Bhutanului cu o vizită la Buddha Dordenma, una dintre cele mai mari statui a lui Buddha din Asia. Aceasta are o înălțime de peste 50 de metri și este așezată pe un deal în proximitatea orașului Thimphu, de unde avem o perspectivă minunată asupra zonei. Ne continuăm periplul cu o oprire la Țesătoria Gagyel Lhundrup, loc unde se creează materialele textile din care se fac ținutele de ceremonie ale familiei regale bhutaneze și ne încheiem ziua cu o vizită la Monumentul Chorten, ridicat în 1974 în memoria celui de-al treilea rege al Bhutanului, Jigme Dorji Wangchuck. Este locul în care locuitorii capitalei vin zilnic să se închine sau să spună rugăciuni. Cazare in Thimphu la hotel Tsheden Boutique 3* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 12

Ziua 12: Thimphu – Paro Ne despărțim de fermecătorul Thimphu - rareori avem șansa să descoperim un oraș care poate fi în același timp modern și tradițional și în care există atâta armonie - și ne întoarcem la Paro. Valea pe care o străbatem este de o frumusețe indescriptibilă, adăpostind cele mai vechi temple și mănăstiri din Bhutan, deasupra cărora veghează în tăcere Vârful Jhomolhari (7300 de metri), ai cărui ghețari dau naștere râului Paro. De asemenea, această zonă este și una dintre cele mai fertile din țară, aici cultivându-se faimos orez roșu de Bhutan, pe câmpurile terasate pe care le vom zări pe parcurs. Cazare in Paro la Druckchen 3* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 13

Ziua 13: Paro – Manastirea Takstang Astăzi facem o drumeție de aproximativ cinci ore pentru a vizita Mănăstirea budistă Taktsang, supranumită „Cuibul tigrului”. Este un monument emblematic pentru Bhutan, pe care orice locuitor al acestei țări trebuie să îl viziteze cel puțin o dată în viață. Pe bună dreptate: construită în stâncă, deasupra unei prăpastii de 900 de metri, Mănăstirea Takstang a fost ridicată în secolul 17, într-un loc unde existau altare vechi de secole. Se spune că Guru Rinpoche, cel care a introdus budismul în Bhutan, considerat un sfânt cu puteri magice, care putea îmblânzi demonii și spiritele rele, a venit aici să mediteze pe spatele unui tigru. După această experiență fantastică, ne încheiem ziua cu o cană de ceai cu unt, o băutură tradițională în țările din regiunea Munților Himalaya. Cazare in Paro la Druckchen 3* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 14

Ziua 14: Paro – Kathmandu Ne despărțim de Paro, de magazinele sale cu fațade din lemn pictat și de atmosfera vie, de restaurantele sale animate și locuitorii veseli și dornici să vorbească cu vizitatorii și zburăm spre Kathmandu, în Nepal, admirând din nou majestuoșii Munți Himalaya. Cazare in Kathmandu la hotel Tibet International 4* (sau similar). Mese mic dejun si cina. Experiență: ritm și gusturi tradiționale Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară nepaleză“? (optional). Te invitam la un restaurant local unde ne vom petrece ultima seară împreună. Meniul nepalez este alcătuit din preparate simple, naturale, asezonate din belşug cu ardei iuţi, usturoi, curry, ghimbir, actorii principali fiind fasolea roşie, lintea, orezul şi spanacul. În timp ce ne delectăm cu preparatele culinare deosebite, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

Ziua 15

Ziua 15: Kathmandu – Bucuresti Aventura se încheie. Ne îndreptăm spre aeroportul din Kathmandu și ne luăm la revedere de la universul exotic și magic al Asiei, al Munților Himalaya și al orașelor vii și atât de colorate. Cei dragi ne așteaptă acasă și avem atâtea amintiri de împărtășit!

Ziua 1

Ziua 1: București – Delhi Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Delhi.

Ziua 2

Ziua 2: Delhi La aterizarea în Delhi, suntem întâmpinati de ghidul local. Transfer si cazare la hotel. Timp liber pentru odihna. Dupa amiaza începem vizita în Delhi, însoţiţi de ghidul local. Facem un tur al oraşului vechi, ale cărui ziduri fortificate datează din secolul al XVII-lea vizitând Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în 1656. Ne îndreptăm spre Chandni Chowk, odinioară centrul oraşului Delhi, o piaţă exotică şi pitorească, plină de bazare, magazine şi diverse ateliere. Moment de răgaz : Pentru o experienţa locală inedita vă invităm la o scurtă o plimbare cu ricşa prin piaţa Chandni Chowk, unde vei avea ocazia să interacţionezi cu localnicii. Ajungem apoi la Red Fort (Fortul Roşu), cel mai important monument al oraşului şi palat al Imperiului Mughal construit de către Shah Jaehan în anul 1648. Vizita noastră continuă cu New Delhi, oraş planificat și construit pentru a deveni capitală începand din anul 1911 şi care a continuat să fie capitală și după retragerea trupelor britanice. Se vizitează Rhaj Ghat, memorial închinat lui Mahtma Ghandi, considerat Părintele Naţiunii, o platformă de marmură neagră care marchează locul unde la 31.01.1948 a avut loc ceremonia de incinerare a rămăşiţelor pământeşti ale conducătorului. Admirăm în turul nostru panoramic Indian Gate (Poarta Indiei), memorial construit în 1931 şi dedicat eroilor căzuţi în Primul şi al doilea Război Mondial, Rashtrapati Bhawan (Palatul Prezindenţial), construit în 1931, dar care până în 1950 a servit drept reşedinţă pentru Guvernatorul General la Indiei Britanice, Mormântul împăratului Mogul Humayum, construit în 1562 şi inclus în patrimoniul UNESCO înca din 1993, una din primele construcţii ale stilulul arhitectural Mughal. Programul de vizită în Delhi se încheie cu Minaretul Qutub, a cărui înălţime de 72 m îl plasează pe primul loc în lume între cele mai înalte minarete din cărămidă din lume. A fost construit în 1206 de către Qutub-ud-din-Aybak iar azi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cazare in Delhi la hotel Vivanta Dwarka 5* (sau similar). Mese: mic dejun si cina.

Ziua 3

Ziua 3: Delhi – Jaipur După micul dejun vom pleca spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca „oraşul roz”, culoare dată clădirilor oraşului cu ocazia vizitei din anul 1886 a prinţului britanic Albert. Oraşul a fost fondat în 1728 de către Maharaja Sawai Jai Singh II, conducătorul fortului Amber, iar cele 9 sectoare în care este împărţit, simbolizează cele 9 diviziuni ale universului. Ajungem in Jaipur si ne indreptam spre hotel pentru cazare. Pentru amatorii de shopping ne deplasăm în Bazarul Bapu (cel mai indicat loc de unde puteţi achiziţiona îmbrăcăminte tradiţională şi produse unicat realizate manual) şi respectiv în Bazarul Johari, renumita piaţă de unde oameni din toată lumea vin să cumpere bijuterii realizate manual. Cazare in Jaipur la hotel Radisson City Center 5* (sau similar). Mese: mic dejun si cina.

Ziua 4

Ziua 4: Jaipur Mic dejun. Începem vizita dimineaţa devreme la Fortul Amber, având inclusă şi o plimbare cu elefanţii (sau ca alternativă cu jeep-uri). Fortul este un exemplu clasic al arhitecturii specifice zonei Rajasthanului, ascunzând în interior o frumuseţe de neegalat. Continuăm apoi cu Hawa Mahal (Palatul Vânturilor) care a fost construit în 1799 de către maharajahul Sawai Pratap Singh ca parte din Palatul Orașului cu funcția de zenana - camerere ale femeilor din harem. Funcția inițială a palatului era de a permite femeilor din harem de a observa viața cotidiană de pe stradă fără ca ele să poată fi văzute. Palatul are cinci niveluri, cele superioare mai puțin extinse ceea ce îi dă formă piramidală clădirii. Este construit din gresie roșie și roz, iar decorațiunile sunt formate din ghips. Fațada principală, cea care dă la stradă, are 953 ferestre mici prin care vântul pătrunde și astfel cladirea se menține răcoroasă tot timpul chiar și în zilele călduroase de vară. Ne îndreptăm spre Templul dedicat zeului Vishnu şi consoartei sale Lakshmi, cu mesajul inedit de toleranţă religioasă, construit de soţii Birla, ce s-au născut şi au încetat din viaţă opt decenii mai tărziu, în aceiasi luna şi în acelaşi an. În încheierea vizitei în Jaipur ne oprim mai intai la City Palace (Palatul Maharajahului), în centrul oraşului vechi, o îmbinare perfectă între arta Rajahstani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, din care o parte s-au transformat în muzeu iar în cealaltă parte serveşte încă drept reşedinţă pentru familia regală din Jaipur şi continuăm cu Jantar Mantar, cel mai mare din cele cinci observatoare astronomice construite în secolul al XVIII-lea. Moment de răgaz: Vă invităm să participaţi la un program de cântece şi dansuri jaipureze organizat la un restaurant local. Spectacolul de sunete şi culoare este acompaniat de un meniu de preparate tradiţionale locale. Cazare in Jaipur la hotel Radisson City Center 5* (sau similar). Mese: mic dejun si cina jaipureza organizata la un restaurant local.

Ziua 5

Ziua 5: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra După micul dejun vom pleca spre Agra. Pe traseu vom vizita Fatehpur Sikri (Oraşul Victoriei), fosta capitală a Imperiului Mogul, construită în timpul domniei lui Akbar, în anul 1569. Însă după numai 14 ani oraşul a fost părăsit datorită lipsei severe de apă. Vizităm complexul rezidenţial al Împăratului Akbar şi Moscheea Jama Masjid cu mormântul sfântului sufist Salim Chisti. Seara sosire şi cazare în Agra la hotel Crystal Sarovar 4* (sau similar). Mese: mic dejun si cina

Ziua 6

Ziua 6: Taj Mahal – Sikandra – Delhi Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Taj Mahal (eternul monument al dragostei), o construcţie “emblemă” pentru India, realizată din marmură albă la ordinul Sahului Jahan în memoria soţiei sale Mumtaz Mahal, construcţie începută în 1631 şi finalizată după 22 de ani. Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO palatul a fost caracterizat de către poetul şi cunoscutul om de cultură, Rabindranath Tagore, laureat al Premiului Nobel, ca “ o lacrimă de dragoste pe obrazul timpului “. Continuăm cu vizita la Fortul din Agra, un edificiu impozant realizat din calcar roşu care adăposteşte în interior Palatul Jahangir, grădini şi două moschei. Fortul a rămas o mărturie a grandorii şi puterii pe care mogulii au avut- o cândva. Ne îndreptăm apoi spre Mausouleul Marelui Vizir Itimad- Ud Daula, socrul Sahului Jahangir. După amiază plecare spre Delhi cu vizită pe traseu la Sikandra, la Mausoleul Împăratului Akbar cel mai important dintre conducătorii Moguli. Mausoleul a fost început chiar de Akbar, dar a fost finalizat de fiul acestuia, Sahul Jahangir. Seara, sosire în Delhi. Cazare in Delhi la hotel Vivanta Dwarka 5* (sau similar). Mese: mic dejun si cina.

Ziua 7

Ziua 7: Delhi – Kathmandu Mic dejun. Astăzi ne despărțim de India și zburăm în capitala Nepalului, Kathmandu, oraș amplasat la 1300 de metri altitudine, despre care putem afirma cu certitudine că este un oraș-experiență, fiind plin de viață și de istorie. Avem timp să ne facem primele impresii despre țara desemnată recent drept una dintre cele mai fermecătoare destinații turistice, datorită naturii spectaculoase, a locuitorilor calzi și prietenoși și a monumentelor unice, dar și să ne odihnim și să ne pregătim pentru restul călătoriei. Dupa amiaza vom vizita Galeria Thanka, unde putem admira celebrele picturi budiste şi pe călugări în timp ce pictează. Cazare in Kathmandu la hotel Tibet International 4* (sau similar). Mese: mic dejun si cina.

Ziua 8

Ziua 8: Kathmandu – Zbor peste Himalaya! Dis de dimineață vă propunem un program optional inedit : Zbor peste Himalaya! Aveţi ocazia de a zbura deasupra “Acoperișului Lumii”. Veti avea parte de un spectacol fascinant, care vă va stârni emoție și adrenalină. Cei mai înalți și întinși munți de pe glob, Himalaya impresionează cu păduri înverzite ascunse de o mare de ceață și construcții îndrăznețe care simbolizează încercarea omului de a „îmblânzi” natura. După micul dejun vizitam Pashupatinath, unul dintre cele mai mari temple hindu din lume dedicate zeului Shiva, parte a patrimoniului universal UNESCO. Templul a fost ridicat începând cu secolul al V-lea, aici nu pot intra decât hinduiştii, iar cei de altă religie se pot bucura de priveliştea sa de neuitat de pe malul opus al râului. Continuăm cu Marea Stupă Boudhanath, cel mai mare templu budist din afara granițelor Tibetului. Este o construcţie albă, simplă, masivă, mult mai mare în realitate decât imaginea pe care o redau fotografiile – are 40 metri înălţime şi 100 m diametru. Practic ea se înalţă peste toate clădirile din jur, iar ochii lui Buddha, pictaţi deasupra domului, par că veghează protectori asupra liniştii oraşului şi a locuitorilor lui. Asistăm la un spectacol fascinant şi observăm călugarii şi pelerinii care îşi rostesc rugăciunile în timp ce înconjoară stupa în sensul acelor de ceasornic şi învârtesc roţile de rugăciune. Si peste tot se vad steaguri tibetane de rugaciune inscriptionate cu mantre, a caror energie pozitiva vantul o poarta peste tot in lume. Fiecare din culorile acestor steaguri reprezinta unul din cele cinci elemente esentiale: galben – pamantul, verde – apa, rosu – focul, alb – aerul si albastru pentru spatiu. Moment de răgaz: Este timpul pentru o experienţă inedită. Trecem pragul unei mănăstiri unde vom avea ocazia să primim binecuvântarea din partea unui călugar budist. Cazare in Kathmandu la hotel Tibet International 4* (sau similar). Mese mic dejun si cina.

Ziua 9

Ziua 9: Kathmandu – Patan Mic dejun. Aventura continua! La doar cinci kilometrii de Kathmandu descoperim magicul Patan, un paradis al culturilor budhistă și hindu, supranumit “Orașul Frumuseții”. Este unul dintre cele trei orase regale de pe Valea Kathmandu iar vechiul Palat Regal este transformat azi in muzeu. Ne reintoarcem in Kathmandu si eploram orasul într-un tur de oraș, care începe cu Piața Durbar situată în fața vechiului Palat Regal, fosta reședință a familiei monarhice. A fost una din cele trei piețe regale din Valea Kathmandu în Nepal, care sunt astăzi protejate de UNESCO. Înconjurată de mai mult de 50 de pagode, temple și palate, construite în stilul arhitectural Newari, piața și-a păstrat farmecul chiar și după devastatorul cutremur din 2015. Vedem și Stupa Swayambhunath, cunoscută drept templul maimuțelor pentru că o parte a acesteia este locuită de simpaticele animale. Ridicată acum 2.500 de ani, oferă o panoramă surprinzătoare a văii Kathmandu. Moment de răgaz : Astăzi vom avea parte de două experiențe cel puțin interesante. Mai întâi, ne vom plimba cu renumita ricșă locală, de la Hanuman Dhoka până la Thamel, pe străduțe presărate cu magazine de mirodenii și suveniruri nepaleze. După aceea, vom avea parte de momente de relaxare profundă ascultând bolurile cântătoare tradiționale, care au fost inventate de călugării budiști atât pentru întreținere fizică, cât și spirituală. Cazare in Kathmandu la hotel Tibet International 4* (sau similar). Mese mic dejun si cina.

Ziua 10

Ziua 10: Kathmandu – Paro – Thimphu Într-o zi fără nori, zborul până la Paro, orașul care găzduiește aeroportul internațional din Bhutan, este o experiență incredibilă. Din avion putem avea o priveliște fantastică asupra Munților Himalaya și putem vedea Munții Everest, Kanchenjunga și Makalu, dar și vârfurile bhutaneze veșnic înzăpezite Jhomolhari, Jichu Drake și Tserimgang. Odată ajunși în Paro pășiți în Bhutan, regatul în care natura este încă neîmblânzită și cultura budistă neschimbată de secole! O țară mică, cu aproximativ 700.000 de locuitori, Bhutanul este celebru pentru că măsoară prosperitatea populației în indice de fericire și nu în produs intern brut, dar și pentru că are o politică foarte strictă în ceea ce privește turismul, până acum cinci decenii având avut granițele închise pentru a-și păstra cultura intactă. Din Paro, un oraș care îi încântă pe pasionații de istorie cu templele și clădirile sale vechi, ne îndreptăm spre Thimphu, capitala Bhutanului și posibil cea mai neobișnuită capitală din lume, lungă de nici 15 kilometri și pe alocuri lată de doar un 1 kilometru. Thimphu, amplasat la peste 2000 de metri altitudine, a devenit capitala Bhutanului în 1961, fiind în prezent și orașul de rezidență al familiei regale bhutaneze. Aici vom vizita Tashichho Dzong, mănăstire și fortăreață care datează din 1641 și care astăzi găzduiește, pe lângă călugări budiști, câteva ministere și secretariatul Regelui. Farmecul maxim al acestui loc este atins seara, când întreg edificiul este luminat ca într-un basm. Cazare in Thimphu la hotel Tsheden Boutique 3* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 11

Ziua 11: Thimphu Dupa micul dejun continuăm să descoperim tărâmul magic al Bhutanului cu o vizită la Buddha Dordenma, una dintre cele mai mari statui a lui Buddha din Asia. Aceasta are o înălțime de peste 50 de metri și este așezată pe un deal în proximitatea orașului Thimphu, de unde avem o perspectivă minunată asupra zonei. Ne continuăm periplul cu o oprire la Țesătoria Gagyel Lhundrup, loc unde se creează materialele textile din care se fac ținutele de ceremonie ale familiei regale bhutaneze și ne încheiem ziua cu o vizită la Monumentul Chorten, ridicat în 1974 în memoria celui de-al treilea rege al Bhutanului, Jigme Dorji Wangchuck. Este locul în care locuitorii capitalei vin zilnic să se închine sau să spună rugăciuni. Cazare in Thimphu la hotel Tsheden Boutique 3* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 12

Ziua 12: Thimphu – Paro Ne despărțim de fermecătorul Thimphu - rareori avem șansa să descoperim un oraș care poate fi în același timp modern și tradițional și în care există atâta armonie - și ne întoarcem la Paro. Valea pe care o străbatem este de o frumusețe indescriptibilă, adăpostind cele mai vechi temple și mănăstiri din Bhutan, deasupra cărora veghează în tăcere Vârful Jhomolhari (7300 de metri), ai cărui ghețari dau naștere râului Paro. De asemenea, această zonă este și una dintre cele mai fertile din țară, aici cultivându-se faimos orez roșu de Bhutan, pe câmpurile terasate pe care le vom zări pe parcurs. Cazare in Paro la Druckchen 3* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 13

Ziua 13: Paro – Manastirea Takstang Astăzi facem o drumeție de aproximativ cinci ore pentru a vizita Mănăstirea budistă Taktsang, supranumită „Cuibul tigrului”. Este un monument emblematic pentru Bhutan, pe care orice locuitor al acestei țări trebuie să îl viziteze cel puțin o dată în viață. Pe bună dreptate: construită în stâncă, deasupra unei prăpastii de 900 de metri, Mănăstirea Takstang a fost ridicată în secolul 17, într-un loc unde existau altare vechi de secole. Se spune că Guru Rinpoche, cel care a introdus budismul în Bhutan, considerat un sfânt cu puteri magice, care putea îmblânzi demonii și spiritele rele, a venit aici să mediteze pe spatele unui tigru. După această experiență fantastică, ne încheiem ziua cu o cană de ceai cu unt, o băutură tradițională în țările din regiunea Munților Himalaya. Cazare in Paro la Druckchen 3* (sau similar). Mese: mic dejun, pranz, cina.

Ziua 14

Ziua 14: Paro – Kathmandu Ne despărțim de Paro, de magazinele sale cu fațade din lemn pictat și de atmosfera vie, de restaurantele sale animate și locuitorii veseli și dornici să vorbească cu vizitatorii și zburăm spre Kathmandu, în Nepal, admirând din nou majestuoșii Munți Himalaya. Cazare in Kathmandu la hotel Tibet International 4* (sau similar). Mese mic dejun si cina. Experiență: ritm și gusturi tradiționale Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară nepaleză“? (optional). Te invitam la un restaurant local unde ne vom petrece ultima seară împreună. Meniul nepalez este alcătuit din preparate simple, naturale, asezonate din belşug cu ardei iuţi, usturoi, curry, ghimbir, actorii principali fiind fasolea roşie, lintea, orezul şi spanacul. În timp ce ne delectăm cu preparatele culinare deosebite, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

Ziua 15

Ziua 15: Kathmandu – Bucuresti Aventura se încheie. Ne îndreptăm spre aeroportul din Kathmandu și ne luăm la revedere de la universul exotic și magic al Asiei, al Munților Himalaya și al orașelor vii și atât de colorate. Cei dragi ne așteaptă acasă și avem atâtea amintiri de împărtășit!