Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Hong Kong

Circuite turistice Hong Kong

Hong Kong este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, înconjurată geografic pe 3/4 de Delta râului Perlelor și Marea Chinei de Sud.

Citeste mai mult

Circuite turistice Hong Kong


Hong Kong este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, înconjurată geografic pe 3/4 de Delta râului Perlelor și Marea Chinei de Sud.

Cafea la Exchange Square

Hong Kong1 462
Expozitie de ursuleti panda de hartie in lobby

One Exchange Square, Two Exchange Square (a doua cea mai înaltă clădire din HK și prima din insula HK ) și Three Exchange Square, cele trei clădiri uriașe de birouri, conectate cu pasarele de sistemul de transport public. Din complex mai face parte și Mall-ul IFC, dar se poate ajunge tot prin pasarelele pietonale și la Hotelul Four Seasons Hong Kong, un zgârie nori care oferă camere cu vedere la Portul Victoria.
În cele trei clădiri de birouri își au sediul numeroase instituții, precum Bursa de Valori din HK și alte instituții financiare, mari companii dar și câteva consulate.
Aici este plăcut de venit în orice moment al zilei, dar cel mai ales dimineața, pentru a vedea chiar din interior ce înseamnă viața corporate la cel mai înalt nivel și luat un pic din energia debordantă, din aerul extrem de chic, al acestui loc care cu siguranță este cu totul o altă lume decât cea de acasă. Una SF. La etaj și la parter sunt cafenele și baruri, aici este un loc ideal pentru cafeaua de dimineață, numai să nu fie weekend.
Stația de metrou – MRT – Central, ieșirea A.

După cappuccino o scurtă plimbare prin tunelele de la stația Central duce către alt punct de atracție și vedere frumoasă, care este și gratuit:

Bank of China Tower – o privire de sus

Hong Kong 286
In stanga Bank of China Tower

Una dintre cele mai frumoase clădiri din HK și probabil cea mai ușor de recunoscut. Veniți cu pașaportul în timpul orelor de program și gratuit puteți ajunge la Puntea de observare de la etajul 43 (din 70 ale clădirii de 367,4 m) oferă o bună priveliște chiar din mijlocul pădurii de zgârie nori din Central și Admiralty.
Stația de MRT Central, ieșirea J2.

Când intervine foamea poate fi potolită peste tot cu mâncare de pe stradă sau o scurtă gustare la nenumăratele restaurante express, favoritul meu fiind lanțul de Sushi care are multe puncte de vânzare inclusiv în stații MRT.
De aici repede spre terminalul de autobuz situat chiar la subsolul Exchange Square, de unde se ia autobuzul 15 care duce direct și foarte repede la Vârf:

Vârful Victoria

varful victoria 113

Așa cum se spune, dacă este numai un lucru de făcut în HK acesta trebuie să fie excursia la Vârful Victoria. De ce? Oferă cea mai uimitoare priveliște asupra orașului, cu linia de zgârie nori. Enclavă a coloniștilor, acum aici locuiesc tot oamenii cu stare, zona fiind în continuă dezvoltare. Casele vechi sunt cele mai spectaculoase, dar nu știu cine ar zice nu unui apartament în unul dintre blocurile luxoase de aici. Sunt multe căi de a ajunge la Vârful Victoria, acum aș recomanda autobuz la dus și faimosul tramvai la întors.
Tramvaiul ne lasă aproape de Queen’s Road, o scurtă plimbare ne duce la faimoasele scări rulante până la Hollywood Road, o stradă faimoasă pentru antichități și pentru templul Man Mo:

Vizită la templul Man Mo

Hong Kong 2 172

Ce mai vechi templu din insula HK – construit de taoiști în cel de-al 27-lea an al împăratului Daoguang,1847 – și cel mai vizitat, asta și datorită poziționării favorabile. Cu toate acestea nu este foarte aglomerat, mai ales că turiștii nu poposesc prea mult. Aprindeți câteva bețișoare pentru noroc și admirați altarele, statuile și profitați de lumina prielnică pentru câteva fotografii spectaculoase. Mai multe despre templu aici.
Sau alt templu, ca de exemplu faimosul Templu al Celor 1000 de Budha din Kowloon, dar pentru asta se mai taie altceva de pe listă.

Central-Mid Level Escalator: cel mai lung sistem de scări rulante acoperite din lume: 800 m! Urcă 135 m

Hong Kong1 595

Dim Sum

Prânz! La un restaurant tradițional, străduțele din centru sunt pline de localuri, ar fi frumos chiar Dim Sum, în Hong Kong trebuie încercat. Este aceeași mâncare cum se găsește și în alte părți, dar prezentată într-un mod aparte și servită în porții mici. Dim sum este mic, este artă. Porțiile uriașe de orice nu sunt dim sum. Mi s-a explicat de mai multe ori, nu am înțeles în totalitate diferențele, așa că trebuie să mai perseverez.

Hong Kong 3 303
tot nu am inteles de ce servit asa este dim sum si de pe strada nu este

Shopping

Hong Kong1 389 Hong Kong este orașul cumpărăturilor. Nu este un loc mai bun pentru tot ce te poți gândi. Am găsit magazine fantastice pe străduțe, dar și în Malluri, arterele principale sau renumitele piețe cu suveniruri și de toate: Temple Market, Lady’s market pot fi luate în calcul, deși la acestea este ca la bazar. Indiferent unde vă învârtiți în acest oraș veți da peste un Mall, sau mici magazine încântătoare. Eu prefer cumpărăturile pe partea insulară, sau prin zonele adiacente Nathan Road, stația de MRT Tsim Tsa Tsui, din Kowloon, se ajunge imediat din centru.

Dacă alegeți Temple Street și Lady Market, care sunt în Kowloon, luați să luați MRT până la Yau Ma Tei, după la Tsim Tsa Tsui și o plimbare pe Nathan Road până la chei, pentru a admira promenada.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.