Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Honduras

Circuite turistice Honduras

Honduras este o țară independentă și suverană, o republică din America Centrala. Țara a fost cunoscută anterior sub numele de Hondurasul spaniol pentru a o diferenția de Hondurasul britanic, al cărui nume este astăzi Belize. Republica Honduras este mărginită la vest de Guatemala, la sud-vest de El Salvador, la sud-est de Nicaragua, la sud de Oceanul Pacific, prin Golful Fonseca, iar la nord de Golful Honduras și de Marea Caraibelor.

Citeste mai mult

Circuite turistice Honduras


În caz că nu aţi auzit, America Centrală dispune de o lungă linie de coastă la Marea Caraibilor iar una dintre ţările privilegiate este şi una dintre cele mai fierbinţi destinaţii ale zonei, Honduras. Faptul că Julia Roberts, Claudia Schiffer şi Sharon Stone şi-au manifestat interesul de a-şi achiziţiona o proprietate de vacanţă aici ar trebui să spună multe. Pentru cei ce doresc acest tip de case de vacanţă, simple dar cochete, cu o doză semnificativă de viaţă sălbatică la mică distanţă, nu pentru a locui permanent, dar pentru a-şi petrece un concediu de vis, Honduras reprezintă o destinaţie turistică competitivă. Dispune de plaje la fel de frumoase ca şi Costa Rica sau Panama dar este mai puţin dezvoltată şi americanizată. Oferă aventurile pe care le puteţi găsi în Nicaragua sau Belize dar este deservită de o infrastructură mai bună decât în prima şi o mai mare diversitate decât ultima.

Honduras este doar de dimensiunile Angliei, iar distanţa mică faţă de principalele atracţii facilitează diversificarea alegerilor de făcut, făcând posibilă petrecerea câtorva zile pe câteva din plajele cele mai albe de la Marea Caraibilor, scufundările în mijlocul recifelor multicolore, rafting, drumeţiile în mijlocul pădurilor luxuriante în genul celor întreprinse de Indiana Jones şi excursii la ruinele civilizaţiei Maya, toate într-un singur sejur. Adăugaţi la toate aceste activităţi superbe faptul că principalul port al Hondurasului, San Pedro Sula, este la două ore de zbor cu avionul din Miami, o locaţie mai accesibilă nouă, europenilor şi faptul că preţurile hotelurilor costă doar câteva procente din tarifele uriaşe practicate în Europa. Rezultatul este unul surprinzător şi duce la supra-popularea, în tranşe, a unelor zone de-a lungul rivierei Maya.

În mod tradiţional, Honduras şi-a grupat resursele naturale şi culturale în cinci grupuri majore: natură, soare şi recife, lumea colonială, arheologie şi cultură contemporană. Astfel, fiecare localitate, fiecare sat şi fiecare atracţie este grupată în categoria cu care se identifică cel mai bine. De exemplu, Roatán şi Cayos Cochinos aparţin de „soare şi recife”, ruinele din Copán aparţin arheologiei. Cele mai mari oraşe ale ţării, capitala Tegucigalpa şi San Pedro Sula prezintă şi alte caracteristici: mărime şi importanţă istorică, comercială şi culturală. Ambele au înflorit cu o preponderenţă pe partea turistică, capitala funcţionează ca centre majore ale guvernului şi al organizaţiilor internaţionale acreditate de-a lungul ţării, San Pedro Sula, pe de altă parte, este atât un oraş industrial şi comercial, cât şi unul dedicat afacerilor.

O călătorie înapoi în timp, în vremurile coloniale spaniole, este un adevărat festin şi atunci când combinaţi acest aspect cu ruinele Maya, măreţia parcurilor naţionale, atât de pe coasta caraibiană cât şi de pe cea pacifică, precum şi cu Bay Islands, Honduras ar trebui fi considerată bijuteria Americii Centrale. Este şi al doilea cel mai mare stat al regiunii, după Nicaragua, fiind mărginit de acesta, de Guatemala şi El Salvador. Honduras este o destinaţie sigură pentru toate gradele de turişti, chiar dacă evenimentele politice recente ne-ar face să ne gândim de două ori înainte să ne îmbarcam într-o asemenea aventură. Verificaţi evenimentele la zi desfăşurate pe teritoriul ţării pe internet, la ambasade sau autorităţi, înainte de a vă hotărî să plecaţi la drum.

Honduras este o ţară în curs de dezvoltare. Prin urmare, multe lucruri traversează o perioadă de tranziţie. Turismul este o industrie în plină expansiune, în timp ce oamenii în sine sunt extrem de relaxaţi, mâncarea este dincolo de orice aşteptări, iar frumuseţea ţării este incomparabilă. Există încă părţi ale Hondurasului considerate încă nedescoperite. Totuşi, în timp ce în capitală şi câteva alte localităţi majore puteţi găsi hoteluri de lux, sunt diferenţe mari dintre zonele dezvoltate ale ţării şi cele neexplorate.

Dacă doriţi să mergeţi pentru plaje şi activităţi legate de apă, atunci Bay Islands sunt destinaţia potrivită. Totuşi, frumuseţea localităţii Gracias, un oraş colonial drăguţ din zona montană, este fără egal iar o vizită în Copán vă va apropia şi mai tare de cele mai uimitoare ruine din întreaga Americă C

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.