Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Guyana

Circuite turistice Guyana

Guyana este o țară din Nordul Americii de Sud. Se învecinează la Sud cu Brazilia, la Est cu Surinam, la Vest cu Venezuela, la Nord cu Oceanul Atlantic. Limba oficială este engleza, fiind astfel unul dintre cele 4 state din America de Sud a cărui limbă oficială nu este spaniola (celelalte sunt Brazilia - portugheza, Surinam - olandeza și Guyana franceza - franceza). Descoperită de europeni în 1498, Guyana a fost disputată peste 500 de ani de spanioli, francezi, olandezi și britanici. Acesta este singurul stat sud-american din Commonwealth situat pe continent (celelalte fiind insulare)...

Citeste mai mult

Circuite turistice Guyana


Reprezintă capitala statului Guyana și cel mai mare centru urban al țării. Orașul Georgetown a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea, în regiunea Demerara Mahaica, pe țărmul Oceanului Atlantic. A luat numele regelui George al III-lea al Marii Britanii, deși inițial se numea Stabroek. În prezent, orașul Georgetown găzduiește principalele birouri executive ale statului; guvernul și parlamentul funcționează tot în clădirile capitalei.

În ceea ce privește turismul, orașul Georgetown este un important centru cultural, dar și un loc fermecător, plin de viață, de veselie și culoare. Obiectivele turistice sunt de ordin natural, cultural și istorico – religios.

Catedrala St. George din Georgetown, Guyana se numără printre cele mai înalte construcții religioase de lemn din lume, măsurând peste 43 de metri înălțime. Este considerată monument național, fiind o construcție de secol al XIX-lea, în stil gotic, cu numeroase arcade și coloane. Interiorul este fascinant, mai ales sub aspectul vitraliilor ale căror culori se reflectă minunat în lumina soarelui. Pe vitralii sunt redate scene emoționante în special din Noul Testament: Patimile lui Iisus, moartea pe Cruce și apoi Învierea. Un element spectaculos îl reprezintă candelabrul făcut cadou catedralei de către regina Victoria a Marii Britanii. Catedrala aparține bisericii Anglicane.

Piața Stabroek este cea mai cunoscută piață din orașul Georgetown, Guyana, mai ales sub aspect istoric. A fost înființată oficial în anul 1880, deși locul era deja cunoscut ca piață centrală a orașului cu mult timp înainte. Reprezintă un obiectiv turistic deosebit, căci este construită cu foarte mult timp în urmă, iar stilul arhitectural este inspirat de epoca victoriană. Piața Stabroek se întinde pe o suprafață de 7000 metri pătrați și dispune de un turn cu ceas, foarte pitoresc. Aici vin zilnic comercianți cu mărfuri dintre cele mai diverse. Sunt la mare căutare, mai ales de către turiști, îmbrăcămintea și bijuteriile, locul fiind recunoscut pentru aur și diamante.

Există și un bulevard recunoscut pentru magazinele sale nenumărate. Se cheamă Regent Street și este locul preferat de turiștii care nu apreciază atmosfera haotică tipică piețelor și bazarului. De-a lungul bulevardului Regent, sunt deschise magazine unde se vând atât produse locale, cât și marfă de proveniență internațională.

Cele mai multe restaurante, cafenele, cluburi de noapte și baruri vesele se găsesc pe strada Sferiff, cunoscută drept bulevardul distracției din orașul Georgetown, Guyana.

Podul Demerera se constituie și el într-un obiectiv turistic al capitalei, traversând râul cu același nume. Podul are și o bandă pentru pietoni. Măsoară aproape 2000 de metri lungime, dar este o construcție relativ recentă, începută în anul 1976 și finalizată doi ani mai târziu.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.