Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit GRECIA Clasica si Insula Corfu 10 zile Autocar 2020


Descriere

Destinatie: Grecia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

Veliko Tarnovo - Man. Rila - Croaziera Athos - Salonic - Sf. Paraschieva - Termopile - Delfi - Atena - Cap Sounion - Ins. Hydra - Poros - Aegina - Corint - Epidaur - Nafplio - Micene - Mystras - Olympia - Patra - Ins. Corfu - Meteora - Sofia
Servicii incluse: - Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internaţionale
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la Veliko Tarnovo, Man. Rila, Sf. Paraschiva, Termopile, Salonic, Delphi, Atena, Epidaur, Corint, Nafplio, Micene, Mystras Olympia, Patra, Ins. Corfu, Meteora, Riviera Olimpului, Sofia

Servicii neincluse:
Asiguraremedicala + storno, excursiioptionale, intrari la obiective (inclusiv pt. optionale) si ghizii locali
-Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
-Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti la receptie)

Destinatie: Grecia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

Veliko Tarnovo - Man. Rila - Croaziera Athos - Salonic - Sf. Paraschieva - Termopile - Delfi - Atena - Cap Sounion - Ins. Hydra - Poros - Aegina - Corint - Epidaur - Nafplio - Micene - Mystras - Olympia - Patra - Ins. Corfu - Meteora - Sofia
Servicii incluse: - Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internaţionale
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite la Veliko Tarnovo, Man. Rila, Sf. Paraschiva, Termopile, Salonic, Delphi, Atena, Epidaur, Corint, Nafplio, Micene, Mystras Olympia, Patra, Ins. Corfu, Meteora, Riviera Olimpului, Sofia

Servicii neincluse:
Asiguraremedicala + storno, excursiioptionale, intrari la obiective (inclusiv pt. optionale) si ghizii locali
-Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
-Taxa de oraspentrufiecarecazareundeaceasta este solicitata (se va achita cash de catreturisti la receptie)

Itinerariu

Ziua 1. BUCURESTI - VELIKO TARNOVO- Manastirea RILA - SERRES (cca. 675 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6:00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinsprestatia de MetrouEroilor), pe traseulVelikoTarnovo - Rila - Serres, cu o prima vizita in VelikoTarnovo, vecheacapitala din perioadaTaratelorBulgare, ale careivestigii au fostfoarte bine puse in valoareduparestaurarilerecente. In afaracetatiimedievale, un farmecdeosebitil are sicentrulvechi al orasului, cu atelieremestesugaresti, magazine de suvenirurisi de antichitati. Ne deplasamapoispreManastireaRila, ceamai mare din Bulgari a- declaratapatrimoniu UNESCO. Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, un pustnic, canonizat de BisericaOrtodoxă, Complexul monastic a fostdepozitarullimbiisiculturiibulgare in vremurile de dominatieotomana.ÎntimpulRevolutieiNationaleBulgare (sec. XVIII-XIX), a fostdistrusa de un incendiu in 1833 siapoireconstruitaintre 1834 și 1862.Cazare in Grecia la Serres/Sidirokastro.

Ziua 2. SERRES-CROAZIERA spre ATHOS -SALONIC-Riviera OLIMPULUI (cca. 355 km)

Mic dejun. DeplasarespreOuranoupoli- “poartaAthosului” undeputemoptapentruplajasaupentru o croaziera (durata 2,45h; 20€) la Muntele Athos, avandposibilitatea de a privi din largulmarii 8 din cele 20 manastiri, intre care ManastireaXenofont, ManastireaGrigoriou, Manstirea Sf.Pantelimon.Apoi, ne indreptamspre Thessaloniki, al 2-lea mare oras al Greciei, cu o istorieintinsa pe milenii, sinumeroasemarturii al gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ceconectaImperiul Roman de la Rasarit la Apus,ArculluiGaleriu- construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemoravictoriaimparatuluiimportivapersilor,Rotondainaltata de Galeriupentru a-iservidrept mausoleum, dartransformatamaitarziu in Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie- izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualite care pastreazamoasteleacestuisfantsiPromenadace se intinde de la port sipana la Turnul Alb-fostainchisoare in timpuldominatieiotomane, devenitsimbolulorasului. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Ziua 3.SF. PARASKEVI - TERMOPILE - ATENA (cca. 525 km)

Mic dejun. Traversam Grecia spresud, cu oprire in Defileul Tempi la Schitul Sf. Paraskevi - ocrotitoareacelornevazatorisi la IzvorulAfroditei. UrmamapoidrumulspreAtenaprinceamai mare campie a Greciei, Thessaliasiprindefileul de la Termopile, unde ne vomaminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au datviata in ceamaicunoscutabatalie din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentulcomemorativ.Continuam cu o vizita la sanctuarul pre-elenistic Delphi, vazut de vechiigrecidrept “ombiliculsaucentrullumii”, loculcelebruluiOracol al lui Apollo deservit de duplicitarapreoteasa Pythia. Cazare la Atena.

Ziua 4.ATENA- CAP SOUNION (cca. 150 km)

Mic dejun. DedicamziuaAtenei, una din celemaivechicapitale, undepentruinceputvom face un tur panoramic cu autocarul, in care “vomtrece in revista” o parte din spledorileorasului: PiataOmonia, Academia- in stilelenistic, avand 2 coloane in vafulcarorastau de straja Apollo siAtena, BibliotecaNationala- conceputa un templudoricsiUniversitatea, Piata Syntagma, cu cladireaneoclasica a vechiuluiPalat Regal (azisediulParlamentului) siMormantulSoldatuluiNecunoscut, pazit de garzilenationale. Dupacevomvizitacolina sacra a grecilor, Akropolis, care dateaza din “epoca de aur” a luiPericle (sec.Vi.Hr.), vomaveatimp liber in Atenapentru diverse viziteindividualesau shopping in pitoresculcartierPlaka. Optional (15 €), vapropunem o excursie la Cap Sounion, loc religiosunde era venerat Poseidon, zeulmarilor, dovadafiindchiarTempluldoric (sec. V i.Hr.) foarte bine conservat care a devenit in zilelenoastresi un obiectiv romantic pentru ca oferacelmaifrumosapus de soare din lume. Searacazare la acelasi hotel din Atena.

Ziua 5.CROAZIERA in Insulele HYDRA -POROS -AEGINA

Mic dejun. Timp liber in AtenapentruviziteindividualesauCroazieraoptionala (95€, cu pranzinclussi program folcloric) din PortulPireu in Golful Saronic pentru a vizitainsulelePoros, Hydra si Aegina. In aproximativ o oraajungem in Poros - ceamai mica dintreinsule. Continuamapoispre Hydra, fostadapostpentrupirati, loc undemijloacele de transport motorizat sunt interzisesivomaveatimp liber in orasul-port cu acelasinume, care pastreazaaspectulpitoresc de sec XVIII-XIX. Ne imbarcamsiservim masa de pranz pe vapor, in timpcenavigamspre Aegina. Pentrutimpulalocatacesteiinsulepropunem o excursie (contra-cost) laTemplulAfaia (sec.Vi.Hr.)construit pe varfuluneicoline cu ofrumoasaprivelistespreAtenasi laManastirea Sf.Nectarie - important loc de pelerinaj. O altaoptiuneestesa ne bucuram de relaxare pe plaja din apropiereaportului.La sfarsitulzileirevenim inPireu, in ritmuri de bouzoukiasi syrtaki, in cadrulunui program folcloric cu muzicasi dansoferit de gazdelenoastre de pe vapor. Cazarela Atena.

Ziua 6.Canalul CORINT -EPIDAURUS -NAFPLIO -MICENE -SPARTA (cca. 305 km)

Mic dejun. PlecaresprePeloponez. TraversandIstmulCorintadmiramcunoscutul Canal artificial realizat in sec. XIX, avand o latimeintre 23-25 m, iaradancimeaintre 8-25 m. VizitamapoiEpidaur, la teatrul din sec. IV i.Hr. - monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 pers., consideratteatrulantic cu ceamaibunaacustica din lume. In apropiere se aflaTemplulluiAsklepios,fiullui Apollo,zeulmedicinii.UrmeazaNapflio, prima capitala a Grecieimoderne, celmaifrumosoras din Peloponezdatoritastradutelor sale pitoresti cu case avandbalcoaneimpodobite cu flori. Vizitam (dacaconditiafizica ne permite) FortareatamedievalaPalamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de undevomavea o privelistesuperbaasupraGolfului Argos siaintreguluioras.IncheiemziuaadmirandruinelevechiiCetatiiMicene, care a dominatlumeamediteraneanaesticaincepand din sec al XV i.Hr., astazi monument UNESCO. IntramprinPoartaLeilor, printrezidurileconstruite din blocurigigantice de piatrasivizitamMormantullui Agamemnon (sec. XIII i.Hr.), unul din conducatoriigrecilor in legendarulRazboiTroian. Searacazare in zona Sparta-Mystras.

Ziua 7.MYSTRAS -OLYMPIA -PATRA -PARGA (cca. 495 km)

Mic dejun. VizitamruinelefosteicetatiMystras,undeGuillame II ainfiintatPrincipatul franc al Moreei, iarduparecucerireabizantina, orasul a devenit un important centru politic sicultutral, supranumit “FlorentaOrientului”.Contiunam cu Olympia, locul de “nastere” al JocurilorOlimpice, organizateincepand cu sec. VIII i.Hr. la fiecare 4 ani, in timpulcarora se instituia o perioada de “armistitiusacru”. Aici se ȋnalta in antichitate una din cele 7 minuni ale lumii, Statuialui Zeus Olimpianul din Templullui Zeus (sec.Vi.Hr.). Ne deplasamapoispre Patras, sivizitamBiserica Sf. Andrei, una din celemaimari din Balcani, construita in 1979 in stil neo-bizantin pe loculpresupusuluimartiriu al apostoluluisiunde se pastreazacapulacestuia. ParasimapoiPeloponezul, traversandPodul Rio-Antirio, inaugurat in 2004, cu o saptamanainainte de Olimpiada de vara, chiar de catrepurtatoriiflacariiolimpice. Cazare in zona Parga.

Ziua 8.PARGA -Insula CORFU -KALAMBAKA (cca. 215 km)

Mic dejun. Imbarcare pe ferryboat (se achita la ghid 10 €/ pers./sens pt. pasageri + autocar) cu destinatia Corfu pt. a vizitaKerkyra - capitalainsulei, cu o atmosferagreco-venetiana cu influentebizantine, pe care o vomregasi la tot pasul de la VecheaFortareata de sec. VI, extinsasiconsolidata de venetieni in sec. XV, spreEsplanada, loc de relaxarestrajuit de terasesicafenele, pana la Biserica din sec.XVIinchinata Sf. Spiridon (patronul spiritual al insulei). Ne vomdeplasaapoicatremicuta insula pe care a fostconstruita in sec. XII BisericaVlahernesiapoiincheiemvizita cu Palatul neo-clasicAchillion, construitpentruImparateasaSissi a Austriei in 1890,avandsalile decorate cu frescesi motive antice, iargradinileabundand de florisiplantemediteraneenedarsi de numeroasestatui, printre care Achileranit (comandat de Sissi) siAchileinvingator.Parasind insula ne deplasamspreKalambakapentrucazare.

Ziua 9.METEORA -plajasau shopping pe RIVIERA OLIMPULUI (cca. 165 km)

Micdejun.PornimspreMeteora- al 2-lea mare centrumonahal al tarii, situatintr-o zona stranie de stanci in forma de turnurice “rasar” direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungultimpului au avutatatrolreligios, catsi cultural, fiindpana in zilelenoastreadevarate “tezaure” de artabizantina. VomvizitaManastireaMarele Meteor (sauVarlaam) siatelierul de iconografieZindros, undevomaflatainelearteibizantine de pictareaicoanelor.Sosire in cursuldupaamiezii la ParaliaKaterini, ceamaicunoscutasianimatastatiune a RiviereiOlimpului, unde ne vomrelaxa la plajasau ne putemlasaispititi de numerosele magazine cu o gamavariata de produse, unele din eleavandpreturiatractive. Cazare in zona RiviereiOlimpului.

Ziua10.RIVIERA OLIMPULUI -SOFIA -BUCURESTI (cca. 735 km)

Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcerespreBucuresti, nu putemtranzita Bulgaria fara a admiracapitalaacesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stilneobizantin, una dintrecelemaimariconstructiiortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosisiBisericaSfanta Sofia, una dintrecelemaivechibisericiortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a datchiardenumireaorasului. FoarteaproapeadmiramsicladireaParlamentului, in stil neo renascentist. SearatraversamPodulPrieteniei la Giurgiu sisosim in Bucurestila Academia Militara in jurulorei 22:00, in functie de traficsi de durataformalitatilor din frontiera.

Ziua 1. BUCURESTI - VELIKO TARNOVO- Manastirea RILA - SERRES (cca. 675 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6:00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - accesdinsprestatia de MetrouEroilor), pe traseulVelikoTarnovo - Rila - Serres, cu o prima vizita in VelikoTarnovo, vecheacapitala din perioadaTaratelorBulgare, ale careivestigii au fostfoarte bine puse in valoareduparestaurarilerecente. In afaracetatiimedievale, un farmecdeosebitil are sicentrulvechi al orasului, cu atelieremestesugaresti, magazine de suvenirurisi de antichitati. Ne deplasamapoispreManastireaRila, ceamai mare din Bulgari a- declaratapatrimoniu UNESCO. Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, un pustnic, canonizat de BisericaOrtodoxă, Complexul monastic a fostdepozitarullimbiisiculturiibulgare in vremurile de dominatieotomana.ÎntimpulRevolutieiNationaleBulgare (sec. XVIII-XIX), a fostdistrusa de un incendiu in 1833 siapoireconstruitaintre 1834 și 1862.Cazare in Grecia la Serres/Sidirokastro.

Ziua 2. SERRES-CROAZIERA spre ATHOS -SALONIC-Riviera OLIMPULUI (cca. 355 km)

Mic dejun. DeplasarespreOuranoupoli- “poartaAthosului” undeputemoptapentruplajasaupentru o croaziera (durata 2,45h; 20€) la Muntele Athos, avandposibilitatea de a privi din largulmarii 8 din cele 20 manastiri, intre care ManastireaXenofont, ManastireaGrigoriou, Manstirea Sf.Pantelimon.Apoi, ne indreptamspre Thessaloniki, al 2-lea mare oras al Greciei, cu o istorieintinsa pe milenii, sinumeroasemarturii al gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ceconectaImperiul Roman de la Rasarit la Apus,ArculluiGaleriu- construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemoravictoriaimparatuluiimportivapersilor,Rotondainaltata de Galeriupentru a-iservidrept mausoleum, dartransformatamaitarziu in Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie- izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualite care pastreazamoasteleacestuisfantsiPromenadace se intinde de la port sipana la Turnul Alb-fostainchisoare in timpuldominatieiotomane, devenitsimbolulorasului. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Ziua 3.SF. PARASKEVI - TERMOPILE - ATENA (cca. 525 km)

Mic dejun. Traversam Grecia spresud, cu oprire in Defileul Tempi la Schitul Sf. Paraskevi - ocrotitoareacelornevazatorisi la IzvorulAfroditei. UrmamapoidrumulspreAtenaprinceamai mare campie a Greciei, Thessaliasiprindefileul de la Termopile, unde ne vomaminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au datviata in ceamaicunoscutabatalie din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentulcomemorativ.Continuam cu o vizita la sanctuarul pre-elenistic Delphi, vazut de vechiigrecidrept “ombiliculsaucentrullumii”, loculcelebruluiOracol al lui Apollo deservit de duplicitarapreoteasa Pythia. Cazare la Atena.

Ziua 4.ATENA- CAP SOUNION (cca. 150 km)

Mic dejun. DedicamziuaAtenei, una din celemaivechicapitale, undepentruinceputvom face un tur panoramic cu autocarul, in care “vomtrece in revista” o parte din spledorileorasului: PiataOmonia, Academia- in stilelenistic, avand 2 coloane in vafulcarorastau de straja Apollo siAtena, BibliotecaNationala- conceputa un templudoricsiUniversitatea, Piata Syntagma, cu cladireaneoclasica a vechiuluiPalat Regal (azisediulParlamentului) siMormantulSoldatuluiNecunoscut, pazit de garzilenationale. Dupacevomvizitacolina sacra a grecilor, Akropolis, care dateaza din “epoca de aur” a luiPericle (sec.Vi.Hr.), vomaveatimp liber in Atenapentru diverse viziteindividualesau shopping in pitoresculcartierPlaka. Optional (15 €), vapropunem o excursie la Cap Sounion, loc religiosunde era venerat Poseidon, zeulmarilor, dovadafiindchiarTempluldoric (sec. V i.Hr.) foarte bine conservat care a devenit in zilelenoastresi un obiectiv romantic pentru ca oferacelmaifrumosapus de soare din lume. Searacazare la acelasi hotel din Atena.

Ziua 5.CROAZIERA in Insulele HYDRA -POROS -AEGINA

Mic dejun. Timp liber in AtenapentruviziteindividualesauCroazieraoptionala (95€, cu pranzinclussi program folcloric) din PortulPireu in Golful Saronic pentru a vizitainsulelePoros, Hydra si Aegina. In aproximativ o oraajungem in Poros - ceamai mica dintreinsule. Continuamapoispre Hydra, fostadapostpentrupirati, loc undemijloacele de transport motorizat sunt interzisesivomaveatimp liber in orasul-port cu acelasinume, care pastreazaaspectulpitoresc de sec XVIII-XIX. Ne imbarcamsiservim masa de pranz pe vapor, in timpcenavigamspre Aegina. Pentrutimpulalocatacesteiinsulepropunem o excursie (contra-cost) laTemplulAfaia (sec.Vi.Hr.)construit pe varfuluneicoline cu ofrumoasaprivelistespreAtenasi laManastirea Sf.Nectarie - important loc de pelerinaj. O altaoptiuneestesa ne bucuram de relaxare pe plaja din apropiereaportului.La sfarsitulzileirevenim inPireu, in ritmuri de bouzoukiasi syrtaki, in cadrulunui program folcloric cu muzicasi dansoferit de gazdelenoastre de pe vapor. Cazarela Atena.

Ziua 6.Canalul CORINT -EPIDAURUS -NAFPLIO -MICENE -SPARTA (cca. 305 km)

Mic dejun. PlecaresprePeloponez. TraversandIstmulCorintadmiramcunoscutul Canal artificial realizat in sec. XIX, avand o latimeintre 23-25 m, iaradancimeaintre 8-25 m. VizitamapoiEpidaur, la teatrul din sec. IV i.Hr. - monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 pers., consideratteatrulantic cu ceamaibunaacustica din lume. In apropiere se aflaTemplulluiAsklepios,fiullui Apollo,zeulmedicinii.UrmeazaNapflio, prima capitala a Grecieimoderne, celmaifrumosoras din Peloponezdatoritastradutelor sale pitoresti cu case avandbalcoaneimpodobite cu flori. Vizitam (dacaconditiafizica ne permite) FortareatamedievalaPalamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de undevomavea o privelistesuperbaasupraGolfului Argos siaintreguluioras.IncheiemziuaadmirandruinelevechiiCetatiiMicene, care a dominatlumeamediteraneanaesticaincepand din sec al XV i.Hr., astazi monument UNESCO. IntramprinPoartaLeilor, printrezidurileconstruite din blocurigigantice de piatrasivizitamMormantullui Agamemnon (sec. XIII i.Hr.), unul din conducatoriigrecilor in legendarulRazboiTroian. Searacazare in zona Sparta-Mystras.

Ziua 7.MYSTRAS -OLYMPIA -PATRA -PARGA (cca. 495 km)

Mic dejun. VizitamruinelefosteicetatiMystras,undeGuillame II ainfiintatPrincipatul franc al Moreei, iarduparecucerireabizantina, orasul a devenit un important centru politic sicultutral, supranumit “FlorentaOrientului”.Contiunam cu Olympia, locul de “nastere” al JocurilorOlimpice, organizateincepand cu sec. VIII i.Hr. la fiecare 4 ani, in timpulcarora se instituia o perioada de “armistitiusacru”. Aici se ȋnalta in antichitate una din cele 7 minuni ale lumii, Statuialui Zeus Olimpianul din Templullui Zeus (sec.Vi.Hr.). Ne deplasamapoispre Patras, sivizitamBiserica Sf. Andrei, una din celemaimari din Balcani, construita in 1979 in stil neo-bizantin pe loculpresupusuluimartiriu al apostoluluisiunde se pastreazacapulacestuia. ParasimapoiPeloponezul, traversandPodul Rio-Antirio, inaugurat in 2004, cu o saptamanainainte de Olimpiada de vara, chiar de catrepurtatoriiflacariiolimpice. Cazare in zona Parga.

Ziua 8.PARGA -Insula CORFU -KALAMBAKA (cca. 215 km)

Mic dejun. Imbarcare pe ferryboat (se achita la ghid 10 €/ pers./sens pt. pasageri + autocar) cu destinatia Corfu pt. a vizitaKerkyra - capitalainsulei, cu o atmosferagreco-venetiana cu influentebizantine, pe care o vomregasi la tot pasul de la VecheaFortareata de sec. VI, extinsasiconsolidata de venetieni in sec. XV, spreEsplanada, loc de relaxarestrajuit de terasesicafenele, pana la Biserica din sec.XVIinchinata Sf. Spiridon (patronul spiritual al insulei). Ne vomdeplasaapoicatremicuta insula pe care a fostconstruita in sec. XII BisericaVlahernesiapoiincheiemvizita cu Palatul neo-clasicAchillion, construitpentruImparateasaSissi a Austriei in 1890,avandsalile decorate cu frescesi motive antice, iargradinileabundand de florisiplantemediteraneenedarsi de numeroasestatui, printre care Achileranit (comandat de Sissi) siAchileinvingator.Parasind insula ne deplasamspreKalambakapentrucazare.

Ziua 9.METEORA -plajasau shopping pe RIVIERA OLIMPULUI (cca. 165 km)

Micdejun.PornimspreMeteora- al 2-lea mare centrumonahal al tarii, situatintr-o zona stranie de stanci in forma de turnurice “rasar” direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungultimpului au avutatatrolreligios, catsi cultural, fiindpana in zilelenoastreadevarate “tezaure” de artabizantina. VomvizitaManastireaMarele Meteor (sauVarlaam) siatelierul de iconografieZindros, undevomaflatainelearteibizantine de pictareaicoanelor.Sosire in cursuldupaamiezii la ParaliaKaterini, ceamaicunoscutasianimatastatiune a RiviereiOlimpului, unde ne vomrelaxa la plajasau ne putemlasaispititi de numerosele magazine cu o gamavariata de produse, unele din eleavandpreturiatractive. Cazare in zona RiviereiOlimpului.

Ziua10.RIVIERA OLIMPULUI -SOFIA -BUCURESTI (cca. 735 km)

Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcerespreBucuresti, nu putemtranzita Bulgaria fara a admiracapitalaacesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stilneobizantin, una dintrecelemaimariconstructiiortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosisiBisericaSfanta Sofia, una dintrecelemaivechibisericiortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a datchiardenumireaorasului. FoarteaproapeadmiramsicladireaParlamentului, in stil neo renascentist. SearatraversamPodulPrieteniei la Giurgiu sisosim in Bucurestila Academia Militara in jurulorei 22:00, in functie de traficsi de durataformalitatilor din frontiera.