Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Nopti Magice la Acropole - Revelion Atena (autocar) 2025

Descriere

Destinatie: Grecia Circuite

Durata: 6 nopti

Vezi detalii in format PDF

Mănăstirea Rila - Meteora- Termopile - Atena- Cap Sounion – Canalul Corint Epidaurus – Nafplio – Micene – Insula Evia – Delphi – Sofia
Servicii incluse:
· transport cu autocar climatizat;

· 6 nopți de cazare la hotel 2-3*;

· 6 mic dejun;

· Tur de Atena cu ghid local;

· ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
Servicii neincluse:
· Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.

· Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;

· Asigurare de calatorie (storno + medicala.

Destinatie: Grecia Circuite

Durata: 6 nopti

Vezi detalii in format PDF

Mănăstirea Rila - Meteora- Termopile - Atena- Cap Sounion – Canalul Corint Epidaurus – Nafplio – Micene – Insula Evia – Delphi – Sofia
Servicii incluse:
· transport cu autocar climatizat;

· 6 nopți de cazare la hotel 2-3*;

· 6 mic dejun;

· Tur de Atena cu ghid local;

· ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
Servicii neincluse:
· Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.

· Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;

· Asigurare de calatorie (storno + medicala.

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. 28.12.2024 București – Veliko Tarnovo - Serres Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzităm Bulgaria. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgărești care domină peisajele când ajungem la Veliko Târnovo “Orasul Ţarilor”, fosta capitală a Bulgariei Medievale. Orașul pare desprins din cărțile de povești, așa că, decidem să îi explorăm farmecul. Fosta Capitală Bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel. Și evident, impozanta Cetate Tsarevets. Timpul însă ne obligă să fim mai expeditivi, așa că facem un tur frugal, sperând să mai avem drum pe aici ca să revedem orașul în tihnă. Ne întoarcem la autocar, și continuăm periplul Balcanic. Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare în zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2

 Ziua 2. 29.12.2024 Sf. Paraschevi - Meteora – Termopile - Atena Noua zi promite tot ce e mai bun din două lumi atât de diferite, și totuși atât de similare: Meteora și Atena, un lăcaș sfânt și o capitală a zeilor. In drumul spre Kalambaka facem un scurt popas facem o pauză pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Ne indreptam pasii spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921. Moment de răgaz: Dupa ce ne-am incarcat sufleteste ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali. După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Atena cu un scurt popas la Termopile, locul eroicei batalii intre Spartani si Persi. In cursul serii ajungem in Atena , leagănul civilizației occidentale. Cazare in Atena .

Ziua 3

 Ziua 3. 30.12.2024 Atena - Corint – Micene - Nafplio – Epidaurus Mic dejun. A doua zi ne rezervă și mai mult timp pentru a explora Capitala, în caz că vrem să căutăm suveniruri sau să vizităm complexul muzeal Benaki, cu o colecție impresionantă de obiecte și artefacte din perioada creștin-bizantină, islamică, dar și porțelan sau jucării antice provenind din China antică. Cei pasionați de sportul rege ar putea face un ocol scurt pană la stadionul celei mai iubite echipe de fotbal din Grecia, FC Panathinaicos, înconjurat de parcuri intinse. Pentru cei care doresc sa descopere si alte locuri frumoase ale vechii Grecii va propunem excursia optionala in Peloponez considerată pe drept #inima Eladei, locul în care Hercule a învins leul din Nemeea, și unde a fugit Paris al Troiei cu frumoasa Elena. Potrivit legendei, Peloponezul este locul de unde au pornit Argonauţii în căutarea lânii de aur. Prima noastra oprire va fi la Canalul Corint, un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul a fost construit între anii 1881 – 1893 si are o lungime de 6,3 km . Moment de răgaz: Ia-ți camera foto și inima în dinți și păşeşte pe pasarela care leaga Grecia Continentala de Peninsula Peloponez, situata la circa 100 m inaltime fata de nivelul marii. De aici poți cuprinde cu pivirea cele doua mari si cu ceva noroc, te-ai putea afla acolo exact cand, printre peretii sai ingusti si abrupti care strabat intreaga distanta dintre Golful Corint si Marea Egee, trece cate o nava. Ne continuam excursia noastra prin Peloponez cu oprire la Micene, unde descoperim Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele fostei cetati, inconjurata de “ziduri ciclopice”, construite conform legendei de catre fiinte mitologice. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul Muzeului de Arheoologie vei descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon. Urmeaza Nafplio, unde privirile ne sunt furate de fortificatiile Castelului Palamidi, strategic ridicate pe faleza inalta si stancoasa pentru a face fata atacurilor ce amenintau odinioara tinuturile Peloponeze. Excursia noastra se incheie cu Epidaurus, locul nasterii lui Asclepios, zeul Medicinei. Teatrul Antic de aici este considerat ca avand cea mai buna acustica din lume. Dupa ziua de azi suntem mai bogati in cunostinte despre istoria antica a Greciei si in drumul spre hotelul nostru din Atena ne reamintim reperele zilei. Cazare in Atena

Ziua 4

 Ziua 4. 31.12.2024 Atena - Cap Sounion Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi în timp, de la Titani până la zeii din Olimp, ajungând la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor și adevărurile din spatele lor, totodată bucurându-ne de priveliști minunate. Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic de oras : Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic. O campanie recentă care promovează capitala Greciei suna astfel: #Vorbește ateniana! Fii atenian!#. Un îndemn simplu căruia nu ne putem împotrivi. Iar cel mai bun mod de a învăța limba atenienilor este prin a repeta specialitățile grecești, citind meniul la o taverna din cartierul Plaka. Moment de ragaz : O cină într-o tavernă din cartierul Plaka din Atena trebuie savurată precum o avalanșă de senzații. Iar experiența culinară este ca o călătorie prin toată Grecia - cu insule, mări, munți și grădini verzi, roditoare. Savurează fiecare înghițitură din tradiționalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea grecească a sarmalelor), dar și peștele și fructele de mare proaspete. Stropește-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiți crocanți, migdale și nuci peste care se varsă câțiva stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face să vorbești grecește. După turul istoric, avem program liber in Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat în sudul Peninsulei Attica, renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia la Cap Sounion si nu veti regreta. Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel din Atena. Dupa amiaza ne intoarcem in Atena pentru a ne pregati de petrecerea de Revelion! Χρόνια πολλά 2024! (Hronia polla 2025!)

Ziua 5

 Ziua 5. 01.01.2025 Insula Evia : Biserica Sf Ioan Rusul, Castelul Karababa Mic dejun. In ultima zi a anului va propunem un program optional inedit, excursie in Insula Evia. Vom vizita Manastirea Sf Ioan Rusul care se afla intr-un cadru natural superb inconjurata de munti impaduriti si cu o arhitectura specifica greaca. Este dedicata unui martir din Ucraina care si-a pierdut viata in Imperiul Otoman unde fusese luat ca sclav prin secolul XVIII si a carui moaste au fost aduse din Asia Minor in 1923 odata cu schimbul de populatie. Ne indreptam spre Chalkis, orasul principal al insulei Evia, situat in cel mai ingust punct al Stramtorii Euripos. Admiram Castelul Karababa, construit probabil de turci în 1684 pentru a proteja Chalkis de venețieni. A fost proiectat de venețianul Gerolimo Galopo, iar forma sa arhitecturală este mai mult europeană decât turcească. Cetatea a fost asediată fără succes de venețienii din Morozini în 1688, iar turcii au reușit să o păstreze până la eliberarea grecească, când au predat-o statului grec după tratatul din 1833. Seara ne intoarcem la Atena pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 6

 Ziua 6. 02.01.2025 Atena - Delfi - Riviera Olimpului Mic dejun. Parasim cu regret capitala Greciei si ne indreptam spre situl de la Delphi, considerat de catre grecii anitici centrul lumii. Aflat pe versantul sudic al Muntelui Parnas, cu deschidere asupra unei vai largi, plina de maslini, care se revarsa catre coasta, locul acesta este pe bune dreptate de neuitat. Cand vizitezi Delfi, iei parte la o traditie care dureaza de peste 3.000 de ani. In secolul al XII-lea ȋ.e.n, aici au inceput sa vina primii pelerini să afle răspunsurile Pythiei, cea mai faimoasă preoteasă a oracolului. Momentul obisnuit pentru vizitarea oracolului era cea de-a saptea zi din luni, cand oricine putea pune intrebati oracolului si putea cere indrumare in orice privinta fie ca era vorba despre lucruri importante sau nu. Preoteasa era o femeie, cu vârsta de peste 50 de ani, cu reputaţie ireproşsabilă, despre care se credea că primise darul profeției de la zeul Apollo. Drumul continuă spre Riviera Olimpului, trecând pe lângă orașele Lamia, Larissa, dar și pe lângă castelul bizantin de la Platamonas. Fortificaţia, datând din secolul X, este amplasată la poalele Muntelui Olimp, cu poziţie strategică asupra drumului de legătură dintre Macedonia şi Thessalia şi Grecia de Sud. Ajungem la hotelul nostru și avem timp liber pentru ultimele cumpărături pentru cei dragi de acasă. Cazare hotel pe Riviera Olimpului.

Ziua 7

 Ziua 7. 03.01.2025 Riviera Olimpului - Sofia - Bucuresti Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Mai intai traversam Bulgaria si ne oprim pentru o scurta vizita in capital acesteia – Sofia. Aici pasim in impunatoarea catedrala Alexander Nevschy, ridicata in stil neobizantin in perioada 1904- 1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Cupola are o înălțime de 45 m, iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă iar la baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii Tatăl nostru.

Ziua 1

 Ziua 1. 28.12.2024 București – Veliko Tarnovo - Serres Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzităm Bulgaria. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgărești care domină peisajele când ajungem la Veliko Târnovo “Orasul Ţarilor”, fosta capitală a Bulgariei Medievale. Orașul pare desprins din cărțile de povești, așa că, decidem să îi explorăm farmecul. Fosta Capitală Bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel. Și evident, impozanta Cetate Tsarevets. Timpul însă ne obligă să fim mai expeditivi, așa că facem un tur frugal, sperând să mai avem drum pe aici ca să revedem orașul în tihnă. Ne întoarcem la autocar, și continuăm periplul Balcanic. Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare în zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2

 Ziua 2. 29.12.2024 Sf. Paraschevi - Meteora – Termopile - Atena Noua zi promite tot ce e mai bun din două lumi atât de diferite, și totuși atât de similare: Meteora și Atena, un lăcaș sfânt și o capitală a zeilor. In drumul spre Kalambaka facem un scurt popas facem o pauză pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Ne indreptam pasii spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921. Moment de răgaz: Dupa ce ne-am incarcat sufleteste ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali. După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Atena cu un scurt popas la Termopile, locul eroicei batalii intre Spartani si Persi. In cursul serii ajungem in Atena , leagănul civilizației occidentale. Cazare in Atena .

Ziua 3

 Ziua 3. 30.12.2024 Atena - Corint – Micene - Nafplio – Epidaurus Mic dejun. A doua zi ne rezervă și mai mult timp pentru a explora Capitala, în caz că vrem să căutăm suveniruri sau să vizităm complexul muzeal Benaki, cu o colecție impresionantă de obiecte și artefacte din perioada creștin-bizantină, islamică, dar și porțelan sau jucării antice provenind din China antică. Cei pasionați de sportul rege ar putea face un ocol scurt pană la stadionul celei mai iubite echipe de fotbal din Grecia, FC Panathinaicos, înconjurat de parcuri intinse. Pentru cei care doresc sa descopere si alte locuri frumoase ale vechii Grecii va propunem excursia optionala in Peloponez considerată pe drept #inima Eladei, locul în care Hercule a învins leul din Nemeea, și unde a fugit Paris al Troiei cu frumoasa Elena. Potrivit legendei, Peloponezul este locul de unde au pornit Argonauţii în căutarea lânii de aur. Prima noastra oprire va fi la Canalul Corint, un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul a fost construit între anii 1881 – 1893 si are o lungime de 6,3 km . Moment de răgaz: Ia-ți camera foto și inima în dinți și păşeşte pe pasarela care leaga Grecia Continentala de Peninsula Peloponez, situata la circa 100 m inaltime fata de nivelul marii. De aici poți cuprinde cu pivirea cele doua mari si cu ceva noroc, te-ai putea afla acolo exact cand, printre peretii sai ingusti si abrupti care strabat intreaga distanta dintre Golful Corint si Marea Egee, trece cate o nava. Ne continuam excursia noastra prin Peloponez cu oprire la Micene, unde descoperim Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele fostei cetati, inconjurata de “ziduri ciclopice”, construite conform legendei de catre fiinte mitologice. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul Muzeului de Arheoologie vei descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon. Urmeaza Nafplio, unde privirile ne sunt furate de fortificatiile Castelului Palamidi, strategic ridicate pe faleza inalta si stancoasa pentru a face fata atacurilor ce amenintau odinioara tinuturile Peloponeze. Excursia noastra se incheie cu Epidaurus, locul nasterii lui Asclepios, zeul Medicinei. Teatrul Antic de aici este considerat ca avand cea mai buna acustica din lume. Dupa ziua de azi suntem mai bogati in cunostinte despre istoria antica a Greciei si in drumul spre hotelul nostru din Atena ne reamintim reperele zilei. Cazare in Atena

Ziua 4

 Ziua 4. 31.12.2024 Atena - Cap Sounion Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi în timp, de la Titani până la zeii din Olimp, ajungând la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor și adevărurile din spatele lor, totodată bucurându-ne de priveliști minunate. Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic de oras : Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic. O campanie recentă care promovează capitala Greciei suna astfel: #Vorbește ateniana! Fii atenian!#. Un îndemn simplu căruia nu ne putem împotrivi. Iar cel mai bun mod de a învăța limba atenienilor este prin a repeta specialitățile grecești, citind meniul la o taverna din cartierul Plaka. Moment de ragaz : O cină într-o tavernă din cartierul Plaka din Atena trebuie savurată precum o avalanșă de senzații. Iar experiența culinară este ca o călătorie prin toată Grecia - cu insule, mări, munți și grădini verzi, roditoare. Savurează fiecare înghițitură din tradiționalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea grecească a sarmalelor), dar și peștele și fructele de mare proaspete. Stropește-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiți crocanți, migdale și nuci peste care se varsă câțiva stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face să vorbești grecește. După turul istoric, avem program liber in Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat în sudul Peninsulei Attica, renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia la Cap Sounion si nu veti regreta. Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel din Atena. Dupa amiaza ne intoarcem in Atena pentru a ne pregati de petrecerea de Revelion! Χρόνια πολλά 2024! (Hronia polla 2025!)

Ziua 5

 Ziua 5. 01.01.2025 Insula Evia : Biserica Sf Ioan Rusul, Castelul Karababa Mic dejun. In ultima zi a anului va propunem un program optional inedit, excursie in Insula Evia. Vom vizita Manastirea Sf Ioan Rusul care se afla intr-un cadru natural superb inconjurata de munti impaduriti si cu o arhitectura specifica greaca. Este dedicata unui martir din Ucraina care si-a pierdut viata in Imperiul Otoman unde fusese luat ca sclav prin secolul XVIII si a carui moaste au fost aduse din Asia Minor in 1923 odata cu schimbul de populatie. Ne indreptam spre Chalkis, orasul principal al insulei Evia, situat in cel mai ingust punct al Stramtorii Euripos. Admiram Castelul Karababa, construit probabil de turci în 1684 pentru a proteja Chalkis de venețieni. A fost proiectat de venețianul Gerolimo Galopo, iar forma sa arhitecturală este mai mult europeană decât turcească. Cetatea a fost asediată fără succes de venețienii din Morozini în 1688, iar turcii au reușit să o păstreze până la eliberarea grecească, când au predat-o statului grec după tratatul din 1833. Seara ne intoarcem la Atena pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 6

 Ziua 6. 02.01.2025 Atena - Delfi - Riviera Olimpului Mic dejun. Parasim cu regret capitala Greciei si ne indreptam spre situl de la Delphi, considerat de catre grecii anitici centrul lumii. Aflat pe versantul sudic al Muntelui Parnas, cu deschidere asupra unei vai largi, plina de maslini, care se revarsa catre coasta, locul acesta este pe bune dreptate de neuitat. Cand vizitezi Delfi, iei parte la o traditie care dureaza de peste 3.000 de ani. In secolul al XII-lea ȋ.e.n, aici au inceput sa vina primii pelerini să afle răspunsurile Pythiei, cea mai faimoasă preoteasă a oracolului. Momentul obisnuit pentru vizitarea oracolului era cea de-a saptea zi din luni, cand oricine putea pune intrebati oracolului si putea cere indrumare in orice privinta fie ca era vorba despre lucruri importante sau nu. Preoteasa era o femeie, cu vârsta de peste 50 de ani, cu reputaţie ireproşsabilă, despre care se credea că primise darul profeției de la zeul Apollo. Drumul continuă spre Riviera Olimpului, trecând pe lângă orașele Lamia, Larissa, dar și pe lângă castelul bizantin de la Platamonas. Fortificaţia, datând din secolul X, este amplasată la poalele Muntelui Olimp, cu poziţie strategică asupra drumului de legătură dintre Macedonia şi Thessalia şi Grecia de Sud. Ajungem la hotelul nostru și avem timp liber pentru ultimele cumpărături pentru cei dragi de acasă. Cazare hotel pe Riviera Olimpului.

Ziua 7

 Ziua 7. 03.01.2025 Riviera Olimpului - Sofia - Bucuresti Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Mai intai traversam Bulgaria si ne oprim pentru o scurta vizita in capital acesteia – Sofia. Aici pasim in impunatoarea catedrala Alexander Nevschy, ridicata in stil neobizantin in perioada 1904- 1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Cupola are o înălțime de 45 m, iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă iar la baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii Tatăl nostru.