Marele tur al Greciei (autocar) 2024
Descriere
Destinatie: Grecia Circuite
Durata: 11 nopti
In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Serres - Kalambaka - Pelion - Portaria - Termopile - Delphi - Galaxidi - Atena - Epidaurus - Nafplion - Micene - Olympia - Amphilochia - Preveza - Nicopolis - Igoumenitsa - Corfu - Ioannina - Metsovo - Salonic
Servicii incluse:
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 11 nopti de cazare la hotel de 2-3*
• 11 mic dejun;
• Însotitor din partea agentiei pe traseu.
Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* platibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).
Destinatie: Grecia Circuite
Durata: 11 nopti
In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Serres - Kalambaka - Pelion - Portaria - Termopile - Delphi - Galaxidi - Atena - Epidaurus - Nafplion - Micene - Olympia - Amphilochia - Preveza - Nicopolis - Igoumenitsa - Corfu - Ioannina - Metsovo - Salonic
Servicii incluse:
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 11 nopti de cazare la hotel de 2-3*
• 11 mic dejun;
• Însotitor din partea agentiei pe traseu.
Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* platibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).
Itinerariu
Ziua 1
Ziua 1. București - Serres Plecam din București și calatorim spre Sud, strabatem muntii și padurile dese ale Bulgariei și ajungem spre seara la Serres, un oraș înconjurat de natura, cu o multime de parcuri și paduri, dar și cu un castel medieval. Vom înnopta aici, ocazie perfecta pentru a ne bucura de bucataria greceasca, de vinul excelent și de acordurile de bouzouki. Grecii petrec pe cinste și sunt foarte ospitalieri, așa ca nu pierdeti nicio ocazie de distractie!
Ziua 2
Ziua 2. Serres - Kalambaka – Pelion – Volos Imediat dupa mic-dejun pornim iar la drum. Mergem spre regiunea Kalambaka, unde vom descoperi fantasticul complex de manastiri Meteora, al doilea ca importanta din lumea ortodoxa, dupa Muntele Athos. Facem mai întai o vizita la Manastirea Sfantul Ștefan, cea mai veche așezare monahala din zona, care a fost fondata în 1192. Eleganta cladire ofera o priveliște idilica asupra orașului Kalambaka și nu putem sa nu ne oprim cateva minute pentru a admira împrejurimile și a face fotografii de neuitat. Mergem apoi la Manastirea Marele Meteor, considerata cea mai impresionanta datorita dimensiunilor, așezarii și organizarii. Ridicata la 1340, are un turn care domina peisajul și este împartita pe trei nivele. Vei gasi aici și un muzeu plin de comori ale ortodoxismului elen, dar și o pivnita cu un butoi gigantic și un osuar emotionant. Vizitam și Manastirea Roussanou sau Sfanta Barbara, un așezamant de maici cu o gradina interioara deosebita unde sute de pelerini raman ore întregi pentru a contempla florile, atmosfera primitoare și liniștea. Moment de ragaz (timp liber): Cand ajungeti în Kalambaka, opriti-va neaparat la Estatorio Meteora, un restaurant autentic de familie deschis în 1925. Carnea proaspata de oaie și capra din zona se spune ca sunt fripte perfect aici, dar fiti siguri ca va vor tenta multe alte specialitati din meniu, cum ar fi un preparat cu influente asiatice, tzoutzoukakia Smyrneika, chiftelute aromate cu sos roșu și chimen. Savurate alaturi de o bere rece sau de un vin grecesc aromat, au un gust absolut divin. Parasim manastirile din munti și ne îndreptam spre Est, facand o scurta oprire Volos, un oraș modern situat la marginea Golfului Pagasetic al Marii Egee. Cazare la hotel în zona Volos.
Ziua 3
Ziua 3. Portaria - Termopile - Delphi – Galaxidi Pornim la drum în zori, caci ne așteapta o calatorie lunga și captivanta. Traversam crestele muntilor Parnassos și Giona pentru a ajunge la Termopile, poarta mitica spre Hades, taramul de dincolo, și locul unde neînfricatul Leonidas și cei 300 de Spartani au învins armata persana invadatoare. Dupa ce exploram aceste taramuri de legenda ne continuam drumul spre Sud și ne oprim tocmai la Delphi, locul sacru considerat de eleni drept centrul lumii. Vizitam Templul lui Apollo, unde se presupune ca în antichitate se afla Oracolul, fiinta mitica cu puteri de profet, cu care marii conducatori greci se sfatuiau în privinta marilor decizii militare și politice. Tot aici se afla și un sanctuar dedicat zeitei Atena, Gimnaziul, un complex sportiv antic unde aveau loc Jocurile Pytiane, predecesorul Jocurilor Olimpice. La mica distanta descoperim Biserica Agios Nikolaos, o superba biserica bizantina, una dintre cele mai importante din Grecia. Tot în Delphi putem vizita Muzeul de Arheologie, Muzeul Folcloric și Muzeul Sikelianos, cel din urma fiind dedicat marelui poet grec Angelos Sikelianos. Dupa o zi lunga și solicitanta ne vom bucura de calmul și liniștea orașului Galaxidi, situat la malul Golfului Corint. Cazare la hotel în Galaxidi.
Ziua 4
Ziua 4. Galaxidi - Atena Astazi parasim Golful Corint și pornim spre Golful Saronic, la malul caruia ne așteapta Atena, capitala Greciei, un oraș al legendelor cu eroi neînfricati și zei manioși, dar și locul unde s-au nascut filosofia, teatrul și democratia. Primul obiectiv pe care îl vizitam este Acropola Atenei, colina sacra din centrul orașului, cea mai cunoscuta acropola din lume. Acest complex situat într-unul dintre cele mai înalte puncte ale orașului este presarat cu temple, sanctuare și monumente dedicate zeilor. Alaturi de un ghid local, specializat în istorie și arheologie, vom explora magnifica acropola, descoperind rand pe rand edificii sacre uimitoare precum Partenonul, Vechiul templu al Atenei, vechea Agora, Palatul Regal, Templul lui Zeus și multe alte edificii sacre din cadrul complexului arheologic. Urmatorul obiectiv de pe lista este Poarta lui Adrian, construita în anul 131 pentru a celebra momentul în care armatele romane colonizatoare au intrat în Grecia. Ne ramane destul timp pentru a vizita Stadionul Panathenaic, o constructie superba realizata integral din marmura alba, locul unde a avut loc prima editie a Jocurilor Olimpice Moderne, eveniment succesor al Jocurilor Olimpice pe care grecii antici le organizau în cinstea zeilor. Moment de ragaz (timp liber): Unul dintre locurile preferate ale atenienilor este Bios, un spatiu cu mai multe functionalitati. Pivnita este amenajata pentru concerte și teatru experimental, primul nivel are un bar cu atmosfera prietenoasa, iar terasa te surprinde cu o vedere panoramica asupra Atenei. Mergi seara ca sa admiri frumos luminatul Acropole și Muntii Penteli în fundal. Seara ne retragem la hotel, caci ne așteapta înca o zi dedicata integral explorarii Atenei.
Ziua 5
Ziua 5. Atena Avem întreaga zi la dispozitie pentru a descoperi tainele stravechiului oraș. Atena ascunde un caracter dual, fiindca detine atat locuri antice, cat și atractii moderne, iar fiindca ieri am explorat partea veche a orașului, azi nu ne ramane decat sa pașim în partea moderna și sa ne bucuram de obiectivele sale incitante. Cei care vor sa se ascunda putin de agitatia orașului pot face o plimbare în Gradina Nationala, fosta gradina regala, amenajata în anul 1938 la cererea Reginei Amalia. Aici te poti relaxa la umbra arborilor, admirand florile multicolore și lacurile populate cu rate și broscute testoase. Intrarea principala în gradina se afla chiar în spatele Parlamentului, foarte aproape de Piata Sintagma. Cartierul Exarchia este o zona intens frecventata de tineri, un cartier plin de viata, unde la orice pas dai de o pictura murala, de o galerie de arta, de un restaurant modern sau de un bar atragator, dar și de magazine de obiecte vintage și de anticariate. Întregul cartier prinde viata odata cu lasarea serii, cand muzica rasuna din baruri iar tinerii zgomotoși umplu terasele. Daca te atrage istoria antica și vrei sa profiti la maxim de vizita în Atena, te așteapta o multime de alte obiective istorice și muzee fascinante precum Kerameikos, Turnul Vanturilor, Biserica Moni Dafniou, Muzeul Artelor Islamice, Muzeul Benaki al Culturii Grecești, Muzeul Bizantin și Muzeul National de Arheologie. Dupa turul istoric, avem program liber în Atena sau, optional, cei care simt ca vor sa mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii sai mareti, sunt invitati sa viziteze Cap Sounion, situat în sudul Peninsulei Attica, renumit atat pentru rolul de sanctuar de la malul marii, cat și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Daca va doriti sa urmariti un apus de soare grecesc, deasupra marii, însotiti de zeul apelor, atunci haideti în excursia la Cap Sounion şi nu veti regreta. Ne întoarcem în capitala Greciei şi ne cazam la acelaşi hotel.
Ziua 6
Ziua 6. Atena - Epidaurus - Nafplio Astazi ne așteapta noi tinuturi de legenda, pe care le descoperim de-a lungul unei calatorii relaxante. Traversam Nord-Estul Peninsulei Peloponez și maiestuosul Canal Corint, care leaga Marea Cretei de Marea Ionica. Prima oprire a zilei este la Teatrul din Epidaur, unul dintre cele mai frumoase teatre antice, construit în 330 î.Hr. și descoperit abia în 1881. Teatrul are o capacitate imensa, de 13.000 de persoane și o acustica incredibila. Orchestra, un spatiu circular folosit pentru dans şi cor, are de jur împrejur o faşie îngusta de marmura. Pe jos este pamant tasat, iar în mijloc se poate vedea un altar. În spatele orchestrei se afla scena şi parasceniumul, din care n-a mai ramas decat fundatia. Pornim apoi spre Sanctuarul lui Asclepio, zeul medicinei, unde putem observa inclusiv imaginea șarpelui încolacit pe sceptru, care și astazi este simbolul medicinei. Mai avem de facut un singur drum, pana în liniștitul oraș de litoral Nafplio, a carei arhitectura are puternice și elegante influente venetiene. Avem întreaga seara la dispozitie pentru a ne plimba pe malul marii, pentru a ne relaxa și pentru a servi o masa cu specialitati locale. Doritorii pot opta pentru o excursie suplimentara la Castelul Palamidi, o superba constructie venetiana finalizata în anul 1714, care timp de secole a servit drept principal obiectiv de aparare a orașului. Cazare la hotel în Nafplio.
Ziua 7
Ziua 7. Nafplio – Micene Timp liber sau excursie optionala la Cetatea Antica Micene, cea mai puternica și mai importanta cetate antica din zona, nucleul civilizatiei miceniene, al carei popor a contribuit la dezvoltarea culturii grecești de mai tarziu. Avem întreaga zi la dispozitie pentru a explora ruinele uneia dintre cele mai puternice așezari din Epoca de Bronz. Trecand de Poarta Leului ajungem la Palatul lui Agamemnon, locul unde se afla și mormantul regelui care i-a condus pe micenieni în sangerosul razboi troian. Sala tronului are forma triunghiulara și poarta denumirea de Megatron, element specific multor reședinte regale grecești din acea vreme. În interiorul cetatii mai descoperim temple, morminte, o agora și o serie de case, unele ce au apartinut oamenilor de rand, iar altele, mai mari și mai luxoase, care apartineau demnitarilor. Dupa amiaza ne întoarcem spre Nafplio, unde ne putem relaxa savurand o delicioasa înghetata greceasca, sau un vin local. Moment de ragaz (timp liber): În ultima seara petrecuta în Nafplio vom face o minunata croaziera pe Marea Ionica (program optional). Plutind pe marea liniștita vom admira luminile orașului, vom savura specialitati culinare proaspete, vom gusta cele mai bune vinuri grecești și vom dansa pe ritmuri balcanice. Seara cazare la acelaşi hotel din Nafplio.
Ziua 8
Ziua 8. Nafplio - Olympia Astazi calatorim spre orașul antic Olympia, locul unde au luat naștere Jocurile Olimpice, o importanta întrecere sportiva organizata în cinstea zeilor, a caror prima editie se crede ca a avut loc în anul 776 î.Hr. Ruinele arenei sportive sunt vizibile și astazi, iar deși s-au degradat sever de-a lungul mileniilor, înca reflecta o idee din maretia acestui festival antic. Pe langa complexul sportiv cu piste de alergare și școli de lupte, în Olympia descoperim o multime de alte obiective culturale antice, precum Theokoleon, casa preotilor, Templul Doric al lui Zeus, Altarul Juramintelor și Atelierul lui Pheidias, locul unde a fost faurita Statuia lui Zeus, una dintre cele șapte minuni ale lumii. Seara cazare la hotel în zona Olympia
Ziua 9
Ziua 9. Olympia - Amphilochia - Preveza - Nicopolis - Igoumenitsa - Corfu Parasim zona de peninsula și calatorim spre Nord, trecand prin satele pitorești Amphilochia și Preveza, doua exemple ideale ale frumusetii și calmului absolut specifice zonelor rurale grecești. La amiaza ajungem în Nicopolis, locul unde s-a purtat marea Batalie de la Actium, purtata între doi mari conducatori ai armatei Republicii Romane, unul dintre ei avand chiar sustinerea Reginei Cleopatra. Zabovim cateva momente pentru a explora cetatea antica Nicopolis, apoi urcam la bordul unui feribot care ne va purta spre Insula Corfu, pretuita înca din antichitate pentru frumusetea sa paradisiaca și așezarea strategica. Pana la lasarea serii avem timp sa ne plimbam pe plaja, sa admiram arhitectura extraordinara și sa ne pierdem pe stradutele pietruite care în mod sigur ne vor purta spre Spianada, cea mai mare și mai frumoasa piata publica din Grecia. Cazare la hotel în Corfu.
Ziua 10
Ziua 10. Corfu Începem ziua cu un tur de explorare a insulei, trecand prin cateva dintre așezarile din apropierea orașului Corfu. Vizitam apoi Manastirea din Paleokastritsa, ridicata în 1228, un frumos exemplu de arhitectura monastica greaca. Curtea manastirii este plina cu flori parfumate, printre care lenevesc la umbra pisici prietenoase. De aici plecam spre Palatul Achilleion, un superb monument, construit la cererea Împaratesei Elisabeta „Sissi” a Austro-Ungariei, care a iubit nespus taramurile Greciei. Gradinile Imperiale ne dau pentru un moment iluzia ca traim un vis cu printi și printese, iar fundalul acoperit de marea stralucitoare te vrajește complet. Dupa aceasta plimbare avem timp liber la dispozitie pentru relaxare, plaja și distractie. Moment de ragaz (timp liber): Ziua petrecuta în Corfu este o ocazie minunata de a va izola de agitatie și de a petrece cateva ore în liniște deplina pe malul marii. Chiar daca vremea nu este tocmai calda, o simpla plimbare pe plajele salbatice va va umple de energie și buna dispozitie. Plaja Rovinia, situata la numai 20km de Corfu Town, va surprinde cu cadrul sau salbatic și intim, cu apa de smarald și cu zeci de peșteri. Optional „Seara Traditionala Corfiota”. Ai ocazia sa descoperi folclorul autentic, dansurile, ritmurile si costumele specifice, cu obicieiurile de nunta, dar si bucataria specifica. Dupa aceasta cina, ne îndragostim definitiv de Elada, de aromele şi gusturile sale, de cel mai bun ulei de masline din lume şi cele mai proaspete fructe de mare. Seara cazare la acelaşi hotel din Corfu.
Ziua 11
Ziua 11. Corfu – Ioannina – Metsovo – Salonic Ne luam ramas bun de la frumoasa insula și navigam spre continent, de unde ne continuam calatoria pe roti spre Ioannina, un loc care pastreaza înca vii influentele turcești din cei 500 de ani de dominatie otomana. Înconjurat de munti și marginit de Lacul Pamvotis, are o traditie îndelungata a prelucrarii argintului și numeroase obiective de neratat, cum ar fi Castelul, Insula Nisi și un centru vechi încantator, cu monumente și vestigii otomane și bizantine. Dupa masa și plimbare avem timp liber la dispozitie, destul cat sa ne putem relaxa sau vizita Muzeul Jocurilor Olimpice Antice, Muzeul Arhimede și Muzeul Arheologic. Orașul Ioannina are o traditie veche și renumita în productia argintariei. Pe strazile din centrul vechi gasiti o multime de magazine și ateliere ce vand piese deosebite de argintarie lucrate manual. Calatoria ne poarta spre Metsovo, un oraș situat în apropierea Parcului National și a Muntilor Pindului, renumit pentru branzeturi și vinuri excelente. Metsovo este orașul cu cea mai mare comunitate de aromani din Grecia, recunoscuti și sub termenul de vlahi, popor balcanic care vorbește o limba asemanatoare cu romana. Dupa plimbare și masa pornim la drum spre frumosul oraș Salonic, situat la malul Marii Egee. Avem timp pentru a face un mic tur de-a lungul falezei, admirand Turnul Alb, Biserica Agia Sofia, Poarta lui Galerius și Rotonda. Înainte de a parasi orașul Salonic vom experimenta o cina cu preparate locale și muzica folclorica, la o taverna traditionala greceasca. Gustati din fructele de mare proaspete și din fragedele frigarui souvlaki, savurati un vin autentic din Makidonia și pastrati putin loc pentru delicioasele deserturi halva și melomakarono.
Ziua 12
Ziua 12. Salonic - București Astazi ne luam la revedere de la spectaculoasa Grecia. Ne întoarcem acasa bronzati, zambitori și cu o multime de amintiri placute din tara lui Hercule și a zeilor.
Ziua 1
Ziua 1. București - Serres Plecam din București și calatorim spre Sud, strabatem muntii și padurile dese ale Bulgariei și ajungem spre seara la Serres, un oraș înconjurat de natura, cu o multime de parcuri și paduri, dar și cu un castel medieval. Vom înnopta aici, ocazie perfecta pentru a ne bucura de bucataria greceasca, de vinul excelent și de acordurile de bouzouki. Grecii petrec pe cinste și sunt foarte ospitalieri, așa ca nu pierdeti nicio ocazie de distractie!
Ziua 2
Ziua 2. Serres - Kalambaka – Pelion – Volos Imediat dupa mic-dejun pornim iar la drum. Mergem spre regiunea Kalambaka, unde vom descoperi fantasticul complex de manastiri Meteora, al doilea ca importanta din lumea ortodoxa, dupa Muntele Athos. Facem mai întai o vizita la Manastirea Sfantul Ștefan, cea mai veche așezare monahala din zona, care a fost fondata în 1192. Eleganta cladire ofera o priveliște idilica asupra orașului Kalambaka și nu putem sa nu ne oprim cateva minute pentru a admira împrejurimile și a face fotografii de neuitat. Mergem apoi la Manastirea Marele Meteor, considerata cea mai impresionanta datorita dimensiunilor, așezarii și organizarii. Ridicata la 1340, are un turn care domina peisajul și este împartita pe trei nivele. Vei gasi aici și un muzeu plin de comori ale ortodoxismului elen, dar și o pivnita cu un butoi gigantic și un osuar emotionant. Vizitam și Manastirea Roussanou sau Sfanta Barbara, un așezamant de maici cu o gradina interioara deosebita unde sute de pelerini raman ore întregi pentru a contempla florile, atmosfera primitoare și liniștea. Moment de ragaz (timp liber): Cand ajungeti în Kalambaka, opriti-va neaparat la Estatorio Meteora, un restaurant autentic de familie deschis în 1925. Carnea proaspata de oaie și capra din zona se spune ca sunt fripte perfect aici, dar fiti siguri ca va vor tenta multe alte specialitati din meniu, cum ar fi un preparat cu influente asiatice, tzoutzoukakia Smyrneika, chiftelute aromate cu sos roșu și chimen. Savurate alaturi de o bere rece sau de un vin grecesc aromat, au un gust absolut divin. Parasim manastirile din munti și ne îndreptam spre Est, facand o scurta oprire Volos, un oraș modern situat la marginea Golfului Pagasetic al Marii Egee. Cazare la hotel în zona Volos.
Ziua 3
Ziua 3. Portaria - Termopile - Delphi – Galaxidi Pornim la drum în zori, caci ne așteapta o calatorie lunga și captivanta. Traversam crestele muntilor Parnassos și Giona pentru a ajunge la Termopile, poarta mitica spre Hades, taramul de dincolo, și locul unde neînfricatul Leonidas și cei 300 de Spartani au învins armata persana invadatoare. Dupa ce exploram aceste taramuri de legenda ne continuam drumul spre Sud și ne oprim tocmai la Delphi, locul sacru considerat de eleni drept centrul lumii. Vizitam Templul lui Apollo, unde se presupune ca în antichitate se afla Oracolul, fiinta mitica cu puteri de profet, cu care marii conducatori greci se sfatuiau în privinta marilor decizii militare și politice. Tot aici se afla și un sanctuar dedicat zeitei Atena, Gimnaziul, un complex sportiv antic unde aveau loc Jocurile Pytiane, predecesorul Jocurilor Olimpice. La mica distanta descoperim Biserica Agios Nikolaos, o superba biserica bizantina, una dintre cele mai importante din Grecia. Tot în Delphi putem vizita Muzeul de Arheologie, Muzeul Folcloric și Muzeul Sikelianos, cel din urma fiind dedicat marelui poet grec Angelos Sikelianos. Dupa o zi lunga și solicitanta ne vom bucura de calmul și liniștea orașului Galaxidi, situat la malul Golfului Corint. Cazare la hotel în Galaxidi.
Ziua 4
Ziua 4. Galaxidi - Atena Astazi parasim Golful Corint și pornim spre Golful Saronic, la malul caruia ne așteapta Atena, capitala Greciei, un oraș al legendelor cu eroi neînfricati și zei manioși, dar și locul unde s-au nascut filosofia, teatrul și democratia. Primul obiectiv pe care îl vizitam este Acropola Atenei, colina sacra din centrul orașului, cea mai cunoscuta acropola din lume. Acest complex situat într-unul dintre cele mai înalte puncte ale orașului este presarat cu temple, sanctuare și monumente dedicate zeilor. Alaturi de un ghid local, specializat în istorie și arheologie, vom explora magnifica acropola, descoperind rand pe rand edificii sacre uimitoare precum Partenonul, Vechiul templu al Atenei, vechea Agora, Palatul Regal, Templul lui Zeus și multe alte edificii sacre din cadrul complexului arheologic. Urmatorul obiectiv de pe lista este Poarta lui Adrian, construita în anul 131 pentru a celebra momentul în care armatele romane colonizatoare au intrat în Grecia. Ne ramane destul timp pentru a vizita Stadionul Panathenaic, o constructie superba realizata integral din marmura alba, locul unde a avut loc prima editie a Jocurilor Olimpice Moderne, eveniment succesor al Jocurilor Olimpice pe care grecii antici le organizau în cinstea zeilor. Moment de ragaz (timp liber): Unul dintre locurile preferate ale atenienilor este Bios, un spatiu cu mai multe functionalitati. Pivnita este amenajata pentru concerte și teatru experimental, primul nivel are un bar cu atmosfera prietenoasa, iar terasa te surprinde cu o vedere panoramica asupra Atenei. Mergi seara ca sa admiri frumos luminatul Acropole și Muntii Penteli în fundal. Seara ne retragem la hotel, caci ne așteapta înca o zi dedicata integral explorarii Atenei.
Ziua 5
Ziua 5. Atena Avem întreaga zi la dispozitie pentru a descoperi tainele stravechiului oraș. Atena ascunde un caracter dual, fiindca detine atat locuri antice, cat și atractii moderne, iar fiindca ieri am explorat partea veche a orașului, azi nu ne ramane decat sa pașim în partea moderna și sa ne bucuram de obiectivele sale incitante. Cei care vor sa se ascunda putin de agitatia orașului pot face o plimbare în Gradina Nationala, fosta gradina regala, amenajata în anul 1938 la cererea Reginei Amalia. Aici te poti relaxa la umbra arborilor, admirand florile multicolore și lacurile populate cu rate și broscute testoase. Intrarea principala în gradina se afla chiar în spatele Parlamentului, foarte aproape de Piata Sintagma. Cartierul Exarchia este o zona intens frecventata de tineri, un cartier plin de viata, unde la orice pas dai de o pictura murala, de o galerie de arta, de un restaurant modern sau de un bar atragator, dar și de magazine de obiecte vintage și de anticariate. Întregul cartier prinde viata odata cu lasarea serii, cand muzica rasuna din baruri iar tinerii zgomotoși umplu terasele. Daca te atrage istoria antica și vrei sa profiti la maxim de vizita în Atena, te așteapta o multime de alte obiective istorice și muzee fascinante precum Kerameikos, Turnul Vanturilor, Biserica Moni Dafniou, Muzeul Artelor Islamice, Muzeul Benaki al Culturii Grecești, Muzeul Bizantin și Muzeul National de Arheologie. Dupa turul istoric, avem program liber în Atena sau, optional, cei care simt ca vor sa mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii sai mareti, sunt invitati sa viziteze Cap Sounion, situat în sudul Peninsulei Attica, renumit atat pentru rolul de sanctuar de la malul marii, cat și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Daca va doriti sa urmariti un apus de soare grecesc, deasupra marii, însotiti de zeul apelor, atunci haideti în excursia la Cap Sounion şi nu veti regreta. Ne întoarcem în capitala Greciei şi ne cazam la acelaşi hotel.
Ziua 6
Ziua 6. Atena - Epidaurus - Nafplio Astazi ne așteapta noi tinuturi de legenda, pe care le descoperim de-a lungul unei calatorii relaxante. Traversam Nord-Estul Peninsulei Peloponez și maiestuosul Canal Corint, care leaga Marea Cretei de Marea Ionica. Prima oprire a zilei este la Teatrul din Epidaur, unul dintre cele mai frumoase teatre antice, construit în 330 î.Hr. și descoperit abia în 1881. Teatrul are o capacitate imensa, de 13.000 de persoane și o acustica incredibila. Orchestra, un spatiu circular folosit pentru dans şi cor, are de jur împrejur o faşie îngusta de marmura. Pe jos este pamant tasat, iar în mijloc se poate vedea un altar. În spatele orchestrei se afla scena şi parasceniumul, din care n-a mai ramas decat fundatia. Pornim apoi spre Sanctuarul lui Asclepio, zeul medicinei, unde putem observa inclusiv imaginea șarpelui încolacit pe sceptru, care și astazi este simbolul medicinei. Mai avem de facut un singur drum, pana în liniștitul oraș de litoral Nafplio, a carei arhitectura are puternice și elegante influente venetiene. Avem întreaga seara la dispozitie pentru a ne plimba pe malul marii, pentru a ne relaxa și pentru a servi o masa cu specialitati locale. Doritorii pot opta pentru o excursie suplimentara la Castelul Palamidi, o superba constructie venetiana finalizata în anul 1714, care timp de secole a servit drept principal obiectiv de aparare a orașului. Cazare la hotel în Nafplio.
Ziua 7
Ziua 7. Nafplio – Micene Timp liber sau excursie optionala la Cetatea Antica Micene, cea mai puternica și mai importanta cetate antica din zona, nucleul civilizatiei miceniene, al carei popor a contribuit la dezvoltarea culturii grecești de mai tarziu. Avem întreaga zi la dispozitie pentru a explora ruinele uneia dintre cele mai puternice așezari din Epoca de Bronz. Trecand de Poarta Leului ajungem la Palatul lui Agamemnon, locul unde se afla și mormantul regelui care i-a condus pe micenieni în sangerosul razboi troian. Sala tronului are forma triunghiulara și poarta denumirea de Megatron, element specific multor reședinte regale grecești din acea vreme. În interiorul cetatii mai descoperim temple, morminte, o agora și o serie de case, unele ce au apartinut oamenilor de rand, iar altele, mai mari și mai luxoase, care apartineau demnitarilor. Dupa amiaza ne întoarcem spre Nafplio, unde ne putem relaxa savurand o delicioasa înghetata greceasca, sau un vin local. Moment de ragaz (timp liber): În ultima seara petrecuta în Nafplio vom face o minunata croaziera pe Marea Ionica (program optional). Plutind pe marea liniștita vom admira luminile orașului, vom savura specialitati culinare proaspete, vom gusta cele mai bune vinuri grecești și vom dansa pe ritmuri balcanice. Seara cazare la acelaşi hotel din Nafplio.
Ziua 8
Ziua 8. Nafplio - Olympia Astazi calatorim spre orașul antic Olympia, locul unde au luat naștere Jocurile Olimpice, o importanta întrecere sportiva organizata în cinstea zeilor, a caror prima editie se crede ca a avut loc în anul 776 î.Hr. Ruinele arenei sportive sunt vizibile și astazi, iar deși s-au degradat sever de-a lungul mileniilor, înca reflecta o idee din maretia acestui festival antic. Pe langa complexul sportiv cu piste de alergare și școli de lupte, în Olympia descoperim o multime de alte obiective culturale antice, precum Theokoleon, casa preotilor, Templul Doric al lui Zeus, Altarul Juramintelor și Atelierul lui Pheidias, locul unde a fost faurita Statuia lui Zeus, una dintre cele șapte minuni ale lumii. Seara cazare la hotel în zona Olympia
Ziua 9
Ziua 9. Olympia - Amphilochia - Preveza - Nicopolis - Igoumenitsa - Corfu Parasim zona de peninsula și calatorim spre Nord, trecand prin satele pitorești Amphilochia și Preveza, doua exemple ideale ale frumusetii și calmului absolut specifice zonelor rurale grecești. La amiaza ajungem în Nicopolis, locul unde s-a purtat marea Batalie de la Actium, purtata între doi mari conducatori ai armatei Republicii Romane, unul dintre ei avand chiar sustinerea Reginei Cleopatra. Zabovim cateva momente pentru a explora cetatea antica Nicopolis, apoi urcam la bordul unui feribot care ne va purta spre Insula Corfu, pretuita înca din antichitate pentru frumusetea sa paradisiaca și așezarea strategica. Pana la lasarea serii avem timp sa ne plimbam pe plaja, sa admiram arhitectura extraordinara și sa ne pierdem pe stradutele pietruite care în mod sigur ne vor purta spre Spianada, cea mai mare și mai frumoasa piata publica din Grecia. Cazare la hotel în Corfu.
Ziua 10
Ziua 10. Corfu Începem ziua cu un tur de explorare a insulei, trecand prin cateva dintre așezarile din apropierea orașului Corfu. Vizitam apoi Manastirea din Paleokastritsa, ridicata în 1228, un frumos exemplu de arhitectura monastica greaca. Curtea manastirii este plina cu flori parfumate, printre care lenevesc la umbra pisici prietenoase. De aici plecam spre Palatul Achilleion, un superb monument, construit la cererea Împaratesei Elisabeta „Sissi” a Austro-Ungariei, care a iubit nespus taramurile Greciei. Gradinile Imperiale ne dau pentru un moment iluzia ca traim un vis cu printi și printese, iar fundalul acoperit de marea stralucitoare te vrajește complet. Dupa aceasta plimbare avem timp liber la dispozitie pentru relaxare, plaja și distractie. Moment de ragaz (timp liber): Ziua petrecuta în Corfu este o ocazie minunata de a va izola de agitatie și de a petrece cateva ore în liniște deplina pe malul marii. Chiar daca vremea nu este tocmai calda, o simpla plimbare pe plajele salbatice va va umple de energie și buna dispozitie. Plaja Rovinia, situata la numai 20km de Corfu Town, va surprinde cu cadrul sau salbatic și intim, cu apa de smarald și cu zeci de peșteri. Optional „Seara Traditionala Corfiota”. Ai ocazia sa descoperi folclorul autentic, dansurile, ritmurile si costumele specifice, cu obicieiurile de nunta, dar si bucataria specifica. Dupa aceasta cina, ne îndragostim definitiv de Elada, de aromele şi gusturile sale, de cel mai bun ulei de masline din lume şi cele mai proaspete fructe de mare. Seara cazare la acelaşi hotel din Corfu.
Ziua 11
Ziua 11. Corfu – Ioannina – Metsovo – Salonic Ne luam ramas bun de la frumoasa insula și navigam spre continent, de unde ne continuam calatoria pe roti spre Ioannina, un loc care pastreaza înca vii influentele turcești din cei 500 de ani de dominatie otomana. Înconjurat de munti și marginit de Lacul Pamvotis, are o traditie îndelungata a prelucrarii argintului și numeroase obiective de neratat, cum ar fi Castelul, Insula Nisi și un centru vechi încantator, cu monumente și vestigii otomane și bizantine. Dupa masa și plimbare avem timp liber la dispozitie, destul cat sa ne putem relaxa sau vizita Muzeul Jocurilor Olimpice Antice, Muzeul Arhimede și Muzeul Arheologic. Orașul Ioannina are o traditie veche și renumita în productia argintariei. Pe strazile din centrul vechi gasiti o multime de magazine și ateliere ce vand piese deosebite de argintarie lucrate manual. Calatoria ne poarta spre Metsovo, un oraș situat în apropierea Parcului National și a Muntilor Pindului, renumit pentru branzeturi și vinuri excelente. Metsovo este orașul cu cea mai mare comunitate de aromani din Grecia, recunoscuti și sub termenul de vlahi, popor balcanic care vorbește o limba asemanatoare cu romana. Dupa plimbare și masa pornim la drum spre frumosul oraș Salonic, situat la malul Marii Egee. Avem timp pentru a face un mic tur de-a lungul falezei, admirand Turnul Alb, Biserica Agia Sofia, Poarta lui Galerius și Rotonda. Înainte de a parasi orașul Salonic vom experimenta o cina cu preparate locale și muzica folclorica, la o taverna traditionala greceasca. Gustati din fructele de mare proaspete și din fragedele frigarui souvlaki, savurati un vin autentic din Makidonia și pastrati putin loc pentru delicioasele deserturi halva și melomakarono.
Ziua 12
Ziua 12. Salonic - București Astazi ne luam la revedere de la spectaculoasa Grecia. Ne întoarcem acasa bronzati, zambitori și cu o multime de amintiri placute din tara lui Hercule și a zeilor.