Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Grecia-Italia (autocar) 2023


Descriere

Destinatie: Grecia Circuite

Durata: 11 nopti

Vezi detalii in format PDF

In aceasta calatorie avem ocazia să descoperim: Sofia – Salonic - Meteora- Bari – Alberobello – Napoli – Pompei – Coasta Amalfitană Roma – Vatican - Assisi – Siena – Florenţa – Pisa – Veneţia - Budapesta
Servicii incluse:
•transport cu autocar/minibus clasificat;
•10 nopți de cazare la hotel de 2-3*
•10 mic dejun;
•1 noapte pe feribot în cabine interioare cu 4 paturi, fără fereastră, cu grup sanitar propriu;
•Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Servicii neincluse:
•Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
•Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane.
•Vaporasul (14 € / pers.) si taxa de autocar (11 € / pers) la Venetia, ambele se incaseaza din agentie.
•Asigurare Covid (storno + medicala).

Destinatie: Grecia Circuite

Durata: 11 nopti

Vezi detalii in format PDF

In aceasta calatorie avem ocazia să descoperim: Sofia – Salonic - Meteora- Bari – Alberobello – Napoli – Pompei – Coasta Amalfitană Roma – Vatican - Assisi – Siena – Florenţa – Pisa – Veneţia - Budapesta
Servicii incluse:
•transport cu autocar/minibus clasificat;
•10 nopți de cazare la hotel de 2-3*
•10 mic dejun;
•1 noapte pe feribot în cabine interioare cu 4 paturi, fără fereastră, cu grup sanitar propriu;
•Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Servicii neincluse:
•Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
•Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane.
•Vaporasul (14 € / pers.) si taxa de autocar (11 € / pers) la Venetia, ambele se incaseaza din agentie.
•Asigurare Covid (storno + medicala).

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. București – Sofia – Serres Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Plecăm spre Bulgaria, oprindu-ne pentru o vizită într-unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, Sofia. Facem un tur panoramic al capitalei bulgare și admirăm Piața Centrală, Piața Parlamentului, Bulevardul Vitosha, apoi ne plimbăm alături de ghid și vizităm Catedrala Aleksander Nevski. Ridicată în stl bizantin și decorată la intrior cu marmură italiană, este una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume. Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare in zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2

 Ziua 2. Salonic – Kalambaka Kalimera! (Bună dimineața!). După micul dejun, plecăm spre Salonic. Frumosul port grecesc este un loc unde s-au întâlnit civilizațiile romane, bizantine și otomane, iar panorama pe care o oferă străzile sale deluroase asupra Mării Egee este una deosebită. Aici se află cel mai vizitat monument antic din zonă, Arcul lui Galerius, pe care sunt sculptate basoreliefuri cu scene de bătălie, împărați și zei olimpieni. Îl vedem și noi într-un tur alături de ghid, în care vom admira și Agora Romană, Rotonda și Biserica Sf. Dumitru. De pe Turnul Alb orașul și marea se văd sublim, așa că facem un popas pentru fotografii de vacanță extraordinare, apoi ne îndreptăm către Kalambaka, poarta de intrare spre Meteora. Spre seară ajungem la Kalambaka unde ne şi cazăm la un hotel din zonă.

Ziua 3

 Ziua 3. Kalambaka – Meteora – Ioannina - Igoumenitsa Pornim către Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul magnific, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921. Moment de răgaz (timp liber): După ce ne-am încărcat sufleteşte ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi câteva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteţi achiziţiona şi dumneavoastră una dintre aceste icoane lucrate manual de către meşterii locali. După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Ioannina, un loc care păstrează încă vii influențele turcești din cei 500 de ani de dominație otomană. Înconjurat de munți și mărginit de Lacul Pamvotis, are o tradiție îndelungată a prelucrării argintului. Pe seară mergem în Portul Igoumenitsa, de unde vom lua feribotul spre țărmul Italiei. Vom înnopta pe vas, pregătindu-ne de noi zile mai mult decât interesante.

Ziua 4

 Ziua 4. Bari – Polignano a Mare – Alberobello - Napoli Sosim dimineață în Bari. Mereu însorit și cu miresme care te cuceresc imediat, Sudul Italiei vă oferă un amestec de antic și modern egalat doar de frumusețea cinematică a coastei. Facem un scurt tur al orașului și ne îndreptăm spre Polignano a Mare. Admirăm alături de ghid una dintre cele mai fumoase plaje din lume, Cala Porto, și descoperim arhitectura interesantă cu restaurante amenajate îngrote și flori care împânzesc străzile. Continuăm călătoria prin fermecătorul sud al Italiei cu o vizită în Alberobello, inclus în patrimoniul UNESCO. Se remarcă prin cele o mie cinci sute de trulli, niște case rotunde cu tavan boltit şi acoperiş conic din piatră, a căror origine nu este nici acum cunoscută. Micile case albe în formă de stup de albine adăpostesc localnici prietenoși și ospitalieri, dornici să intre în vorbă sau doar să ne arate oferta lor de mici obiecte lucrate manual, cele mai populare fiind căsuțele din lemn și eșarfele din lână. Aviz amatorilor de suveniruri! Mergem apoi spre Napoli, locul unde s-a născut pizza și cel mai mare oraș din Sudul Italiei. Cazare la hotel în zona Napoli.

Ziua 5

 Ziua 5. Napoli - Pompei Mic dejun. Vom face o incursiune în forfota și haosul atât de pitoresc din Napoli, un oras atat de italienesc încât, practic a devenit aproape un cliseu - un oras al pizzeriilor, al operei, al pieţelor aglomerate, al Sophiei Loren (născuta in apropiere), un oraş microbist, religios şi familist. Urmăm traseul turistic clasic şi ne oprim pentru poze la Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Palatul Regal şi în Piata Plebiscitului. Moment de răgaz (timp liber): Suntem în Napoli, locul unde se spune că s-a inventat pizza. Mergând la pas pe Via dei Tribunali, găsim câteva pizzerii care ne îmbie la degustarea celebrului preparat. Recomandăm simpla Margherita – cu roşii şi busuioc proaspăt, scăldate în mozzarella de bivoliţa, apoi savuraţi un pahar de limoncello şi crema di limone. Opţional vă propunem o excursie la Pompei. Nici un alt oras din Italia nu evoca atat de puternic realitatea vechiului Imperiu Roman aşa cum o face Pompeiul. Dacă aici nu s-ar fi produs cel mai devastator cataclism din istorie, începutul mileniul I, Pompeiul ar fi fost o altă colonie minoră distrusă de trecerea timpului. În schimb a fost conservat pentru posteritate de erupţia vulcanului, când clădirile şi o parte din locuitorii săi au fost îngropaţi sub un munte de cenuşă şi materii vulcanice. Şi au rămas aşa, îngropaţi, până în secolul al XVIII-lea, când o serie de texte vechi au scos la iveala existenţa acestui oraş. Seara întoarecere la Napoli pentru cazare la acelaşi hotel.

Ziua 6

 Ziua 6. Coasta Amalfitană Ne îndreptăm spre Sorrento de unde, optional ne putem urca bordul unui vas de croaziera si parcurgem drumul pana la Amalfi cu oprire în Positano. Un loc pe care ar trebui să îl vedem măcar o dată în viață, Coasta Amalfitană ne va seduce iremediabil. Într-o scenă dramatică, dar atât de romantică, munții par că plonjează în apă, îmbrățisând stâncile și pădurile verzi ale uscatului. Cu marea de un azur sublim și cu piațete desprinde din cărțile poștale, orășelele care brăzdează coasta par magice. În 1953, scriitorul american John Steinbeck s-a îndrăgostit de Positano și a publicat un articol care a atras atenția lumii întregi și a adus milioane de turiști aici. Continuăm ziua în Amalfi, cochetul oraș pe care îl putem străbate la pas în doar 20 de minute. Moment de răgaz (timp liber): Mâncărurile locale sunt fabuloase și vă recomandăm să gustați un pasticciotti, un produs de patiserie umplut cu cireșe proaspete și cremă de vanilie. Ne oprim la Catedrală, ridicată în secolul al IX-lea și ne plimbăm pe străduțele care strălucesc în lumina razelor. După amiază plecare spre Roma. Sosire şi cazare la Roma.

Ziua 7

 Ziua 7. Roma - Vatican Supranumită ”Caput mundi” (”Capitala lumii”), la ”Città Eterna” (”Cetatea eternă”) sau, pur și simplu, ”l'Urbe” (”Orașul”), Roma are o istorie îndelungată și nu puțini dintre cei care o cunosc spun că, dacă ar fi să aleagă un singur oraș pe care să îl descopere de-a lungul vieții, acesta ar fi Roma. Așezată pe malul Tibrului, Roma este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, fiind vizitată anual de milioane de turiști, fascinați de amestecul unic de arheologie, istorie, artă, gastronomie și panorame care îți taie respirația. Roma are nevoie de timp pentru a fi descoperită, dar astăzi vom începe prin a descoperi o parte din comorile Romei: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseumul, Columna lui Traian, Piaţa Veneţia , Capitoliul si Pantheonul. Orice alte cuvinte aici ar fi de prisos în faţa măreţiei acestor constructii! Moment de răgaz (timp liber): E adevărat că Roma este orașul operelor de artă și al monumentelor, dar este și orașul în care vei mânca cea mai delicioasă pizza şi cea mai trăznită combinatie de gelato! Încearcă îngheţată cu salvie şi zmeură, sau îngheţată cu ricotta sau cu migdale şi smochine… aşa poţi spune că ai fost la Roma. După amiază avem timp liber. Sugerăm o vizită la Vatican, reședința Bisericii Catolice și cel mai mic stat din lume. Pe o suprafață de doar jumătate de kilometru pătrat se afla unele dintre cele mai importante opere de artă ale omenirii semnate de Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Tițian sau Rafael, păstrate în Muzeele Vaticanului şi capodopere cum ar fi Capela Sixtină si Bazilica Sfântul Petru După o zi petrecută în Statul Cetății Vaticanului, vă veți convinge că nicio vizită la Roma nu este completă fără o zi petrecută la Vatican. Seara cazare la acelaşi hotel din Roma.

Ziua 8

 Ziua 8 . Roma - Asissi – Siena - Montecatini Ne luăm la revedere de la Roma și ne îndreptăm spre Asissi, orașul în care s-a născut Sfântului Francisc, ocrotitorul Italiei. După o plimbare prin șarmantul orășel întins pe colinele line ale Muntelui Subasio, important loc de pelerinaj pentru catolici, ne continuăm călătoria spre Siena, la rândul său un simbol al Toscanei, unde farmecul medieval a rămas intact pe străduțele pitorești. Un fel de Florența mai puțin turistică, Siena pare că te ia în brațe, de parcă te-ai fi întors acasă. Păstrează și ea farmecul medieval, însă într-un mod intim. Străduțele înguste ascund frumuseți demne să fie admirate la fiecare pas. Ne plimbăm și ne oprim să admirăm cea mai mare piață a orașului, Piazza Del Campo, unde ne oprim pentru o ceașcă de cappuccino cu gust adevărat. Revigorați, suprindem cu aparatul foto Palazzo Publico, Torre del Mangia și zăbovim lângă Dom. Fiecare punct cardinal are dedicate decorațiuni aparte, complexe. Însă, comoara locului se află în interiorul Domului, în Altarul lui Piccolomini unde admirăm patru statui sculptate de Michelangelo, reprezentându-i pe Sfinții Petru, Pavel, Grigorie și Pius. Seara sosire şi cazare la hotel în frumoasa staţiune Montecatini.

Ziua 9

 Ziua 9. Florenţa – Pisa Florenta ne asteapta si nu putem dezamagi asa o destinatie. Capitala regiunii Toscana se mândreşte a fi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. Cu inima deschisă, căci Italia are acest efect asupra celor care o vizitează, vedem Catedrala Santa Maria del Fiore, a patra ca mărime din Europa, dar cea mai veche construcţie din Florenţa şi totodată cea mai înaltă! Impozanta construcţie este flancată de clopotniţa (Campanile) de sine stătătoare iar în umbra catedralei se află Baptisteriul, cea mai veche clădire a Florenţei, un lăcaş de importanţă spirituală şi artistică pentru mai bine de o mie de ani. Dacă Piazza del Duomo este considerată centrul religios al Florenţei, cea de-a doua piaţă importantă a oraşului, Piazza della Signoria, a fost dintotdeauna considerată centrul civic. Aici se află Palazzo Vecchio, sediul administraţiei oraşului timp de şapte secole, ce adăposteşte astăzi mai multe sculpturi de seamă. Este locul de întâlnire al turiştilor şi florentinilor deopotrivă iar în imediata apropiere se înalţă cel mai impozant muzeu al oraşului Galeriile Uffizi. Ne continuăm traseul pietonal urmând cursul străduţelor medievale şi ajungând la bătrânul pod peste râul Arno, Ponte Vecchio. Singurele tentaţii care ne distrag atenţia sunt magazinele cu bijuterii preţioase de o frumuseţe aparte. Statuile, artiştii stradali, vechiul integrat în nou ne lasă un gust plăcut şi cu o stare de bine interioară ne gândim la un mic “Intermezzo”. Moment de răgaz (timp liber): Trattoriile ne îmbie la fiecare pas, iar una dintre cele mai gustoase amintiri din acest loc este pizza cu vinete şi mozzarella. Condimentele mediteraneene îi dau o savoare proaspătă, iar aluatul jonglează cu senzaţia de proaspăt scos din cuptor, crocant şi aromat. Un deliciu! Din Florenţa se poate organiza o excursie opţionala la Pisa. Dacă nu ți-ai înclinat deja, un pic, capul, așteaptă să ajungem la celebrul Turn Înclinat. Farmecul orașului îl dă această minune a lumii, dar și înghețata la cornet cu care ne răcorim (chiar dacă nu ne este neapărat cald!). Majoritatea oamenilor cunosc faimosul turn înclinat din Pisa, dar puţini stiu însă că acesta este parte componentă a unui întreg ansamblu de construcţii medievale numit Campo dei Miracoli, unde se zăresc siluetele mareţe ale Catedralei şi Baptisteriului. Seara întoarcere la hotelul din Montecatini pentru cazare.

Ziua 10

 Ziua 10. Bologna – Veneţia - Padova Ne luăm la revedere de la încântătoarea Florența și mergem la Bologna, un oraș medieval vibrant considerat o destinație culinară în sine, motiv pentru care este supranumit La Grassa. Facem un tur al orașului, apoi ne răsfățăm cu o degustare de bunătăți locale. De la parmezan autentic la oteț balsamic de Modena și de la specialități din paste și salam afumat, le vom savura pe toate alături de vinuri locale pline de aromă. Plecăm mai departe spre Veneția, care farmecă orice vizitator cu frumusețea sa. Vizităm celebra Piață San Marco, mereu plină de viață sub strălucirea soarelui, Basilica San Marco, remarcabilul Palat al Dogilor, Puntea Suspinelor, Podul Rialto și admirăm explozia de culoare din vitrinele magazinelor de tot felul. Seara sosire şi cazare la hotel în zona Padova.

Ziua 11

 Ziua 11. Padova - Budapesta Vrăjiți de Orașul Lagună, ne facem bagajele și mergem către Budapesta-destinatia finala a programului nostru. Parcurgem capitala de pe Dunăre într-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim pentru o scurta sedinta foto, în Piata Eroilor situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei. Opțional, o croazieră și o cină romantică pe Dunăre vă oferă ocazia de a descoperi o altă latură a Budapestei, care se transformă după apusul serii.

Ziua 12

 Ziua 12. Budapesta- Bucuresti Ne întoarcem spre casă, după o vacanță memorabilă prin unele dintre cele mai frumoase orașe ale Europei. Pe data viitoare!

Ziua 1

 Ziua 1. București – Sofia – Serres Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Plecăm spre Bulgaria, oprindu-ne pentru o vizită într-unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, Sofia. Facem un tur panoramic al capitalei bulgare și admirăm Piața Centrală, Piața Parlamentului, Bulevardul Vitosha, apoi ne plimbăm alături de ghid și vizităm Catedrala Aleksander Nevski. Ridicată în stl bizantin și decorată la intrior cu marmură italiană, este una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume. Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare in zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2

 Ziua 2. Salonic – Kalambaka Kalimera! (Bună dimineața!). După micul dejun, plecăm spre Salonic. Frumosul port grecesc este un loc unde s-au întâlnit civilizațiile romane, bizantine și otomane, iar panorama pe care o oferă străzile sale deluroase asupra Mării Egee este una deosebită. Aici se află cel mai vizitat monument antic din zonă, Arcul lui Galerius, pe care sunt sculptate basoreliefuri cu scene de bătălie, împărați și zei olimpieni. Îl vedem și noi într-un tur alături de ghid, în care vom admira și Agora Romană, Rotonda și Biserica Sf. Dumitru. De pe Turnul Alb orașul și marea se văd sublim, așa că facem un popas pentru fotografii de vacanță extraordinare, apoi ne îndreptăm către Kalambaka, poarta de intrare spre Meteora. Spre seară ajungem la Kalambaka unde ne şi cazăm la un hotel din zonă.

Ziua 3

 Ziua 3. Kalambaka – Meteora – Ioannina - Igoumenitsa Pornim către Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul magnific, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921. Moment de răgaz (timp liber): După ce ne-am încărcat sufleteşte ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi câteva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteţi achiziţiona şi dumneavoastră una dintre aceste icoane lucrate manual de către meşterii locali. După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Ioannina, un loc care păstrează încă vii influențele turcești din cei 500 de ani de dominație otomană. Înconjurat de munți și mărginit de Lacul Pamvotis, are o tradiție îndelungată a prelucrării argintului. Pe seară mergem în Portul Igoumenitsa, de unde vom lua feribotul spre țărmul Italiei. Vom înnopta pe vas, pregătindu-ne de noi zile mai mult decât interesante.

Ziua 4

 Ziua 4. Bari – Polignano a Mare – Alberobello - Napoli Sosim dimineață în Bari. Mereu însorit și cu miresme care te cuceresc imediat, Sudul Italiei vă oferă un amestec de antic și modern egalat doar de frumusețea cinematică a coastei. Facem un scurt tur al orașului și ne îndreptăm spre Polignano a Mare. Admirăm alături de ghid una dintre cele mai fumoase plaje din lume, Cala Porto, și descoperim arhitectura interesantă cu restaurante amenajate îngrote și flori care împânzesc străzile. Continuăm călătoria prin fermecătorul sud al Italiei cu o vizită în Alberobello, inclus în patrimoniul UNESCO. Se remarcă prin cele o mie cinci sute de trulli, niște case rotunde cu tavan boltit şi acoperiş conic din piatră, a căror origine nu este nici acum cunoscută. Micile case albe în formă de stup de albine adăpostesc localnici prietenoși și ospitalieri, dornici să intre în vorbă sau doar să ne arate oferta lor de mici obiecte lucrate manual, cele mai populare fiind căsuțele din lemn și eșarfele din lână. Aviz amatorilor de suveniruri! Mergem apoi spre Napoli, locul unde s-a născut pizza și cel mai mare oraș din Sudul Italiei. Cazare la hotel în zona Napoli.

Ziua 5

 Ziua 5. Napoli - Pompei Mic dejun. Vom face o incursiune în forfota și haosul atât de pitoresc din Napoli, un oras atat de italienesc încât, practic a devenit aproape un cliseu - un oras al pizzeriilor, al operei, al pieţelor aglomerate, al Sophiei Loren (născuta in apropiere), un oraş microbist, religios şi familist. Urmăm traseul turistic clasic şi ne oprim pentru poze la Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Palatul Regal şi în Piata Plebiscitului. Moment de răgaz (timp liber): Suntem în Napoli, locul unde se spune că s-a inventat pizza. Mergând la pas pe Via dei Tribunali, găsim câteva pizzerii care ne îmbie la degustarea celebrului preparat. Recomandăm simpla Margherita – cu roşii şi busuioc proaspăt, scăldate în mozzarella de bivoliţa, apoi savuraţi un pahar de limoncello şi crema di limone. Opţional vă propunem o excursie la Pompei. Nici un alt oras din Italia nu evoca atat de puternic realitatea vechiului Imperiu Roman aşa cum o face Pompeiul. Dacă aici nu s-ar fi produs cel mai devastator cataclism din istorie, începutul mileniul I, Pompeiul ar fi fost o altă colonie minoră distrusă de trecerea timpului. În schimb a fost conservat pentru posteritate de erupţia vulcanului, când clădirile şi o parte din locuitorii săi au fost îngropaţi sub un munte de cenuşă şi materii vulcanice. Şi au rămas aşa, îngropaţi, până în secolul al XVIII-lea, când o serie de texte vechi au scos la iveala existenţa acestui oraş. Seara întoarecere la Napoli pentru cazare la acelaşi hotel.

Ziua 6

 Ziua 6. Coasta Amalfitană Ne îndreptăm spre Sorrento de unde, optional ne putem urca bordul unui vas de croaziera si parcurgem drumul pana la Amalfi cu oprire în Positano. Un loc pe care ar trebui să îl vedem măcar o dată în viață, Coasta Amalfitană ne va seduce iremediabil. Într-o scenă dramatică, dar atât de romantică, munții par că plonjează în apă, îmbrățisând stâncile și pădurile verzi ale uscatului. Cu marea de un azur sublim și cu piațete desprinde din cărțile poștale, orășelele care brăzdează coasta par magice. În 1953, scriitorul american John Steinbeck s-a îndrăgostit de Positano și a publicat un articol care a atras atenția lumii întregi și a adus milioane de turiști aici. Continuăm ziua în Amalfi, cochetul oraș pe care îl putem străbate la pas în doar 20 de minute. Moment de răgaz (timp liber): Mâncărurile locale sunt fabuloase și vă recomandăm să gustați un pasticciotti, un produs de patiserie umplut cu cireșe proaspete și cremă de vanilie. Ne oprim la Catedrală, ridicată în secolul al IX-lea și ne plimbăm pe străduțele care strălucesc în lumina razelor. După amiază plecare spre Roma. Sosire şi cazare la Roma.

Ziua 7

 Ziua 7. Roma - Vatican Supranumită ”Caput mundi” (”Capitala lumii”), la ”Città Eterna” (”Cetatea eternă”) sau, pur și simplu, ”l'Urbe” (”Orașul”), Roma are o istorie îndelungată și nu puțini dintre cei care o cunosc spun că, dacă ar fi să aleagă un singur oraș pe care să îl descopere de-a lungul vieții, acesta ar fi Roma. Așezată pe malul Tibrului, Roma este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, fiind vizitată anual de milioane de turiști, fascinați de amestecul unic de arheologie, istorie, artă, gastronomie și panorame care îți taie respirația. Roma are nevoie de timp pentru a fi descoperită, dar astăzi vom începe prin a descoperi o parte din comorile Romei: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseumul, Columna lui Traian, Piaţa Veneţia , Capitoliul si Pantheonul. Orice alte cuvinte aici ar fi de prisos în faţa măreţiei acestor constructii! Moment de răgaz (timp liber): E adevărat că Roma este orașul operelor de artă și al monumentelor, dar este și orașul în care vei mânca cea mai delicioasă pizza şi cea mai trăznită combinatie de gelato! Încearcă îngheţată cu salvie şi zmeură, sau îngheţată cu ricotta sau cu migdale şi smochine… aşa poţi spune că ai fost la Roma. După amiază avem timp liber. Sugerăm o vizită la Vatican, reședința Bisericii Catolice și cel mai mic stat din lume. Pe o suprafață de doar jumătate de kilometru pătrat se afla unele dintre cele mai importante opere de artă ale omenirii semnate de Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Tițian sau Rafael, păstrate în Muzeele Vaticanului şi capodopere cum ar fi Capela Sixtină si Bazilica Sfântul Petru După o zi petrecută în Statul Cetății Vaticanului, vă veți convinge că nicio vizită la Roma nu este completă fără o zi petrecută la Vatican. Seara cazare la acelaşi hotel din Roma.

Ziua 8

 Ziua 8 . Roma - Asissi – Siena - Montecatini Ne luăm la revedere de la Roma și ne îndreptăm spre Asissi, orașul în care s-a născut Sfântului Francisc, ocrotitorul Italiei. După o plimbare prin șarmantul orășel întins pe colinele line ale Muntelui Subasio, important loc de pelerinaj pentru catolici, ne continuăm călătoria spre Siena, la rândul său un simbol al Toscanei, unde farmecul medieval a rămas intact pe străduțele pitorești. Un fel de Florența mai puțin turistică, Siena pare că te ia în brațe, de parcă te-ai fi întors acasă. Păstrează și ea farmecul medieval, însă într-un mod intim. Străduțele înguste ascund frumuseți demne să fie admirate la fiecare pas. Ne plimbăm și ne oprim să admirăm cea mai mare piață a orașului, Piazza Del Campo, unde ne oprim pentru o ceașcă de cappuccino cu gust adevărat. Revigorați, suprindem cu aparatul foto Palazzo Publico, Torre del Mangia și zăbovim lângă Dom. Fiecare punct cardinal are dedicate decorațiuni aparte, complexe. Însă, comoara locului se află în interiorul Domului, în Altarul lui Piccolomini unde admirăm patru statui sculptate de Michelangelo, reprezentându-i pe Sfinții Petru, Pavel, Grigorie și Pius. Seara sosire şi cazare la hotel în frumoasa staţiune Montecatini.

Ziua 9

 Ziua 9. Florenţa – Pisa Florenta ne asteapta si nu putem dezamagi asa o destinatie. Capitala regiunii Toscana se mândreşte a fi unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. Cu inima deschisă, căci Italia are acest efect asupra celor care o vizitează, vedem Catedrala Santa Maria del Fiore, a patra ca mărime din Europa, dar cea mai veche construcţie din Florenţa şi totodată cea mai înaltă! Impozanta construcţie este flancată de clopotniţa (Campanile) de sine stătătoare iar în umbra catedralei se află Baptisteriul, cea mai veche clădire a Florenţei, un lăcaş de importanţă spirituală şi artistică pentru mai bine de o mie de ani. Dacă Piazza del Duomo este considerată centrul religios al Florenţei, cea de-a doua piaţă importantă a oraşului, Piazza della Signoria, a fost dintotdeauna considerată centrul civic. Aici se află Palazzo Vecchio, sediul administraţiei oraşului timp de şapte secole, ce adăposteşte astăzi mai multe sculpturi de seamă. Este locul de întâlnire al turiştilor şi florentinilor deopotrivă iar în imediata apropiere se înalţă cel mai impozant muzeu al oraşului Galeriile Uffizi. Ne continuăm traseul pietonal urmând cursul străduţelor medievale şi ajungând la bătrânul pod peste râul Arno, Ponte Vecchio. Singurele tentaţii care ne distrag atenţia sunt magazinele cu bijuterii preţioase de o frumuseţe aparte. Statuile, artiştii stradali, vechiul integrat în nou ne lasă un gust plăcut şi cu o stare de bine interioară ne gândim la un mic “Intermezzo”. Moment de răgaz (timp liber): Trattoriile ne îmbie la fiecare pas, iar una dintre cele mai gustoase amintiri din acest loc este pizza cu vinete şi mozzarella. Condimentele mediteraneene îi dau o savoare proaspătă, iar aluatul jonglează cu senzaţia de proaspăt scos din cuptor, crocant şi aromat. Un deliciu! Din Florenţa se poate organiza o excursie opţionala la Pisa. Dacă nu ți-ai înclinat deja, un pic, capul, așteaptă să ajungem la celebrul Turn Înclinat. Farmecul orașului îl dă această minune a lumii, dar și înghețata la cornet cu care ne răcorim (chiar dacă nu ne este neapărat cald!). Majoritatea oamenilor cunosc faimosul turn înclinat din Pisa, dar puţini stiu însă că acesta este parte componentă a unui întreg ansamblu de construcţii medievale numit Campo dei Miracoli, unde se zăresc siluetele mareţe ale Catedralei şi Baptisteriului. Seara întoarcere la hotelul din Montecatini pentru cazare.

Ziua 10

 Ziua 10. Bologna – Veneţia - Padova Ne luăm la revedere de la încântătoarea Florența și mergem la Bologna, un oraș medieval vibrant considerat o destinație culinară în sine, motiv pentru care este supranumit La Grassa. Facem un tur al orașului, apoi ne răsfățăm cu o degustare de bunătăți locale. De la parmezan autentic la oteț balsamic de Modena și de la specialități din paste și salam afumat, le vom savura pe toate alături de vinuri locale pline de aromă. Plecăm mai departe spre Veneția, care farmecă orice vizitator cu frumusețea sa. Vizităm celebra Piață San Marco, mereu plină de viață sub strălucirea soarelui, Basilica San Marco, remarcabilul Palat al Dogilor, Puntea Suspinelor, Podul Rialto și admirăm explozia de culoare din vitrinele magazinelor de tot felul. Seara sosire şi cazare la hotel în zona Padova.

Ziua 11

 Ziua 11. Padova - Budapesta Vrăjiți de Orașul Lagună, ne facem bagajele și mergem către Budapesta-destinatia finala a programului nostru. Parcurgem capitala de pe Dunăre într-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim pentru o scurta sedinta foto, în Piata Eroilor situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei. Opțional, o croazieră și o cină romantică pe Dunăre vă oferă ocazia de a descoperi o altă latură a Budapestei, care se transformă după apusul serii.

Ziua 12

 Ziua 12. Budapesta- Bucuresti Ne întoarcem spre casă, după o vacanță memorabilă prin unele dintre cele mai frumoase orașe ale Europei. Pe data viitoare!