Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Grecia-Insula Corfu-Sfantul Spiridon (autocar) 2023


Descriere

Destinatie: Grecia Circuite

Durata: 4 nopti

Vezi detalii in format PDF

Mănăstirea Rila – Salonic, Biserica Sf Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Sf. Paraschevi – Corfu , Sf Spiridon, Catedrala Panaghia Spiliotissa, Manastirea Paleokastritsa – Complexul Meteora – Sf. Efrem Sirul – Olimp, Sf. Dionisie
Servicii incluse:
• Transport autocar/ minibus clasificat
• 4 nopţi cazare la hotel de 2-3*
• 4 mic dejun
• Însoțitor de grup, preot sau teolog din partea agenţiei pentru întreaga perioadă

Servicii neincluse:
• Excursiile opţionale pentru un grup minim de 30 de persoane
• Alte taxe şi cheltuieli personale
• Alte mese decât cele menţionate
• Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
• Taxe de oraş plătibile la hotel.
• traversarile cu feribotul in Corfu: taxele pentru pasageri şi autocar, in total 30 € /pers. (se achita la inscriere).

Destinatie: Grecia Circuite

Durata: 4 nopti

Vezi detalii in format PDF

Mănăstirea Rila – Salonic, Biserica Sf Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Sf. Paraschevi – Corfu , Sf Spiridon, Catedrala Panaghia Spiliotissa, Manastirea Paleokastritsa – Complexul Meteora – Sf. Efrem Sirul – Olimp, Sf. Dionisie
Servicii incluse:
• Transport autocar/ minibus clasificat
• 4 nopţi cazare la hotel de 2-3*
• 4 mic dejun
• Însoțitor de grup, preot sau teolog din partea agenţiei pentru întreaga perioadă

Servicii neincluse:
• Excursiile opţionale pentru un grup minim de 30 de persoane
• Alte taxe şi cheltuieli personale
• Alte mese decât cele menţionate
• Alte obiective turistice decât cele menţionate în program
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
• Taxe de oraş plătibile la hotel.
• traversarile cu feribotul in Corfu: taxele pentru pasageri şi autocar, in total 30 € /pers. (se achita la inscriere).

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. București – Mănăstirea Rila – Salonic Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzităm Bulgaria. Ne oprim la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunosute in Europa Rasariteana. Construita in anul 927, manastirea a fost inclusa in patrimoniul UNESCO inca din anul 1983. Este inchinata Sfantului Ioan de Rila – un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede car ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul la X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sfantului Ioan de Rila, cel care este ocrotitorul Bulgariei. Incadrata spectaculos de paduri seculare, zidurile manastirii se dezvaluie ca dupa un voal verde-straveziu cu câteva clipe inainte de a ne opri. Viata monahala are asupra noastra un efect hipnotic. Linistea este elementul dominant. In muzeul mânastirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptata in lemn cu niste detalii splendide. Ne continuăm drumul spre Salonic. Cazare în zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2

 Ziua 2. Salonic –Sf. Paraschevi – Igoumenitsa – Insula Corfu Kalimera! (Bună dimineața!). Incepem programul nostru de azi cu orasul Salonic (Thessaloniki), o metropolă frematând de viaţă, situată pe malul Mării Egee unde vizitam Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir unde se afla moastele acestuia. Salonicul este aşezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul său răsăritean din Byzantium (viitorul Constantinopol). Strada prinicipala din prezent se numeste tot Egnatia. Incepem turul nostru pietonal prin Salonic si ne oprim sa vizitam Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V) apoi admiram Arcul lui Galeriu, monument siutat pe Via Egnatia, ridicat in anul 304 d.Hr, din porunca Imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297. Ne indreptam spre Biserica Sfanta Sofia, cea mai mare si mai renumita biserica din Salonic, unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Ne îndreptăm privirea spre mare şi zărim silueta zvelta a Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic. Pe vremuri era denumit Turnul Însângerat, din cauză că fusese folosit drept închisoare şi loc de execuţii. În prezent se află aici un Muzeu Bizantin care reuneste o mulţime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii şi icoane. Plecam spre Igoumenitsa iar in traseu facem un scurt popas pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Ajungem in Igoumenitsa si ne imbarcam pe feribot pentru traversare in insula Corfu. Cazare la hotel in Corfu.

Ziua 3

 Ziua 3. Sf. Spiridon – Manastirea Paleokastritsa După micul dejun ne indreptam spre capitala insulei – Corfu Town. Desi are taverne grecesti pe stradutele dosnice, desi sarbatoreste Pastele cu inca si mai multa exuberanta decat restul Greciei, orasul vadeste influente foarte puternice in privinta arhitecturii, influente ce amintesc de britanici, de francezi si de italieni. Pasii ne poarta catre Biserica Sfantul Spiridon, considerat protectorul insulei, pentru a participa la Sfanta Liturghie. Moastele acestuia se afla intr-o racla de argint din biserica si sunt purtate in procesiune prin oras de patru ori pe an, pentru a sarbatori momentele in care se spune ca sfantul a venit in ajutorul locuitorilor insulei, in perioada de razboaie si de molima. Urmatorul popas va fi la Catedrala Panaghia Spiliotissa unde se afla moaştele Sfintei Teodora Împărăteasa, asezate intr-o racla de argint. Teodora a fost împărăteasă, soţia Împăratului Teofil, luptătorul împotriva icoanelor. După moartea lui Teofil, în 842, Sfânta Teodora a luat în stăpânire tronul pe seama fiului ei, Mihail, care era prea mic să domnească singur. Ea a folosit prilejul spre a face să fie ales ca patriarh al Constantinopolului un iconodul, Metodie, şi spre a convoca un sinod al Bisericii în luna martie a anului 843, care a reaşezat în chip solemn închinarea sfintelor icoane. Spre a prăznui reaşezarea icoanelor, Sfânta Teodora a condus un uriaş alai cu icoane pe străzile Constantinopolului, în duminica de 11 martie 843. Era prima duminică din Postul Mare din acel an. De atunci, Biserica prăznuieşte reaşezarea sfintelor icoane în prima duminică din Postul Mare, printr-o slujbă cunoscută ca Biruinţa Ortodoxiei. Ne continuam pelerinajul nostru in Corfu si ne indreptam spre nordul insulei pentru a viizta Manastirea Paleokastritsa unde se afla Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Seara cazare la acelasi hotel din Corfu.

Ziua 4

 Ziua 4. Corfu – Complexul Meteora – Sf. Efrem Sirul – Paralia Katerini Mic dejun. Ne indreptam spre port de unde vom lua feribotul ce ne aduce inapoi pe continent la Igoumenitsa. De aici pasii ne poarta spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921. Moment de răgaz (timp liber): După ce ne-am încărcat sufleteşte ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi câteva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteţi achiziţiona şi dumneavoastră una dintre aceste icoane lucrate manual de către mesterii locali. După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Paralia Katerini dar inainte ne vom opri pentru o scurta vizita la Manastirea Sf. Efrem Sirul care pastreaza cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imnuri, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Cazare la hotel in zona Paralia Katerini.

Ziua 5

 Ziua 5. Sf Dionisie – București Ultima zi a programului ne gaseste la poalele Muntelui Olimp unde vizitam Mănăstirea Sfântului Dionisie din Olimp. Așezată la o altitudine de peste 900 de metri pe Muntele Olimp, mănăstirea a fos întemeiată la anul 1542 fiind construită ca o fortăreață, din piatră şi lemn, închinată Sfintei Treimi. Încă din timpul vieții Sfântului Dionisie, mănăstirea a devenit cunoscută în întreaga Grecie, şi chiar dincolo de hotarele ei, impunându-se ca un centru duhovnicesc, cultural şi economic. În cadrul ansamblului monahal au funcționat un atelier de icoane și unul pentru copiști. Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat şi ne îndreptăm spre ţară unde ajungem în cursul serii.

Ziua 1

 Ziua 1. București – Mănăstirea Rila – Salonic Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzităm Bulgaria. Ne oprim la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunosute in Europa Rasariteana. Construita in anul 927, manastirea a fost inclusa in patrimoniul UNESCO inca din anul 1983. Este inchinata Sfantului Ioan de Rila – un sfant eremit de origine bulgara, despre care se crede car ar fi pus bazele primului asezamant monahal de aici in secolul la X-lea. In biserica manastirii se pastreaza moastele Sfantului Ioan de Rila, cel care este ocrotitorul Bulgariei. Incadrata spectaculos de paduri seculare, zidurile manastirii se dezvaluie ca dupa un voal verde-straveziu cu câteva clipe inainte de a ne opri. Viata monahala are asupra noastra un efect hipnotic. Linistea este elementul dominant. In muzeul mânastirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptata in lemn cu niste detalii splendide. Ne continuăm drumul spre Salonic. Cazare în zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2

 Ziua 2. Salonic –Sf. Paraschevi – Igoumenitsa – Insula Corfu Kalimera! (Bună dimineața!). Incepem programul nostru de azi cu orasul Salonic (Thessaloniki), o metropolă frematând de viaţă, situată pe malul Mării Egee unde vizitam Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir unde se afla moastele acestuia. Salonicul este aşezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul său răsăritean din Byzantium (viitorul Constantinopol). Strada prinicipala din prezent se numeste tot Egnatia. Incepem turul nostru pietonal prin Salonic si ne oprim sa vizitam Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V) apoi admiram Arcul lui Galeriu, monument siutat pe Via Egnatia, ridicat in anul 304 d.Hr, din porunca Imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297. Ne indreptam spre Biserica Sfanta Sofia, cea mai mare si mai renumita biserica din Salonic, unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi catre Catedrala Mitropolitana care adaposteste moastele Sfantului Grigorie Palama. Ne îndreptăm privirea spre mare şi zărim silueta zvelta a Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic. Pe vremuri era denumit Turnul Însângerat, din cauză că fusese folosit drept închisoare şi loc de execuţii. În prezent se află aici un Muzeu Bizantin care reuneste o mulţime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii şi icoane. Plecam spre Igoumenitsa iar in traseu facem un scurt popas pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi se coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi. Ajungem in Igoumenitsa si ne imbarcam pe feribot pentru traversare in insula Corfu. Cazare la hotel in Corfu.

Ziua 3

 Ziua 3. Sf. Spiridon – Manastirea Paleokastritsa După micul dejun ne indreptam spre capitala insulei – Corfu Town. Desi are taverne grecesti pe stradutele dosnice, desi sarbatoreste Pastele cu inca si mai multa exuberanta decat restul Greciei, orasul vadeste influente foarte puternice in privinta arhitecturii, influente ce amintesc de britanici, de francezi si de italieni. Pasii ne poarta catre Biserica Sfantul Spiridon, considerat protectorul insulei, pentru a participa la Sfanta Liturghie. Moastele acestuia se afla intr-o racla de argint din biserica si sunt purtate in procesiune prin oras de patru ori pe an, pentru a sarbatori momentele in care se spune ca sfantul a venit in ajutorul locuitorilor insulei, in perioada de razboaie si de molima. Urmatorul popas va fi la Catedrala Panaghia Spiliotissa unde se afla moaştele Sfintei Teodora Împărăteasa, asezate intr-o racla de argint. Teodora a fost împărăteasă, soţia Împăratului Teofil, luptătorul împotriva icoanelor. După moartea lui Teofil, în 842, Sfânta Teodora a luat în stăpânire tronul pe seama fiului ei, Mihail, care era prea mic să domnească singur. Ea a folosit prilejul spre a face să fie ales ca patriarh al Constantinopolului un iconodul, Metodie, şi spre a convoca un sinod al Bisericii în luna martie a anului 843, care a reaşezat în chip solemn închinarea sfintelor icoane. Spre a prăznui reaşezarea icoanelor, Sfânta Teodora a condus un uriaş alai cu icoane pe străzile Constantinopolului, în duminica de 11 martie 843. Era prima duminică din Postul Mare din acel an. De atunci, Biserica prăznuieşte reaşezarea sfintelor icoane în prima duminică din Postul Mare, printr-o slujbă cunoscută ca Biruinţa Ortodoxiei. Ne continuam pelerinajul nostru in Corfu si ne indreptam spre nordul insulei pentru a viizta Manastirea Paleokastritsa unde se afla Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Seara cazare la acelasi hotel din Corfu.

Ziua 4

 Ziua 4. Corfu – Complexul Meteora – Sf. Efrem Sirul – Paralia Katerini Mic dejun. Ne indreptam spre port de unde vom lua feribotul ce ne aduce inapoi pe continent la Igoumenitsa. De aici pasii ne poarta spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921. Moment de răgaz (timp liber): După ce ne-am încărcat sufleteşte ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi câteva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteţi achiziţiona şi dumneavoastră una dintre aceste icoane lucrate manual de către mesterii locali. După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Paralia Katerini dar inainte ne vom opri pentru o scurta vizita la Manastirea Sf. Efrem Sirul care pastreaza cea mai mare comoara a locului: mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a daruit lumii nenumarate imnuri, rugaciuni si cuvinte de invatatura. Cazare la hotel in zona Paralia Katerini.

Ziua 5

 Ziua 5. Sf Dionisie – București Ultima zi a programului ne gaseste la poalele Muntelui Olimp unde vizitam Mănăstirea Sfântului Dionisie din Olimp. Așezată la o altitudine de peste 900 de metri pe Muntele Olimp, mănăstirea a fos întemeiată la anul 1542 fiind construită ca o fortăreață, din piatră şi lemn, închinată Sfintei Treimi. Încă din timpul vieții Sfântului Dionisie, mănăstirea a devenit cunoscută în întreaga Grecie, şi chiar dincolo de hotarele ei, impunându-se ca un centru duhovnicesc, cultural şi economic. În cadrul ansamblului monahal au funcționat un atelier de icoane și unul pentru copiști. Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat şi ne îndreptăm spre ţară unde ajungem în cursul serii.