Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Georgia si Armenia

Circuite turistice Georgia si Armenia

Georgia sau Republica Georgia, denumită uneori și Gruzia, este o țară în Europa Orientală.Delimitată la vest de Marea Neagră, la nord de Rusia, la sud de Turcia și Armenia, și la est de Azerbaidjan.este o țară în Caucazul sudic, între Marea Neagră și Marea Caspică, care se învecinează cu Turcia la vest, Georgia la nord, Azerbaidjan la est și Iran la sud. Armenia este un membru al Consiliului Europei și al Comunității Statelor Independente și care pe parcursul mai multor secole a fost un punct de trecere din occident spre orient.

Citeste mai mult

Circuite turistice Georgia si Armenia


De unde să începi să cunoști Georgia, dacă nu din capitala țării? Având o populație de circa un milion de locuitori, Tbilisi are mai multe de oferit decât unele capitale din Europa Centrală, prima atracție a orașului fiind spectaculosul Centru Vechi care oferă priveliști către văile naturale ce mărginesc orașul. În ultimele câteva mii de ani, Georgia a făcut parte din diverse civilizații și fiecare dintre acestea și-a lăsat cu prisosință amprenta: persanii, mongolii, romanii, dinastiile Iranului, rușii – toate cumva compatibile cu propria cultură a țării. În Tbilisi poți explora străduțele pietruite din Centrul Vechi, care amintesc de cele din Europa Centrală, pentru a admira arhitectura cu elemente arabe sau cetatea ce se ridică semeață pe un deal, și care dă capitalei Tbilisi un aer medieval. Există o mulțime de magazine, de baruri, restaurante și cafenele în care vei face cunoștință cu ospitalitatea georgiană.
Ani de zile, vinurile georgiene nu au avut nevoie de reclamă și nu au invadat Europa, datorită faptului că și-au găsit locul călduț pe uriașa piață a Rusiei. Embargoul rusesc din ultimii ani i-au făcut pe producătorii georgieni să caute noi piețe de desfacere pentru licorile lor minunate – vinuri industriale și artizanale de mare calitate, ale căror prețuri pornesc (și se stabilesc) undeva de la 2-3 euro. În Tbilisi sunt câteva locuri bune în care să testezi vinurile Georgiei, unul dintre acesta fiind barul G.Vino, aflat în mijlocul Centrului Vechi. Dacă mergi în afara orașului, caută crama Numisi, o afacere de familie care adăpostește vinuri vechi, într-o pivniță ce datează din secolul 16.
 Armenia este un tărîm încîntător. Lacul Sevan este cel mai mare lac din Сauсaz, renumit prin apele sale pure şi peisajul frumos. Infrastructura turistică se află în continuă modernizare. Localnicii povestesc cu mîndrie că Winston Churchil a preferat întotdeauna brandy-ul armean, în defavoarea celui francez
1.  Muntele Ararat, locul în care s-a oprit arca lui Noe după potop.
2.  Capitala Erevan, cu una dintre cele mai vechi biserici din lume, întemeiate cu aproximativ 2 800 de ani în urmă, în vremea Babilonului. Tot aici se află Galeria Naţională, fondată în 1919, biblioteca Erevan cu manuscrise antice (Matenadaran) şi peste 13 000 de texte, şi piaţa Vernisaj, ce are loc la sfîrşitul săptămînii.
3.  Lacul Seva, la 70km est de Erevan, cel mai mare lac din Caucaz, admirat pentru apele pure, peisajul mirific şi peştele delicios.
4.  Mănăstirile Haghpat şi Sanahin, aflate în apropiere de rîul Debed. Acestea au fost construite în sec. X, ulterior suferind mai multe reconstrucţii şi extinderi. Se spune ca marele poet armean Sayat Nova s-a născut în Sanahin şi a devenit călugar la Haghpat.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.