Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Secretele Frantei avion 2020


Descriere

Destinatie: Franta-Belgia-Germania

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Chenonceau – Bordeaux – Duna lui Pilat - Archachon – Moissac- Albi – Rocamdour
Sarlat-la-Caneda – Lascaux – Oradour-sur-Glane – Chateau D’ Augerville
Paris - Versailles

Servicii incluse: Bilet de avion Bucureşti – Paris şi retur;
transport cu autocar climatizat;
9 cazari la hoteluri de 2-3*;
9 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;

insotitor din partea agentiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE IN PRET
•    Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe și cheltuieli personale.
•    Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;

SUPLIMENTE & REDUCERI
•    Supliment de single - 295 €
•    Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți.


Servicii neincluse:

Destinatie: Franta-Belgia-Germania

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Chenonceau – Bordeaux – Duna lui Pilat - Archachon – Moissac- Albi – Rocamdour
Sarlat-la-Caneda – Lascaux – Oradour-sur-Glane – Chateau D’ Augerville
Paris - Versailles

Servicii incluse: Bilet de avion Bucureşti – Paris şi retur;
transport cu autocar climatizat;
9 cazari la hoteluri de 2-3*;
9 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;

insotitor din partea agentiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE IN PRET
•    Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe și cheltuieli personale.
•    Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;

SUPLIMENTE & REDUCERI
•    Supliment de single - 295 €
•    Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți.


Servicii neincluse:

Itinerariu

 Ziua 1. Bucureşti – Paris

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Paris. Toate aromele Franţei se trezesc la viaţă în această călătorie de neuitat, care porneşte chiar din inima sa. Ştiţi de ce este supranumit Parisul Oraşul Luminilor? Contrar părerii populare, denumirea nu i-a fost dată datorită luminilor care se aprind noaptea, ci numărului impresionant de intelectuali, artişti, scriitori şi academicieni care au fost dintotdeauna atraşi de urbea franceză. Avem transfer la hotel si program liber. Cazare la hotel.

 Ziua 2. Paris - Chenonceau – Bordeaux

Azi vom explora una dintre cele mai frumoase și faimoase zone ale Franței, Valea Loarei, supranumită și ”grădina Franței”. Tărâm al artei și al istoriei, cu un peisaj mirific, străbătut de ape limpezi, Valea Loarei își vrăjește vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetăți și turnuri medievale, castele ca în basme, ferme fortificate, biserici, mănăstiri și catedrale. Ne vom opri să vizităm Castelul Chenonceau, așezat maiestuos pe râul Cher. Acest superb castel este cunoscut și sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care și-au lăsat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers. Castelul ne oferă priveliştile grădinilor pline de culoare şi colecţii renascentiste de mobilă şi artă. Ne continuăm drumul spre Bordeaux, un oraș istoric, dar cu suflet tânăr, situat în centrul unei regiuni viticole cu renume mondial. Vizităm centrul istoric al orașului, care se întâmplă să fie cel mai mare sit urban de patrimoniu UNESCO, cu o suprafață de 18km2. Facem o plimbare pe idilica promenadă de pe malul Râului Garonne, admirând arhitectura iluministă superbă a zonei. Vizităm Oglinda Apei, un bazin imens cu apă ce creează un fantastic efect de oglindă, reflectând siluetele clădirilor din jur. Mai facem câțiva pași până la Porte Cailhau, o poartă fortificată medievală, cu aspect de castel Disney, care odinioară servea drept poartă a orașului. Când se lasă seara trebuie neapărat să vă bucurați de priveliștea romantică a orașului, savurând un pahar de vin autentic de Bordeaux și o cină delicioasă pe malul râului. Seara cazare la hotel în Bordeaux.

 Ziua 3. Bordeaux – Duna lui Pilat - Archachon

Începem ziua cu o excursie opţională spre unul dintre cele mai surprinzătoare peisaje din Franța. Duna lui Pilat este cea mai mare dună din Europa, înconjurată pe o latură de Oceanul Atlantic și pe celelalte trei de o pădure deasă. De aici mai avem foarte puțin de mers până în Arcachon, un important oraș-port la ocean, cu o veche tradiție în recoltarea stridiilor. Savurăm o cafea și o porție de scoici la una dintre terasele de pe plajă, apoi pornim în explorarea celor patru cartiere cu nume de anotimpuri. La amiază pornim înapoi spre Bordeaux, unde aveți timp liber pe care-l puteți petrece după bunul plac. Nu ratați ocazia de a degusta excelentele vinuri locale la o terasă de pe malul râului, privind apusul și reflexia fermecătoare a Palatului Bursei în apa cristalină. Seara cazare la acelaşi hotel din Bordeaux.

 Ziua 4. Bordeaux – Moissac – Albi

Plecăm în jos pe defileul râului Garonne și ne oprim la mică distanță de confluența sa cu râul Tarn, în orașul Moissac, un important centru religios și un obiectiv popular al traseului de pelerinaj Camino de Santiago. Vizităm impunătoarea Abație Saint-Pierre, cu impresionantul său timpan decorat cu scena Apocalipsei. După amiază pornim din nou la drum, urmărind râul Tarn până în Albi, un oraș renumit pentru două mari atracții: Catedrala Sainte-Cécile, cel mai frumos monument gotic francez, respectiv locul nașterii marelui pictor Henri de Toulouse-Lautrec. Aveți ocazia de a vizita muzeul care poartă numele marelui pictor, unde puteți vede peste o mie de lucrări ale sale, de la picturile neoimpresioniste de la început de carieră, până la scenele surprinse în barurile și bordelurile Parisului, tablouri care l-au și consacrat. Seara cazare la hotel în zona Albi.

 Ziua 5. Villefranchende-de-Rouergue – Rocamdour - Brive-la-Gaillarde

Azi călătorim spre poalele munților Leuze, mai exact spre orașul Villefranche de Rouergue, cu al său port pe râul Aveyron. Admirăm farmecul medieval al orașului și ne pierdem pe aleile sale înguste de piatră, care ne poartă inevitabil spre Piața Notre Dame, cu arcade semețe și cu o catedrală impunătoare. Următoarea destinație este Rocamadour, un alt sit de pelerinaj extrem de important pentru creștinii catolici. Aici vizităm Altarul Fecioarei Negre, care ar avea puteri tămăduitoare, loc unde s-ar fi vindecat miraculos Regele Henry II al Angliei. De aici pornim apoi spre orașul Brive-la-Gaillarde, cu centrul său istoric medieval perfect conservat, împânzit de cafenele chic și de buticuri din care răzbat arome de vanilie și scorțișoară. Seara aveți timp liber la dispoziție pentru a mișuna pe străduțele fermecătoare din centru. Cazare la hotel in Brive-la-Gaillarde.

 Ziua 6. Brive-la-Gaillarde – Sarlat-la-Caneda - Lascaux

După micul dejun vă propunem o excurise pentru a descoperi vechile înscrieri rupestre din cadrul complexului Lascaux, inclus de UNESCO, pe lista patrimonial Mondial. Prima oprie o vom face la Sarlat-la-Canéda, un orășel de provincie tipic francez, cu arhitectură medievală atent îngrijită, cu case pitorești de culoarea mierii, alei întortocheate și piațete ascunse, unde colțurile liniștite alternează cu străzile aglomerate pline de buticuri și baruri. Oraşul poate fi comparat cu un muzeu viu de arhitectură, beneficiind de unul dintre cele mai bune ansambluri de clădiri medieval, renascentiste şi de secol XVII din Franţa. Timp liber pentru a servi prânzul, după care plecăm spre situl din Lascaux, unde se află o serie de peșteri cu inscripții rupestre vechi de peste 17.000 de ani, motiv pentru care au fost numite “ Capela Sixtină“ a preistoriei datorită extraordinarei calităţi a realizărilor. Vizita aici este o experienţă deosebită! Seara ne întoarcem în Brive-la-Gaillarde. Cazare la acelaşi hotel

 Ziua 7. Oradour-sur-Glane – Chateau D’ Augerville – Evry

Astăzi vizităm orașul martir Oradour-sur-Glane, unde în 1944 naziștii au decimat populația și aproape au șters orașul de pe hartă. Vom afla povestea emoționantă a atacului, dar și motivul pentru care Generalul Charles de Gaulle a ales să nu reconstruiască orașul, ci să-l lase în ruină. De aici ne așteaptă un drum lung, până la Chateau D’Augerville. Frumosul castel a găzduit de-a lungul timpului personalități importante ale istoriei, precum Catherine de Medici și Regele Charles IX al Franței. Seara cazare la hotel în zona Evry.

 Ziua 8. Versailles – Paris

Pornim în zori spre Versailles, unde vizităm opulentul palat ce a servit drept reședință regală pentru Louis XIV și descendenții săi. Grandiosul palat a fost ridicat pentru a edifica puterea absolută a monarhiei franceze, fapt care s-a întors împotriva familiei regale aproape 200 de ani mai târziu, în timpul Revoluției, când populația a atacat și a incendiat palatul. Apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sală a oglinzilor sau colecția de tablouri inestimabile vă vor fascina. Grădinile Versailles sunt un exemplu elocvent de rigurozitate și eleganță franceză, prin simetria extraordinară a parcelelor, teraselor, fântânilor și lacurilor și a celor 400 de statui. Aici se află Fântâna lui Apollo, Fântâna Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta. De aici ne întoarcem în Paris, unde vom începe turul panoramic de oras : cartierul de zgârie nori La Defence, L'Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Şcoala Militară, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde. Apoi deplasare pe lângă Opera Garnier, Galeriile Lafayette, către Moulin Rouge şi Place Pigalle. Ne îndreptăm spre hotelul nostru pentru cazare. Program liber.

 Ziua 9. Paris – oraşul de pe Sena

După micul dejun puteți descoperi Parisul în ritm propriu. Recomandarea noastră este să petreceți măcar câteva ore la Muzeul Luvru, după ce în prealabil ați ales care sunt operele de artă pe care doriți neapărat să le vedeți. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de artă pe care le găzduiește Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de nouă luni pentru o vizită completă a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanității - Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace - dar și colecții inestimabile de artă egipteană, orientală, greacă, romană, mesopotamiană sau europeană. Luvrul este amplasat chiar în inima Parisului și este la câțiva pași de celebra Piramidă de sticlă, de Grădinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, așa că o vizită în această zonă te va face să descoperi Parisul autentic! Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateau mouche. În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Muzeul de Arte Moderne, Place de la Concorde, Grand Palais, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin. Cazare la acelaşi hotel din Paris.

 Ziua 10. Paris – Bucureşti

Cu buzunarele încărcate de cultură şi cu experienţe de neuitat, încheiem incursiunea în această ţară plină de arome, gusturi şi istorie, care ne-a purtat prin vestigii ale civilizaţiei, regiuni viticole de vis, zone urbane dezvoltate în cel mai modern mod, care îmbină perfect trecutul glorios cu viitorul, care se anunță a fi unul la fel de interesant. Arta este prezentă în tot ceea ce are Franţa de oferit, iar nouă ni s-a demonstrat acest lucru în fiecare loc pe care l-am vizitat, fie că a fost vorba de un muzeu, un restaurant, un castel, o vie sau o insulă.noastră a ajuns la final. Ne deplasăm la aeroport, unde ne îmbarcăm în zborul spre casă, încercați de un sentiment de bucurie, dar și cu aparatul foto plin amintiri ale frumuseților vizitate.

 Ziua 1. Bucureşti – Paris

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Paris. Toate aromele Franţei se trezesc la viaţă în această călătorie de neuitat, care porneşte chiar din inima sa. Ştiţi de ce este supranumit Parisul Oraşul Luminilor? Contrar părerii populare, denumirea nu i-a fost dată datorită luminilor care se aprind noaptea, ci numărului impresionant de intelectuali, artişti, scriitori şi academicieni care au fost dintotdeauna atraşi de urbea franceză. Avem transfer la hotel si program liber. Cazare la hotel.

 Ziua 2. Paris - Chenonceau – Bordeaux

Azi vom explora una dintre cele mai frumoase și faimoase zone ale Franței, Valea Loarei, supranumită și ”grădina Franței”. Tărâm al artei și al istoriei, cu un peisaj mirific, străbătut de ape limpezi, Valea Loarei își vrăjește vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetăți și turnuri medievale, castele ca în basme, ferme fortificate, biserici, mănăstiri și catedrale. Ne vom opri să vizităm Castelul Chenonceau, așezat maiestuos pe râul Cher. Acest superb castel este cunoscut și sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care și-au lăsat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers. Castelul ne oferă priveliştile grădinilor pline de culoare şi colecţii renascentiste de mobilă şi artă. Ne continuăm drumul spre Bordeaux, un oraș istoric, dar cu suflet tânăr, situat în centrul unei regiuni viticole cu renume mondial. Vizităm centrul istoric al orașului, care se întâmplă să fie cel mai mare sit urban de patrimoniu UNESCO, cu o suprafață de 18km2. Facem o plimbare pe idilica promenadă de pe malul Râului Garonne, admirând arhitectura iluministă superbă a zonei. Vizităm Oglinda Apei, un bazin imens cu apă ce creează un fantastic efect de oglindă, reflectând siluetele clădirilor din jur. Mai facem câțiva pași până la Porte Cailhau, o poartă fortificată medievală, cu aspect de castel Disney, care odinioară servea drept poartă a orașului. Când se lasă seara trebuie neapărat să vă bucurați de priveliștea romantică a orașului, savurând un pahar de vin autentic de Bordeaux și o cină delicioasă pe malul râului. Seara cazare la hotel în Bordeaux.

 Ziua 3. Bordeaux – Duna lui Pilat - Archachon

Începem ziua cu o excursie opţională spre unul dintre cele mai surprinzătoare peisaje din Franța. Duna lui Pilat este cea mai mare dună din Europa, înconjurată pe o latură de Oceanul Atlantic și pe celelalte trei de o pădure deasă. De aici mai avem foarte puțin de mers până în Arcachon, un important oraș-port la ocean, cu o veche tradiție în recoltarea stridiilor. Savurăm o cafea și o porție de scoici la una dintre terasele de pe plajă, apoi pornim în explorarea celor patru cartiere cu nume de anotimpuri. La amiază pornim înapoi spre Bordeaux, unde aveți timp liber pe care-l puteți petrece după bunul plac. Nu ratați ocazia de a degusta excelentele vinuri locale la o terasă de pe malul râului, privind apusul și reflexia fermecătoare a Palatului Bursei în apa cristalină. Seara cazare la acelaşi hotel din Bordeaux.

 Ziua 4. Bordeaux – Moissac – Albi

Plecăm în jos pe defileul râului Garonne și ne oprim la mică distanță de confluența sa cu râul Tarn, în orașul Moissac, un important centru religios și un obiectiv popular al traseului de pelerinaj Camino de Santiago. Vizităm impunătoarea Abație Saint-Pierre, cu impresionantul său timpan decorat cu scena Apocalipsei. După amiază pornim din nou la drum, urmărind râul Tarn până în Albi, un oraș renumit pentru două mari atracții: Catedrala Sainte-Cécile, cel mai frumos monument gotic francez, respectiv locul nașterii marelui pictor Henri de Toulouse-Lautrec. Aveți ocazia de a vizita muzeul care poartă numele marelui pictor, unde puteți vede peste o mie de lucrări ale sale, de la picturile neoimpresioniste de la început de carieră, până la scenele surprinse în barurile și bordelurile Parisului, tablouri care l-au și consacrat. Seara cazare la hotel în zona Albi.

 Ziua 5. Villefranchende-de-Rouergue – Rocamdour - Brive-la-Gaillarde

Azi călătorim spre poalele munților Leuze, mai exact spre orașul Villefranche de Rouergue, cu al său port pe râul Aveyron. Admirăm farmecul medieval al orașului și ne pierdem pe aleile sale înguste de piatră, care ne poartă inevitabil spre Piața Notre Dame, cu arcade semețe și cu o catedrală impunătoare. Următoarea destinație este Rocamadour, un alt sit de pelerinaj extrem de important pentru creștinii catolici. Aici vizităm Altarul Fecioarei Negre, care ar avea puteri tămăduitoare, loc unde s-ar fi vindecat miraculos Regele Henry II al Angliei. De aici pornim apoi spre orașul Brive-la-Gaillarde, cu centrul său istoric medieval perfect conservat, împânzit de cafenele chic și de buticuri din care răzbat arome de vanilie și scorțișoară. Seara aveți timp liber la dispoziție pentru a mișuna pe străduțele fermecătoare din centru. Cazare la hotel in Brive-la-Gaillarde.

 Ziua 6. Brive-la-Gaillarde – Sarlat-la-Caneda - Lascaux

După micul dejun vă propunem o excurise pentru a descoperi vechile înscrieri rupestre din cadrul complexului Lascaux, inclus de UNESCO, pe lista patrimonial Mondial. Prima oprie o vom face la Sarlat-la-Canéda, un orășel de provincie tipic francez, cu arhitectură medievală atent îngrijită, cu case pitorești de culoarea mierii, alei întortocheate și piațete ascunse, unde colțurile liniștite alternează cu străzile aglomerate pline de buticuri și baruri. Oraşul poate fi comparat cu un muzeu viu de arhitectură, beneficiind de unul dintre cele mai bune ansambluri de clădiri medieval, renascentiste şi de secol XVII din Franţa. Timp liber pentru a servi prânzul, după care plecăm spre situl din Lascaux, unde se află o serie de peșteri cu inscripții rupestre vechi de peste 17.000 de ani, motiv pentru care au fost numite “ Capela Sixtină“ a preistoriei datorită extraordinarei calităţi a realizărilor. Vizita aici este o experienţă deosebită! Seara ne întoarcem în Brive-la-Gaillarde. Cazare la acelaşi hotel

 Ziua 7. Oradour-sur-Glane – Chateau D’ Augerville – Evry

Astăzi vizităm orașul martir Oradour-sur-Glane, unde în 1944 naziștii au decimat populația și aproape au șters orașul de pe hartă. Vom afla povestea emoționantă a atacului, dar și motivul pentru care Generalul Charles de Gaulle a ales să nu reconstruiască orașul, ci să-l lase în ruină. De aici ne așteaptă un drum lung, până la Chateau D’Augerville. Frumosul castel a găzduit de-a lungul timpului personalități importante ale istoriei, precum Catherine de Medici și Regele Charles IX al Franței. Seara cazare la hotel în zona Evry.

 Ziua 8. Versailles – Paris

Pornim în zori spre Versailles, unde vizităm opulentul palat ce a servit drept reședință regală pentru Louis XIV și descendenții săi. Grandiosul palat a fost ridicat pentru a edifica puterea absolută a monarhiei franceze, fapt care s-a întors împotriva familiei regale aproape 200 de ani mai târziu, în timpul Revoluției, când populația a atacat și a incendiat palatul. Apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sală a oglinzilor sau colecția de tablouri inestimabile vă vor fascina. Grădinile Versailles sunt un exemplu elocvent de rigurozitate și eleganță franceză, prin simetria extraordinară a parcelelor, teraselor, fântânilor și lacurilor și a celor 400 de statui. Aici se află Fântâna lui Apollo, Fântâna Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta. De aici ne întoarcem în Paris, unde vom începe turul panoramic de oras : cartierul de zgârie nori La Defence, L'Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Şcoala Militară, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde. Apoi deplasare pe lângă Opera Garnier, Galeriile Lafayette, către Moulin Rouge şi Place Pigalle. Ne îndreptăm spre hotelul nostru pentru cazare. Program liber.

 Ziua 9. Paris – oraşul de pe Sena

După micul dejun puteți descoperi Parisul în ritm propriu. Recomandarea noastră este să petreceți măcar câteva ore la Muzeul Luvru, după ce în prealabil ați ales care sunt operele de artă pe care doriți neapărat să le vedeți. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de artă pe care le găzduiește Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de nouă luni pentru o vizită completă a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanității - Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace - dar și colecții inestimabile de artă egipteană, orientală, greacă, romană, mesopotamiană sau europeană. Luvrul este amplasat chiar în inima Parisului și este la câțiva pași de celebra Piramidă de sticlă, de Grădinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, așa că o vizită în această zonă te va face să descoperi Parisul autentic! Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateau mouche. În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Muzeul de Arte Moderne, Place de la Concorde, Grand Palais, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin. Cazare la acelaşi hotel din Paris.

 Ziua 10. Paris – Bucureşti

Cu buzunarele încărcate de cultură şi cu experienţe de neuitat, încheiem incursiunea în această ţară plină de arome, gusturi şi istorie, care ne-a purtat prin vestigii ale civilizaţiei, regiuni viticole de vis, zone urbane dezvoltate în cel mai modern mod, care îmbină perfect trecutul glorios cu viitorul, care se anunță a fi unul la fel de interesant. Arta este prezentă în tot ceea ce are Franţa de oferit, iar nouă ni s-a demonstrat acest lucru în fiecare loc pe care l-am vizitat, fie că a fost vorba de un muzeu, un restaurant, un castel, o vie sau o insulă.noastră a ajuns la final. Ne deplasăm la aeroport, unde ne îmbarcăm în zborul spre casă, încercați de un sentiment de bucurie, dar și cu aparatul foto plin amintiri ale frumuseților vizitate.