Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Provence – Tinutul Lavandei avion 2020


Descriere

Destinatie: Franta-Belgia-Germania

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Nisa - Cannes – Monte Carlo – Menton – San Remo – Antibes – Grasse
Aix-en Provence - Nîmes - Pont du Gard – Avignon – Orange – Les Baux – Arles
Marsilia Toulon – St Tropez
Servicii incluse: Bilet de avion Bucureşti – Nisa şi retur;
transport cu autocar climatizat;
7 cazari la hoteluri de 2-3*;
7 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Vizita Nisa, Cannes, Avingon, Marsilia;

insotitor din partea agentiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE IN PRET
•    Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel  alte taxe si cheltuieli personale.
•    Excursiile optionale pentru grup de minim 30 persoane;

SUPLIMENTE & REDUCERI
•    Supliment de single - 215 €
•    Reducere copil 6-12 ani - 35 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi.


Servicii neincluse:

Destinatie: Franta-Belgia-Germania

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Nisa - Cannes – Monte Carlo – Menton – San Remo – Antibes – Grasse
Aix-en Provence - Nîmes - Pont du Gard – Avignon – Orange – Les Baux – Arles
Marsilia Toulon – St Tropez
Servicii incluse: Bilet de avion Bucureşti – Nisa şi retur;
transport cu autocar climatizat;
7 cazari la hoteluri de 2-3*;
7 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Vizita Nisa, Cannes, Avingon, Marsilia;

insotitor din partea agentiei pe traseu.

NU SUNT INCLUSE IN PRET
•    Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel  alte taxe si cheltuieli personale.
•    Excursiile optionale pentru grup de minim 30 persoane;

SUPLIMENTE & REDUCERI
•    Supliment de single - 215 €
•    Reducere copil 6-12 ani - 35 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi.


Servicii neincluse:

Itinerariu

 Ziua 1. Bucureşti – Nisa - Cannes

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Nisa, un important centru turistic și o stațiune balneară preferată de iubitorii de soare, care ajung aici pe tot parcursul anului, grație temperaturilor prietenoase. Ne îmbarcăm în autocarul de transfer şi ne îndreptăm spre hotelul nostru din zona Cannes, gazda noastră pentru următoarele zile.

 Ziua 2. Nisa - Cannes

Începem vizita în Cannes, unde vom face un tur de oraș şi vom descoperi un oraș fermecător, suficient de mic pentru a-l străbate pe jos, dar suficient de mare pentru a oferi vizitatorilor plaje, restaurante, magazine, cafenele sau hoteluri pentru toate gusturile și pentru a găzdui anual celebrul Festival Internațional de Film. Pornim din nou la drum, deoarece la nici 25 de kilometri ne așteaptă o altă destinație fabuloasă: Nisa, numită și ”bijuteria Rivierei franceze”. Aici parcurgem Promenade des Anglais, cea mai celebră arteră pietonală din Nisa, mărginită de palmieri și de clădiri impresionante cum ar fi Hotelul Negresco, fondat de românul Henri Negresco la începutul secolului trecut, Muzeul de Artă și Istorie de la Palatul Massena, Parcul floral Phoenix sau impozantul Muzeu de Arte Asiatice. Moment de răgaz (timp liber): Felicitări! Dacă ai ajuns la Nisa, ai ajuns și pe Prom’, așa cum spun localnicii când vorbesc despre Promenade des Anglais! Ia-ți o pauză și dă-ți voie să te bucuri la maximum de farmecul mediteranean al Nisei, așază-te la una dintre micile cafenele sau gelaterii pe care le găsești la tot pasul, privește în tihnă palmierii mângâiați de soare și vânt și admiră perspectiva grozavă asupra Mediteranei pe care ți-o oferă sublimul golf Baie des Anges. Lungă de șapte kilometri, Promenade des Anglais este inima Nisei: animată de cei care o traversează pe role, pe bicicletă sau în timp ce fac jogging, de turiști mai mult sau mai puțini celebri, a devenit una dintre cele mai fotografiate și cunoscute artere din lume. Seara întoarcere şi cazare la acelaşi hotel din zona Cannes.

 Ziua 3. Monte Carlo – Menton - San Remo

Program liber în Cannes sau excursie opţională pe Coasta de Azur. De o frumuseţe de îţi taie răsuflarea, cu o apă limpede şi albastră şi o climă excelentă, Riviera Franceză sau “ Coasta de Azur” şi-a câştigat un loc fără egal printre zonele de vacanţă cele mai stilate din lume. Romanii au construit staţiuni şi sate menite să prindă briza mării, însă abia în secolul al XIX-lea, odată cu sosirea aristocraţiei engleze în căutare de cure de sănptate şi de specii botanice, a luat naştere Côte d’ Azur. Prima oprire va fi în Villefranche-sur-Mer, o comună cochetă din preajma orașului Nisa. Admirăm micuţul port şi promenada plină de restaurante şi cafenele. Pornim spre Monte Carlo, unul dintre cele mai renumite locuri de pe Mapamond. Constituind o subdiviziune a Principatului Monaco, Monte Carlo este asemenea unui decor de film, în care vedem la fiecare pas cazinouri, hoteluri de lux, mașini de colecție, celebrități, magazine ale celor mai șic creatori de modă și restaurante cu stele Michelin. Tot aici se află și Circuitul Monaco, unde are loc faimoasa cursă de Formula 1, Monaco Grand Prix.

 Ziua 4. Cannes - Antibes – Vence - Grasse

Progam liber în Cannes sau excursie opţională care îmbină frumuseţea plajelor de la malul Mediteranei din dreptul oraşului Antibes cu atmosfera plină de parfum şi culoare de la Grasse. Prima oprire este în Antibes, una dintre adevăratele ascunzători exclusiviste de pe Coasta de Azur, cu vilele sale exotice moderniste sau stil belle epoque şi hotelurile extraordinare, vegheate rde vegetaţia bogată, printre care drumurile duc către plajele private. Dar în acelaşi timp este şi un oraş străvechi situat vis-à-vis de Nisa peste Baie des Agnes. Aşezare greceasca Antipolis, ce a devenit mai târziu oraş de frontieră, Antibes este un oraş ale cărui ziduri şi port au fost reconstruite mai târziu, în secolul al XVII-lea. Deasupra portului este oraşul vechi, un labirint de străduţe înguste cu una dintre cele mai bune pieţe zilnice din regiune şi un târg de suvenire foarte bune. Pe metereze, deasupra mării, se zăreşte Castelul Grimaldi, din secolul al XV-lea. Aici, după cel de al Doilea Război Mondial, lui Picasso i s-a dat un atelier, iar artistul, din recunoştinţă a donat oraşului picturi, desene şi obiecte ceramice. Castelul este acum Muzeul Picasso, iar lucrările sunt frumos expuse în lumina strălucitoare a mării ce pătrunde prin ferestre. Ne continuăm excursia şi luăm drumul spre munte… următoarea destinaţie Vence, un oraș ideal pentru turiștii neconvenționali, presărat cu clădiri medievale și vestigii din vremea civilizației antice. O altă enclavă artistică, oraşul Vence este situat pe înălţimi şi înconjurat de crescătorii de trandafiri. Imediat la ieşirea din oraş este remarcabilă Chapelle du Rosaire, decorată de Matisse la sfârşitul vieţii sale. Interiorul alb contrastează cu nuanţele de albastru-acvatic, verde şi galben ale vitraliilor. Ne continuăm drumul spre Grasse considerat a fi capitala mondială a parfumurilor. Peisajul care îl înconjoară este o mare de flori înmiresmate. Mimoze aurii îmbracă pantele dealurilor în ianuarie şi februarie, urmate vara de trandafiri şi lavandă şi toamna de iasomie, toate cu un parfum îmbătator. Oraşul însuşi este o adunătură interesantă de străzi boltite în pantă, cu ornamente renascentiste ce trădează influenţa negustorilor italieni. Moment de răgaz (timp liber): Sunteţi în capitala mondială a parfumurilor... deci să profităm de ocazie şi să ne aventurăm într-un tur al unei fabrici locale de parfumuri. Vom vedea tehnicile de producere a esenţelor, modul de combinare a lor care în final conduc la produsul finit. Puteţi să vă realizaţi propriul dvs parfum! Dar nu uitaţi şi de cei dragi de acasă... se vor bucura dacă le aduceţi astfel de “suveniruri” parfumate! Seara ne reîntoarcem la hotelul nostru din zona Cannes. Cazare.

 Ziua 5. Cannes - Aix-en Provence – Nîmes - Pont du Gard- Avignon

Provence este un ținut încărcat de arome și culori de care merită să te lași absorbit cu toată ființa. Regiunea franceză s-a făcut cunoscută în toată lumea grație lanurilor interminabile de lavandă parfumată. Și peste toate acestea, vinurile provensale par să fie preferatele multor pasionați de gustul fin al băuturii creată din strugurii mângâiați de soarele cald și de vântul uscat. Iată cum va decurge întreaga noastră experiență aici. Pornim la drum iar prima noastră oprire va fi la Aix-en -Provence, “ cel mai frumos din Franţa după Paris” , după părerea unui călător din secolul al XVIII-lea.

 Ziua 6. Avignon – Chateauneuf-du-Pape -Orange –Vaison-la-Romaine

Azi pătrundem în inima regiunii Provence. În drumul nostru spre Orange, punctul de trecere între nord şi sud, vom trece pe lânga Chateauneuf-du-Pape, plantată de către papi şi cea mai distinsă dintre podgoriile de pe Côte du Rhone. Vizităm Orange care adăposteşte unele dintre cele mai cunoscute ruine romane din lume: arcul de triumf şi teatrul. Arcul de triumf prin care vizitatorii încă mai pătrund în oraş prin partea de nord este o capodoperă monumentală. Construit aproximativ în anul 20 î.Hr. pentru a comemora victoria lui Iulius Casear asupra grecilor la Massina, Marsilia de azi, este sculptat cu scene de luptă foarte detaliate. Însă, până şi acesta este umbrit de teatru, care pastreaza încă mare parte din locurile sale iniţiale , circa 8.000, câteva din coloanele şi bolţile sale, precum şi imensul perete al scenei unde se află o statuie înaltă de 3 m care îl infăţişează pe Augustus. Acustica este perfectă, iar teatrul este locul ideal pentru festivalul muzical anual cu concerte şi spectacole de operă. La nord-est de Orange se află Vaison-la-Romaine, un oraş atrăgător cu o istorie îndelungată. Săpăturile au scos la iveală părţi ale cetăţii romane, la care se adaugă o basilică, băi şi un teatru. Peste râu, trecând peste un pod roman, este Haute Ville, unde străduţe pavate se strecoară printre casele de secol XIV restaurate, ducând până la ruinele castelului. Catedrala romanică are o absidă şi un altar de marmură din secolul al VI-lea şi o mănăstire din secolul al XII-lea, frumos sculptată. Seara cazare la acelaşi hotel din zona Avignon – Orange.

 Ziua 7. Avignon - Les Baux - Arles – Marsilia - Toulon

Dimineaţă pornim spre Les Baux pentru a admira ruinele citadelei feudale ce se înalţă deasupra piscurilor de calcar alb ale dealurilor Les Alpilles. Aceasta a fost pe vremuri fortăreaţa puternicilor, mândrilor şi însetaţilor de sânge seniori de Baux. Prin contrast în secolul al XIII-lea, Les Baux era întruchiparea romantismului, fiind cea mai renumită cetate din Provence pentru amorurile sale de Curte, ademenind trubaduri din cele mai indepărtate ţinuturi pentru a face serenade nobilelor doamne.

 Ziua 8. Toulon – St Tropez – Nisa - Bucureşti

Această ultimă zi a excursiei este dedicată relaxării şi cel mai bun loc este St Tropez. Vă aduceţi aminte de primul film din seria “ Jandarmul” care l-a avut în rolul principal pe simpaticul actor Louis de Funes… “ Jandarmul din St Tropez” ? Ei bine acesta a avut parte de un mare succes în perioada anilor ‘60 şi a fost realizat aproape în totalitate în St Tropez, o mică stațiune de pe Riviera Franceză. Timp liber pentru plajă şi relaxare la ţărmul Mediteranei. După-amiază ne îndreptăm spre Nisa pentru zborul spre ţară. Aici se încheie aventura noastră cu iz de lavandă. Au revoire, belle France!!

 Ziua 1. Bucureşti – Nisa - Cannes

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Nisa, un important centru turistic și o stațiune balneară preferată de iubitorii de soare, care ajung aici pe tot parcursul anului, grație temperaturilor prietenoase. Ne îmbarcăm în autocarul de transfer şi ne îndreptăm spre hotelul nostru din zona Cannes, gazda noastră pentru următoarele zile.

 Ziua 2. Nisa - Cannes

Începem vizita în Cannes, unde vom face un tur de oraș şi vom descoperi un oraș fermecător, suficient de mic pentru a-l străbate pe jos, dar suficient de mare pentru a oferi vizitatorilor plaje, restaurante, magazine, cafenele sau hoteluri pentru toate gusturile și pentru a găzdui anual celebrul Festival Internațional de Film. Pornim din nou la drum, deoarece la nici 25 de kilometri ne așteaptă o altă destinație fabuloasă: Nisa, numită și ”bijuteria Rivierei franceze”. Aici parcurgem Promenade des Anglais, cea mai celebră arteră pietonală din Nisa, mărginită de palmieri și de clădiri impresionante cum ar fi Hotelul Negresco, fondat de românul Henri Negresco la începutul secolului trecut, Muzeul de Artă și Istorie de la Palatul Massena, Parcul floral Phoenix sau impozantul Muzeu de Arte Asiatice. Moment de răgaz (timp liber): Felicitări! Dacă ai ajuns la Nisa, ai ajuns și pe Prom’, așa cum spun localnicii când vorbesc despre Promenade des Anglais! Ia-ți o pauză și dă-ți voie să te bucuri la maximum de farmecul mediteranean al Nisei, așază-te la una dintre micile cafenele sau gelaterii pe care le găsești la tot pasul, privește în tihnă palmierii mângâiați de soare și vânt și admiră perspectiva grozavă asupra Mediteranei pe care ți-o oferă sublimul golf Baie des Anges. Lungă de șapte kilometri, Promenade des Anglais este inima Nisei: animată de cei care o traversează pe role, pe bicicletă sau în timp ce fac jogging, de turiști mai mult sau mai puțini celebri, a devenit una dintre cele mai fotografiate și cunoscute artere din lume. Seara întoarcere şi cazare la acelaşi hotel din zona Cannes.

 Ziua 3. Monte Carlo – Menton - San Remo

Program liber în Cannes sau excursie opţională pe Coasta de Azur. De o frumuseţe de îţi taie răsuflarea, cu o apă limpede şi albastră şi o climă excelentă, Riviera Franceză sau “ Coasta de Azur” şi-a câştigat un loc fără egal printre zonele de vacanţă cele mai stilate din lume. Romanii au construit staţiuni şi sate menite să prindă briza mării, însă abia în secolul al XIX-lea, odată cu sosirea aristocraţiei engleze în căutare de cure de sănptate şi de specii botanice, a luat naştere Côte d’ Azur. Prima oprire va fi în Villefranche-sur-Mer, o comună cochetă din preajma orașului Nisa. Admirăm micuţul port şi promenada plină de restaurante şi cafenele. Pornim spre Monte Carlo, unul dintre cele mai renumite locuri de pe Mapamond. Constituind o subdiviziune a Principatului Monaco, Monte Carlo este asemenea unui decor de film, în care vedem la fiecare pas cazinouri, hoteluri de lux, mașini de colecție, celebrități, magazine ale celor mai șic creatori de modă și restaurante cu stele Michelin. Tot aici se află și Circuitul Monaco, unde are loc faimoasa cursă de Formula 1, Monaco Grand Prix.

 Ziua 4. Cannes - Antibes – Vence - Grasse

Progam liber în Cannes sau excursie opţională care îmbină frumuseţea plajelor de la malul Mediteranei din dreptul oraşului Antibes cu atmosfera plină de parfum şi culoare de la Grasse. Prima oprire este în Antibes, una dintre adevăratele ascunzători exclusiviste de pe Coasta de Azur, cu vilele sale exotice moderniste sau stil belle epoque şi hotelurile extraordinare, vegheate rde vegetaţia bogată, printre care drumurile duc către plajele private. Dar în acelaşi timp este şi un oraş străvechi situat vis-à-vis de Nisa peste Baie des Agnes. Aşezare greceasca Antipolis, ce a devenit mai târziu oraş de frontieră, Antibes este un oraş ale cărui ziduri şi port au fost reconstruite mai târziu, în secolul al XVII-lea. Deasupra portului este oraşul vechi, un labirint de străduţe înguste cu una dintre cele mai bune pieţe zilnice din regiune şi un târg de suvenire foarte bune. Pe metereze, deasupra mării, se zăreşte Castelul Grimaldi, din secolul al XV-lea. Aici, după cel de al Doilea Război Mondial, lui Picasso i s-a dat un atelier, iar artistul, din recunoştinţă a donat oraşului picturi, desene şi obiecte ceramice. Castelul este acum Muzeul Picasso, iar lucrările sunt frumos expuse în lumina strălucitoare a mării ce pătrunde prin ferestre. Ne continuăm excursia şi luăm drumul spre munte… următoarea destinaţie Vence, un oraș ideal pentru turiștii neconvenționali, presărat cu clădiri medievale și vestigii din vremea civilizației antice. O altă enclavă artistică, oraşul Vence este situat pe înălţimi şi înconjurat de crescătorii de trandafiri. Imediat la ieşirea din oraş este remarcabilă Chapelle du Rosaire, decorată de Matisse la sfârşitul vieţii sale. Interiorul alb contrastează cu nuanţele de albastru-acvatic, verde şi galben ale vitraliilor. Ne continuăm drumul spre Grasse considerat a fi capitala mondială a parfumurilor. Peisajul care îl înconjoară este o mare de flori înmiresmate. Mimoze aurii îmbracă pantele dealurilor în ianuarie şi februarie, urmate vara de trandafiri şi lavandă şi toamna de iasomie, toate cu un parfum îmbătator. Oraşul însuşi este o adunătură interesantă de străzi boltite în pantă, cu ornamente renascentiste ce trădează influenţa negustorilor italieni. Moment de răgaz (timp liber): Sunteţi în capitala mondială a parfumurilor... deci să profităm de ocazie şi să ne aventurăm într-un tur al unei fabrici locale de parfumuri. Vom vedea tehnicile de producere a esenţelor, modul de combinare a lor care în final conduc la produsul finit. Puteţi să vă realizaţi propriul dvs parfum! Dar nu uitaţi şi de cei dragi de acasă... se vor bucura dacă le aduceţi astfel de “suveniruri” parfumate! Seara ne reîntoarcem la hotelul nostru din zona Cannes. Cazare.

 Ziua 5. Cannes - Aix-en Provence – Nîmes - Pont du Gard- Avignon

Provence este un ținut încărcat de arome și culori de care merită să te lași absorbit cu toată ființa. Regiunea franceză s-a făcut cunoscută în toată lumea grație lanurilor interminabile de lavandă parfumată. Și peste toate acestea, vinurile provensale par să fie preferatele multor pasionați de gustul fin al băuturii creată din strugurii mângâiați de soarele cald și de vântul uscat. Iată cum va decurge întreaga noastră experiență aici. Pornim la drum iar prima noastră oprire va fi la Aix-en -Provence, “ cel mai frumos din Franţa după Paris” , după părerea unui călător din secolul al XVIII-lea.

 Ziua 6. Avignon – Chateauneuf-du-Pape -Orange –Vaison-la-Romaine

Azi pătrundem în inima regiunii Provence. În drumul nostru spre Orange, punctul de trecere între nord şi sud, vom trece pe lânga Chateauneuf-du-Pape, plantată de către papi şi cea mai distinsă dintre podgoriile de pe Côte du Rhone. Vizităm Orange care adăposteşte unele dintre cele mai cunoscute ruine romane din lume: arcul de triumf şi teatrul. Arcul de triumf prin care vizitatorii încă mai pătrund în oraş prin partea de nord este o capodoperă monumentală. Construit aproximativ în anul 20 î.Hr. pentru a comemora victoria lui Iulius Casear asupra grecilor la Massina, Marsilia de azi, este sculptat cu scene de luptă foarte detaliate. Însă, până şi acesta este umbrit de teatru, care pastreaza încă mare parte din locurile sale iniţiale , circa 8.000, câteva din coloanele şi bolţile sale, precum şi imensul perete al scenei unde se află o statuie înaltă de 3 m care îl infăţişează pe Augustus. Acustica este perfectă, iar teatrul este locul ideal pentru festivalul muzical anual cu concerte şi spectacole de operă. La nord-est de Orange se află Vaison-la-Romaine, un oraş atrăgător cu o istorie îndelungată. Săpăturile au scos la iveală părţi ale cetăţii romane, la care se adaugă o basilică, băi şi un teatru. Peste râu, trecând peste un pod roman, este Haute Ville, unde străduţe pavate se strecoară printre casele de secol XIV restaurate, ducând până la ruinele castelului. Catedrala romanică are o absidă şi un altar de marmură din secolul al VI-lea şi o mănăstire din secolul al XII-lea, frumos sculptată. Seara cazare la acelaşi hotel din zona Avignon – Orange.

 Ziua 7. Avignon - Les Baux - Arles – Marsilia - Toulon

Dimineaţă pornim spre Les Baux pentru a admira ruinele citadelei feudale ce se înalţă deasupra piscurilor de calcar alb ale dealurilor Les Alpilles. Aceasta a fost pe vremuri fortăreaţa puternicilor, mândrilor şi însetaţilor de sânge seniori de Baux. Prin contrast în secolul al XIII-lea, Les Baux era întruchiparea romantismului, fiind cea mai renumită cetate din Provence pentru amorurile sale de Curte, ademenind trubaduri din cele mai indepărtate ţinuturi pentru a face serenade nobilelor doamne.

 Ziua 8. Toulon – St Tropez – Nisa - Bucureşti

Această ultimă zi a excursiei este dedicată relaxării şi cel mai bun loc este St Tropez. Vă aduceţi aminte de primul film din seria “ Jandarmul” care l-a avut în rolul principal pe simpaticul actor Louis de Funes… “ Jandarmul din St Tropez” ? Ei bine acesta a avut parte de un mare succes în perioada anilor ‘60 şi a fost realizat aproape în totalitate în St Tropez, o mică stațiune de pe Riviera Franceză. Timp liber pentru plajă şi relaxare la ţărmul Mediteranei. După-amiază ne îndreptăm spre Nisa pentru zborul spre ţară. Aici se încheie aventura noastră cu iz de lavandă. Au revoire, belle France!!