Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Franta - patria rafinamentului european avion 2022


Descriere

Destinatie: Franta-Belgia-Germania

Durata: 8 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Milano – Genova – Savona – Monte Carlo – Nisa – Cannes– Marsilia- Avignon - Grenoble-Chambery –Annecy - Lyon – Chenonceaux –Amboise - Paris Servicii incluse: • Bilet de avion București – Milano și Paris – București; • Transfer aeroport – hotel – aeroport; • transport cu autocar /minibus clasificat, excepție zilele 5 si 8 (contra cost cu transportul public) • 8 cazari la hotel de 2-4* • 8 mic dejun; • Însoţitor din partea agenției în zilele 2-8; în rest asistență turistică. Servicii neincluse: • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale. • Biletele de teleferic Grenoble- Bastille; • Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane; • Asigurare Covid (storno + medicala).

Destinatie: Franta-Belgia-Germania

Durata: 8 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim: Milano – Genova – Savona – Monte Carlo – Nisa – Cannes– Marsilia- Avignon - Grenoble-Chambery –Annecy - Lyon – Chenonceaux –Amboise - Paris Servicii incluse: • Bilet de avion București – Milano și Paris – București; • Transfer aeroport – hotel – aeroport; • transport cu autocar /minibus clasificat, excepție zilele 5 si 8 (contra cost cu transportul public) • 8 cazari la hotel de 2-4* • 8 mic dejun; • Însoţitor din partea agenției în zilele 2-8; în rest asistență turistică. Servicii neincluse: • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale. • Biletele de teleferic Grenoble- Bastille; • Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane; • Asigurare Covid (storno + medicala).

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1. Bucuresti - Milano - Genova Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Milano. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare in zona Genova- Savona. Seara intalnire cu ghidul si grupul sosit din tara cu autocarul. “ Sedinta tehnica” pentru programul de a doua zi!

Ziua 2

Ziua 2. Genova - Monte Carlo - Nisa - Cannes Ne intalnim cu ghidul si grupul sosit din tara cu autocarul. După micul dejun, ne așteaptă Genova, cândva capitala republicii genoveze și un important oraș port. Bogăția de odinioară se reflectă prin arhitectura sa somptuoasă din orașul vechi medieval. Vizităm cele mai emblematice clădiri aristrocrate si palatele fastuase din Le Strade Nuove din secolul al XVI-lea. Apoi mergem de-a lungul Via Garibaldi și Via Balbi admirând alte palate, curți interioare si gradini superbe printre cate Palazzo Ducale, menționat din secolul al XIII-lea, care este situat, la capătul estic al Via di San Lorenzo. În Via Garibaldi sunt, de asemenea, cele mai importante muzee de artă din oraș, Palazzo Rosso și Palazzo Bianco în Via Balbi, clădirea principală a Universității din Genova. Ne continuam calatoria noastra si vom descoperi azi minunata Coastă de Azur! Ne îndreptăm spre Monte Carlo, unul dintre cele mai renumite locuri de pe Mapamond. Constituind o subdiviziune a Principatului Monaco, Monte Carlo este asemenea unui decor de film, în care vedem la fiecare pas cazinouri, hoteluri de lux, mașini de colecție, celebrități, magazine ale celor mai șic creatori de modă și restaurante cu stele Michelin. Tot aici se află și Circuitul Monaco, unde are loc faimoasa cursă de Formula 1, Monaco Grand Prix. Pornim din nou la drum, deoarece la nici 25 de kilometri ne așteaptă o altă destinație fabuloasă: Nisa, numită și ”bijuteria Rivierei franceze”. Aici parcurgem Promenade des Anglais, cea mai celebră arteră pietonală din Nisa, mărginită de palmieri și de clădiri impresionante cum ar fi Hotelul Negresco, fondat de românul Henri Negresco la începutul secolului trecut, Muzeul de Artă și Istorie de la Palatul Massena, Parcul floral Phoenix sau impozantul Muzeu de Arte Asiatice. Moment de răgaz (timp liber): Felicitări! Dacă ai ajuns la Nisa, ai ajuns și pe Prom’, așa cum spun localnicii când vorbesc despre Promenade des Anglais! Ia-ți o pauză și dă-ți voie să te bucuri la maximum de farmecul mediteranean al Nisei, așază-te la una dintre micile cafenele sau gelaterii pe care le găsești la tot pasul, privește în tihnă palmierii mângâiați de soare și vânt și admiră perspectiva grozavă asupra Mediteranei pe care ți-o oferă sublimul golf Baie des Anges. Lungă de șapte kilometri, Promenade des Anglais este inima Nisei: animată de cei care o traversează pe role, pe bicicletă sau în timp ce fac jogging, de turiști mai mult sau mai puțini celebri, a devenit una dintre cele mai fotografiate și cunoscute artere din lume. Din frumoasa Nisa ne îndreptăm spre Cannes, unde vom face un tur de oraș împreună cu însoțitorul de grup. Vom descoperi un oraș fermecător, suficient de mic pentru a-l străbate pe jos, dar suficient de mare pentru a oferi vizitatorilor plaje, restaurante, magazine, cafenele sau hoteluri pentru toate gusturile și pentru a găzdui anual celebrul Festival Internațional de Film. Seara cazare in zona Cannes.

Ziua 3

 Ziua 3. Marsilia - Avignon - Grenoble Pornim mai departe in aventura noastra, ne asteapta Provence, cea mai seducătoare zonă a Franței, unde câmpurile cu lavandă și-au dat întâlnire cu orășelele vechi și pitorești, cu plajele însorite și iubite de turiști și cu natura sălbatică. Ne vom opri în cel mai mare port francez, Marsilia, un oraș plin de viață, care ne va cuceri din prima clipă cu aerul său medieval, cu forfota sa veselă, cu piețele tradiționale, dar și cu monumentele sale somptuoase. Ne oprim in Port Vieux – portul vechi al Marsiliei inca din secolul al VIlea i.Hr, unde admiram catedrala orasului, cele doua forturi ridicate pentru a proteja orasul. De la Marsilia ne îndreptăm spre Avignon, celebru nu numai pentru festivalul de teatru pe care îl găzduiește în fiecare vară, dar și pentru monumente cum ar fi Palatul Papal, cel mai important palat gotic din lume, Micul Palat, Catedrala Nôtre Dame-desDoms sau Podul Saint Bénézet. Fredonând ”Sur le pont d'Avignon”, cântecelul de copii care datează din Evul Mediu și care a contribuit din plin la celebritatea acestui oraș, ne îndreptăm spre Grenoble, capitala neoficială a Alpilor. Grenoble este un important centru universitar și se bucură de un peisaj de vis, fiind așezat la poalele Alpilor, pe malurile râurilor Drac și Isère. De altfel, cel mai spectaculos mod de a vizita acest oraș este cu telefericul Grenoble-Bastille, care leagă centrul orașului de o fostă fortăreață amplasată deasupra orașului, pe versanții abrupți ai munților. Cazare in zona Grenoble.

Ziua 4

Ziua 4. Grenoble – Chambery - Annecy Azi programul nostru incepe cu o vizită în capitala istorică a SAVOIEI, Chambery, un oraș care își farmecă vizitatorii cu arhitectura sa fascinantă, cu casele în stil italienesc și pasarele acoperite. Pe lângă centrul istoric, la Chambery vom mai admira Castelul Ducilor de Savoia, Catedrala și cel mai iubit monument al orasului eleganta Fontaine des Eléphants. Dupa ce capitala Savoiei ne-a fermecat , ne indreptam spre un alt orasel bijuterie al Frantei : pitorescul orasel Annecy, superb amplasat pe malul lacului omonim. Ne vor incanta Castelul, Palatul d`Isle si Catedrala Saint Pierre. La origini, un oras galo-roman, Annecy a devenit, începând cu secolul al XII-lea, reședința conților de Geneva și a Ducilor aparținând Casei de Savoia. Orasul a început să se dezvolte după construirea castelului, în secolul al XII-lea. În perioada 1792-1815, a fost ocupat de catre armata franceza, însă a fost anexat definitiv Franței, în urma alipirii regiunii Savoia din anul 1806. Partea veche a orașului este traversată de numeroase canale, străzi pietonale si fântâni, din aceste motive orașul este denumit și „Mica Veneție”. Strada Sainte-Claire, cu arcadele sale romantice, datând din secolele al XVII-lei și al XVIII-lea, este una dintre cele mai frumoase din vechiul oraș. Seara ajungem in Lyon, capitala culinară a Franţei. Ne putem petrece timpul delectându-ne cu preparatele delicioase care fac Lyon-ul atât de faimos, sau ne putem plimba pe străzile înguste, pavate cu piatră cubică, înconjuraţi de faţade în culori rozpastel și galben, până găsim un local confortabil, unde să servim o cină delicioasă alături de noii tovarăși de călătorie. Seara cazare la hotel in Lyon.

Ziua 5

Ziua 5. Lyon Azi avem program liber in Lyon, al doilea cel mai important oraş al Franţei, după Paris, oras care îşi păstrează misterul, fiind în mare parte încă nedescoperit. Chiar dacă nu îşi găseşte întotdeauna locul pe listele turiştilor, pe cei care totuşi îl vizitează îi aşteaptă cu o sumedenie de comori culturale. Cu o istorie datând din Roma Antică, Lyon şi-a câştigat locul pe lista UNESCO World Heritage, fiind construit pe ruine antice, labirinturi medievale şi împânzit de case renascentiste. În centrul Lyonului vom admira o colecție uimitoare de monumente medievale, renascentiste sau moderne: Catedrala Sfântului Ioan, cea mai veche din Lyon, Place Bellecour, cea mai mare piață din Europa, Amphithéâtre des Trois Gaules sau splendida Operă din Lyon. Dupa amiaza va propunem să facem la petite croisiere cu Bateaux Mouche, pe Saone (proram optional). In timpul croazierei vom putea vedea tot orașul, apoi ne delectam cu o plimbare in Parc de la Tête d’Or. Seara cazare la acelasi hotel din Lyon.

Ziua 6

Ziua 6. Valea Loarei - Paris În cea de-a șaptea zi a călătoriei noastre vom explora una dintre cele mai frumoase și faimoase zone ale Franței, Valea Loarei, supranumită și ”grădina Franței”. Tărâm al artei și al istoriei, cu un peisaj mirific, străbătut de ape limpezi, Valea Loarei își vrăjește vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetăți și turnuri medievale, castele ca în basme, ferme fortificate, biserici, mănăstiri și catedrale. Vom avea răgazul necesar pentru a vizita două dintre cele mai frumoase și admirate castele de pe Valea Loarei: Castelul Chenonceaux, așezat maiestuos pe râul Cher. Acest superb castel este cunoscut și sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care și-au lăsat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers. Cea de-a doua oprire o facem la Castelul Amboise, construit în stil renascentist și amplasat pe platoul înalt care domină centrul Văii Loarei, păstrând neștirbită măreția secolelor trecute. Castelul Amboise comunică printr-un pasaj subteran cu elegantul conac Clos Lucé, aflat la 500 de metri, locul unde celebrul inventator, arhitect și pictor Leonardo da Vinci și-a petrecut ultimii ani din viață și a ales să fie înmormântat. Spre seară ne îndreptăm spre Paris, capitala Franței. Cazare in Paris.

Ziua 7

 Ziua 7. Paris - Palatul Versailles Parisul nu are nevoie de nicio prezentare: indiferent că ești la prima sau la a zecea vizită în Orașul luminilor, te simți de fiecare dată acasă. Să fie datorită peisajelor atât de cunoscute din filme, cărți sau tablouri? Să fie datorită bulevardelor largi, a cafenelelor șarmante, a frumoaselor clădiri haussmaniene, a parcurilor îngrijite sau a atmosferei unice, pline de romantism? Fiecare dintre cei peste 15 milioane de turiști care vin anual în capitala Franței are propriul său motiv! Astăzi vom descoperi o parte dintre comorile Parisului printr-un tur panoramic de oras : cartierul de zgârie nori La Defence, L'Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Şcoala Militară, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde. Apoi deplasare pe lângă Opera Garnier, Galeriile Lafayette, către Moulin Rouge şi Place Pigalle. Cei care doresc pot opta astăzi pentru o excursie la Palatul Versailles. Impresionanta reședință a lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare, este situată la mai puțin de 20 de kilometri de Paris. Vizitatorii vor admira parcul uriaș unde se pot vedea Fântâna lui Apollo, Fântâna Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta, dar și apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sală a oglinzilor sau colecția de tablouri inestimabile. Intoarcere in Paris. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 8

Ziua 8. Paris După micul dejun, începem explorarea oraşului utilizând transportul public: L'Ille de la Cite, inima istorico-spirituală a Parisului, cu impozanta Catedrală Nôtre Dame şi Palatul de Justiţie cu delicata Sainte Chapelle. Apoi traversăm într-un tur pietonal Cartierul Latin spre Universitatea Sorbona, Pantheon şi Grădinile Luxembourg. Moment de răgaz (timp liber): Nu te sfii să intri într-una dintre miile de brutării ale Parisului numite boulangeries, și să te bucuri de unul dintre simbolurile culinare ale Franței - croissant au beurre. Mic dejun preferat al francezilor, croasantul cu unt este un adevărat răsfăț culinar atunci când este proaspăt scos din cuptor și este preparat după rețeta tradițională. Timp liber în renumitul cartier Montmartre pentru a admira impozanta Bazilică Sacre Coeur şi pitoreasca Place du Tertre. Întoarcere la hotel pentru cazare Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateaux mouches . În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Grand Palais, Place de la Concorde, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin. Cazare la acelasi hotel din Paris

Ziua 9

Ziua 9. Paris - Bucuresti După micul dejun îi spunem ”au revoir” frumosului Paris (și îi promitem că ne vom revedea cât de curând) și ne imbacam in microbuzul de transfer spre aeroport pentru zborul spre tara.

Ziua 1

Ziua 1. Bucuresti - Milano - Genova Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Milano. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare in zona Genova- Savona. Seara intalnire cu ghidul si grupul sosit din tara cu autocarul. “ Sedinta tehnica” pentru programul de a doua zi!

Ziua 2

Ziua 2. Genova - Monte Carlo - Nisa - Cannes Ne intalnim cu ghidul si grupul sosit din tara cu autocarul. După micul dejun, ne așteaptă Genova, cândva capitala republicii genoveze și un important oraș port. Bogăția de odinioară se reflectă prin arhitectura sa somptuoasă din orașul vechi medieval. Vizităm cele mai emblematice clădiri aristrocrate si palatele fastuase din Le Strade Nuove din secolul al XVI-lea. Apoi mergem de-a lungul Via Garibaldi și Via Balbi admirând alte palate, curți interioare si gradini superbe printre cate Palazzo Ducale, menționat din secolul al XIII-lea, care este situat, la capătul estic al Via di San Lorenzo. În Via Garibaldi sunt, de asemenea, cele mai importante muzee de artă din oraș, Palazzo Rosso și Palazzo Bianco în Via Balbi, clădirea principală a Universității din Genova. Ne continuam calatoria noastra si vom descoperi azi minunata Coastă de Azur! Ne îndreptăm spre Monte Carlo, unul dintre cele mai renumite locuri de pe Mapamond. Constituind o subdiviziune a Principatului Monaco, Monte Carlo este asemenea unui decor de film, în care vedem la fiecare pas cazinouri, hoteluri de lux, mașini de colecție, celebrități, magazine ale celor mai șic creatori de modă și restaurante cu stele Michelin. Tot aici se află și Circuitul Monaco, unde are loc faimoasa cursă de Formula 1, Monaco Grand Prix. Pornim din nou la drum, deoarece la nici 25 de kilometri ne așteaptă o altă destinație fabuloasă: Nisa, numită și ”bijuteria Rivierei franceze”. Aici parcurgem Promenade des Anglais, cea mai celebră arteră pietonală din Nisa, mărginită de palmieri și de clădiri impresionante cum ar fi Hotelul Negresco, fondat de românul Henri Negresco la începutul secolului trecut, Muzeul de Artă și Istorie de la Palatul Massena, Parcul floral Phoenix sau impozantul Muzeu de Arte Asiatice. Moment de răgaz (timp liber): Felicitări! Dacă ai ajuns la Nisa, ai ajuns și pe Prom’, așa cum spun localnicii când vorbesc despre Promenade des Anglais! Ia-ți o pauză și dă-ți voie să te bucuri la maximum de farmecul mediteranean al Nisei, așază-te la una dintre micile cafenele sau gelaterii pe care le găsești la tot pasul, privește în tihnă palmierii mângâiați de soare și vânt și admiră perspectiva grozavă asupra Mediteranei pe care ți-o oferă sublimul golf Baie des Anges. Lungă de șapte kilometri, Promenade des Anglais este inima Nisei: animată de cei care o traversează pe role, pe bicicletă sau în timp ce fac jogging, de turiști mai mult sau mai puțini celebri, a devenit una dintre cele mai fotografiate și cunoscute artere din lume. Din frumoasa Nisa ne îndreptăm spre Cannes, unde vom face un tur de oraș împreună cu însoțitorul de grup. Vom descoperi un oraș fermecător, suficient de mic pentru a-l străbate pe jos, dar suficient de mare pentru a oferi vizitatorilor plaje, restaurante, magazine, cafenele sau hoteluri pentru toate gusturile și pentru a găzdui anual celebrul Festival Internațional de Film. Seara cazare in zona Cannes.

Ziua 3

 Ziua 3. Marsilia - Avignon - Grenoble Pornim mai departe in aventura noastra, ne asteapta Provence, cea mai seducătoare zonă a Franței, unde câmpurile cu lavandă și-au dat întâlnire cu orășelele vechi și pitorești, cu plajele însorite și iubite de turiști și cu natura sălbatică. Ne vom opri în cel mai mare port francez, Marsilia, un oraș plin de viață, care ne va cuceri din prima clipă cu aerul său medieval, cu forfota sa veselă, cu piețele tradiționale, dar și cu monumentele sale somptuoase. Ne oprim in Port Vieux – portul vechi al Marsiliei inca din secolul al VIlea i.Hr, unde admiram catedrala orasului, cele doua forturi ridicate pentru a proteja orasul. De la Marsilia ne îndreptăm spre Avignon, celebru nu numai pentru festivalul de teatru pe care îl găzduiește în fiecare vară, dar și pentru monumente cum ar fi Palatul Papal, cel mai important palat gotic din lume, Micul Palat, Catedrala Nôtre Dame-desDoms sau Podul Saint Bénézet. Fredonând ”Sur le pont d'Avignon”, cântecelul de copii care datează din Evul Mediu și care a contribuit din plin la celebritatea acestui oraș, ne îndreptăm spre Grenoble, capitala neoficială a Alpilor. Grenoble este un important centru universitar și se bucură de un peisaj de vis, fiind așezat la poalele Alpilor, pe malurile râurilor Drac și Isère. De altfel, cel mai spectaculos mod de a vizita acest oraș este cu telefericul Grenoble-Bastille, care leagă centrul orașului de o fostă fortăreață amplasată deasupra orașului, pe versanții abrupți ai munților. Cazare in zona Grenoble.

Ziua 4

Ziua 4. Grenoble – Chambery - Annecy Azi programul nostru incepe cu o vizită în capitala istorică a SAVOIEI, Chambery, un oraș care își farmecă vizitatorii cu arhitectura sa fascinantă, cu casele în stil italienesc și pasarele acoperite. Pe lângă centrul istoric, la Chambery vom mai admira Castelul Ducilor de Savoia, Catedrala și cel mai iubit monument al orasului eleganta Fontaine des Eléphants. Dupa ce capitala Savoiei ne-a fermecat , ne indreptam spre un alt orasel bijuterie al Frantei : pitorescul orasel Annecy, superb amplasat pe malul lacului omonim. Ne vor incanta Castelul, Palatul d`Isle si Catedrala Saint Pierre. La origini, un oras galo-roman, Annecy a devenit, începând cu secolul al XII-lea, reședința conților de Geneva și a Ducilor aparținând Casei de Savoia. Orasul a început să se dezvolte după construirea castelului, în secolul al XII-lea. În perioada 1792-1815, a fost ocupat de catre armata franceza, însă a fost anexat definitiv Franței, în urma alipirii regiunii Savoia din anul 1806. Partea veche a orașului este traversată de numeroase canale, străzi pietonale si fântâni, din aceste motive orașul este denumit și „Mica Veneție”. Strada Sainte-Claire, cu arcadele sale romantice, datând din secolele al XVII-lei și al XVIII-lea, este una dintre cele mai frumoase din vechiul oraș. Seara ajungem in Lyon, capitala culinară a Franţei. Ne putem petrece timpul delectându-ne cu preparatele delicioase care fac Lyon-ul atât de faimos, sau ne putem plimba pe străzile înguste, pavate cu piatră cubică, înconjuraţi de faţade în culori rozpastel și galben, până găsim un local confortabil, unde să servim o cină delicioasă alături de noii tovarăși de călătorie. Seara cazare la hotel in Lyon.

Ziua 5

Ziua 5. Lyon Azi avem program liber in Lyon, al doilea cel mai important oraş al Franţei, după Paris, oras care îşi păstrează misterul, fiind în mare parte încă nedescoperit. Chiar dacă nu îşi găseşte întotdeauna locul pe listele turiştilor, pe cei care totuşi îl vizitează îi aşteaptă cu o sumedenie de comori culturale. Cu o istorie datând din Roma Antică, Lyon şi-a câştigat locul pe lista UNESCO World Heritage, fiind construit pe ruine antice, labirinturi medievale şi împânzit de case renascentiste. În centrul Lyonului vom admira o colecție uimitoare de monumente medievale, renascentiste sau moderne: Catedrala Sfântului Ioan, cea mai veche din Lyon, Place Bellecour, cea mai mare piață din Europa, Amphithéâtre des Trois Gaules sau splendida Operă din Lyon. Dupa amiaza va propunem să facem la petite croisiere cu Bateaux Mouche, pe Saone (proram optional). In timpul croazierei vom putea vedea tot orașul, apoi ne delectam cu o plimbare in Parc de la Tête d’Or. Seara cazare la acelasi hotel din Lyon.

Ziua 6

Ziua 6. Valea Loarei - Paris În cea de-a șaptea zi a călătoriei noastre vom explora una dintre cele mai frumoase și faimoase zone ale Franței, Valea Loarei, supranumită și ”grădina Franței”. Tărâm al artei și al istoriei, cu un peisaj mirific, străbătut de ape limpezi, Valea Loarei își vrăjește vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetăți și turnuri medievale, castele ca în basme, ferme fortificate, biserici, mănăstiri și catedrale. Vom avea răgazul necesar pentru a vizita două dintre cele mai frumoase și admirate castele de pe Valea Loarei: Castelul Chenonceaux, așezat maiestuos pe râul Cher. Acest superb castel este cunoscut și sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care și-au lăsat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers. Cea de-a doua oprire o facem la Castelul Amboise, construit în stil renascentist și amplasat pe platoul înalt care domină centrul Văii Loarei, păstrând neștirbită măreția secolelor trecute. Castelul Amboise comunică printr-un pasaj subteran cu elegantul conac Clos Lucé, aflat la 500 de metri, locul unde celebrul inventator, arhitect și pictor Leonardo da Vinci și-a petrecut ultimii ani din viață și a ales să fie înmormântat. Spre seară ne îndreptăm spre Paris, capitala Franței. Cazare in Paris.

Ziua 7

 Ziua 7. Paris - Palatul Versailles Parisul nu are nevoie de nicio prezentare: indiferent că ești la prima sau la a zecea vizită în Orașul luminilor, te simți de fiecare dată acasă. Să fie datorită peisajelor atât de cunoscute din filme, cărți sau tablouri? Să fie datorită bulevardelor largi, a cafenelelor șarmante, a frumoaselor clădiri haussmaniene, a parcurilor îngrijite sau a atmosferei unice, pline de romantism? Fiecare dintre cei peste 15 milioane de turiști care vin anual în capitala Franței are propriul său motiv! Astăzi vom descoperi o parte dintre comorile Parisului printr-un tur panoramic de oras : cartierul de zgârie nori La Defence, L'Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Şcoala Militară, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde. Apoi deplasare pe lângă Opera Garnier, Galeriile Lafayette, către Moulin Rouge şi Place Pigalle. Cei care doresc pot opta astăzi pentru o excursie la Palatul Versailles. Impresionanta reședință a lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare, este situată la mai puțin de 20 de kilometri de Paris. Vizitatorii vor admira parcul uriaș unde se pot vedea Fântâna lui Apollo, Fântâna Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta, dar și apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sală a oglinzilor sau colecția de tablouri inestimabile. Intoarcere in Paris. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 8

Ziua 8. Paris După micul dejun, începem explorarea oraşului utilizând transportul public: L'Ille de la Cite, inima istorico-spirituală a Parisului, cu impozanta Catedrală Nôtre Dame şi Palatul de Justiţie cu delicata Sainte Chapelle. Apoi traversăm într-un tur pietonal Cartierul Latin spre Universitatea Sorbona, Pantheon şi Grădinile Luxembourg. Moment de răgaz (timp liber): Nu te sfii să intri într-una dintre miile de brutării ale Parisului numite boulangeries, și să te bucuri de unul dintre simbolurile culinare ale Franței - croissant au beurre. Mic dejun preferat al francezilor, croasantul cu unt este un adevărat răsfăț culinar atunci când este proaspăt scos din cuptor și este preparat după rețeta tradițională. Timp liber în renumitul cartier Montmartre pentru a admira impozanta Bazilică Sacre Coeur şi pitoreasca Place du Tertre. Întoarcere la hotel pentru cazare Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateaux mouches . În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Grand Palais, Place de la Concorde, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin. Cazare la acelasi hotel din Paris

Ziua 9

Ziua 9. Paris - Bucuresti După micul dejun îi spunem ”au revoir” frumosului Paris (și îi promitem că ne vom revedea cât de curând) și ne imbacam in microbuzul de transfer spre aeroport pentru zborul spre tara.