Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Comorile Frantei avion 2020


Descriere

Destinatie: Franta-Belgia-Germania

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Paris – Roeun – Honfleur – Bayeux – Mont St. Michel – Saint Malo – Blois – Tours –
Chennonceau - Ambois - Chambord – Chartes - Versailles

Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti – Paris si retur Bucuresti;
transport cu autocar climatizat;
7 cazari la hoteluri de 3*;
7 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
însoţitor din partea agenţiei pe traseu;

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
•    Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
•    Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;

SUPLIMENTE & REDUCERI
•    Supliment de single - 220 €
•    Reducere copil 6-12 ani - 20 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi

Destinatie: Franta-Belgia-Germania

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Paris – Roeun – Honfleur – Bayeux – Mont St. Michel – Saint Malo – Blois – Tours –
Chennonceau - Ambois - Chambord – Chartes - Versailles

Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti – Paris si retur Bucuresti;
transport cu autocar climatizat;
7 cazari la hoteluri de 3*;
7 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
însoţitor din partea agenţiei pe traseu;

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
•    Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
•    Excursiile opționale pentru grup de minim 30 persoane;

SUPLIMENTE & REDUCERI
•    Supliment de single - 220 €
•    Reducere copil 6-12 ani - 20 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi

Itinerariu

 Ziua 1. București - Paris

Decolăm spre Paris, iar zborul ne dă timp să ne cunoaștem. Schimbăm impresii și ne pregătim pentru călătoria care ne-a adus împreună. Ajungem la Paris, destinația noastră inițială. Orașul luminilor ne primește cu o reverență grațioasă, pe măsură ce se dezvăluie privirilor noastre curioase. Facem un prim tur și descoperim acele puncte despre care am citit sau la care am visat: Champs- Elysées și Arcul de Triumf. Bulevardul Champs- Élysées este una dintre cele mai faimoase străzi din întreaga lume. Presărat cu magazine de lux, cinematografe și cafenele, ne dă o primă senzație a celebrei “la vie en rose”. Mai mult decât un refren, este un mod de a privi viața și treptat, începem să înțelegem de ce se spune că francezii știu să savureze fiecare clipă. Bulevardul pornește din Place de la Concorde spre Place Charles de Gaulle, formând o parte din Axa Istorică. Ajungem la Arcul de Triumf.. Cazare la hotel în Paris.

 Ziua 2. Paris - Rouen - Honfleur - Bayeux

Îi spunem “au revoir” Parisului, pentru că vom reveni mai târziu să îl explorăm pe îndelete. Ne îndreptăm în această dimineață spre Rouen, reședință a regiunii Normandia, un oraș aflat în nordul Franței, pe malul Senei. Rouen este locul în care Ioana D’Arc și-a cunoscut tragicul sfârșit fiind arsă pe rug. Printre atracțiile locale găsim Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Biserica Saint Maclou și Biserica Sfântul Ouen, apreciate îndeosebi pentru arhitectura gotică excepțională. Continuăm drumul spre Honfleur, trecând pe lângă Parcul Natural Boucle de la Seine. Honfleur este un oraș-port cu priveliști pitorești imortalizate de mai multi artiști de-a lungul timpului. În continuare, Bayeux ne așteaptă nerăbdător să ne încânte cu frumusețile lui. Aici vizităm Muzeul Tapiseriilor unde vom admira țesături ce ilustrează evenimente din Bătălia de la Hastings din anul 1066. Bayeux ne uimeste cu priveliștile sale dominate de clădiri ce îmbină stilul gotic și pe cel medieval, canale, poduri și îngustele străduțe lăturalnice pavate cu piatră cubică. Seara cazare la hotel in zona Bayeux – Caen.

 Ziua 3. Bayeux – Plaja Omaha – Muntele St. Michel

Ne îndreptăm spre plaja Omaha, nume de cod dat punctului principal de aterizare al aliaților în timpul invaziei Germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Timp liber pentru a lua masa de prânz în Arromaches un orășel din inima Normandiei. Aromele ne îmbie încă de la intrare, iar platourile cu fructe de mare proaspete și suculente așteaptă să fie degustate. Următorul punct de interes spre care ne îndreptăm atenția este Muntele Saint Michel, așa că urcăm în autocar și pornim la drum. Aflat pe o insulă stâncoasă, Muntele Saint Michel este o comună a Normandiei, aflată la 1 km distanță față de coasta de nord. Zidurile, strategic fortificate, găzduiau în vremurile medievale o cetate ce exemplifică perfect modelul societății feudale. Pe culmea fortificației erau plasate mănăstirea și așezămintele clericilor, urmate apoi de clădirile autoritătilor, la baza fortăreței magazinele și casele meșterilor și negustorilor, iar în afara zidurilor se găseau fermele și casele pescarilor. Vom face o incursiune în zona rurală ce ne îmbată cu frumusețea peisajelor ei și ne indreptam spre cazare in zona Saint Malo

 Ziua 4. Saint Malo – Blois - Tours

Saint Malo sau “Orasul Corsarilor”cum mai este denumit, a fost un port de baza in secolele 17 si 18, fiind folosit ca aparare impotriva atacurilor englezilor. Piratii de aici jefuiau sau cereau tribut navelor care traversau Canalul Manecii, fiind autorizati oficial in acest sens de catre rege. De dimineata pana seara peisajul de schimba, astfel ca nu te poti satura sa admiri frumusetea locurilor ce te inconjoara. Apa se retrage treptat de pe nisipul fin, iar la anumite intervale de timp se produce unul dintre cele mai mari valuri din lume, de pana la 12 m, ce ajunge pana la baza orasului si ale fortificatiilor. Locatia Saint-Malo face fenomenul sa para mai dramatic, pentru ca golful se umple cu apa atat de la Atlantic, cat si de la raul Rance. Citadela, numita si Orasul Vechi sau Intra-Muros, este inconjurata de fortificatii pe parcursul a 1754 metri, ce ofera privelisti minunate asupra plajelor si a orasului. Plecare spre Blois pentru a vizita castelul pitoresc si a ne delecta cu o gustare din faimoasele brânzeturi apetisante și vinuri parfumate ale Franței. Ne retragem hotel. Cazare în zona Tours.

 Ziua 5. Chenonceau - Ambois

Program liber sau excursie opțională pe Valea Loirei. Azi ne-am propus să vizităm o serie de castele cu o istorie impresionantă. Vom începe cu Palatul Regal Amboise, unde Regele Francois I a locuit în copilărie alături de mama sa Louise de Savoy. În primii ani ai domniei sale, castelul a atins culmile gloriei, avându-l ca oaspete al regelui pe Leonardo da Vinci în Decembrie 1515. Acesta a locuit și a creat la Clos Luce, atelierul său fiind conectat la castel printr-un pasaj subteran. Mormântul lui da Vinci poate fi vizitat tot aici, la Capela Saint-Hubert. Continuăm seria castelelor celebre cu Chenonceau, o construcție ca în basme, aflată pe malul Râului Cher, în a cărui ape își oglindește neclintit arhitectura complimentată de grădinile magnifice. Mobilat în stil Renascentist și supranumit Castelul Domnițelor, minunatul edificiu nu trebuie ratat. Seara ne întoarcem la hotel. Cazare la același hotel din zona Tours.

 Ziua 6. Chambord – Chartres – Paris

După un mic dejun a la Francais, pornim spre Paris. Prima oprire o facem în Rezervația Națională Chasse de Chambord pentru a vizita Castelul Chambord, unul dintre cele mai remarcabile edificii, cu o arhitectură impresionantă cu influențe italiene Renascentiste. Castelul înconjurat de un vast domeniu forestier a fost construit din ordinul Regelui Francois I, cu scopul de a-l găzdui pe acesta și pe companionii săi în timpul campaniilor de vânătoare. Următoarea oprire înainte de Paris va fi la Catedrala Chartres, un important loc de pelerinaj cu arhitectură gotică și ferestre pictate ce s-au păstrat intacte încă din 1194. Ajungem la Paris si ne cazam la hotel. Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateau mouche. În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Muzeul de Arte Moderne, Place de la Concorde, Grand Palais, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin.

 Ziua 7. Paris

După micul dejun puteți descoperi Parisul în ritm propriu. Recomandarea noastră este să petreceți măcar câteva ore la Muzeul Luvru, după ce în prealabil ați ales care sunt operele de artă pe care doriți neapărat să le vedeți. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de artă pe care le găzduiește Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de nouă luni pentru o vizită completă a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanității - Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace - dar și colecții inestimabile de artă egipteană, orientală, greacă, romană, mesopotamiană sau europeană. Luvrul este amplasat chiar în inima Parisului și este la câțiva pași de celebra Piramidă de sticlă, de Grădinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, așa că o vizită în această zonă te va face să descoperi Parisul autentic!

 Ziua 1. București - Paris

Decolăm spre Paris, iar zborul ne dă timp să ne cunoaștem. Schimbăm impresii și ne pregătim pentru călătoria care ne-a adus împreună. Ajungem la Paris, destinația noastră inițială. Orașul luminilor ne primește cu o reverență grațioasă, pe măsură ce se dezvăluie privirilor noastre curioase. Facem un prim tur și descoperim acele puncte despre care am citit sau la care am visat: Champs- Elysées și Arcul de Triumf. Bulevardul Champs- Élysées este una dintre cele mai faimoase străzi din întreaga lume. Presărat cu magazine de lux, cinematografe și cafenele, ne dă o primă senzație a celebrei “la vie en rose”. Mai mult decât un refren, este un mod de a privi viața și treptat, începem să înțelegem de ce se spune că francezii știu să savureze fiecare clipă. Bulevardul pornește din Place de la Concorde spre Place Charles de Gaulle, formând o parte din Axa Istorică. Ajungem la Arcul de Triumf.. Cazare la hotel în Paris.

 Ziua 2. Paris - Rouen - Honfleur - Bayeux

Îi spunem “au revoir” Parisului, pentru că vom reveni mai târziu să îl explorăm pe îndelete. Ne îndreptăm în această dimineață spre Rouen, reședință a regiunii Normandia, un oraș aflat în nordul Franței, pe malul Senei. Rouen este locul în care Ioana D’Arc și-a cunoscut tragicul sfârșit fiind arsă pe rug. Printre atracțiile locale găsim Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Biserica Saint Maclou și Biserica Sfântul Ouen, apreciate îndeosebi pentru arhitectura gotică excepțională. Continuăm drumul spre Honfleur, trecând pe lângă Parcul Natural Boucle de la Seine. Honfleur este un oraș-port cu priveliști pitorești imortalizate de mai multi artiști de-a lungul timpului. În continuare, Bayeux ne așteaptă nerăbdător să ne încânte cu frumusețile lui. Aici vizităm Muzeul Tapiseriilor unde vom admira țesături ce ilustrează evenimente din Bătălia de la Hastings din anul 1066. Bayeux ne uimeste cu priveliștile sale dominate de clădiri ce îmbină stilul gotic și pe cel medieval, canale, poduri și îngustele străduțe lăturalnice pavate cu piatră cubică. Seara cazare la hotel in zona Bayeux – Caen.

 Ziua 3. Bayeux – Plaja Omaha – Muntele St. Michel

Ne îndreptăm spre plaja Omaha, nume de cod dat punctului principal de aterizare al aliaților în timpul invaziei Germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Timp liber pentru a lua masa de prânz în Arromaches un orășel din inima Normandiei. Aromele ne îmbie încă de la intrare, iar platourile cu fructe de mare proaspete și suculente așteaptă să fie degustate. Următorul punct de interes spre care ne îndreptăm atenția este Muntele Saint Michel, așa că urcăm în autocar și pornim la drum. Aflat pe o insulă stâncoasă, Muntele Saint Michel este o comună a Normandiei, aflată la 1 km distanță față de coasta de nord. Zidurile, strategic fortificate, găzduiau în vremurile medievale o cetate ce exemplifică perfect modelul societății feudale. Pe culmea fortificației erau plasate mănăstirea și așezămintele clericilor, urmate apoi de clădirile autoritătilor, la baza fortăreței magazinele și casele meșterilor și negustorilor, iar în afara zidurilor se găseau fermele și casele pescarilor. Vom face o incursiune în zona rurală ce ne îmbată cu frumusețea peisajelor ei și ne indreptam spre cazare in zona Saint Malo

 Ziua 4. Saint Malo – Blois - Tours

Saint Malo sau “Orasul Corsarilor”cum mai este denumit, a fost un port de baza in secolele 17 si 18, fiind folosit ca aparare impotriva atacurilor englezilor. Piratii de aici jefuiau sau cereau tribut navelor care traversau Canalul Manecii, fiind autorizati oficial in acest sens de catre rege. De dimineata pana seara peisajul de schimba, astfel ca nu te poti satura sa admiri frumusetea locurilor ce te inconjoara. Apa se retrage treptat de pe nisipul fin, iar la anumite intervale de timp se produce unul dintre cele mai mari valuri din lume, de pana la 12 m, ce ajunge pana la baza orasului si ale fortificatiilor. Locatia Saint-Malo face fenomenul sa para mai dramatic, pentru ca golful se umple cu apa atat de la Atlantic, cat si de la raul Rance. Citadela, numita si Orasul Vechi sau Intra-Muros, este inconjurata de fortificatii pe parcursul a 1754 metri, ce ofera privelisti minunate asupra plajelor si a orasului. Plecare spre Blois pentru a vizita castelul pitoresc si a ne delecta cu o gustare din faimoasele brânzeturi apetisante și vinuri parfumate ale Franței. Ne retragem hotel. Cazare în zona Tours.

 Ziua 5. Chenonceau - Ambois

Program liber sau excursie opțională pe Valea Loirei. Azi ne-am propus să vizităm o serie de castele cu o istorie impresionantă. Vom începe cu Palatul Regal Amboise, unde Regele Francois I a locuit în copilărie alături de mama sa Louise de Savoy. În primii ani ai domniei sale, castelul a atins culmile gloriei, avându-l ca oaspete al regelui pe Leonardo da Vinci în Decembrie 1515. Acesta a locuit și a creat la Clos Luce, atelierul său fiind conectat la castel printr-un pasaj subteran. Mormântul lui da Vinci poate fi vizitat tot aici, la Capela Saint-Hubert. Continuăm seria castelelor celebre cu Chenonceau, o construcție ca în basme, aflată pe malul Râului Cher, în a cărui ape își oglindește neclintit arhitectura complimentată de grădinile magnifice. Mobilat în stil Renascentist și supranumit Castelul Domnițelor, minunatul edificiu nu trebuie ratat. Seara ne întoarcem la hotel. Cazare la același hotel din zona Tours.

 Ziua 6. Chambord – Chartres – Paris

După un mic dejun a la Francais, pornim spre Paris. Prima oprire o facem în Rezervația Națională Chasse de Chambord pentru a vizita Castelul Chambord, unul dintre cele mai remarcabile edificii, cu o arhitectură impresionantă cu influențe italiene Renascentiste. Castelul înconjurat de un vast domeniu forestier a fost construit din ordinul Regelui Francois I, cu scopul de a-l găzdui pe acesta și pe companionii săi în timpul campaniilor de vânătoare. Următoarea oprire înainte de Paris va fi la Catedrala Chartres, un important loc de pelerinaj cu arhitectură gotică și ferestre pictate ce s-au păstrat intacte încă din 1194. Ajungem la Paris si ne cazam la hotel. Seara, cei care doresc pot opta pentru o croazieră pe Sena cu o ambarcațiune tipic pariziană, numită bateau mouche. În timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Muzeul de Arte Moderne, Place de la Concorde, Grand Palais, Muzeul Orsay, Grădinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceză și Cartierul latin.

 Ziua 7. Paris

După micul dejun puteți descoperi Parisul în ritm propriu. Recomandarea noastră este să petreceți măcar câteva ore la Muzeul Luvru, după ce în prealabil ați ales care sunt operele de artă pe care doriți neapărat să le vedeți. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de artă pe care le găzduiește Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de nouă luni pentru o vizită completă a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanității - Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace - dar și colecții inestimabile de artă egipteană, orientală, greacă, romană, mesopotamiană sau europeană. Luvrul este amplasat chiar în inima Parisului și este la câțiva pași de celebra Piramidă de sticlă, de Grădinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, așa că o vizită în această zonă te va face să descoperi Parisul autentic!