Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Filipine

Circuite turistice Filipine

Filipine este o țară insulară în Asia de Sud-Est, în Oceanul Pacific, cuprinzând arhipelagul cu același nume.

Citeste mai mult

Circuite turistice Filipine


Filipine este o țară insulară în Asia de Sud-Est, în Oceanul Pacific, cuprinzând arhipelagul cu același nume.
 Filipine este ţara celor 7000 de insule, o destinaţie de vacanţă exotică mai puţin exploatată, dar foarte ofertantă din punct de vedere cultural şi turistic. Capitala Filipinelor, Manila, este situată pe insula Luzon, un adevărat centru modern al lumii asiatice, cu străzi aglomerate şi o viaţă de noapte extrem de intensă. Manila este cel mai aglomerat oraş din lume, cu o densitate a populaţiei de peste 46.000 locuitori pe kilometru pătrat, aşa că îţi poţi închipui că nu este totul, peste tot, lux şi distracţie, dar până la urmă şi asta face parte din exotismul unei destinaţii.

Metropola poartă influenţe ale ocupaţiilor japoneze şi americane, dar reflectă cu precădere tendinţe ale ocupaţiei spaniole, atât în arhitectură, cât şi în gastronomie şi stil de viaţă al locuitorilor. 

1. Intramuros – centrul istoric al Manilei (foto sus), trebuie vizitat cu siguranţă în primele tale zile de vacanţă, pentru a te calibra corespunzător la stilul de viaţă vivace şi deschis al locuitorilor. Aici poţi trece pe la Catedrala din Manila, construcţie ce îmbină în mod armonios mai multe stiluri arhitecturale. Nu uita să ajungi şi la fortul Santiago, un monument simbol pentru filipinezi, etalon al luptei contra coloniştilor spanioli.

Catedrala din Manila de vizitat in vacanta in Filipine
Catedrala din Manila

2. Cartierul chinezesc din Manila mai este cunoscut şi sub numele de Binodo. O vizită pe străduţele sale aglomerate îţi va da ocazia să admiri şi câteva clădiri cu o arhitectură art deco, să te bucuri de aromele locale, preparatele culinare inedite şi, mai ales, de ofertele magazinelor foarte accesibile.

3. Moscheea Aurită a fost ridicată în 1976 în cinstea vizitei preşedintelui Libiei, Muammar al Gaddafi, onoare care nu s-a concretizat însă. Monumentul a rămas şi astăzi un simbol al capitalei filipineze, fiind unul din principalele obiective turistice. 

Moscheea Aurita din Manila - pe lista de vazut in vacanta in Manila
Moscheea Aurita din Manila

4. Palatul Malacanang, reşedinţa oficială a preşedintelui filipinez, şi Palatul de Cocos,  reşedinţa vicepreşedintelui Filipinelor, alte două obiective spectaculoase pe care să le bifezi în jurnalul vacanţei în Manila.

5. Makati – districtul financiar şi de shopping al oraşului – este o zonă cosmopolită care reuneşte cea mai mare diversitate rasială din Manila, în ceea ce-i priveşte pe rezidenţi, şi găzduieşte sediile unor mari corporaţii precum şi numeroase magazine de lux.

Makati - districtul financiar din Manila - trebuie sa ajungi aici daca ti-ai luat bilete avion spre Manila Filipine
Makati – districtul financiar din Manila, ziua
Makati - districtul financiar din Manila
Makati – districtul financiar din Manila, noaptea

Batangas la plaja in Filipine

Plaja in Batangas Filipine

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.