Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Fascinatia Alpilor avion 2022


Descriere

Destinatie: Elvetia

Durata: 6 nopti

Vezi detalii in format PDF

Lago di Como – St. Moritz – Schaffhausen – Zurich – Lucerna - Liechtenstein
Interlaken – Berna – Lausanne – Geneva – Montreux – Chillon – Chamonix
Zermatt – Materhorn – Milano

Servicii incluse: • Bilet de avion Bucuresti – Milano si retur;
• transport cu autocar climatizat
• 6 nopti de cazare la hotel de 2-4*
• 6 mic dejun;
• Transfer aeropot – hotel - aeroport
• ghid insotitor din partea agentiei dupa intalnirea cu acesta in Varese;

Servicii neincluse: • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale.
• Excursiile optionale pentru grup minim 30 de persoane;
• Telecabina in Chamonix si Matterhorn, trenuletul in Tasch



Destinatie: Elvetia

Durata: 6 nopti

Vezi detalii in format PDF

Lago di Como – St. Moritz – Schaffhausen – Zurich – Lucerna - Liechtenstein
Interlaken – Berna – Lausanne – Geneva – Montreux – Chillon – Chamonix
Zermatt – Materhorn – Milano

Servicii incluse: • Bilet de avion Bucuresti – Milano si retur;
• transport cu autocar climatizat
• 6 nopti de cazare la hotel de 2-4*
• 6 mic dejun;
• Transfer aeropot – hotel - aeroport
• ghid insotitor din partea agentiei dupa intalnirea cu acesta in Varese;

Servicii neincluse: • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale.
• Excursiile optionale pentru grup minim 30 de persoane;
• Telecabina in Chamonix si Matterhorn, trenuletul in Tasch



Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1. Bucuresti – Milano - Varese Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Milano. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare in zona Varese. Seara intalnire cu ghidul si grupul sosit din tara cu autocarul. … “Sedinta tehnica” pentru programul de a doua zi!

Ziua 2

Ziua 2. Varese – Lago di Como – St. Moritz Azi facem cunostinta cu alte destinatii: Lacul Como si St. Moritz. Lacul Como a fost, timp de secole, preferatul nobililor, muzicienilor, pictorilor si scriitorilor. De altfel,dragostea pentru Lacul Como este mereu de actualitate: in prezent poti zari vilele luxoase ale unor celebritati cum ar fi Madonna sau George Clooney, care nu se sfiesc sa isi declare afectiunea pentru acest colt de paradis. Pentru a ne bucura la maximum de aceasta experienta, ne vom opri la Bellagio, o mica statiune supranumita ”Perla Lacului”, de unde avem o panorama magnifica a Lacului Como si a impunatorilor Alpi. Continuam ziua in St. Moritz, un paradis alpin adorat de-a lungul timpului de catre nobili, artisti si celebritati, din 1864 si pana astazi. Orasul e asezat intre lac si munte si ofera un tablou deosebit de elegant, prin casele, hotelurile si buticurile luxoase si prin numeroasele sale partii de ski. Seara ne vom caza in zona Dornbrin.

Ziua 3

3. Cascada Rinului – Zurich – Lucerna - Lichtenstein Elvetia, ne asteapta! Urmam malul lacului Konstanz si ajungem in orasul Sankt Gallen, capitala a cantoanelor de est. Este un loc incarcat cu istorie si cultura locala, unde principala atractie este renumita Abatia Benedectina, un sit protejat, trecut pe lista patrimoniului UNESCO, cu superba sa biblioteca in stil rococo. De aici, autocarul ne va duce spre granita cu Germania, unde vom admira Cascada Rinului, cea mai mare si printre cele mai frumoase cascade din Europa. Ne continuam traseul nostru si ajungem in Zurich, cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre cele mai vii din Europa. Avand o scena culturala foarte activa, Zurich este una dintre destinatiile europene preferate de tineri si de cei care cauta distractie, dar si un centru recunoscut de arta contemporana. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare), sau Muzeul Ceasurilor Beyer. Moment de ragaz: Muzeul Ceasurilor Beyer nu este chiar unul obisnuit, caci elvetienii impun pretentii mari cand e vorba despre ceasuri. Gasim aici una dintre cele mai mari colectii de ceasuri din lume, atat contemporane, cat si foarte vechi, cu exponate din 1400 i.Hr. si pana astazi, de la ceasuri cu pendul, pana la ceasuri automate de mana, de la modele clasice, pana la prototipuri. Urmatoarea oprire este Lucerna, un oras situat pe malul Lacului celor 4 Cantoane. Cu un centru vechi medieval bine conservat, cu alei de piatra inundate de sunetul muzicii, cu casute colorate, poduri de piatra si promenade pe malul raului, orasul este de un romantism fantastic, accentuandu-se odata cu lasarea serii. Vizitam orasul pornind la pas si admirand Kapellplatz, Primaria, St. Peterskapeele, Kapellbrucke, Wasserturm. Ultimul punct al vizitei noastre este Liechtenstein, printre cele mai mici state din Europa, dar si printre cele mai bogate. Capitala Vaduz troneaza in munti cu al sau castel singuratic, care desi nu poate fi vizitat merita vazut macar din exterior. Intoarcere pentru cazare la hotel in zona Dornbrin.

Ziua 4

Ziua 4. Interlaken – Berna – Laussane Ne continuam aventura noastra elvetiana si ajungem in Interlaken, orasul dintre lacuri, dupa cum numele sau o spune. Situat intre lacurile Thun si Brienz, dar si intre munti, mai exact varfurile Eiger, Monch si Jungfrau, orasul reprezinta poarta spre fabuloasa regiune Jungfrau, cea mai ravnita destinatie elvetiana pentru cautatorii de aventuri in aer liber si sporturi extreme. Ne indreptam apoi spre Berna, capitala Elvetiei, orasul strabatut de raul Aare, a carui apa are culoarea azurului. Gasim aici aceeasi frumoasa arhitectura medievala cu care Elvetia ne-a obisnuit, alaturi de muzee si galerii de arta, dar si de case memoriale unde au trait locuitori faimosi, unul dintre ei fiind Einstein. Incepem turul de oras si admiram Primaria, Marktgasse si Kramgasse, Catedrala Sf. Vicentiu. Ne continuam traseul si ajungem in Lausanne, considerat varianta mai distractiva a Genevei intrucat ofera acelasi tablou de basm, contrastand insa prin energia si vitalitatea specifica unui veritabil centru universitar. Aici gasim si sediul Comitetului Olimpic International si Muzeul Olimpic. Seara ne vom caza in zona Bellegarde.

Ziua 5

Ziua 5. Geneva – Montreux – Chillon – Chamonix Astazi ajungem la Geneva, al doilea oras ca marime al Elvetiei. Este orasul cu cele mai multe sedii de institutii internationale, intre care amintim Organizatia Mondiala a Comertului, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Comitetul International al Crucii Rosii, dar si faimosul centru de cercetare CERN si acceleratorul sau de particule. Conservatorul din Geneva detine poate cea mai frumoasa gradina, nu alta decat Gradina Botanica a orasului, care, pe langa cele 12.000 de specii de plante, include si un parc al animalelor. Incepem turul nostru in Geneva admirand: Catedrala St. Pierre, Place Neuve, Maison Tavel, Primaria, sediul ONU. Deplasare spre Montreux, un orasel sic din munti unde numerosi artisti s-au oprit dea lungul timpului pentru a-si improspata inspiratia. Castelul Chillon de pe malul Lacului Geneva, promite si el sa ofere inspiratie oricui ii trece pragul Pentru cei energici si fara rau de inaltimi am pregatit o excursie optionala in Chamonix, taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina din lume, Aguille du Midi 3777 m. Seara ne intoarecem la Bellegarde pentru cazare la acelasi hotel din zona Bellegarde.

Ziua 6

Ziua 6. Zermat – Materhorn – Varese Dupa micul dejun, pornim la drum spre Tasch si parcurgem zone montane de o frumusete rara. De aici, urcam cu trenuletul cu cremaliera in statiunea Zermatt, una dintre cele mai faimoase statiuni montane ale Elvetiei unde vehiculele motorizate nu au acces. Optional, ascensiune la cota 3883 m. Privelistea magnifica a celor 38 de piscuri de peste 4000 m, va fi “recompensa” pentru temerarii care s-au aventurat sa “pluteasca” cu telecabina deasupra crevaselor ghetarului Materhon. In cursul serii sosire in Italia. Cazare la hotel in zona Varese.

Ziua 7

Ziua 7. Milano Lasam totul in urma si pornim spre Milano, orasul unde shopping-ul este la putere. Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi aici isi au sediul patru muzee: galeria de arta si muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice. Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admiram Domul din Milano. A fost si ramane una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevarata parada a modei si a frumusetii mediteraneene ni se dezvaluie. Italienii sunt frumosi, indiferent de varsta. Ii admiram cum circula pe scutere, pe biciclete in timp ce ne rasfatam cu un pic de shopping in Galeriile Vittorio Emanuele. Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului. Moment de ragaz: Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi. In cursul dupa - amiezei transfer la aeroport pentru zborul spre tara.

Ziua 1

Ziua 1. Bucuresti – Milano - Varese Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Milano. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare in zona Varese. Seara intalnire cu ghidul si grupul sosit din tara cu autocarul. … “Sedinta tehnica” pentru programul de a doua zi!

Ziua 2

Ziua 2. Varese – Lago di Como – St. Moritz Azi facem cunostinta cu alte destinatii: Lacul Como si St. Moritz. Lacul Como a fost, timp de secole, preferatul nobililor, muzicienilor, pictorilor si scriitorilor. De altfel,dragostea pentru Lacul Como este mereu de actualitate: in prezent poti zari vilele luxoase ale unor celebritati cum ar fi Madonna sau George Clooney, care nu se sfiesc sa isi declare afectiunea pentru acest colt de paradis. Pentru a ne bucura la maximum de aceasta experienta, ne vom opri la Bellagio, o mica statiune supranumita ”Perla Lacului”, de unde avem o panorama magnifica a Lacului Como si a impunatorilor Alpi. Continuam ziua in St. Moritz, un paradis alpin adorat de-a lungul timpului de catre nobili, artisti si celebritati, din 1864 si pana astazi. Orasul e asezat intre lac si munte si ofera un tablou deosebit de elegant, prin casele, hotelurile si buticurile luxoase si prin numeroasele sale partii de ski. Seara ne vom caza in zona Dornbrin.

Ziua 3

3. Cascada Rinului – Zurich – Lucerna - Lichtenstein Elvetia, ne asteapta! Urmam malul lacului Konstanz si ajungem in orasul Sankt Gallen, capitala a cantoanelor de est. Este un loc incarcat cu istorie si cultura locala, unde principala atractie este renumita Abatia Benedectina, un sit protejat, trecut pe lista patrimoniului UNESCO, cu superba sa biblioteca in stil rococo. De aici, autocarul ne va duce spre granita cu Germania, unde vom admira Cascada Rinului, cea mai mare si printre cele mai frumoase cascade din Europa. Ne continuam traseul nostru si ajungem in Zurich, cel mai mare oras al Elvetiei si unul dintre cele mai vii din Europa. Avand o scena culturala foarte activa, Zurich este una dintre destinatiile europene preferate de tineri si de cei care cauta distractie, dar si un centru recunoscut de arta contemporana. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall), Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare), sau Muzeul Ceasurilor Beyer. Moment de ragaz: Muzeul Ceasurilor Beyer nu este chiar unul obisnuit, caci elvetienii impun pretentii mari cand e vorba despre ceasuri. Gasim aici una dintre cele mai mari colectii de ceasuri din lume, atat contemporane, cat si foarte vechi, cu exponate din 1400 i.Hr. si pana astazi, de la ceasuri cu pendul, pana la ceasuri automate de mana, de la modele clasice, pana la prototipuri. Urmatoarea oprire este Lucerna, un oras situat pe malul Lacului celor 4 Cantoane. Cu un centru vechi medieval bine conservat, cu alei de piatra inundate de sunetul muzicii, cu casute colorate, poduri de piatra si promenade pe malul raului, orasul este de un romantism fantastic, accentuandu-se odata cu lasarea serii. Vizitam orasul pornind la pas si admirand Kapellplatz, Primaria, St. Peterskapeele, Kapellbrucke, Wasserturm. Ultimul punct al vizitei noastre este Liechtenstein, printre cele mai mici state din Europa, dar si printre cele mai bogate. Capitala Vaduz troneaza in munti cu al sau castel singuratic, care desi nu poate fi vizitat merita vazut macar din exterior. Intoarcere pentru cazare la hotel in zona Dornbrin.

Ziua 4

Ziua 4. Interlaken – Berna – Laussane Ne continuam aventura noastra elvetiana si ajungem in Interlaken, orasul dintre lacuri, dupa cum numele sau o spune. Situat intre lacurile Thun si Brienz, dar si intre munti, mai exact varfurile Eiger, Monch si Jungfrau, orasul reprezinta poarta spre fabuloasa regiune Jungfrau, cea mai ravnita destinatie elvetiana pentru cautatorii de aventuri in aer liber si sporturi extreme. Ne indreptam apoi spre Berna, capitala Elvetiei, orasul strabatut de raul Aare, a carui apa are culoarea azurului. Gasim aici aceeasi frumoasa arhitectura medievala cu care Elvetia ne-a obisnuit, alaturi de muzee si galerii de arta, dar si de case memoriale unde au trait locuitori faimosi, unul dintre ei fiind Einstein. Incepem turul de oras si admiram Primaria, Marktgasse si Kramgasse, Catedrala Sf. Vicentiu. Ne continuam traseul si ajungem in Lausanne, considerat varianta mai distractiva a Genevei intrucat ofera acelasi tablou de basm, contrastand insa prin energia si vitalitatea specifica unui veritabil centru universitar. Aici gasim si sediul Comitetului Olimpic International si Muzeul Olimpic. Seara ne vom caza in zona Bellegarde.

Ziua 5

Ziua 5. Geneva – Montreux – Chillon – Chamonix Astazi ajungem la Geneva, al doilea oras ca marime al Elvetiei. Este orasul cu cele mai multe sedii de institutii internationale, intre care amintim Organizatia Mondiala a Comertului, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Comitetul International al Crucii Rosii, dar si faimosul centru de cercetare CERN si acceleratorul sau de particule. Conservatorul din Geneva detine poate cea mai frumoasa gradina, nu alta decat Gradina Botanica a orasului, care, pe langa cele 12.000 de specii de plante, include si un parc al animalelor. Incepem turul nostru in Geneva admirand: Catedrala St. Pierre, Place Neuve, Maison Tavel, Primaria, sediul ONU. Deplasare spre Montreux, un orasel sic din munti unde numerosi artisti s-au oprit dea lungul timpului pentru a-si improspata inspiratia. Castelul Chillon de pe malul Lacului Geneva, promite si el sa ofere inspiratie oricui ii trece pragul Pentru cei energici si fara rau de inaltimi am pregatit o excursie optionala in Chamonix, taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina din lume, Aguille du Midi 3777 m. Seara ne intoarecem la Bellegarde pentru cazare la acelasi hotel din zona Bellegarde.

Ziua 6

Ziua 6. Zermat – Materhorn – Varese Dupa micul dejun, pornim la drum spre Tasch si parcurgem zone montane de o frumusete rara. De aici, urcam cu trenuletul cu cremaliera in statiunea Zermatt, una dintre cele mai faimoase statiuni montane ale Elvetiei unde vehiculele motorizate nu au acces. Optional, ascensiune la cota 3883 m. Privelistea magnifica a celor 38 de piscuri de peste 4000 m, va fi “recompensa” pentru temerarii care s-au aventurat sa “pluteasca” cu telecabina deasupra crevaselor ghetarului Materhon. In cursul serii sosire in Italia. Cazare la hotel in zona Varese.

Ziua 7

Ziua 7. Milano Lasam totul in urma si pornim spre Milano, orasul unde shopping-ul este la putere. Autocarul ne lasa in apropierea zidurilor Castelulul Sforza, o fortareata din caramida rosie cu turnuri inalte si ziduri de aparare. Astazi aici isi au sediul patru muzee: galeria de arta si muzeul de arte frumoase considerate principalele atractii, celelalte doua muzee fiind mai modeste, cuprinzand instrumente muzicale si exponate arheologice. Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admiram Domul din Milano. A fost si ramane una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa. O adevarata parada a modei si a frumusetii mediteraneene ni se dezvaluie. Italienii sunt frumosi, indiferent de varsta. Ii admiram cum circula pe scutere, pe biciclete in timp ce ne rasfatam cu un pic de shopping in Galeriile Vittorio Emanuele. Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Inaugurata in 1778, cladirea si-a luat numele de la biserica aflata pe acel loc, desi mare parte din aspectul actual dateaza din 1946, cand a fost redeschisa, dupa ce suferise distrugeri mari in timpul razboiului. Moment de ragaz: Arunca o privire in lojele teatrului si admira interiorul somptuos si candelabrele uriase. Ar trebui sa vizitezi Museo Teatrale alla Scalla, care este un colt al teatrului, ce contine amintiri din lumea operei, costume, portrete si jobenul lui Verdi. In cursul dupa - amiezei transfer la aeroport pentru zborul spre tara.