Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Egipt-Croaziera pe Nil avion 2019-2020


Descriere

Destinatie: Egipt Circuite

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF


Servicii incluse:
Servicii neincluse:

Destinatie: Egipt Circuite

Durata: 7 nopti

Vezi detalii in format PDF


Servicii incluse:
Servicii neincluse:

Itinerariu

1

Ziua 1. București –HurghadaCălătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcîm pentru zborul spre Hurgada. Dupăaterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer la hotelul nostru din Hurghada.Cazare şi program liber. Seara,cinăla hotel.

2

Ziua 2. Hurghada –Luxor –Templul Karnak –Valea RegilorDupă micul dejun, mergem spre Luxor, pentru o călătorie în timp, până în antichitate. Orașul este considerat unul dintre cele mai mărețe muzee în aer liber din lume și ne convingem și noi de asta. Ne oprim mai intai la Karnak, pentru a vizita “Ipet-Isut” –“Locul Cel Mai Desavarsit” asa cum au numit egiptenii din Antichitatate acest templu. Deşi este o ruină, a rămas spectaculos. Esteposibil săfie cel mai mare complex al unui templu construit vreodată. A fost clădit în mai multe etape, de-a lungul a 1.500 de ani, la care au contribuit generaţii succesive de faraoni, creând o colecţie de sanctuare,chioşcuri, piloni şi obeliscuri, care constituie o vastparhivăîn aer liber a istoriei scrise în piatră. În epoca de glorie din vremea Regatului Nou, între 1550 şi 1609 ȋ.Hr, Teba era capitala atotputernicăa Egiptului, iar Karnak –inima ţării. Fiind maimult decat un lăcaşde rugăciune,era sălaşul faronilor, centru administrativşi adevăratăcomoară, motorul economiei, care stăpânea terenuri mari de pământ,folosind mii şi mii de muncitori. Oamenilor de rând nu li se dădea voie săintre înincinta lui, aiciputeau păşiidoarpreoţii şi feţele regale.Păstrând aceeaşi atmosfera,traversăm Nilul şi poposim pe malul vestic,iar prima noastrăoprire este la Templul lui Hatsheput. Se aflăîntr-un spaţiu superb: templul se înalţădintre terase ample, care sus se unesc cu un golfmare, din stânci de calcar. Aura misticăce învăluie templul ise datoreazăîn mare partechiar personalitîţii lui Hatsheput, singura femeie –faraon din Egiptul Antic. A rămas în istorie ca regenta invidioasăcare a uzurpat tronul ce-i revenea fiului său vitreg, Tuthmosis al III-lea, care, dupămoartea acesteia, a poruncit săfie distruse imaginile ce-o arătau pe Hatsheput ca faraon.Ne continuăm incursiunea pe malul vestic la Niluluişi poposim în Valea Regilor, o vale aridă,situatăîntre dealuristâncoase, fiind unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume. În timpul celei mai înfloritoare epoci din istoria Egiptului Antic, toţi faraonii erau îngropaţi aici, în morminte adânci, de o extraordinarăfrumuseţe, ornamentate cu imagini închipuindViaţa de Apoi. Aceste încăperi adăposteau comori neasemuite. Deşi aproape toate au fost jefuite în Antichitate, nu poţi sănu crezi cănu mai existăo ascunzătoare minunatăcare aşteaptăsăfie descoperită. Valea Regilor adăposteşte atât de multe morminte, încât egiptologii au de lucru încontinuu de aproape douăsecole!Pânăacum în aceastăregiune s-au descoperit 63 de morminte, nu toate de faraoni.Cele mai cunoscute sunt cele ale lui Ramses al VI-lea şi cel al lui Tutankhamon.În cursul serii ne reîntoarcem în Luxor unde ne îmbarcăm pe o navă de croazieră pentru a descoperi magia Nilului și a văii sale pline de viață.Cazare la bordul navei. Cina.

3

Ziua 3. Edfu –Kom OmboNilul este autostrada Egiptului Antic. Faraonii îşi traversau ţinutul pe calea apei, drumul folosit şi de negustori şi de invadatori. Iar egiptenii din vechime îşiluau barcile şi în Lumea Cealaltă. Dimineaţa,dupăservirea micului dejun pe vas,debarcăm şi pornim într-o nouăaventură. Azi vom vizita Tempul lui Horus de laEdfu, de departe cel mai Egiptul Antic-Croazierăpe NilÎn această călătorie avem ocazia să descoperim:Hurghada–Templul Karnak –Templul Hatsheput –Valea Regilor –Colosii lui Memnon Croaziera pe Nil (Luxor, Aswan) Program EXPLORATORDescoperi în detaliu cultura locală spectaculos monument de pe malul Nilului. Deşi clădit de greco-romani la mult timp dupăce epoca faraonilor s-a încheiat, templul se supune cu stricteţe principiilor arhitecturii din Egiptul Antic. Poarta de la intrare esteflancatădedouăstatuialeluiHorusînfăţşatcaşoim.Potrivit mitologiei egiptene, Horus era fiul lui Isis şi al lui Osiris, zeul fertilităţii, ucis de fratele lui Seth, zeul haosului. Egiptenii din Antichitate credeau căHorus s-a luptat cu Seth şi l-a ucis pentru a răzbuna moartea tatălui său la Edfu. Numeroase reliefuri de pe pereţii interiori reprezinta o luptăcumplită, Seth fiind întruchipat într-un mic hipopotam. Ne întoarcem pe vas, servim prânzul şi ne pregătim de următoarea vizită. Kom Ombose situeazăîn zona care adăpostea în Antichitate străvechiul oraşPa-Sebek, Domeniul Sebek, centru al cultului închinat zeului-crocodil ce poartăacest nume. Urmele cetăţii s-au pierdut demult, crocodilii fiind o rasădispăruta din cauza ca a fost vânatăîn exces, dar ruinele templului de lângăfluviu merităvizitate. Asemenea templului din Edfu, şi la Kom Ombo construcţia a fost ridicatădupăîncheierea epocii faraonilor. Templul slăveşte doi zei, Sobek şi Horus cel Mare, zeul cerurilor, cel cu cap de şoim. Construit simetric, în jurul axei principale, templul este alcătuit din elemente-pereche, astfel încât,fiecare jumătate îl cinsteşte pe unul dintre cei doi zei. Revenim pe vas, unde cinăm și înnoptăm.

4

Ziua 4.Relaxare pe Malul NiluluiContinuăm croaziera pe minunatul Nil și ajungem în Aswan. Astîzi avem program liber pe vas pentru odihnăşi relaxare. Prânz şi cinăla bordul vasului.

5

Ziua 5. Aswan –HurghadaPărăsim vasul de croazierăşi ne îndreptăm spre barajulspectaculos de la Aswanconstruit în anii 1960, care i-a protejat pe egipteni de inundații și le-a oferit ajutor ca să se dezvolte. Egiptul are o traditie în construirea de baraje. Se crede căcel mai vechi a fost unul ridicat pe Nil, unde s-ar fi clădito structurăde 15 m, în jurul anului2500 ȋ. Hr., care săalimenteze cu apăorasul Memphis, pe atunci capitala. Pentru realizarea Marelui Baraj (Sadd-al-Ali), proiect ce rivalizeazăcu oricare edificiuconstruit în vremea faraonilor, a fost nevoie de o cantitate de materiale de 20 de ori mai mare decât cea folosităpentru clădirea Marii Piramide. La începutul anilor 1950 a fost limpede căBarajul din Aswan nu era suficient de mare pentru a face faţărevărsării anuale a Nilului şi nici nu mai putea acoperinevoia de energie electricăa Egiptului. Răspunsul găsit.... un baraj mai mare şi mai scump. Aşadar, s-a construit pe o structurăde 3.830 m în vârf, având la bazăo lăţime de980 m, iar punctul cel mai înalt măsurând 111 m. Peste 35.000 de oameni au ajutat la ridicarea barajului. Nu este cel mai mare baraj din lume, dar este impresionant şi aduce beneficii imense. Pornim apoi spre Obeliscul neterminat, cel mai vechi obelisc din lumea antică descoperit până în prezent. Monumentul a fost construit din granit acum 3.500 de ani, însă nu a fost finalizat din cauza unor probleme de construcție.Acest obelisc de mari dimensiuni are trei laturi perfecteşi o a patra ancoratăde o stâncăde când s-a descoperit o fisurăîn piatră. Având o lungime de 42 m, dacăar fi fost terminat, acest edificiu ar fi fost cel mai mare şi cel mai greu obelisc din toate timpurile. Arheologii speculeazăcăa fost conceput pentru Karnak, ca săîi ţinăcompanie obeliscului lui Tuthmosis al III-lea, acum aflat în Piata San Giovanni din Roma. Spre searăajungem în Hurghada. Cazare şi cinăla hotel.

6

Ziua 6. Plajăşi relaxare la Marea RoşieProgram liber la dispoziţie pentru plajăşi relaxare la MareaRoşie. Regim all inclusive. Cazare la acelaşi hotel din Hurghada.

7

Ziua 7. Cairo –Misterul PiramidelorProgram liber la dispoziţie sau excursie opţionalăla Cairo,organizatăde partenerul local. Ajungem dimineața la Cairoși facem o excursie unică în viațăpentru a admira Piramidelede pe platoul Giza-una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Sunt singurele care au supravieţuit trecerii timpului,iar pentru turiştii moderni, ele continuăsăfie mai minunate şi mai misterioase decât erau pentru antici. Piramidele au douăcaracteristici: sunt mari şi vechi aşa cum spune şi un străvechiproverb în limba arabăcare exprimăcel mai bine ideea “ Omul se teme de timp, iar timpl se teme de piramide”. Cât de mari şi cât de vechisunt,estegreu de calculat. Abia în secolul al XX-lea s-a afirmat căMarea Piramidăa lui Kheops, construită cu 4.400 de ani în urmă, a fost cea mai înaltăconstrucţiedin lume. Napoleon care a cucerit Egiptul în 1798, a calculat căpiatra folosităla ridicarea acestei piramide ajunge pentru a clădi un zid de un metru înălţime în jurul întregii Franţe.Faimoaseprin arhitectură, istorie și prin modul de construcție,piramidele sunt admirate şi fotografiate de către turiştii din toatălumea.Nu putem pleca mai departe fără a vedea Sfinxul, sculptat dintr-o singurăbucatăde piatrăde var şi considerat a fi cel mai vechi monument de sculptură monumentală din Egiptul Antic. Sfinxul este o creaturăenigmaticăcu trup de leu şi chip de om, cunoscut primilor arabi sub numele de Abdu al –Hol, adicăTatal Groazei. Majoritatea arehologilor sunt de accord căSfinxul esteo creaţie din timpul lui Khafre (sau Khephren,cum mai este cunoscut). Se crede căîlreprezintăpe rege, leulfiind un arhetip al regalităţii, iar capul, etalând coafura faraonilor, simbolizeazăputerea. După-amiazăne continuăm vizita noastra prin Cairo şi vizitam Muzeul Egiptean. Deşimulte muzee din Occident adăpostesc colecţii impresionante de obiecte străvechi din Egiptul Antic, nici una nu poate rivaliza cu bogaţiile expuse în acest muzeu. Dedicat în întregime moştenirii faraonilor, muzeul are peste 120.000 de exponate la dispoziţia vizitatorilor, de la podoabe delicat meşteşugite, la coloşi de granit,ca nişte turnuri, înfăţişând regi. În cursul serii ajungem înapoi în Hurghada. Cina şi cazare la acelasi hotel.

8

Ziua 8. Hurgada –BucureştiLuăm avionul din Hurghada cu destinația București, cuceriți iremediabil de frumusetile Egiptului.

1

Ziua 1. București –HurghadaCălătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcîm pentru zborul spre Hurgada. Dupăaterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer la hotelul nostru din Hurghada.Cazare şi program liber. Seara,cinăla hotel.

2

Ziua 2. Hurghada –Luxor –Templul Karnak –Valea RegilorDupă micul dejun, mergem spre Luxor, pentru o călătorie în timp, până în antichitate. Orașul este considerat unul dintre cele mai mărețe muzee în aer liber din lume și ne convingem și noi de asta. Ne oprim mai intai la Karnak, pentru a vizita “Ipet-Isut” –“Locul Cel Mai Desavarsit” asa cum au numit egiptenii din Antichitatate acest templu. Deşi este o ruină, a rămas spectaculos. Esteposibil săfie cel mai mare complex al unui templu construit vreodată. A fost clădit în mai multe etape, de-a lungul a 1.500 de ani, la care au contribuit generaţii succesive de faraoni, creând o colecţie de sanctuare,chioşcuri, piloni şi obeliscuri, care constituie o vastparhivăîn aer liber a istoriei scrise în piatră. În epoca de glorie din vremea Regatului Nou, între 1550 şi 1609 ȋ.Hr, Teba era capitala atotputernicăa Egiptului, iar Karnak –inima ţării. Fiind maimult decat un lăcaşde rugăciune,era sălaşul faronilor, centru administrativşi adevăratăcomoară, motorul economiei, care stăpânea terenuri mari de pământ,folosind mii şi mii de muncitori. Oamenilor de rând nu li se dădea voie săintre înincinta lui, aiciputeau păşiidoarpreoţii şi feţele regale.Păstrând aceeaşi atmosfera,traversăm Nilul şi poposim pe malul vestic,iar prima noastrăoprire este la Templul lui Hatsheput. Se aflăîntr-un spaţiu superb: templul se înalţădintre terase ample, care sus se unesc cu un golfmare, din stânci de calcar. Aura misticăce învăluie templul ise datoreazăîn mare partechiar personalitîţii lui Hatsheput, singura femeie –faraon din Egiptul Antic. A rămas în istorie ca regenta invidioasăcare a uzurpat tronul ce-i revenea fiului său vitreg, Tuthmosis al III-lea, care, dupămoartea acesteia, a poruncit săfie distruse imaginile ce-o arătau pe Hatsheput ca faraon.Ne continuăm incursiunea pe malul vestic la Niluluişi poposim în Valea Regilor, o vale aridă,situatăîntre dealuristâncoase, fiind unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume. În timpul celei mai înfloritoare epoci din istoria Egiptului Antic, toţi faraonii erau îngropaţi aici, în morminte adânci, de o extraordinarăfrumuseţe, ornamentate cu imagini închipuindViaţa de Apoi. Aceste încăperi adăposteau comori neasemuite. Deşi aproape toate au fost jefuite în Antichitate, nu poţi sănu crezi cănu mai existăo ascunzătoare minunatăcare aşteaptăsăfie descoperită. Valea Regilor adăposteşte atât de multe morminte, încât egiptologii au de lucru încontinuu de aproape douăsecole!Pânăacum în aceastăregiune s-au descoperit 63 de morminte, nu toate de faraoni.Cele mai cunoscute sunt cele ale lui Ramses al VI-lea şi cel al lui Tutankhamon.În cursul serii ne reîntoarcem în Luxor unde ne îmbarcăm pe o navă de croazieră pentru a descoperi magia Nilului și a văii sale pline de viață.Cazare la bordul navei. Cina.

3

Ziua 3. Edfu –Kom OmboNilul este autostrada Egiptului Antic. Faraonii îşi traversau ţinutul pe calea apei, drumul folosit şi de negustori şi de invadatori. Iar egiptenii din vechime îşiluau barcile şi în Lumea Cealaltă. Dimineaţa,dupăservirea micului dejun pe vas,debarcăm şi pornim într-o nouăaventură. Azi vom vizita Tempul lui Horus de laEdfu, de departe cel mai Egiptul Antic-Croazierăpe NilÎn această călătorie avem ocazia să descoperim:Hurghada–Templul Karnak –Templul Hatsheput –Valea Regilor –Colosii lui Memnon Croaziera pe Nil (Luxor, Aswan) Program EXPLORATORDescoperi în detaliu cultura locală spectaculos monument de pe malul Nilului. Deşi clădit de greco-romani la mult timp dupăce epoca faraonilor s-a încheiat, templul se supune cu stricteţe principiilor arhitecturii din Egiptul Antic. Poarta de la intrare esteflancatădedouăstatuialeluiHorusînfăţşatcaşoim.Potrivit mitologiei egiptene, Horus era fiul lui Isis şi al lui Osiris, zeul fertilităţii, ucis de fratele lui Seth, zeul haosului. Egiptenii din Antichitate credeau căHorus s-a luptat cu Seth şi l-a ucis pentru a răzbuna moartea tatălui său la Edfu. Numeroase reliefuri de pe pereţii interiori reprezinta o luptăcumplită, Seth fiind întruchipat într-un mic hipopotam. Ne întoarcem pe vas, servim prânzul şi ne pregătim de următoarea vizită. Kom Ombose situeazăîn zona care adăpostea în Antichitate străvechiul oraşPa-Sebek, Domeniul Sebek, centru al cultului închinat zeului-crocodil ce poartăacest nume. Urmele cetăţii s-au pierdut demult, crocodilii fiind o rasădispăruta din cauza ca a fost vânatăîn exces, dar ruinele templului de lângăfluviu merităvizitate. Asemenea templului din Edfu, şi la Kom Ombo construcţia a fost ridicatădupăîncheierea epocii faraonilor. Templul slăveşte doi zei, Sobek şi Horus cel Mare, zeul cerurilor, cel cu cap de şoim. Construit simetric, în jurul axei principale, templul este alcătuit din elemente-pereche, astfel încât,fiecare jumătate îl cinsteşte pe unul dintre cei doi zei. Revenim pe vas, unde cinăm și înnoptăm.

4

Ziua 4.Relaxare pe Malul NiluluiContinuăm croaziera pe minunatul Nil și ajungem în Aswan. Astîzi avem program liber pe vas pentru odihnăşi relaxare. Prânz şi cinăla bordul vasului.

5

Ziua 5. Aswan –HurghadaPărăsim vasul de croazierăşi ne îndreptăm spre barajulspectaculos de la Aswanconstruit în anii 1960, care i-a protejat pe egipteni de inundații și le-a oferit ajutor ca să se dezvolte. Egiptul are o traditie în construirea de baraje. Se crede căcel mai vechi a fost unul ridicat pe Nil, unde s-ar fi clădito structurăde 15 m, în jurul anului2500 ȋ. Hr., care săalimenteze cu apăorasul Memphis, pe atunci capitala. Pentru realizarea Marelui Baraj (Sadd-al-Ali), proiect ce rivalizeazăcu oricare edificiuconstruit în vremea faraonilor, a fost nevoie de o cantitate de materiale de 20 de ori mai mare decât cea folosităpentru clădirea Marii Piramide. La începutul anilor 1950 a fost limpede căBarajul din Aswan nu era suficient de mare pentru a face faţărevărsării anuale a Nilului şi nici nu mai putea acoperinevoia de energie electricăa Egiptului. Răspunsul găsit.... un baraj mai mare şi mai scump. Aşadar, s-a construit pe o structurăde 3.830 m în vârf, având la bazăo lăţime de980 m, iar punctul cel mai înalt măsurând 111 m. Peste 35.000 de oameni au ajutat la ridicarea barajului. Nu este cel mai mare baraj din lume, dar este impresionant şi aduce beneficii imense. Pornim apoi spre Obeliscul neterminat, cel mai vechi obelisc din lumea antică descoperit până în prezent. Monumentul a fost construit din granit acum 3.500 de ani, însă nu a fost finalizat din cauza unor probleme de construcție.Acest obelisc de mari dimensiuni are trei laturi perfecteşi o a patra ancoratăde o stâncăde când s-a descoperit o fisurăîn piatră. Având o lungime de 42 m, dacăar fi fost terminat, acest edificiu ar fi fost cel mai mare şi cel mai greu obelisc din toate timpurile. Arheologii speculeazăcăa fost conceput pentru Karnak, ca săîi ţinăcompanie obeliscului lui Tuthmosis al III-lea, acum aflat în Piata San Giovanni din Roma. Spre searăajungem în Hurghada. Cazare şi cinăla hotel.

6

Ziua 6. Plajăşi relaxare la Marea RoşieProgram liber la dispoziţie pentru plajăşi relaxare la MareaRoşie. Regim all inclusive. Cazare la acelaşi hotel din Hurghada.

7

Ziua 7. Cairo –Misterul PiramidelorProgram liber la dispoziţie sau excursie opţionalăla Cairo,organizatăde partenerul local. Ajungem dimineața la Cairoși facem o excursie unică în viațăpentru a admira Piramidelede pe platoul Giza-una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Sunt singurele care au supravieţuit trecerii timpului,iar pentru turiştii moderni, ele continuăsăfie mai minunate şi mai misterioase decât erau pentru antici. Piramidele au douăcaracteristici: sunt mari şi vechi aşa cum spune şi un străvechiproverb în limba arabăcare exprimăcel mai bine ideea “ Omul se teme de timp, iar timpl se teme de piramide”. Cât de mari şi cât de vechisunt,estegreu de calculat. Abia în secolul al XX-lea s-a afirmat căMarea Piramidăa lui Kheops, construită cu 4.400 de ani în urmă, a fost cea mai înaltăconstrucţiedin lume. Napoleon care a cucerit Egiptul în 1798, a calculat căpiatra folosităla ridicarea acestei piramide ajunge pentru a clădi un zid de un metru înălţime în jurul întregii Franţe.Faimoaseprin arhitectură, istorie și prin modul de construcție,piramidele sunt admirate şi fotografiate de către turiştii din toatălumea.Nu putem pleca mai departe fără a vedea Sfinxul, sculptat dintr-o singurăbucatăde piatrăde var şi considerat a fi cel mai vechi monument de sculptură monumentală din Egiptul Antic. Sfinxul este o creaturăenigmaticăcu trup de leu şi chip de om, cunoscut primilor arabi sub numele de Abdu al –Hol, adicăTatal Groazei. Majoritatea arehologilor sunt de accord căSfinxul esteo creaţie din timpul lui Khafre (sau Khephren,cum mai este cunoscut). Se crede căîlreprezintăpe rege, leulfiind un arhetip al regalităţii, iar capul, etalând coafura faraonilor, simbolizeazăputerea. După-amiazăne continuăm vizita noastra prin Cairo şi vizitam Muzeul Egiptean. Deşimulte muzee din Occident adăpostesc colecţii impresionante de obiecte străvechi din Egiptul Antic, nici una nu poate rivaliza cu bogaţiile expuse în acest muzeu. Dedicat în întregime moştenirii faraonilor, muzeul are peste 120.000 de exponate la dispoziţia vizitatorilor, de la podoabe delicat meşteşugite, la coloşi de granit,ca nişte turnuri, înfăţişând regi. În cursul serii ajungem înapoi în Hurghada. Cina şi cazare la acelasi hotel.

8

Ziua 8. Hurgada –BucureştiLuăm avionul din Hurghada cu destinația București, cuceriți iremediabil de frumusetile Egiptului.