Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Cipru

Circuite turistice Cipru

Natura a fost foarte generoasă cu Cipru. Printre locurile de vis se numără plaja Nissi, cu nisipuri de un alb spectaculos, înconjurate de o mare turcoaz, orașul Larnaca, cu un centru vioi, un lac sărat preferat de păsări flamingo, și Finikoudes, plajă renumită pentru palmieri și promenade. 

Citeste mai mult

Circuite turistice CipruDacă vrei să combini plaja cu un pic de istorie, atunci trebuie să vezi casa lui Dyonisus din situl arheologic Paphos. Mozaicurile nu și-au pierdut din culoare așa că îți poți petrece ziua descifrând scene din mitologia elenă.

Apoi îți recomandăm o plimbare până-n Kyrenia, portul nostru preferat din Cipru. Căsuțele aduc un pic din stilul ligurian, cu bărci ancorate fix în fața lor, cu restaurante la fiecare parter, pregătind de zor peștele pe grătar.

Dar stai, încă nu am terminat circuitul turistic. Vrem neapărat să vezi și Nicosia, capitala țării. De ce? Pentru că are un mix de culturi nemaiîntâlnit. Pereții venețieni, construiți în secolul XVI alături de Catedrala Agia Sofia, începută în secolul XIII, o să îți arate cât de frumos se combină cultura bizantină cu cea venețiană.

Acum să trecem la ce punem în farfurie. Gastronomia cipriotă a fost influențată de multe popoare de-a lungul timpului, așa că aici o să găsești câte un pic din bucătăria grecească, turcească și venețiană. Ciprioții o să te răsfețe cu meze din miel, vită și pește, carne condimentată pusă pe grătar, brânză halloumi, humus, elioti – plăcinta cu măsline sau Koupes, plăcinta cu carne.

Să îți mai spunem? Mai bine te lăsăm să le descoperi atunci când ajungi în Cipru.

Vacanță plăcută!

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.