Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice China-Tibet

Circuite turistice China-Tibet

China reprezintă o regiune culturală puternic legată de civilizația antică ce a dominat aceste locuri. Această entitate multinațională se extinde în majoritatea Asiei de Est. Tibetul este un podiș în Asia, la nord-est de Himalaya. Acesta este patria tradițională a poporului tibetan și al altor câteva grupuri etnice, cum ar fi Monpas, Qiang și Lhobas, iar acum este, de asemenea, locuită de un număr considerabil de etnici Han și Hui. Tibetul este regiunea populată aflată la cea mai mare altitudine; 4 900 m.

Citeste mai mult

Circuite turistice China-Tibet


China este o lume intreaga, o lume a inovatiilor revolutionare, a monumentelor maiestuoase, a contrastelor, a unui popor cu o istorie milenara. Este tara care a realizat o punte de legatura intre tarile asiatice, europene si africane, contribuind la schimburile materiale si spirituale dintre Est si Vest prin vestitul Drum al Matasii, acum 2000 de ani.
China este una dintre cele mai semnificative civilizatii ale lumii, alaturi de Egipt, Mesopotamia si India. De la relieful colinar pana la cele mai inalte lanturi muntoase din Himalaya, de la Podisul Tibet si Marea Campie Chineza traversata de Fluviul Galben, pana la zonele aride din Deserturile Takli Makan si Gobi, China ofera privirii o diversitate uluitoare de forme de relief si vestigii ale unei stravechi civilizatii. Cand pornesti intr-o calatorie spre aceasta lume, nu poti sa nu te gandesti la ce te va astepta dincolo de descrierile geografice sau comerciale ale Chinei. Odata ajuns aici, nu te vei satura admirandu-i minunile - rezultate spectaculoase ale imbinarii mestesugite intre forta si finete ajutate de puterea mintii: Zidul Chinezesc, minune a ingineriei antice, Armata de Teracota, sclipitoare strategie militara dar si religioasa, Orasul Interzis, resedinta imparatilor chinezi pentru sute de ani, Shanghai, Parisul Orientului sau impresionanta constructie contemporana, hidrocentrala Three Gorges Dam.
Un amalgam de istorie, traditie si comori ale unei civilizatii antice, China este destinatia potrivita pentru orice ti-ai dori sa experimentezi; de la aventura explorarii trecutului si pana la hiking in munti si plimbari cu barca pe rauri repezi, sau experienta a peste 5000 de ani de gastronomie - legendarul Regat de Mijloc poate transforma pe oricine intr-un adevarat Marco Polo al zilelor noastre.
Ce cauta un calator occidental care ajunge prin Tibet ? Mall-uri cu produse chinezesti de mana a doua ? Karaoke cu chinezi pe jumatate beti ? Strazi largi, inexpresive ca trase cu rigla de vreun architect maoist, flancate de cladiri care sugereaza ca betonul e foarte ieftin in Republica Populara ? Ei bine, nu ! Calatorul in Tibet vine sa caute urmele civilizatiei tibetane, o civilizatie unica care a fascinat lumea occidentala dintotdeauna. Vine sa vada manastirile, pelerini inaintand in timp ce se prosterneaza, sa invarta rotite de rugaciune si sa inteleaga cate ceva din religia budist-lamaista de pe acoperisul lumii. Si poate gaseste iluminarea si intr-un orasel cum e Gyantse.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.