Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

China - Japonia *


Descriere

Destinatie: China

Durata: 12 nopti

Servicii incluse:

·         Bilet de avion la dus Bucuresti – Beijing, Compania KLM via Amsterdam

·         Bilet la trenul de mare viteza Beijing - Xian

·         Bilet de avion zbor direct Xian – Shanghai, Companie Aeriana locala

·         Bilet de avion zbor direct Shanghai – Osaka, Companie Aeriana locala

·         Bilet de avion la retur Tokyo – Bucuresti, Compania KLM via Amsterdam

·         Cazare 12 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:

ü      2 nopti in Beijing la  Beijing Howard Johnson Paragon Hotel 4* sau similar

ü      2 noapti in Xian la hotel Xian Jianguo Hotel 4* sau similar

ü      2 nopti in Shanghai la hotel Northern Hotel Shanghai 4* sau similar

ü      3 nopti in Kyoto la Hotel New Miyako 4* sau similar

ü      1 noapte in Atami la Hotel Resorpia Atami 3* sau similar

ü      2 nopti in Tokyo Sunshine City Prince 4* Tokyo sau similar

·         Mese in China: mic dejun, pranz si cina conform programului excursiei

·         Mese in Japonia: mic dejun si 1 cina la Atami

·         Bilet la trenul de mare viteza din Japonia Bullet Train pe ruta: Kyoto – Mishima Station

(clasa a doua cu loc rezervat)

·         Transferul bagajelor cu serviciul de curierat pe ruta Kyoto – Tokyo

·         Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi

·         Transport cu autocare locale conform programului excursiei

·         Tururile, excursiile si vizitele mentionate in programul excursiei

·         Biletele de intrare la obiectivele turistice incluse in program

·         Ghizi locali pe toata durata programului

·         Insotitor de grup din partea agentiei

·         Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale: 499 Euro/persoana  (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)

·         Taxele de aeroport pentru zbururile locale: 100 Euro/persoana

 

Servicii neincluse:


·         Taxa de viza China, procesare documente si asistenta la ambasada: 75 Euro/persoana (poate suferi modificari pana la depunerea actelor)

·         Bacsis pentru soferi si ghizi locali: 30 Euro/persoana/partea de program din China si 30 Euro/persoana/partea de program din Japonia

·         Asigurarea medicala obligatorie, Asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea contractului de prestari servicii turistice)

 

PENTRU ACEASTA CALATORIE ESTE NECESAR PASAPORTUL SIMPLU SAU ELECTRONIC

VALABIL 6 LUNI DE LA DATA RETURULUI CU VIZA APLICATA!

 (NU SE ACCEPTA PASAPORT TEMPORAR)

Acte necesare pentru obtinerea vizei de China:

- 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, lobul

  urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari, pe fundal de culoare alba)

- pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu cel putin doua pagini consecutive libere

- daca ati mai calatorit în China, dar nu aveti viza pentru China pe actualul pasaport, este necesar vechiul pasaport sau o copie a paginii cu vechea viza pentru China (daca v-ati schimbat numele intre timp, este necesar sa aveti si un act care sa ateste acest lucru)

- adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei / cupon de pensie

- in cazul copiilor adeverinta de elev si certificatul de nastere / in cazul studentilor adeverinta de student

- dacă un aplicant are mai putin de 16 ani si calatoreste in China cu unul dintre parinti sau cu ambii parinti trebuie 

   prezentat si certificatul de nastere (copie și original). Daca un aplicant care are mai putin de 16 ani si calatoreste

  in China cu o alta persoana (in afara de parinti) este nevoie de o imputernicire.

- copie dupa cartea de identitate

- telefon de contact (indicat telefonul mobil) si nume complet al unei rude care ramane in tara

- asigurare medicala pe toata perioada calatoriei

 

Nota:  In pachet mai sunt incluse cateva vizite reprezentative pentru cultura si civilizatia chineza. Insotitorul de grup va va comunica la sosire datele de desfasurare ale acestora.

 

·         Vizitarea unui magazin cu produse din jad, cea mai pretioasa piatra din China si una dintre cele mai timpurii forme de arta care a atins cote inalte de rafinament. Conform mitului chinezesc al genezei, la moartea zeului Pan Gu, rasuflarea sa a devenit vant si nori, muschii s-au transformat in pamant, iar maduva oaselor a devenit jad si perle.

·         Va invitam sa descoperiti secretul producerii matasii chiar la magazinul cu matasuri. Secole intregi Vesticii nu au reusit sa descopere secretul fabricarii matasii. Mai mult de 2000 de ani chinezii au tinut secretul, facandu-l cel mai bine pastrat secret din istorie. Inainte ca Japonia si Coreea sa-l descopere, dezvaluirea modului de obtinere a matasii era pedepsita cu moartea.

·         Vizitarea unui magazin cu perle - chinezii colecteaza, cresc si recolteaza perle de peste 2000 de ani, fiind tara cu cea mai veche productie de perle din lume.

·         Vizitarea unui magazin cu ceaiuri – Ceaiul traditional este facut din frunzele uscate ale plantei de ceai, initial crescute si cultivate in China. Astazi exista peste 3000 de tipuri diferite de ceai, fiecare fiind denumit dupa zona in care a fost crescut.

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

•        Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

•        Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

•        Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

•        Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

     

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 

Ø       Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!

Ø        Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

·  TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA TRAVEL cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

·    Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.

·    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.

·    Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.

·    Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

·    Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

·    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

·    Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

DOCUMENTE DE CALATORIE

·    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

·    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

·    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

·    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

·    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

·    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

·    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

·    Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

·    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

·    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·    Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

·    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

·    Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

·    Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. terminal.

·

Destinatie: China

Durata: 12 nopti

Servicii incluse:

·         Bilet de avion la dus Bucuresti – Beijing, Compania KLM via Amsterdam

·         Bilet la trenul de mare viteza Beijing - Xian

·         Bilet de avion zbor direct Xian – Shanghai, Companie Aeriana locala

·         Bilet de avion zbor direct Shanghai – Osaka, Companie Aeriana locala

·         Bilet de avion la retur Tokyo – Bucuresti, Compania KLM via Amsterdam

·         Cazare 12 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:

ü      2 nopti in Beijing la  Beijing Howard Johnson Paragon Hotel 4* sau similar

ü      2 noapti in Xian la hotel Xian Jianguo Hotel 4* sau similar

ü      2 nopti in Shanghai la hotel Northern Hotel Shanghai 4* sau similar

ü      3 nopti in Kyoto la Hotel New Miyako 4* sau similar

ü      1 noapte in Atami la Hotel Resorpia Atami 3* sau similar

ü      2 nopti in Tokyo Sunshine City Prince 4* Tokyo sau similar

·         Mese in China: mic dejun, pranz si cina conform programului excursiei

·         Mese in Japonia: mic dejun si 1 cina la Atami

·         Bilet la trenul de mare viteza din Japonia Bullet Train pe ruta: Kyoto – Mishima Station

(clasa a doua cu loc rezervat)

·         Transferul bagajelor cu serviciul de curierat pe ruta Kyoto – Tokyo

·         Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi

·         Transport cu autocare locale conform programului excursiei

·         Tururile, excursiile si vizitele mentionate in programul excursiei

·         Biletele de intrare la obiectivele turistice incluse in program

·         Ghizi locali pe toata durata programului

·         Insotitor de grup din partea agentiei

·         Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale: 499 Euro/persoana  (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)

·         Taxele de aeroport pentru zbururile locale: 100 Euro/persoana

 

Servicii neincluse:


·         Taxa de viza China, procesare documente si asistenta la ambasada: 75 Euro/persoana (poate suferi modificari pana la depunerea actelor)

·         Bacsis pentru soferi si ghizi locali: 30 Euro/persoana/partea de program din China si 30 Euro/persoana/partea de program din Japonia

·         Asigurarea medicala obligatorie, Asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea contractului de prestari servicii turistice)

 

PENTRU ACEASTA CALATORIE ESTE NECESAR PASAPORTUL SIMPLU SAU ELECTRONIC

VALABIL 6 LUNI DE LA DATA RETURULUI CU VIZA APLICATA!

 (NU SE ACCEPTA PASAPORT TEMPORAR)

Acte necesare pentru obtinerea vizei de China:

- 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, lobul

  urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari, pe fundal de culoare alba)

- pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu cel putin doua pagini consecutive libere

- daca ati mai calatorit în China, dar nu aveti viza pentru China pe actualul pasaport, este necesar vechiul pasaport sau o copie a paginii cu vechea viza pentru China (daca v-ati schimbat numele intre timp, este necesar sa aveti si un act care sa ateste acest lucru)

- adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei / cupon de pensie

- in cazul copiilor adeverinta de elev si certificatul de nastere / in cazul studentilor adeverinta de student

- dacă un aplicant are mai putin de 16 ani si calatoreste in China cu unul dintre parinti sau cu ambii parinti trebuie 

   prezentat si certificatul de nastere (copie și original). Daca un aplicant care are mai putin de 16 ani si calatoreste

  in China cu o alta persoana (in afara de parinti) este nevoie de o imputernicire.

- copie dupa cartea de identitate

- telefon de contact (indicat telefonul mobil) si nume complet al unei rude care ramane in tara

- asigurare medicala pe toata perioada calatoriei

 

Nota:  In pachet mai sunt incluse cateva vizite reprezentative pentru cultura si civilizatia chineza. Insotitorul de grup va va comunica la sosire datele de desfasurare ale acestora.

 

·         Vizitarea unui magazin cu produse din jad, cea mai pretioasa piatra din China si una dintre cele mai timpurii forme de arta care a atins cote inalte de rafinament. Conform mitului chinezesc al genezei, la moartea zeului Pan Gu, rasuflarea sa a devenit vant si nori, muschii s-au transformat in pamant, iar maduva oaselor a devenit jad si perle.

·         Va invitam sa descoperiti secretul producerii matasii chiar la magazinul cu matasuri. Secole intregi Vesticii nu au reusit sa descopere secretul fabricarii matasii. Mai mult de 2000 de ani chinezii au tinut secretul, facandu-l cel mai bine pastrat secret din istorie. Inainte ca Japonia si Coreea sa-l descopere, dezvaluirea modului de obtinere a matasii era pedepsita cu moartea.

·         Vizitarea unui magazin cu perle - chinezii colecteaza, cresc si recolteaza perle de peste 2000 de ani, fiind tara cu cea mai veche productie de perle din lume.

·         Vizitarea unui magazin cu ceaiuri – Ceaiul traditional este facut din frunzele uscate ale plantei de ceai, initial crescute si cultivate in China. Astazi exista peste 3000 de tipuri diferite de ceai, fiecare fiind denumit dupa zona in care a fost crescut.

 

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

•        Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia

•        Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni

•        Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti

•        Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

     

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 

Ø       Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!

Ø        Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

·  TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA TRAVEL cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

·    Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.

·    Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.

·    Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.

·    Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.

·    Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

·    Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

·    Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta

DOCUMENTE DE CALATORIE

·    Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

·    Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90

zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

·    Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

·    Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.

·    In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

·    Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

·    Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

·    Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

·    Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

·    Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

·    Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

·    Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

·    Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

 

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

·    Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

·    Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. terminal.

·

Itinerariu

Ziua 1

25 Octombrie BUCURESTI – AMSTERDAM – BEIJING Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11.55 pentru imbarcare pe zborul Companie KLM KL 1374 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 13:55 si sosire in Amsterdam la ora 15:55. Imbarcare pe zborul KL 897 cu destinatia Beijing cu decolare la ora 17:25.

Ziua 2

26 Octombrie BEIJING – TEMPLUL CERULUI Sosire in Beijing la ora 08:55. Suntem in capitala Chinei, Beijing centrul universului politic, economic si cultural al tarii. Este uimitor cum se imbina vechiul si noul in aceasta metropola, farmecul fiind oferit de combinatia de zgarie-nori cu cladiri din era imperiala. Este cunoscut ca orasul in care nu te plictisesti niciodata, atat de multe lucruri sunt de facut si de gustat. Cele mai importante le descoperim in calatoria noastra. Incepem experienta chinezeasca cu Templul Cerului, vizitam Pavilionul pentru recolte bogate, locul unde imparatii din dinastiile Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate. Pranz la restaurant local. Transfer la hotel si cazare. Seara cina la restaurant, urmata de Show Acrobatic. Cazare la hotel Beijing Howard Johnson Paragon Hotel 4* sau similar Beijing. [Mese incluse: pranz si cina]

Ziua 3

27 Octombrie BEIJING – MARELE ZID CHINEZESC Mic dejun. Ziua incepe cu vizitarea Marelui Zid Chinezesc, sectiunea Juyongguan, structura imensa, ridicata in scop de aparare, ce se intinde pe o lungime de peste 6.000 km si strabate 5 provincii. Pranz la restaurant cu specific traditional inclus.Ulterior vom fi initiati in arta prelucrarii jadului, considerata piatra pretioasa a chinezilor.Continuam turul cu Palatul de Vara, cea mai bine conservata gradina imperiala, resedinta pe care faimoasa imparateasa Cixi a construit-o din fondurile destinate initial flotei imperiale.Seara un tur foto cu exteriorul Stadionului Olimpic si Centrul National Acvatic. Servirea cinei la restaurant. Cazare la hotel Beijing Howard Johnson Paragon Hotel 4* sau similar Beijing, [Mese incluse: mic dejun, pranz si cina]

Ziua 4

28 Octombrie BEIJING – PIATA TIANANMEN – ORASUL INTERZIS -XIAN (tren de mare viteza) Mic dejun. Incepem astazi turul Beijing-ului cu vizitarea celebrei Piate Tiananmen (cea mai mare piata din lume, inima orasului Beijing si a puterii politice chineze). De aici se patrunde in Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming si Qing, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, un complex arhitectural cu peste 9.999 de camere in care accesul muritorilor de rand a fost interzis secole la rand pana in anul 1949 cand a fost deschis publicului. Servirea pranzului la restaurant local. Transfer pentru imbarcare pe trenul de mare viteza cu destinatia Xian. Cei 1200 de km, distanta dintre cele 2 orase, vor fi parcursi in 5 ore. Servirea cinei de tip pachet in tren. Sosire in Xian si cazare la hotel Xian Jianguo Hotel 4* sau similar Xian.[Mese incluse:mic dejun, pranz, cina]

Ziua 5

29 Octombrie XIAN – ARMATA DE TERACOTA Mic dejun. Vizita la una dintre descoperirile arheologice remarcabile ale secolului XX, considerata a fi „A 8-a minune a lumii” - Armata de teracota a imparatului Qin Shi Huang (unificatorul Chinei care inainte de moartea sa, in anul 210 a.c., a dispus ca in mausoleul sau sa fie ingropate statui, care reproduceau in marime naturala mii de soldati din diferite corpuri de armata, cu cai, care si arme, a caror menire era de-al proteja in lumea de dincolo.). Pranz la restaurant inclus. Dupa-amiaza se viziteaza Zidurile Orasului Vechi construite in timpul dinastiei Ming, lungi de 14 km si inalte de 12 metri. Initial zidul a fost construit cu straturi din argila locala amestecata cu un extract de orez cleios, fatetat cu caramizi de teracota. De-a lungul timpului zidul a fost restaurat de 3 ori. In 1568, Zhang Zhi, ofiterul guvernului de atunci, a fost insarcinat sa reconstruiasca zidul cu caramizi, iar in 1781 Guvernul Provincial Shaanxi a hotarat sa restaureze zidul, construind un parc circular in jurul zidului si a santurilor.Cina la un restaurant local. Cazare la hotel Xian Jianguo Hotel 4* sau similar Xian. [Mese incluse:mic dejun, pranz, cina]

Ziua 6

30 Octombrie XIAN - SHANGHAI Mic dejun. Astazi se viziteaza Pagoda Gastii Salbatice, o frumoasa manastire budista construita in timpul dinastiei Tang, unde calugarul Xuanzuan a tradus pentru prima data sutrele budiste din sanscrita in limba chineza in secolul VII.Dupa pranz, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Shanghai. Sosire in Shanghai, cel mai mare oras din China si unul dintre cele mai importante centre comerciale ale Asiei. Orasul are o populatie de 13,5 milioane de locuitori. Shanghai este cel mai mare santier urban de constructii din lume, orasul se mandreste cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in noul cartier Pudong. Seara cina la restaurant inclusa. Cazare la hotel Northern Hotel Shanghai 4* sau similar Shanghai.[Mese incluse: mic dejun, pranz si cina]

Ziua 7

31 Octombrie SHANGHAI Mic dejun. Vizitam incantatoarea Gradina Yuyuan - cea mai faimoasa din Shanghai decorata cu peste 30 de pavilioane frumoase, lacuri in miniatura, poduri si formatiuni din roci; Templul Taoist Chenghuang. Continuam explorarea Shanghaiului cu vizitarea Shanghai World Financial Center in prezent a treia cea mai inalta cladire din lume, masurand 492 metri inaltime si avand 101 niveluri. Urcam la etajul 94 pentru o priveliste unica asupra orasului. Ne plimbam de-a lungul falezei fluviului Huang Pu, celebrul Bund, cunoscut pentru cele 52 de cladiri coloniale construite in anii 1920 cand orasul era supranumit „Parisul Orientului” Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale. Seara croaziera pe Raul Huangpu. Cazare la hotel Northern Hotel Shanghai 4* sau similar Shanghai. [Mese incluse: mic dejun, pranz si cina]

Ziua 8

01 Noiembrie SHANGHAI – OSAKA – KYOTO Mic dejun. Transfer la aeroportul din Shanghai pentru imbarcare pe zborul unei companii locale cu destinatia Osaka. Intalnire cu reprezentantul local din Japonia si transfer la hotel in Kyoto unde ajungem dupa o calatorie cu autocarul de doua ore. Seara, optional, vizitarea Districtului Gion – Districtul Gheiselor, unde Maiko – “papusi” aratoase cu fete vopsite in alb – se plimba pe sandale inalte, iar Gheisele aluneca in urma lor in imbracamintea lor fina de matase, cu nonsalanta regala. Cazare Hotel New Miyako 4* sau similar Kyoto.

Ziua 9

02 Noiembrie KYOTO Mic dejun. Vom vizita pentru inceput Templul Kiyomizu din Kyoto. Construit in anul 798, templul este dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon. Cladirile actuale au fost ridicate de shogunul Tokugawa Iemitsu in 1633. Sala principala, Comoara Nationala, se sprijina pe de 139 stalpi imensi din lemn, dand senzatia ca este suspendata in aer. Acest templu ofera o priveliste deosebita asupra orasului Kyoto.Dupa aceea ne vom deplasa catre centrul orasului Kyoto pentru a vizita Castelul Nijo, faimosul castel al sogunului, construit in anul 1601 de primul sogun al dinastiei, Tokugawa Ieyasu si folosit la realizarea celebrului film “Ultimul Samurai”.Mergand in picioarele goale veti putea experimenta faimosul parchet, supranumit “ parchetul privighetorii”, care avea menirea sa atentioneze proprietarul in cazul musafirilor nepoftiti.In continuare vom realiza o plimbare prin Padurea de bambus si ne vom delecta cu frumusetea peisajului. Vizita la Templul Kinkakuji cunoscut si sub denumirea de Pavilionul de Aur. Privelistea cu templul de aur oglindindu-se in iazul din fata sa, mai ales atunci cand copacii din jurul lui au culorile toamnei, este una dintre cele mai frumoase din lume. Este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia si atrage foarte multi turisti mai ales in week-end. Cazare Hotel New Miyako 4* sau similar Kyoto.

Ziua 10

03 Noiembrie KYOTO – NARA Mic dejun. Excursia continua catre Nara – leaganul civilizatie nipone si cea mai veche capitala a Japoniei intre anii 710-784. Se considera ca aici este locul unde a inflorit Budismul sub puternicul patronaj al Imparatilor Japoniei. Vom vizita Templul Todaiji – construit in anul 752 si care gazduieste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha din intreaga lume. Masiva Poarta Sudica (Nandaimon) dateaza din sec.VIII, refacuta in sec.XII dupa ce s-a prabusit din cauza unui taifun. Sala Marelui Buddha (Daibutsuden) are 57m lungime, 50m latime si 48m inaltime si este inca una dintre cele mai mari constructii din lemn din lume si face parte din Patrimoniul National. Daibutsu – Cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din lume cantareste 550tone, are 290 livre de aur si 16.2m inaltime fiind asezata pe un urias piedestal cu o circumferinta de 20.7 metri.Templul Todaiji se afla situat in Parcul Caprioarelor, care se intinde pe un vast domeniu de 500 ha, unde traiesc peste 1200 de caprioare. Caprioarele au ajuns in Japonia inaintea niponilor, traversand podurile ce legau insulele de continent in Era Glaciara. Potrivit shintoismului, sunt considerate mesagere divine si populeaza zona Nara de secole. Intoarcere la Kyoto, unde vom vizita in continuare altarul Fushimi Inari Shrine faimos datorita miilor de porti “Torii”, a caror imagine iti taie rasuflarea la propriu.Nu departe de templul Inari vom face o scurta vizita in districtul sud estic al orasului conoscut pentru izvoarele sale cu apa curata folosite de la 1600 la fabricarea bauturii traditionale japoneze sake. Vom vizita una dintre micutele fabricute de sake Gekkeikan Sake Brewery, unde vom fi initiati in arta producerii bauturii sake si vom putea achizitiona un sake traditional. Cazare Hotel New Miyako 4* sau similar Kyoto.

Ziua 11

04 Noiembrie KYOTO – HAKONE – ATAMI Mic dejun. Incepand cu ora 08:30 ne vom deplasa la gara din Kyoto pentru imbarcare in trenul de mare viteza (Bullet Train) cu destinatia Mishima Station. Excursia continua cu autocarul spre Hakone–renumit pentru privelistile sale cu Fuji-san, mai ales oglindindu-se in frumosul lac Ashino-ko. Cu cele mai multe statiuni din regiune, cu vaile sale din care fumega vulcanii, cu peisajele celor cinci lacuri Fuji din arealul apropiat si cu prezenta chiar a lui Fuji-san, cu siguranta ca Hakone este una dintre cele mai cautate zone din Japonia pentru recreere si relaxare. Vom face pentru inceput o croaziera pe Lacul Ashi urmata apoi de o ascensiune cu telecabina pe Komagateke Ropeway pentru a ne bucura de privelistea (daca vremea ne permite) cu cel mai inalt si cel mai popular munte din Japonia .Transfer cu autocarul catre linistita si pitoreasca statiune cu izvoare geotermale, Atami. Japonezii apreciază de secole băile în apele geotermale. Unele scrieri, care datează din secolul al VIII-lea e.n., menţionează că izvoarele termale erau folosite cu valoarea terapeutică, iar samuraii se scaldau in apele termale ca să li se vindece mai repede ranile de sabie, taieturile şi vanataile.Servirea cinei la hotel. Posibilitatea de relaxare la bai termale publice, cu zone separate pentru barbati si pentru femei. Cazare Hotel Resorpia Atami 3* sau similar. Nota: In aceasta zi bagajul (1 piesa/persoana) va fi expediat cu un serviciu de curierat rapid la Tokyo, de aceea trebuie sa va luati un bagaj de mana cu cele necesare pentru aceasta zi si ziua urmatoare

Ziua 12

05 noiembrie ATAMI - TOKYO Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre Tokyo, cel mai mare oras al lumii din punct de vedere al populatiei, un oras cu un nivel de viata inalt si un ritm trepidant, care reflecta cultul muncii si responsabilitatii japonezilor. Tokyo este capitala Japoniei, fiind de asemeni cea mai mare zona metropolitana a lumii, un teritoriu urias cu rol economic si administrativ al întregii tari. Dupa amiaza o vom petrece in Tokyo, in zona Harajuku – vestita in randul tinerilor din Tokyo si apoi celebra artera Omotesando, strajuita de copaci si asemanata deseori cu Champs Elysee. Ne indreptam apoi catre cladirea Administratiei Metropolitane – cea mai inalta cladire din Tokyo si unde in mai putin de un minut ajungem la platforma de observare situata la 202m inaltime ce ofera o spectaculoasa panorama asupra orasului Tokyo. Transfer la hotel. Cazare hotel Sunshine City Prince 4* Tokyo sau similar Tokyo

Ziua 13

06 noiembrie TOKYO – TUR DE ORAS Mic dejun. Tur de oras Tokyo de 1 zi cu ghid local. Pentru inceput ne indreptam catre districtul Asakusa, un loc plin de culoare si vestit pentru obiceiurile traditionale din Tokyo, celebra artera comerciala Nakamise, un bulevard cu magazine de suveniruri si specialitati, ce duce pana la Templul Senso-ji unde vom face popas pentru vizitare. Sensoji este un templu budist, renumit pentru coloritul sau unic si foarte iubit de toti japonezii. Zeitatea in cinstea careia a fost construit templul este Kannon, zeita milei si compasiunii.Vom continua apoi cu vizita Muzeului National Tokyo, inaugurat in 1872, care are ca scop promovarea artei japoneze si a arheologiei asiatice. Muzeul contine mai mult de 110000 exponate, intre care si 87 comori nationale.Vizita continua cu celebra artera de cumparaturi Ginza, devenita la sfarsitul sec. XIX vitrina dezvoltarii in stil occidental, avand cafenele si restaurante pe langa pravalii si magazine. Astazi Ginza este comparabila cu 5th Avenue din New York cu foarte multe magazine elegante. Continuam turul de oras cu vizitarea Pietei Palatului Imperial. De o parte si de alta a drumului care strabate piata se afla plantatii de pin, iar in partea de nord o fantana care comemoreaza casatoria Imparatului cu Imparateasa. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Sunshine City Prince 4* sau similar Tokyo.

Ziua 14

07 noiembrie TOKYO – AMSTERDAM - BUCURESTI Mic dejun. La ora 07:30 transfer la aeroportul Narita International Tokyo.Imbarcare pe zborul Companiei KLM KL 862 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 11.25, sosire in Amsterdam la ora 15:30. Imbarcare pe zborul KL 1379 cu destinatia Bucuresti cu decolare la ora 20:45, sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 00:30 ( a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

Ziua 1

25 Octombrie BUCURESTI – AMSTERDAM – BEIJING Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11.55 pentru imbarcare pe zborul Companie KLM KL 1374 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 13:55 si sosire in Amsterdam la ora 15:55. Imbarcare pe zborul KL 897 cu destinatia Beijing cu decolare la ora 17:25.

Ziua 2

26 Octombrie BEIJING – TEMPLUL CERULUI Sosire in Beijing la ora 08:55. Suntem in capitala Chinei, Beijing centrul universului politic, economic si cultural al tarii. Este uimitor cum se imbina vechiul si noul in aceasta metropola, farmecul fiind oferit de combinatia de zgarie-nori cu cladiri din era imperiala. Este cunoscut ca orasul in care nu te plictisesti niciodata, atat de multe lucruri sunt de facut si de gustat. Cele mai importante le descoperim in calatoria noastra. Incepem experienta chinezeasca cu Templul Cerului, vizitam Pavilionul pentru recolte bogate, locul unde imparatii din dinastiile Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate. Pranz la restaurant local. Transfer la hotel si cazare. Seara cina la restaurant, urmata de Show Acrobatic. Cazare la hotel Beijing Howard Johnson Paragon Hotel 4* sau similar Beijing. [Mese incluse: pranz si cina]

Ziua 3

27 Octombrie BEIJING – MARELE ZID CHINEZESC Mic dejun. Ziua incepe cu vizitarea Marelui Zid Chinezesc, sectiunea Juyongguan, structura imensa, ridicata in scop de aparare, ce se intinde pe o lungime de peste 6.000 km si strabate 5 provincii. Pranz la restaurant cu specific traditional inclus.Ulterior vom fi initiati in arta prelucrarii jadului, considerata piatra pretioasa a chinezilor.Continuam turul cu Palatul de Vara, cea mai bine conservata gradina imperiala, resedinta pe care faimoasa imparateasa Cixi a construit-o din fondurile destinate initial flotei imperiale.Seara un tur foto cu exteriorul Stadionului Olimpic si Centrul National Acvatic. Servirea cinei la restaurant. Cazare la hotel Beijing Howard Johnson Paragon Hotel 4* sau similar Beijing, [Mese incluse: mic dejun, pranz si cina]

Ziua 4

28 Octombrie BEIJING – PIATA TIANANMEN – ORASUL INTERZIS -XIAN (tren de mare viteza) Mic dejun. Incepem astazi turul Beijing-ului cu vizitarea celebrei Piate Tiananmen (cea mai mare piata din lume, inima orasului Beijing si a puterii politice chineze). De aici se patrunde in Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming si Qing, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, un complex arhitectural cu peste 9.999 de camere in care accesul muritorilor de rand a fost interzis secole la rand pana in anul 1949 cand a fost deschis publicului. Servirea pranzului la restaurant local. Transfer pentru imbarcare pe trenul de mare viteza cu destinatia Xian. Cei 1200 de km, distanta dintre cele 2 orase, vor fi parcursi in 5 ore. Servirea cinei de tip pachet in tren. Sosire in Xian si cazare la hotel Xian Jianguo Hotel 4* sau similar Xian.[Mese incluse:mic dejun, pranz, cina]

Ziua 5

29 Octombrie XIAN – ARMATA DE TERACOTA Mic dejun. Vizita la una dintre descoperirile arheologice remarcabile ale secolului XX, considerata a fi „A 8-a minune a lumii” - Armata de teracota a imparatului Qin Shi Huang (unificatorul Chinei care inainte de moartea sa, in anul 210 a.c., a dispus ca in mausoleul sau sa fie ingropate statui, care reproduceau in marime naturala mii de soldati din diferite corpuri de armata, cu cai, care si arme, a caror menire era de-al proteja in lumea de dincolo.). Pranz la restaurant inclus. Dupa-amiaza se viziteaza Zidurile Orasului Vechi construite in timpul dinastiei Ming, lungi de 14 km si inalte de 12 metri. Initial zidul a fost construit cu straturi din argila locala amestecata cu un extract de orez cleios, fatetat cu caramizi de teracota. De-a lungul timpului zidul a fost restaurat de 3 ori. In 1568, Zhang Zhi, ofiterul guvernului de atunci, a fost insarcinat sa reconstruiasca zidul cu caramizi, iar in 1781 Guvernul Provincial Shaanxi a hotarat sa restaureze zidul, construind un parc circular in jurul zidului si a santurilor.Cina la un restaurant local. Cazare la hotel Xian Jianguo Hotel 4* sau similar Xian. [Mese incluse:mic dejun, pranz, cina]

Ziua 6

30 Octombrie XIAN - SHANGHAI Mic dejun. Astazi se viziteaza Pagoda Gastii Salbatice, o frumoasa manastire budista construita in timpul dinastiei Tang, unde calugarul Xuanzuan a tradus pentru prima data sutrele budiste din sanscrita in limba chineza in secolul VII.Dupa pranz, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Shanghai. Sosire in Shanghai, cel mai mare oras din China si unul dintre cele mai importante centre comerciale ale Asiei. Orasul are o populatie de 13,5 milioane de locuitori. Shanghai este cel mai mare santier urban de constructii din lume, orasul se mandreste cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in noul cartier Pudong. Seara cina la restaurant inclusa. Cazare la hotel Northern Hotel Shanghai 4* sau similar Shanghai.[Mese incluse: mic dejun, pranz si cina]

Ziua 7

31 Octombrie SHANGHAI Mic dejun. Vizitam incantatoarea Gradina Yuyuan - cea mai faimoasa din Shanghai decorata cu peste 30 de pavilioane frumoase, lacuri in miniatura, poduri si formatiuni din roci; Templul Taoist Chenghuang. Continuam explorarea Shanghaiului cu vizitarea Shanghai World Financial Center in prezent a treia cea mai inalta cladire din lume, masurand 492 metri inaltime si avand 101 niveluri. Urcam la etajul 94 pentru o priveliste unica asupra orasului. Ne plimbam de-a lungul falezei fluviului Huang Pu, celebrul Bund, cunoscut pentru cele 52 de cladiri coloniale construite in anii 1920 cand orasul era supranumit „Parisul Orientului” Pranzul si cina sunt incluse la restaurante locale. Seara croaziera pe Raul Huangpu. Cazare la hotel Northern Hotel Shanghai 4* sau similar Shanghai. [Mese incluse: mic dejun, pranz si cina]

Ziua 8

01 Noiembrie SHANGHAI – OSAKA – KYOTO Mic dejun. Transfer la aeroportul din Shanghai pentru imbarcare pe zborul unei companii locale cu destinatia Osaka. Intalnire cu reprezentantul local din Japonia si transfer la hotel in Kyoto unde ajungem dupa o calatorie cu autocarul de doua ore. Seara, optional, vizitarea Districtului Gion – Districtul Gheiselor, unde Maiko – “papusi” aratoase cu fete vopsite in alb – se plimba pe sandale inalte, iar Gheisele aluneca in urma lor in imbracamintea lor fina de matase, cu nonsalanta regala. Cazare Hotel New Miyako 4* sau similar Kyoto.

Ziua 9

02 Noiembrie KYOTO Mic dejun. Vom vizita pentru inceput Templul Kiyomizu din Kyoto. Construit in anul 798, templul este dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon. Cladirile actuale au fost ridicate de shogunul Tokugawa Iemitsu in 1633. Sala principala, Comoara Nationala, se sprijina pe de 139 stalpi imensi din lemn, dand senzatia ca este suspendata in aer. Acest templu ofera o priveliste deosebita asupra orasului Kyoto.Dupa aceea ne vom deplasa catre centrul orasului Kyoto pentru a vizita Castelul Nijo, faimosul castel al sogunului, construit in anul 1601 de primul sogun al dinastiei, Tokugawa Ieyasu si folosit la realizarea celebrului film “Ultimul Samurai”.Mergand in picioarele goale veti putea experimenta faimosul parchet, supranumit “ parchetul privighetorii”, care avea menirea sa atentioneze proprietarul in cazul musafirilor nepoftiti.In continuare vom realiza o plimbare prin Padurea de bambus si ne vom delecta cu frumusetea peisajului. Vizita la Templul Kinkakuji cunoscut si sub denumirea de Pavilionul de Aur. Privelistea cu templul de aur oglindindu-se in iazul din fata sa, mai ales atunci cand copacii din jurul lui au culorile toamnei, este una dintre cele mai frumoase din lume. Este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia si atrage foarte multi turisti mai ales in week-end. Cazare Hotel New Miyako 4* sau similar Kyoto.

Ziua 10

03 Noiembrie KYOTO – NARA Mic dejun. Excursia continua catre Nara – leaganul civilizatie nipone si cea mai veche capitala a Japoniei intre anii 710-784. Se considera ca aici este locul unde a inflorit Budismul sub puternicul patronaj al Imparatilor Japoniei. Vom vizita Templul Todaiji – construit in anul 752 si care gazduieste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha din intreaga lume. Masiva Poarta Sudica (Nandaimon) dateaza din sec.VIII, refacuta in sec.XII dupa ce s-a prabusit din cauza unui taifun. Sala Marelui Buddha (Daibutsuden) are 57m lungime, 50m latime si 48m inaltime si este inca una dintre cele mai mari constructii din lemn din lume si face parte din Patrimoniul National. Daibutsu – Cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din lume cantareste 550tone, are 290 livre de aur si 16.2m inaltime fiind asezata pe un urias piedestal cu o circumferinta de 20.7 metri.Templul Todaiji se afla situat in Parcul Caprioarelor, care se intinde pe un vast domeniu de 500 ha, unde traiesc peste 1200 de caprioare. Caprioarele au ajuns in Japonia inaintea niponilor, traversand podurile ce legau insulele de continent in Era Glaciara. Potrivit shintoismului, sunt considerate mesagere divine si populeaza zona Nara de secole. Intoarcere la Kyoto, unde vom vizita in continuare altarul Fushimi Inari Shrine faimos datorita miilor de porti “Torii”, a caror imagine iti taie rasuflarea la propriu.Nu departe de templul Inari vom face o scurta vizita in districtul sud estic al orasului conoscut pentru izvoarele sale cu apa curata folosite de la 1600 la fabricarea bauturii traditionale japoneze sake. Vom vizita una dintre micutele fabricute de sake Gekkeikan Sake Brewery, unde vom fi initiati in arta producerii bauturii sake si vom putea achizitiona un sake traditional. Cazare Hotel New Miyako 4* sau similar Kyoto.

Ziua 11

04 Noiembrie KYOTO – HAKONE – ATAMI Mic dejun. Incepand cu ora 08:30 ne vom deplasa la gara din Kyoto pentru imbarcare in trenul de mare viteza (Bullet Train) cu destinatia Mishima Station. Excursia continua cu autocarul spre Hakone–renumit pentru privelistile sale cu Fuji-san, mai ales oglindindu-se in frumosul lac Ashino-ko. Cu cele mai multe statiuni din regiune, cu vaile sale din care fumega vulcanii, cu peisajele celor cinci lacuri Fuji din arealul apropiat si cu prezenta chiar a lui Fuji-san, cu siguranta ca Hakone este una dintre cele mai cautate zone din Japonia pentru recreere si relaxare. Vom face pentru inceput o croaziera pe Lacul Ashi urmata apoi de o ascensiune cu telecabina pe Komagateke Ropeway pentru a ne bucura de privelistea (daca vremea ne permite) cu cel mai inalt si cel mai popular munte din Japonia .Transfer cu autocarul catre linistita si pitoreasca statiune cu izvoare geotermale, Atami. Japonezii apreciază de secole băile în apele geotermale. Unele scrieri, care datează din secolul al VIII-lea e.n., menţionează că izvoarele termale erau folosite cu valoarea terapeutică, iar samuraii se scaldau in apele termale ca să li se vindece mai repede ranile de sabie, taieturile şi vanataile.Servirea cinei la hotel. Posibilitatea de relaxare la bai termale publice, cu zone separate pentru barbati si pentru femei. Cazare Hotel Resorpia Atami 3* sau similar. Nota: In aceasta zi bagajul (1 piesa/persoana) va fi expediat cu un serviciu de curierat rapid la Tokyo, de aceea trebuie sa va luati un bagaj de mana cu cele necesare pentru aceasta zi si ziua urmatoare

Ziua 12

05 noiembrie ATAMI - TOKYO Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre Tokyo, cel mai mare oras al lumii din punct de vedere al populatiei, un oras cu un nivel de viata inalt si un ritm trepidant, care reflecta cultul muncii si responsabilitatii japonezilor. Tokyo este capitala Japoniei, fiind de asemeni cea mai mare zona metropolitana a lumii, un teritoriu urias cu rol economic si administrativ al întregii tari. Dupa amiaza o vom petrece in Tokyo, in zona Harajuku – vestita in randul tinerilor din Tokyo si apoi celebra artera Omotesando, strajuita de copaci si asemanata deseori cu Champs Elysee. Ne indreptam apoi catre cladirea Administratiei Metropolitane – cea mai inalta cladire din Tokyo si unde in mai putin de un minut ajungem la platforma de observare situata la 202m inaltime ce ofera o spectaculoasa panorama asupra orasului Tokyo. Transfer la hotel. Cazare hotel Sunshine City Prince 4* Tokyo sau similar Tokyo

Ziua 13

06 noiembrie TOKYO – TUR DE ORAS Mic dejun. Tur de oras Tokyo de 1 zi cu ghid local. Pentru inceput ne indreptam catre districtul Asakusa, un loc plin de culoare si vestit pentru obiceiurile traditionale din Tokyo, celebra artera comerciala Nakamise, un bulevard cu magazine de suveniruri si specialitati, ce duce pana la Templul Senso-ji unde vom face popas pentru vizitare. Sensoji este un templu budist, renumit pentru coloritul sau unic si foarte iubit de toti japonezii. Zeitatea in cinstea careia a fost construit templul este Kannon, zeita milei si compasiunii.Vom continua apoi cu vizita Muzeului National Tokyo, inaugurat in 1872, care are ca scop promovarea artei japoneze si a arheologiei asiatice. Muzeul contine mai mult de 110000 exponate, intre care si 87 comori nationale.Vizita continua cu celebra artera de cumparaturi Ginza, devenita la sfarsitul sec. XIX vitrina dezvoltarii in stil occidental, avand cafenele si restaurante pe langa pravalii si magazine. Astazi Ginza este comparabila cu 5th Avenue din New York cu foarte multe magazine elegante. Continuam turul de oras cu vizitarea Pietei Palatului Imperial. De o parte si de alta a drumului care strabate piata se afla plantatii de pin, iar in partea de nord o fantana care comemoreaza casatoria Imparatului cu Imparateasa. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Sunshine City Prince 4* sau similar Tokyo.

Ziua 14

07 noiembrie TOKYO – AMSTERDAM - BUCURESTI Mic dejun. La ora 07:30 transfer la aeroportul Narita International Tokyo.Imbarcare pe zborul Companiei KLM KL 862 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 11.25, sosire in Amsterdam la ora 15:30. Imbarcare pe zborul KL 1379 cu destinatia Bucuresti cu decolare la ora 20:45, sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 00:30 ( a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.