Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Chile

Circuite turistice Chile

Chile este o țară din America de Sud, învecinată cu Peru la nord, Bolivia la nord-est și cu Argentina la est. Este cuprinsă între 17º29'57'S și 56º32'S latitudine sudică. Capitala statului se află la Santiago de Chile (colocvial, numit „Santiago”), cel mai mare oraș. Santiago este situat în Valea Centrală a țării și, din punct de vedere administrativ, face parte din Regiunea metropolitană Santiago. Deși Santiago este capitala, Congresul Național își ține ședințele în orașul Valparaíso.Chile se întinde de la nord la sud pe o lungime de 4.300 kilometri, dar are o lățime medie de doar 350...

Citeste mai mult

Circuite turistice Chile


Chile este o țară din America de Sud, învecinată cu Peru la nord, Bolivia la nord-est și cu Argentina la est. Este cuprinsă între 17º29'57'S și 56º32'S latitudine sudică. Capitala statului se află la Santiago de Chile (colocvial, numit „Santiago”), cel mai mare oraș. Santiago este situat în Valea Centrală a țării și, din punct de vedere administrativ, face parte din Regiunea metropolitană Santiago. Deși Santiago este capitala, Congresul Național își ține ședințele în orașul Valparaíso.

Chile se întinde de la nord la sud pe o lungime de 4.300 kilometri, dar are o lățime medie de doar 350 km. În Chile se află cel mai secetos deșert din lume, Atacama.

În prezent Chile este cea mai stabilă și prosperă țară din America de Sud, fiind prima țară din regiune după nivelul de dezvoltare umană, competitivitate, calitatea vieții, stabilitatea politică, globalizare, libertatea economică, corupția scăzută și, de asemenea, nivelul redus de sărăcie. De asemenea, ocupă o poziție fruntașă în libertatea presei și a dezvoltării democratice. Cu toate acestea, prezintă o mare diversitate a veniturilor, măsurată prin indicele Gini.

Cerro San Cristóbal

Cerro San Cristóbal este un deal aflat in partea de nord a orasului Santiago, de unde poate fi admirata privelistea orasului si, in zilele senine, chiar si Muntii Anzi. In varful sau se afla o biserica si o statuie inalta de 22 de metri, a Fecioarei Maria. Aici se poate ajunge cu telecabina sau la capatul unei plimbari lungi. Cerro San Cristóbal adaposteste Parcul Metropolitano, cel mai mare parc public din Santiago. In parc se afla o grdina botanica, o gradina zoologica si doua piscine.

Capitala chiliana arata spectaculos de pe Cerro San Cristóbal

Monumentul natural Los Pingüinos

Cea mai mare colonie de pinguini din sudul tarii, Los Pingüinos este locul in care traiesc mai mult de 120000 de pinguini Magellan. Aflata pe mica insula Magdalena, cu o suprafata de numai 1 kilometru patrat si dominata de un far cu lumina rosie, aceasta colonie se intinde pe 35 de kilometri, in partea de nord-est a Punta Arenas. In fiecare an, in lunile septembrie si octombrie, pinguinii vin aici pentru a se imperechea. Pana la sfarsitul lunii martie, pingunii se intorc inapoi in mare.

Peste 120.000 de pinguini ce pot fi admirati in voie

Insula Chiloé

Insula Chiloé este cea mai mare insula din Arhipelagul Chiloé, aflat in regiunea Los Lagos si a doua insula ca marime din America de Sud, dupa Tierra del Fuego. In parte, datorita izolarii sale de restul tarii, Chiloé se remarca printr-o arhitectura deosebita si o cultura locala aparte. Spaniolii care au venit aici in secolul 16 si misionarii iezuiti care i-au urmat, au construit sute de biserici din lemn, unice in lume, in incercarea de a aduce crestinismul in arhipelag. Rezultatul a fost un amestec de credinte catolica si indigena.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.