Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Cambogia

Circuite turistice Cambogia

Regatul Cambodgia este o tara din sud-estul Asiei, avand capitala la Phnom Penh.Se invecineaza cu Thailanda la vest si nord-vest, Laos la nord-est si Vietnam la est si sud-est. La sud are iesire la Golful Thailandei.Relieful Cambodgiei este dominat de raul Mekong, in khmer Tonle Thom ("raul cel mare") si lacul Tonle Sap ("lacul cu apa proaspata"), o sursa importanta de peste

Citeste mai mult

Circuite turistice Cambogia


Regatul Cambodgia este o tara din sud-estul Asiei, avand capitala la Phnom Penh.
Se invecineaza cu Thailanda la vest si nord-vest, Laos la nord-est si Vietnam la est si sud-est. La sud are iesire la Golful Thailandei.
Relieful Cambodgiei este dominat de raul Mekong, in khmer Tonle Thom ("raul cel mare") si lacul Tonle Sap ("lacul cu apa proaspata"), o sursa importanta de peste.
O mare parte a Cambodgiei se situeaza la nivelul marii, si ca o consecinta, raul Tonle Thom isi inverseaza directia varsarii in anotimpul umed, aducand apa inapoi in lacul Tonle Sap si provocand astfel inundatii. De asemenea, o mare parte consta in vaste suprafete plate si aproape jumatate din teritoriu este acoperit de paduri. Aceste suprafete sunt marginite la sud de muntele Kardemumma si muntele Elefantului. Muntii Dangrek din nord marchează granita cu Thailanda.
Odata cunoscut ca Imperiul Khmer hinduist si budist, care stapanea cea mai mare parte a Peninsulei Indochinei intre secolul al XI-lea si al XIV-lea, Cambodgia de azi este rezultatul istoriei cumplite a ultimelor decenii, cu milioanele de crime infaptuite de regimul lui Pol Pot, razboiul civil si prezenta khmerilor rosii, care aproape au distrus acest popor.
Totusi Cambodgia are o mostenire fabuloasa, este un taram salbatic si neexplorat si o destinatie minunata pentru turisti. Arhitectural, artistic si cultural, Cambodgia poate concura cu majoriatatea tarilor asiatice mult mai bine exploatate turistic. Astfel aventurierii vor fi incantati de decorul natural uimitor, de triburile si cultura acestui popor. Aici poti veni sa faci trekking, mountain biking, plaja si sporturi nautice, sau pur si simplu sa explorezi. Cambodgia este pana la urma o destinatie exotica cu temple si jungla, cu rauri impresionante si mai ales cu minuni arhitecturale ce merita cu siguranta cunoscute. De aceea amintim de complexul de temple Angkor Wat, cea mai mare constructie religioasa de pe Planeta.

Angkor Wat, templu hindus din regiunea Angkor, la 5,5 km de orasul Siem Reap, construit la inceputul secolului al XII-lea pentru un rege local, reprezinta un model de arhitectura khmera de cel mai inalt nivel. Este cel mai bine pastrat loc arheologic, de la infintarea sa, si cel mai important centru religios (initial fiind hindus, dedicat zeului Vishnu, apoi devenind budist). Este cel mai mare complex monumental religios din lume si reprezinta simbolul Cambodgiei, cel care apare si pe steagul national. De asemenea este principala atractie a tarii pentru vizitatori.

Moneda nationala: Riel cambodgian (KHR); 1 EUR = 4574 KHR; se accepta peste tot dolari americani (USD)

Limba locala: khmer, engleza si franceza sunt vorbite pe scara larga.

Religie: Buddhismul este religia predominanta.

Clima si cand sa mergi in Cambodgia: clima musonica. Temperaturile tot anul sunt cuprinse intre 30-34 °C. Sezonul turistic tine din noiembrie pana in martie, atunci cand vremea este de obicei buna. La sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie, vegetatia este inca luxurianta dupa ploile cazute si sunt mai putini turisti. Sezonul ploios este intre aprilie si septembrie.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.