Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Bulgaria Circuite

Circuite turistice Bulgaria Circuite

Bulgaria (în bulgară България, pronunție bulgară: /rɛˈpublikɐ bɤ̞lˈɡarijɐ/) este o țară din Europa de Sud-Est. Se învecinează cu România la nord, Serbia și Macedonia la vest, Grecia și Turcia la sud, iar la est are ieșire la Marea Neagră. Cu un teritoriu de 110.994 km², Bulgaria este a 14-a țară ca mărime din Europa. Poziția sa a făcut din ea o răscruce istoric a diverselor civilizații, devenind locul unde s-au găsit cele mai vechi artefacte și dovezi ale prelucrării metalelor din lume.[1][2][3][4]Culturile preistorice au început să se dezvolte în Bulgaria de as...

Citeste mai mult

Circuite turistice Bulgaria Circuite


Bulgaria e o destinație de vacanță la îndemână pentru români. În special pentru cei din sudul țării, care găsesc resurse să plece câteva zile, eventual în weekend, pentru a le petrece fie pe litoralul bulgăresc, fie în locuri frumoase precum Veliko Târnovo. Iubitorii schiului găsesc iarna tot ce le trebuie în stațiuni precum Bansko sau Borovets iar turiștii evlavioși au o sumedenie de mânăstiri interesante pe care le pot vizita. Bulgaria are multe argumente pentru a fi vizitată și nu vom vorbi acum decât despre cele pozitive, prezentând 10 dintre cele mai frumoase atracții turistice din această țară. Ce să faci și ce să vezi în Bulgaria? Uite:

Biserica Boiana
Biserica Boyana. 
Odată ce ajungi în Sofia, nu uita să faci o vizită la Boiana, o frumoasă biserică medievală ortodoxă, aflată într-o suburbie a capitalei. Inițial, lăcașul de cult a fost ridicat la sfârșitul secolului 10 și începutul secolului 11 dar a fost apoi extins de două ori: mai întâi în secolul 13, de către sebastocratorul Kaloyan, apoi la jumătatea secolului 19. Biserica adăpostește fresce de mare valoare, realizate în anul 1259, cele mai bine conservate fresce din toate bisericile ortodoxe aflate în Europa de Est, motiv pentru care a și fost inclusă în patrimoniul UNESCO, în 1979. În total sunt 89 de scene pictate, numele artistului fiind descoperit în timpul renovărilor: ”zugravul Vassilli, din satul Subonoșa, și ucenicul său, Dimităr.” Boiana se află în top 3 obiective turistice ale Sofiei, alături de Muzeul de Istorie și Catedrala Sf. Nevski.

 Koprivștița

Koprivștița (îl găsești scris și Koprivshtitsa) este unul dintre centrele culturale ale Bulgariei, orașul fiind inclus pe lista celor 100 de locuri turistice naționale, totodată fiind orașul cu cea mai bine conservată structură arhitectonică. În fapt, Koprivștița e o localitate mică dar foarte frumoasă, aflată în munții Sredna Gora, la 110 km sud-est de Sofia, cu străzi pietruite și case pitorești, colorate, ridicate în secolele 17-18 pe pajiști aerisite sau în pădure. De altfel, orașul e înconjurat de nouă vârfuri montane semețe, fiecare dintre acestea purtând numele unui sfânt. În 1952 a devenit oraș-muzeu iar în 1972 a fost numit ”rezervă istorică și arhitectonică”. Koprivștița e un oaș de o importanță deosebită deoarece de aici a început, pe 20 aprilie 1876, cea mai mare revoluția bulgară – Răscoala din Aprilie, moment marcat de nu mai puțin de 400 monumente.


 
În oraș sunt numeroase biserici și muzee, multe dintre acestea fiind în trecut case ale liderilor revoluționari bulgari, personalități uriașe precum Georgi Benkovski, Naiden Gerov sau Dimcho Debelianov. De remarcat și că prima școală din Bulgaria a fost deschisă aici, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care Koprivștița a un important centru cultural și turistic, în care se desfășoară un mare festival de muzică populară, odată la cinci ani. De asemenea, orașul e un bun punct de plecare pentru vizitarea munților Sredna Gora.

 Etara
Etara 
La 8 km nord de orașul Gabrovo, pe malul râului Siveck din nordul munților Stara Planina, se află Etara, un muzeu etnografic în aer liber în care poți vedea obiecte artizanale vechi, obiecte de decorațiuni interioare și design, lucrări de arhitectură, etnografie și folclor, obiecte de îmbrăcăminte din secolele 18-19 și poți gusta preparate tradiționale bulgărești. Bine de știut că orașul Gabrovo a fost un important centru economic, educațional și comercial în perioada de prăbușire a Imperiului Otoman.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 circuite

Itinerariu: Bulgaria Circuite

Durata: 3 nopti

Plecari: 22 aprilie 2022, 12 mai 2022, 16 iunie 2022, 25 august 2022, ...

Vezi detalii in format PDF

de la 280 / camera * 2 adulti | perioada 12.05.2022 - 15.05.2022 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi Detalii