Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Brunei Darussalam

Circuite turistice Brunei Darussalam

Brunei, oficial Statul Brunei, Domiciliul Păcii (malay: Negara Brunei Darussalam), este o țară insulară situată pe coasta insulei Borneo din Asia de Sud-Est. Cu excepția coastei Mării Chinei du Sud este înconjurat complet de statul Sarawak din Malaezia și este separat în două teritorii de orașul Limbang, ce face parte din statul Sarawak.Brunei este rămășița unui puternic sultanat ce și-a re-câștigat independența față de Regatul Unit pe data de 1 ianuarie 1984. Ziua Națională, care celebrează obținerea independenței, este susținută conform tradiției p...

Citeste mai mult

Circuite turistice Brunei Darussalam


Ghid turistic Brunei

În ciuda dimensiunilor sale mai degrabă modeste, sultanatul Brunei Darussalam este extrem de bogat, atât în resurse naturale, cât și în atracții turistice meritorii. Sunt foarte puțini turiști care consideră această mică națiune situată în vârful insulei Borneo ca o atracție în sine, însă cei care o fac sunt răsplătiți pe măsură de cel mai sigur și cel mai "verde" mediu din întreaga Asie. Majoritatea vizitatorilor, totuși, experimentează Brunei fie ca pasageri în escală spre o altă destinație din regiune, fie în scop de afaceri, folosindu-se de rolul sultanatului de centru economic al zonei.

Cultura Bruneiului este modelată de majoritatea malaeziană și de tradițiile islamice, adânc înrădăcinate, conservate de moștenirea neîntreruptă de 600 de ani a monarhiei sultanatului. Localnicii se bucură de cele mai înalte standarde de viață, cu un sistem sanitar gratuit, educație și locuințe mulțumită bunăvoinței sultanului, singurul beneficiar al rezervelor petroliere ale Bruneiului. La aniversarea a 50 de ani de viață, sultanul a cheltuit 50 de milioane de dolari. Cu o altă ocazie, a lăsat bacșiș personalului unui hotel nu mai putin de 170.000 dolari.

Situat în partea de nord a Insulei Borneo, Brunei este divizat în două jumătăți separate, neconectate: 97% din totalul populației trăiește în regiunea vestică, acolo unde se găsește și capitala Bendar Seri Begawan, în timp ce aproximativ 15.000 de persoane locuiesc în regiunea rurala, montană, din partea de est. Amatorii de aventură sunt atrași de splendorile naturale și încărcate de adrenalină ale acestei ultime regiuni, din care, mare parte consistă în păduri tropicale.

Turiștii în capitala Bandar Seri Begawan se pot bucura de comori arhitecturale, precum Moscheea Suldan Omar Ali Saifuddien, fascinantele așezări tradiționale de pe malul apei, palatul sultanului, Istana Nurul Iman, cu 1.700 de camere, cel mai mare de acest tip din lume, încă locuit. Tot capitala deține câteva plaje de notorietate, cea mai faimoasă fiind Jerudon, cu un nisip alb și fin și un parc de distracții dedicat, în principal, copiilor.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 circuite

FILIPINE-BRUNEI-BORNEO-MALAEZIA

Circuite turistice 2019
 | 
Destinații exotice

Itinerariu: Filipine

Durata: 17 nopti

Plecari: 5 octombrie

Vezi detalii in format PDF