Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Brazilia - Argentina - Chile 2022

de la
8250 
* 2 adulti | perioada 16.11.2022 - 01.12.2022 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Verifica disponibilitate

Descriere

Destinatie: Brazilia

Durata: 15 nopti

Plecari: 16 noiembrie

Vezi detalii in format PDF

Destinatie: Brazilia

Durata: 15 nopti

Plecari: 16 noiembrie

Vezi detalii in format PDF

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1: București – Rio de Janeiro Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Rio de Janeiro.

Ziua 2

Ziua 2: Rio de Janeiro - Sugarloaf Pregătiți de aventură? Frumusețea spectaculoasă a orasului Rio este convingătoare. Această metropolă plină de farmec este sărutată de soare, acoperită de plaje largi superbe și presărată de munți dramatici. Cu toate acestea, istoria sa l-a marcat ca un port important - pentru transportul de aur, pietre prețioase și cafea - și ca un sediu al puterii coloniale. Plajele din Rio definesc cultura sa: vibrante, vesele, frumoase iar fiecare plajă are propria sa aromă: de la marea doamnă Copacabana cu plasele sale de volei și cafenelele în aer liber până la seducătoarea Ipanema; de la São Conrado cu deltaplanele sale până la impresionanta padure tropicala urbana de la Barra da Tijuca. La sosire pe aeroportul din Rio de Janeiro ne întâlnim cu reprezentantul local, după care suntem transferați la poalele Muntelui Sugarloaf numit si „Căpăţâna de zahăr”. Vom urca la 215 m înălţime cu telecabina, de unde vom admira și fotografia panorama superba a Golfului Guanabara cu multitudinea sa de insuliţe, Podul Rio-Niterói și Dealul Corcovado. Următoarea oprire va fi la 395 de metri înălţime, de unde vom putea vedea Plaja Copacabana, Fortăreaţa Cruz și Plaja Niterói. În a doua parte a zilei ne vom indrepta spre hotel pentru cazare si vom avea timp să ne relaxăm la plajă sau la o sesiune de shopping. Atenţie! nu uitaţi să folosiţi crema de protecţie solară din belșug, soarele din Rio este la fel de intens ca personalitatea localnicilor! Cazare in Rio de Janeiro la hotel Mirador 4* (sau similar).

Ziua 3

Ziua 3: Rio de Janeiro – Corcovado După micul dejun ne indreptam spre Muntele Corcovado, unde Statuia lui Hristos Mântuitorul se înalţă la 710 m altitudine peste nivelul mării. Monumentul a fost inaugurat în anul 1931 și poate fi zărit din orice punct al orașului. Începem vizita din apropiere de Cosme Velho, de unde urcăm la bordul unui tren cu aburi ce ne va duce până sus la statuie, trecând prin Pădurea Tijuca, cea mai mare pădure urbană din lume. De aici de sus putem privi panoramic întregul oraș, cu plajele sale din sud, Golful Guanabara, “Căpăţâna de zahăr” și Laguna Rodrigo de Freitas. Vă recomandăm să nu uitaţi aparatele foto, pentru că veţi avea cu siguranţă multe priveliști de memorat. A doua parte a zilei ne permite să ne relaxăm și să cutreierăm orașul. Cazare in Rio de Janeiro la hotel Mirador 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 4

Ziua 4: Rio de Janeiro – Foz do Iguazu Mic dejun. Mic dejun la hotel și timp liber în cursul dimineţii. Transfer la aeroport, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Foz do Iguaçu, o destinație irezistibilă și unică în lume. In Iguazu, integrarea transcende granitele celor trei state, aici traind in deplina armonie economica si culturala brazilieni, argentinieni si paraguayeni. Transfer la hotel, unde ne mai rămâne timp liber pentru relaxare. Cazare în Foz do Iguazu la hotel Viale Cataratas* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 5

Ziua 5: Foz do Iguazu Începem ziua devreme, cu un mic dejun savuros, după care ne așteaptă o aventura interesanta la Cascadele Iguazu (partea Braziliană), o “colecţie” de nici mai mult nici mai puţin de 275 de cascade ce se întind pe o lungime de 3 km, localizate pe Râul Iguazu, acesta fiind graniţa naturală între Argentina și Brazilia. Acestă minune naturală a lumii este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, încă din anul 1986. După amiaza vizităm Cascadele Iguazu pe partea Argentiniană. “ La Garganta del Diablo” (Gâtlejul Diavolului) este cascada cu debitul cel mai mare dintre acestea, fiind și cea mai impresionantă. Deplasarea între pasarelele canionului se face cu trenul ecologic al pădurii tropicale. Cu siguranţă nu vreţi să rataţi o astfel de experienţă! Seara cazare în Foz do Iguazu la hotel Viale Cataratas* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 6

 Ziua 6: Foz do Iguacu – Buenos Aires Mic dejun. Transfer la aeroportul din Puerto de Iguazu pentru zborul spre Buenos Aires. Ghidul local ne intampina in aeroport si ne conduce intr-un tur panoramic al orasului Buenos Aires, denumit si “ Parisul Sudului”, capitala Argentinei și cel de-al doilea oraș ca mărime al Americii de Sud. Orașul se bucură de o bogăţie interculturală remarcabilă, datorată în mare măsură multitudinii de imigranţi care s-au stabilit aici, veniţi din toate colţurile lumii. Monserat este cel mai vechi dintre cele 47 de cartiere ale orașului Buenos Aires. În turul nostru vedem Plaza de Mayo, unde regăsim clădirea Guvernului sau Casa Rosada – ridicată în 1580 și renovată în secolul al XIX-lea, teatre renumite și artere comerciale. Continuăm pe Bulevardul Mai și Strada Florida, unde vom regăsi o continuă demonstraţie de tango. Turul pietonal ne conduce în cartierul Recoleta, unde vom descoperi mormântul Evitei Peron, soţia fostului președinte Juan Peron. În periplul nostru vom descoperi multe monumente înscrise în lista Patrimoniului Naţional. Cazare în Buenos Aires la hotel Principado Downtown 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 7

Ziua 7: Buenos Aires – Delta del Tigre Mic dejun. Astăzi ne aventuram intr-o excursie inedita in Delta del Tigre, calatorind pe autostrada Panamericana spre nord. Tineti aparatele foto la indemana pentru ca veti putea surprinde cadre spectaculoase ale raului Rio de la Plata, cel mai lat rau din lume dar si silutele interesante ale Stadionului River Plate World si Universitatii din Buenos Aires. Dupa circa 30 de km vom ajunge in oraselul Tigre, leganul canotajului. Ne imbarcam la bordul unei ambarcaţiuni si vom naviga pe diferitele braţe ale Deltei Tigrului. Descoperim Râul Parana și insuliţele ce-l înconjoară. Delta Tigrului prosperă datorită dezvoltării turismului, iar mulţi dintre locuitorii marilor orașe și-au construit aici luxoase case de vacanţă, sau chiar locuinţe permanente. Vă așteaptă o zi de neuitat într-un cadru natural superb, ideal pentru a surprinde cadre fantastice pentru albumul de călătorie. Seara cazare în Buenos Aires la hotel Principado Downtown 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 8

Ziua 8: Buenos Aires – Pampasul Argentinian –Buenos Aires Mic dejun. Program liber in Buenos Aires. Pentru cei pasionati de aventura si nu numai va propunem o excursie optionala de o zi la o fermă tipic Argentiniană, unde vom avea ocazia să vedem cum se desfășoară o zi din viaţa unui Gaucho și tradiţiile neschimbate de sute de ani. Vom fi invitaţi la un prânz cu mâncare bună de-a locului, cântece și dansuri populare. Gauchos erau călăreţi neînfricaţi ce străbăteau Pampasul Argentinian, capabili să reziste celor mai vitrege condiţii. Gauchos a ajuns să reprezinte un simbol naţional, fiind regăsiţi ca eroi ai folclorului si legendelor. Ţinuta vestimentară a acestora și atitudine bravă, vă va duce cu gândul la binecunoscuţii cowboy din Vestul Sălbatic. Cazare Buenos Aires la hotel Principado Downtown 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 9

Ziua 9: Buenos Aires – Ushuaia După micul dejun, pornim spre aeroport, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Ushuaia. Ajunși în arhipelagul Tierra del Fuego (Ţara de Foc) – considerat cel mai îndepărtat colţ al lumii – facem un tur panoramic al orașului Ushuaia, portul principal al Antarcticii și admirăm priveliștea inegalabilă a Canalului Beagle și vârfurile glaciare ale munţilor Montes Martial. Dintr-un sat cu o populaţie de șapte mii de oameni, Ushuaia a evoluat în ultimii trei zeci de ani, devenind un oraș înfloritor, fiind punctul principal de îmbarcare pentru călătoriile spre Antarctica. San Martin, principala stradă comercială de aici, oferă o mare diversitate de restaurante, agenţii de turism și magazine cu suveniruri. Tot aici oprim și noi, pentru a gusta câteva din preparatele locului și a alege daruri pentru cei de acasă. Peisajul citadin îmbină clădiri vechi și construcţii noi și moderne. Cel mai vizitat muzeu din Ushuaia este Museo del Presidio (Muzeul Prizonierilor), unde se găsește camera dedicată lui Emil Racoviţă și expediţiei Belgica. Seara cazare în Ushuaia la hotel Tolkeyen 3* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 10

Ziua 10: Ushuaia – Parcul National “ Tierra del Fuego” - Canalul Beagle Mic dejun. Aventura continua! Prima parte a zilei o vom petrece în Parcul Naţional Tierra del Fuego, amplasat la 15 km distanţă faţă de Ushuaia. Creat în 1960, parcul are o climă subpolară rece, cu peisaje minunate, cascade învăluite în ceaţă, lacuri, păduri, mlaștini și munţi. Limita parcului este coasta oceanului, aceasta întărind senzaţia că ne aflăm la „capătul lumii”. Un tren cu aburi ne va plimba prin rezervaţie, astfel că vom putea admira locurile friguroase, dar pline de vegetaţie, unde trăiesc în jur de o sută de specii de mamifere și păsări. Vă sfătuim să vă echipaţi cu o ţinută corespunzătoare, deoarece aici, chiar și pe timp de vară, temperatura rar depășește pragul de 9 grade Celsius. În cea de-a doua parte a zilei, avem transfer la debarcader, de unde ne îmbarcăm (opţional) într-o croazieră pe Canalul Beagle până la Farul Eclaireurs. Vedem Isla de Lobos (Insula Leilor de Mare), unde vom admira leii de mare și alte vietăţi marine – și Isla de Pajaros (Insula Păsărilor), unde trăiesc colonii de pescăruși și albatroși. Seara întoarcere și cazare în Ushuaia la hotel Ushuaia la hotel Tolkeyen 3* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 11

 Ziua 11: Ushuaia – El Calafate – Cerro Frias Dupa micul dejun avem transfer la aeroport pentru zborul spre El Calafate. El Calafate este un punct turistic important de unde se pot vizita diferite zone ale Parcului Naţional Los Glaciares: Gheţarul Perito Moreno, Munţii Cerro Chalten și Cerro Torre. El Calafate nu are o piaţă centrală, ci doar câteva spaţii deschise și foarte puţine clădiri vechi. Vizităm cea mai activă parte a orașului – Avenida San Martin, unde regăsim magazine și terase cochete. După-amiaza, instalati comod la bordul unui Jeep, pornim către Parcul de Aventură Cerro Frias, de unde admirăm peisajele naturale ale Patagoniei. Revenim seara in El Calafate. Cazare in El Calafate la hotel Rincon del Calafate 3* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 12

12. El Calafate – Puerto Natales După micul dejun, avem transfer la Autogara din El Calafate, pentru a lua autocarul către Puerto Natales. Printre atracţiile turistice de aici se numără Muzeul de Istorie, micul sat al artizanilor, peretele popoarelor indigene, canalele de trecere și fiordurile, precum și feluritele specii de floră și faună. Ajunși în Puerto Natales, avem transfer la hotel. Cazare in Puerto Natales la hotel Costaustralis 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 13

13. Puerto Natales – Torres del Paine –Puerto Natales Dis de dimineaţă, plecăm spre Parcul Naţional Torres del Paine, una dintre cele mai populare rezervaţii din Chile, declarat de către UNESCO rezervaţie a biosferei, datorită peisajelor sale de o frumuseţe incredibilă. Torre del Paine este unul dintre cele mai bine conservate parcuri din lume. Vizităm și Peștera Milodon, faimoasă pentru că aici au fost descoperite orase ale unui gigant. În a doua parte a zilei ne așteaptă o drumeţie de la Lacul Nordenskjöld, spre Munţii Tores del Paine și Cuernos del Paine. Revenim pentru cazare in Puerto Natales. Cazare in Puerto Natales la hotel Costaustralis 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 14

14. Puerto Natales – El Calafate Revenim în El Calafate și ne cazăm la hotel, apoi vom porni intr-o excursie opţională la o fermă tradiţională din Patagonia, unde vom avea ocazia să îi descoperim pe Gauchos ai Patagoniei și să îi comparăm cu Gauchos din Pampasul Argentinian. Vom asista la o demonstraţie a lucrului cu oile și vom afla cum se tunde și prelucrează lâna. Vom face o plimbare relaxantă prin împrejurimile fermei, pentru a admira flora și fauna. Seara vom lua parte la o cină tradiţională (opţional), unde ne vom bucura de un spectacol cu dansuri tradiţionale. Cazare în El Calafate la hotel Rincon del Calafate 3* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 15

15. El Calafate – Perito Moreno – Buenos Aires După micul dejun, vizităm cel mai faimos gheţar din america de sud: Perito Moreno, situat în partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz. Gheţarul a fost denumit după exploratorul Francisco Moreno, considerat cel mai mare naturalist argentinian care a studiat zona lacurilor cu gheţari. Gheţarul Perito Moreno este a treia rezervă de apă dulce din lume, din această cauză, zona fiind disputată între Argentina și Chile. Vom cobori o serie de pasarele în zig-zag, de unde vom observa blocurile de gheaţă ce se rup și se rostogolesc provocând valuri în apele reci ca gheaţa. Nu uita așadar ţinuta călduroasă și încălţămintea adecvată. Vom naviga pe Lacul Argentino până aproape de Gheţarul Perito Moreno. Spre seara avem transfer la Aeroport, de unde vom zbura spre Buenos Aires. Cazare in Buenos Aires la hotel Principado Downtown 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 16

16. Buenos Aires – Bucuresti Luăm micul dejun, după care avem prima parte a zilei liberă. Vă puteţi relaxa în camera de hotel, sau puteţi face o ultimă plimbare prin împrejurimi. Dupăamiaza transfer la aeroport, de unde ne îmbarcăm pentr zborul spre Europa.

Ziua 1

Ziua 1: București – Rio de Janeiro Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Rio de Janeiro.

Ziua 2

Ziua 2: Rio de Janeiro - Sugarloaf Pregătiți de aventură? Frumusețea spectaculoasă a orasului Rio este convingătoare. Această metropolă plină de farmec este sărutată de soare, acoperită de plaje largi superbe și presărată de munți dramatici. Cu toate acestea, istoria sa l-a marcat ca un port important - pentru transportul de aur, pietre prețioase și cafea - și ca un sediu al puterii coloniale. Plajele din Rio definesc cultura sa: vibrante, vesele, frumoase iar fiecare plajă are propria sa aromă: de la marea doamnă Copacabana cu plasele sale de volei și cafenelele în aer liber până la seducătoarea Ipanema; de la São Conrado cu deltaplanele sale până la impresionanta padure tropicala urbana de la Barra da Tijuca. La sosire pe aeroportul din Rio de Janeiro ne întâlnim cu reprezentantul local, după care suntem transferați la poalele Muntelui Sugarloaf numit si „Căpăţâna de zahăr”. Vom urca la 215 m înălţime cu telecabina, de unde vom admira și fotografia panorama superba a Golfului Guanabara cu multitudinea sa de insuliţe, Podul Rio-Niterói și Dealul Corcovado. Următoarea oprire va fi la 395 de metri înălţime, de unde vom putea vedea Plaja Copacabana, Fortăreaţa Cruz și Plaja Niterói. În a doua parte a zilei ne vom indrepta spre hotel pentru cazare si vom avea timp să ne relaxăm la plajă sau la o sesiune de shopping. Atenţie! nu uitaţi să folosiţi crema de protecţie solară din belșug, soarele din Rio este la fel de intens ca personalitatea localnicilor! Cazare in Rio de Janeiro la hotel Mirador 4* (sau similar).

Ziua 3

Ziua 3: Rio de Janeiro – Corcovado După micul dejun ne indreptam spre Muntele Corcovado, unde Statuia lui Hristos Mântuitorul se înalţă la 710 m altitudine peste nivelul mării. Monumentul a fost inaugurat în anul 1931 și poate fi zărit din orice punct al orașului. Începem vizita din apropiere de Cosme Velho, de unde urcăm la bordul unui tren cu aburi ce ne va duce până sus la statuie, trecând prin Pădurea Tijuca, cea mai mare pădure urbană din lume. De aici de sus putem privi panoramic întregul oraș, cu plajele sale din sud, Golful Guanabara, “Căpăţâna de zahăr” și Laguna Rodrigo de Freitas. Vă recomandăm să nu uitaţi aparatele foto, pentru că veţi avea cu siguranţă multe priveliști de memorat. A doua parte a zilei ne permite să ne relaxăm și să cutreierăm orașul. Cazare in Rio de Janeiro la hotel Mirador 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 4

Ziua 4: Rio de Janeiro – Foz do Iguazu Mic dejun. Mic dejun la hotel și timp liber în cursul dimineţii. Transfer la aeroport, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Foz do Iguaçu, o destinație irezistibilă și unică în lume. In Iguazu, integrarea transcende granitele celor trei state, aici traind in deplina armonie economica si culturala brazilieni, argentinieni si paraguayeni. Transfer la hotel, unde ne mai rămâne timp liber pentru relaxare. Cazare în Foz do Iguazu la hotel Viale Cataratas* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 5

Ziua 5: Foz do Iguazu Începem ziua devreme, cu un mic dejun savuros, după care ne așteaptă o aventura interesanta la Cascadele Iguazu (partea Braziliană), o “colecţie” de nici mai mult nici mai puţin de 275 de cascade ce se întind pe o lungime de 3 km, localizate pe Râul Iguazu, acesta fiind graniţa naturală între Argentina și Brazilia. Acestă minune naturală a lumii este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, încă din anul 1986. După amiaza vizităm Cascadele Iguazu pe partea Argentiniană. “ La Garganta del Diablo” (Gâtlejul Diavolului) este cascada cu debitul cel mai mare dintre acestea, fiind și cea mai impresionantă. Deplasarea între pasarelele canionului se face cu trenul ecologic al pădurii tropicale. Cu siguranţă nu vreţi să rataţi o astfel de experienţă! Seara cazare în Foz do Iguazu la hotel Viale Cataratas* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 6

 Ziua 6: Foz do Iguacu – Buenos Aires Mic dejun. Transfer la aeroportul din Puerto de Iguazu pentru zborul spre Buenos Aires. Ghidul local ne intampina in aeroport si ne conduce intr-un tur panoramic al orasului Buenos Aires, denumit si “ Parisul Sudului”, capitala Argentinei și cel de-al doilea oraș ca mărime al Americii de Sud. Orașul se bucură de o bogăţie interculturală remarcabilă, datorată în mare măsură multitudinii de imigranţi care s-au stabilit aici, veniţi din toate colţurile lumii. Monserat este cel mai vechi dintre cele 47 de cartiere ale orașului Buenos Aires. În turul nostru vedem Plaza de Mayo, unde regăsim clădirea Guvernului sau Casa Rosada – ridicată în 1580 și renovată în secolul al XIX-lea, teatre renumite și artere comerciale. Continuăm pe Bulevardul Mai și Strada Florida, unde vom regăsi o continuă demonstraţie de tango. Turul pietonal ne conduce în cartierul Recoleta, unde vom descoperi mormântul Evitei Peron, soţia fostului președinte Juan Peron. În periplul nostru vom descoperi multe monumente înscrise în lista Patrimoniului Naţional. Cazare în Buenos Aires la hotel Principado Downtown 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 7

Ziua 7: Buenos Aires – Delta del Tigre Mic dejun. Astăzi ne aventuram intr-o excursie inedita in Delta del Tigre, calatorind pe autostrada Panamericana spre nord. Tineti aparatele foto la indemana pentru ca veti putea surprinde cadre spectaculoase ale raului Rio de la Plata, cel mai lat rau din lume dar si silutele interesante ale Stadionului River Plate World si Universitatii din Buenos Aires. Dupa circa 30 de km vom ajunge in oraselul Tigre, leganul canotajului. Ne imbarcam la bordul unei ambarcaţiuni si vom naviga pe diferitele braţe ale Deltei Tigrului. Descoperim Râul Parana și insuliţele ce-l înconjoară. Delta Tigrului prosperă datorită dezvoltării turismului, iar mulţi dintre locuitorii marilor orașe și-au construit aici luxoase case de vacanţă, sau chiar locuinţe permanente. Vă așteaptă o zi de neuitat într-un cadru natural superb, ideal pentru a surprinde cadre fantastice pentru albumul de călătorie. Seara cazare în Buenos Aires la hotel Principado Downtown 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 8

Ziua 8: Buenos Aires – Pampasul Argentinian –Buenos Aires Mic dejun. Program liber in Buenos Aires. Pentru cei pasionati de aventura si nu numai va propunem o excursie optionala de o zi la o fermă tipic Argentiniană, unde vom avea ocazia să vedem cum se desfășoară o zi din viaţa unui Gaucho și tradiţiile neschimbate de sute de ani. Vom fi invitaţi la un prânz cu mâncare bună de-a locului, cântece și dansuri populare. Gauchos erau călăreţi neînfricaţi ce străbăteau Pampasul Argentinian, capabili să reziste celor mai vitrege condiţii. Gauchos a ajuns să reprezinte un simbol naţional, fiind regăsiţi ca eroi ai folclorului si legendelor. Ţinuta vestimentară a acestora și atitudine bravă, vă va duce cu gândul la binecunoscuţii cowboy din Vestul Sălbatic. Cazare Buenos Aires la hotel Principado Downtown 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 9

Ziua 9: Buenos Aires – Ushuaia După micul dejun, pornim spre aeroport, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Ushuaia. Ajunși în arhipelagul Tierra del Fuego (Ţara de Foc) – considerat cel mai îndepărtat colţ al lumii – facem un tur panoramic al orașului Ushuaia, portul principal al Antarcticii și admirăm priveliștea inegalabilă a Canalului Beagle și vârfurile glaciare ale munţilor Montes Martial. Dintr-un sat cu o populaţie de șapte mii de oameni, Ushuaia a evoluat în ultimii trei zeci de ani, devenind un oraș înfloritor, fiind punctul principal de îmbarcare pentru călătoriile spre Antarctica. San Martin, principala stradă comercială de aici, oferă o mare diversitate de restaurante, agenţii de turism și magazine cu suveniruri. Tot aici oprim și noi, pentru a gusta câteva din preparatele locului și a alege daruri pentru cei de acasă. Peisajul citadin îmbină clădiri vechi și construcţii noi și moderne. Cel mai vizitat muzeu din Ushuaia este Museo del Presidio (Muzeul Prizonierilor), unde se găsește camera dedicată lui Emil Racoviţă și expediţiei Belgica. Seara cazare în Ushuaia la hotel Tolkeyen 3* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 10

Ziua 10: Ushuaia – Parcul National “ Tierra del Fuego” - Canalul Beagle Mic dejun. Aventura continua! Prima parte a zilei o vom petrece în Parcul Naţional Tierra del Fuego, amplasat la 15 km distanţă faţă de Ushuaia. Creat în 1960, parcul are o climă subpolară rece, cu peisaje minunate, cascade învăluite în ceaţă, lacuri, păduri, mlaștini și munţi. Limita parcului este coasta oceanului, aceasta întărind senzaţia că ne aflăm la „capătul lumii”. Un tren cu aburi ne va plimba prin rezervaţie, astfel că vom putea admira locurile friguroase, dar pline de vegetaţie, unde trăiesc în jur de o sută de specii de mamifere și păsări. Vă sfătuim să vă echipaţi cu o ţinută corespunzătoare, deoarece aici, chiar și pe timp de vară, temperatura rar depășește pragul de 9 grade Celsius. În cea de-a doua parte a zilei, avem transfer la debarcader, de unde ne îmbarcăm (opţional) într-o croazieră pe Canalul Beagle până la Farul Eclaireurs. Vedem Isla de Lobos (Insula Leilor de Mare), unde vom admira leii de mare și alte vietăţi marine – și Isla de Pajaros (Insula Păsărilor), unde trăiesc colonii de pescăruși și albatroși. Seara întoarcere și cazare în Ushuaia la hotel Ushuaia la hotel Tolkeyen 3* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 11

 Ziua 11: Ushuaia – El Calafate – Cerro Frias Dupa micul dejun avem transfer la aeroport pentru zborul spre El Calafate. El Calafate este un punct turistic important de unde se pot vizita diferite zone ale Parcului Naţional Los Glaciares: Gheţarul Perito Moreno, Munţii Cerro Chalten și Cerro Torre. El Calafate nu are o piaţă centrală, ci doar câteva spaţii deschise și foarte puţine clădiri vechi. Vizităm cea mai activă parte a orașului – Avenida San Martin, unde regăsim magazine și terase cochete. După-amiaza, instalati comod la bordul unui Jeep, pornim către Parcul de Aventură Cerro Frias, de unde admirăm peisajele naturale ale Patagoniei. Revenim seara in El Calafate. Cazare in El Calafate la hotel Rincon del Calafate 3* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 12

12. El Calafate – Puerto Natales După micul dejun, avem transfer la Autogara din El Calafate, pentru a lua autocarul către Puerto Natales. Printre atracţiile turistice de aici se numără Muzeul de Istorie, micul sat al artizanilor, peretele popoarelor indigene, canalele de trecere și fiordurile, precum și feluritele specii de floră și faună. Ajunși în Puerto Natales, avem transfer la hotel. Cazare in Puerto Natales la hotel Costaustralis 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 13

13. Puerto Natales – Torres del Paine –Puerto Natales Dis de dimineaţă, plecăm spre Parcul Naţional Torres del Paine, una dintre cele mai populare rezervaţii din Chile, declarat de către UNESCO rezervaţie a biosferei, datorită peisajelor sale de o frumuseţe incredibilă. Torre del Paine este unul dintre cele mai bine conservate parcuri din lume. Vizităm și Peștera Milodon, faimoasă pentru că aici au fost descoperite orase ale unui gigant. În a doua parte a zilei ne așteaptă o drumeţie de la Lacul Nordenskjöld, spre Munţii Tores del Paine și Cuernos del Paine. Revenim pentru cazare in Puerto Natales. Cazare in Puerto Natales la hotel Costaustralis 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 14

14. Puerto Natales – El Calafate Revenim în El Calafate și ne cazăm la hotel, apoi vom porni intr-o excursie opţională la o fermă tradiţională din Patagonia, unde vom avea ocazia să îi descoperim pe Gauchos ai Patagoniei și să îi comparăm cu Gauchos din Pampasul Argentinian. Vom asista la o demonstraţie a lucrului cu oile și vom afla cum se tunde și prelucrează lâna. Vom face o plimbare relaxantă prin împrejurimile fermei, pentru a admira flora și fauna. Seara vom lua parte la o cină tradiţională (opţional), unde ne vom bucura de un spectacol cu dansuri tradiţionale. Cazare în El Calafate la hotel Rincon del Calafate 3* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 15

15. El Calafate – Perito Moreno – Buenos Aires După micul dejun, vizităm cel mai faimos gheţar din america de sud: Perito Moreno, situat în partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz. Gheţarul a fost denumit după exploratorul Francisco Moreno, considerat cel mai mare naturalist argentinian care a studiat zona lacurilor cu gheţari. Gheţarul Perito Moreno este a treia rezervă de apă dulce din lume, din această cauză, zona fiind disputată între Argentina și Chile. Vom cobori o serie de pasarele în zig-zag, de unde vom observa blocurile de gheaţă ce se rup și se rostogolesc provocând valuri în apele reci ca gheaţa. Nu uita așadar ţinuta călduroasă și încălţămintea adecvată. Vom naviga pe Lacul Argentino până aproape de Gheţarul Perito Moreno. Spre seara avem transfer la Aeroport, de unde vom zbura spre Buenos Aires. Cazare in Buenos Aires la hotel Principado Downtown 4* (sau similar). Mese: mic dejun.

Ziua 16

16. Buenos Aires – Bucuresti Luăm micul dejun, după care avem prima parte a zilei liberă. Vă puteţi relaxa în camera de hotel, sau puteţi face o ultimă plimbare prin împrejurimi. Dupăamiaza transfer la aeroport, de unde ne îmbarcăm pentr zborul spre Europa.