Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Bosnia Herzegovina

Circuite turistice Bosnia Herzegovina

Bosnia si Hertegovina este o țară în Europa de sud-est cu o populație de circa patru milioane de locuitori. Țara este patria a trei etnii constituente: bosniacii, sârbii și croații. Alți locuitori aparținând altor grupuri etnice nu au statutul de „constituenți”. Un cetățean al Bosniei și Herțegovinei, indiferent de etnie, este de obicei numit bosniac.Țara se învecinează cu Croația la vest cu Serbia la est și Muntenegru la sud-sud-est. Are ieșire la mare sub forma unei mici fâșii de pământ de circa 20 km la Marea Adriatică, în jurul orașului Neum. Interiorul țării este predominant munto...

Citeste mai mult

Circuite turistice Bosnia Herzegovina


Bosnia si Hertegovina este o țară în Europa de sud-est cu o populație de circa patru milioane de locuitori. Țara este patria a trei etnii constituente: bosniacii, sârbii și croații. Alți locuitori aparținând altor grupuri etnice nu au statutul de „constituenți”. Un cetățean al Bosniei și Herțegovinei, indiferent de etnie, este de obicei numit bosniac.

Țara se învecinează cu Croația la vest cu Serbia la est și Muntenegru la sud-sud-est. Are ieșire la mare sub forma unei mici fâșii de pământ de circa 20 km la Marea Adriatică, în jurul orașului Neum. Interiorul țării este predominant muntos cu diferite râuri, cele mai multe nenavigabile. Capitala este la Sarajevo, care este de asemenea și cel mai mare oraș.

Bosnia și Herzegovina a fost una din cele 6 republici ale Iugoslaviei.
Aproape trei sferturi din capitala Bosniei și Herțegovina a fost distrusă sau avariată de bombele din timpul războiului, dar, de atunci, Sarajevo și-a recăpătat din strălucirea din trecut. Centrul său istoric îmbină cultura estică cu cea vestică, iar turiștii au impresia că se află într-un oraș hibrid între Viena și Istanbul. Trecutul otoman al capitalei bosniace încă poate fi observat pe străzile pietruite din jurul vechiului bazar Bascarsija. Aici, domuri verzi tronează deasupra bazarurilor înghesuite pe aleii înguste. În același timp, relicve din timpul Imperiului Austro-Ungar pot fi admirate pe străzile din apropierea moscheii Ferhadija. Totuși, o parte din pereții blocurilor încă mai păstrează urmele gloanțelor, evocând trecutul recent al orașului.
Zonele naturale superbe

O simplă excursie prin Bosnia și Herțegovina este suficientă pentru a te îndrăgosti de peisajele acestei țări – munții dramatici brăzdați de râuri turcoaz și cascade cristaline. Deși această țară are doar 25 de kilometri de coastă la malul mării Adriatice, care, de multe ori, este pusă în umbră de golfurile din Croația și Muntenegru, Bosnia câștigă la capitolul văi superbe și peisaje montane de neuitat.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.