Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Bhutan

Circuite turistice Bhutan

Regatul Bhutan (pronunție fonologică: /buːˈtɑːn/; འབྲུག་ཡུལ་ druk yul, traducându-se ca „Țara dragonului”), oficial Regatul Bhutanului (འབྲུག་རྒྱལ་ཁབ་ druk gyal khap), este o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, învecinându-se la sud, est și vest cu India și la nord cu China. Între Bhutan și Nepal se află statul indian Sikkim, iar Bengalul de Vest separă statul de Bangladesh.

Citeste mai mult

Circuite turistice Bhutan


 Regatul Bhutanului a adoptat turismul cu precauţie, în efortul de a evita impactul negativ al acestuia asupra culturii şi mediului ţării. Turiştii care doresc să vină în Bhutan trebuie să cumpere pachete turistice ghidate plătite anticipat sau printr-o companie turistică recunoscută de Bhutan. Numărul de turişti este limitat şi controlat de guvern, datorită lipsei infrastructurii. Cu toate dificultăţile, există destul de mulţi care doresc sa admire şi să exploreze această ţară uimitoare.

 

1.  Capitala Thimphu, aflată la o înălţime de peste 2 400m, în văile fertile, traversate de rîul Wangchhu. Capitala se aseamănă cu un sat mare, dispersat.

 

2.  Tashichho Dzong – principalul centru administrativ şi religios al ţării. Aici se află guvernul şi ministerele, Sala Marii Adunări Naţionale, Sala Tronului şi cea mai mare mănăstire din ţară, Je Khempo.

 

3.  Tongsa Dzong, reşedinţa antică a familiei regale. Aceasta oferă o privelişte superbă a văii rîului şi conţine o colecţie magnifică de sculpturi în corn de rinocer.

 

4.  Taktsang Goemba – cea mai venerată mănăstire. Mănăstirea stă ”agăţată” de o stîncă din valea Paro.

 

5.  Ciclismul montan în văile şi pe munţii Bhutanului. Din Bumthang se organizează tururi culturale prin sate. Bicicletele pot fi închiriate din Thimphu.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.