Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Belize

Circuite turistice Belize

Belize este o țară mică situată pe coasta de est a Americii Centrale, în Marea Caraibelor marginită de Mexic la nord vest și Guatemala la vest și sud. Țara este o monarhie constituțională și o democrație parlamentară care o recunosc pe Elisabeta a II-a ca Suverană. Pe mare Hondurasul este cel mai apropiat vecin, 75 km distanță peste Golful Honduras. Numele țării se trage din cel al Râului Belize la fel și orașul Belize, capitala anterioară și cel mai mare oraș al țării. În spaniolă de obicei i se spune Belice. A fost cunoscută ca și Hondurasul Britanic până în 1973, Belize a fost o colonie Bri...

Citeste mai mult

Circuite turistice Belize


Ghid turistic Belize

Belize este locul de întâlnire a 10 culturi diferite! Situată în America Centrală, în partea de nord a statului Honduras și în partea de sud a peninsulei mexicane Yucatan, Belize este o națiune mică, cu o arie totală de 22.960 kmp și o populație în jur de 300.000 de locuitori. Relieful este predominant muntos sau colinar, cel mai înalt punct fiind vârful Victoria, cu o înălțime de 1.160 metri în munții Cockscomb. Zona de coastă este plată și mlăștinoasă pe alocuri, prezentând mai multe lagune, în special în părțile de nord și centrale ale țării. Mai mult de jumatate din suprafața Belize este ocupată de păduri tropicale, traversate de albia unor râuri mai degraba mici în lungime. Țara este divizată în șase districte: Belize, Cayo, Corozal, Walk, Stann Creek și Toledo.

Belize se bucură de un climat subtropical caracterizat de două sezoane, cel uscat care durează din noiembrie până în mai și cel umed, din iunie până în octombrie. Temperatura medie în zonele de coastă este de 24 de grade Celsius în luna ianuarie și 27 de grade în luna iulie.

Cea mai mare insulă și principalul punct comercial de legătura a statului Belize cu lumea exterioară este Ambergris Caye. La mai puțin de 1 km distanță de bariera de corali din Belize, Ambergris Caye este și cea mai importantă destinație turistică a micii țări din America Centrală, o locație perfectă pentru amatorii de sporturi pe apă, precum înotul, parasailing, pescuit, jetski și windsurfing. Insula oferă, de asemeni, și o gamă variată de activități pe care le puteți întreprinde în partea ei interioară, precum drumețiile, cățărarile sau mountain biking. În timpul secolului al XVII-lea, Ambergris Caye a fost refugiul preferat de pirații englezi. Pitorescul oraș San Pedro este cea mai mare localitate a insulei, oferind vacanțe relaxante pe malul mării, într-unul din micile hoteluri sau stabilimentelor gen bungalow, dotate modern, cu toate facilitățile de care aveți nevoie.

Bariera de corali din Belize, cu ai săi 300 km în lungime, este a doua cea mai mare barieră de corali a lumii, după Marea Barieră de Corali din largul coastei australiene. A fost introdusă recent în patrimoniul UNESCO și este una din principalele atracții turistice a statului Belize, căutată în special pentru experiențele oferite celor care apreciază scufundările sau snorkellingul.

Turiștii din toată lumea vizitează Belize pentru a explora misterele lumii Maya, în siturile arheologice de la Altun Ha sau Lamanai sau pentru a învăța despre viața sălbatică de aici, se bucură de bucătăria tradițională sau se aventurează spre cel puțin una dintre cele 200 de insule sau formațiuni coraligene. Caracol este cel mai mare sit arheologic din Belize și una dintre cele mai mari structuri Maya cunoscute. Alte atracții turistice de menționat ar fi Caye Caulker, Crooked Tree Wildlife Sanctuary, reciful Lighthouse sau habitatul natural oferit de râul Macal.

Districtul Cayo este zona aventurii în Belize, locul în care turiștii se îndreaptă pentru a se bucura de cele mai multe activități pe uscat. Răspândit pe o suprafață de aproximativ 5000 kmp, Cayo oferă o multitudine de atracții, precum păduri tropicale, cursuri de apă pitorești, cascade, peșteri calcaroase, un număr mare de situri arheologice și, nu în ultimul rând, opțiuni din ce în ce mai multe de cazare. În Cayo veți fi înconjurați de peisaje incredibile, care vor transforma vacanța voastră într-o experiență de neuitat. Tot în Cayo găsiți Hidden Valley ("Valea Ascunsă" pe românește) sau Cascada Thousand Foo, cea mai înaltă cădere de apă din America Centrală. Grădina Botanică Belize este o adevărată bijuterie pentru iubitorii naturii, așa cum este și rezervația naturală Mountain Nature Reserve, locul în care găsiți și monumentul istoric Actun Tunichil Munkal (un mormânt arhaic, cunoscut și sub numele de Cave of the Stone Sepulchre) și ruinele Maya de la Caracol, Xunantunich, El Pilar și Cahal Pech.

Fără îndoială, Belize oferă excelente condiții pentru iubitorii de scuba diving veniți din toată lumea. Turiștii sosesc aici pentru a explora minunata lume marină, plină de grădini de corali aflate la mică distanță de suprafața apei și gazdele unui habitat subacvatic extraordinar. Condițiile climatice deosebite, combinate cu apa caldă pe toată durata anului, plajele fabuloase, insulele Turneffe sau Lighthouse Reef - perfecte pentru scufundări - sau Great Blue Hole, adâncitura de peste 60 de metri din mijlocului barierei de corali, va face din sejurul vostru în Belize o experiență pe care o să doriți s-o repetați în fiecare an.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.