Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

In ritm de Polka – Circuit Polonia, Germania, Cehia (autocar) 2023


Descriere

Destinatie: Austria-Germania-Cehia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

Destinatie: Austria-Germania-Cehia

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

Itinerariu

Ziua 1

 Ziua 1. București – Budapesta Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.

Ziua 2

 Ziua 2. Budapesta – Cracovia Plecăm din Budapesta, o destinație familiară și ne așezăm confortabil în scaunele autocarului. Trecem prin Slovacia, traversăm Munții Tatra prin Parcul Național Tatra Mică admirând cadre spectaculoase ce trebuie suprinse cu obiectivul. Ajungem după-amiaza în Cracovia și descoperim primele semne care ne confirmă că suntem într-o fostă capitală, loc de încoronare și reședință a monarhilor polonezi până în 1734. Pe colina Wawel, situată deasupra râului Vistula, admirăm cel mai important complex arhitectonic, fosta reședință regală, Castelul Wawel şi Catedrala unde a predicat Karol Wojtyla viitorul Papă Ioan Paul II . În criptele din subsolul catedralei se află mormintele regilor Poloniei. Moment de răgaz: Cu siguranță ai observat numărul copleșitor de mare al consoanelor din vocabularul polonez. Ca să le poți ignora cu seninătate, hai să gustăm un pahar sau două de Tatanka - supranumită și "placintă de mere" datorită gustului său puternic aromat. Băutura tradițională este un amestec de vodka zubrówka, suc de mere și scorțisoară. Se servește cu un strop de lămâie și gheață. Delcios! Pornim spre hotelul nostru din Cracovia pentru cazare.

Ziua 3

 Ziua 3. Czesctochowa – Varşovia Continuăm călătoria spre Czestochowa. Orașul găzduiește Mănăstirea Jasna Gora ridicată în secolul al XIV-lea care atrage mii de pelerini din întreaga lume în fiecare an. În mănăstire vom putea admira celebra icoană a Madonei Negre, despre care se spune că este făcătoare de minuni. Se povestește că icoana ar fi reușit să oprească invazia trupelor suedeze în secolul al XVII-lea și să salveze mănăstirea de jaf. Ținta noastră finală din această zi este Varșovia, capitala Poloniei. Ajungem în Varșovia, iar prima oprire o facem în Centrul Vechi, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Suntem înconjurați de clădiri impunătoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresionează Catedrala Sf. Ioan, Piața Veche, Fortăreața Barbakan, Columna lui Sigismund al III-lea, Palatul Regal și Biserica Sfintei Cruci în care se află urna cu inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin. Timp liber în Varşovia. Moment de răgaz (timp liber): În timpul liber vă propunem o scurtă o scurtă plimbare în parcul Lazienki cu al său impresionant “Palat Plutitor", reședința de vară a ultimului rege al Poloniei, Stanislaw August Poniatowski. Ne retragem la hotelul nostru din Varșovia pentru odihna binemeritată.

Ziua 4

 Ziua 4. Varsovia – Poznan – Berlin După micul dejun continuăm aventura în ritm de polka, făcând un scurt popas în Poznan, unul dintre cele mai vechi și pitorești orașe ale Poloniei. Vechea Piață din Poznan este inima orașului și în același timp a treia ca mărime din Polonia. Clădirile din interiorul pieței – Vechea Primărie, Vechea Casă de Cântărire a Mărfii, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul dedicat Revoltei Polonia Mare, Fosta Cancelarie a orașului – îmbină stiluri arhitecturale diferite creând un impact vizual deosebit. Piața este înfrumusețată și de fântâna zeiței Proserpina, Statuia Sf. Ioan Nepomucene sau alte fântâni care îi înfățișează pe zeii Neptun, Apolo și Marte. Părasim Polonia și pornim spre următoarea noastră destinatie: Germania. Ajungem în cursul serii în Berlin. Cazare la hotel în Berlin.

Ziua 5

 Ziua 5. Berlin În prima parte a zilei facem un tur al Berlinului, un reper de top care fascinează pe oricine dornic să exploreze cultura vibrantă, arhitectura de top, mâncărurile fabuloase și istoria fulminantă. Ne plimbăm pe Bulevardul Unter den Linden, care a fost inițial o rută de călărie, apoi a devenit bulevard regal, continuăm cu Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasă piață din oraș, apoi vedem un marcant simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg. Nu putem omite în turul nostru nici Reichstag, clădirea care găzduiește Parlamentul German, Alexanderplatz, unde se află Turnul de Televiziune și ruinele Zidului Berlinului. Moment de răgaz(timp liber): Suntem în țara celor care au pretenția că sunt cei mai prolifici consumatori de bere din lume. Însă astăzi pe noi nu ne interesează cantitatea, ci calitatea. Vom face o degustare de bere fermentată ca pe vremuri de berarii de la Eschenbrau, din Berlin. Gustul unei beri artizanale, fermentate după o rețetă unică ne va pune la încercare imaginația. Gustul poate cuprinde arome ușor fructate, iar aciditatea blândă ne va convinge să mai experimentăm încă odată, și încă odată… Să te tot bucuri de experiențe atât de spumoase. După-amiaza, avem timp liber pentru a descoperi și alte lucruri interesante în Berlin. Sugerăm vizita Muzeului Pergamon, conținând renumite colecții din Orientul Apropiat, antichități clasice și Arta Islamică sau vizită la Palatul Charlottenburg, cel mai important palat baroc din Berlin. Seara cazare la același hotel din Berlin.

Ziua 6

 Ziua 6. Berlin – Potsdam – Berlin “I am a Berliner!” Nu puteam să nu-l cităm pe John F. Kenedy care a rostit celebra frază într-un Berlin izolat și divizat din cauza Războiului Rece. Avem întreaga zi la dispoziție pentru a ne plimba prin Berlin. Locuitorii săi se bucură din plin de spațiile verzi numeroase din oraș, parcul Tiergarten fiind cel mai popular. Umbros și cu o mică insulă în interior, parcul găzduiște în zona de vest Zoo Berlin, cea mai veche grădină zoologică din Germania. Se întinde pe 35 de hectare și este casa a 1.380 de specii pe care le puteți vedea. Merită să menționăm că la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin se află cel mai mare schelet de Tyrannosaurus rex din lume, alături de alte sute de animale fascinante. Opțional, putem face o excursie la Potsdam, capitala landului Brandenburg. Vom vedea Palatul Sanssouci, fost Palat de Vară al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare și parcul care îl înconjoară, de o frumusețe rară. Grădinile terasate, fântânile arteziene și statuile superbe i-au adus locului meritul de a face parte din Patrimoniul UNESCO. Seara ne întoarcem în Berlin. Cazare la același hotel din Berlin.

Ziua 7

 Ziua 7. Berlin – Dresda – Praga Pornim apoi mai departe în călătoria noastră, căci ne așteaptă Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi și redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective: Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție; Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm; Superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenadă pentru localnici. Dacă timpul ne mai permite, zăbovim câteva minute pe Prager Strasse, inima comercială a Dresdei, unde e loc de shopping și de savurat o cafea. În cursul serii ajungem în Praga. Pentru a intra în atmosfera pragheza, vă propunem o croazieră pe Vltava. Verificați dacă aparatele foto au bateriile încărcate.

Ziua 8

 Ziua 8. Praga – Karlstein – Praga Orașul turlelor, Praga egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orașului a cărei construcție a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita în Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din Capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenada favorită a localnicilor. Facem un popas în Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele, are loc un adevărat spectacol animat, care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic de bătrânul orologiu. Moment de răgaz (timp liber): Chiar daca nu ești consumator de bere, trebuie să guști berea din Praga, Vytopna Railway Restaurant, situat în piața Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi, unde pe lângă zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atracția localului, 900 m de cale ferata în miniatură. Spre încântarea clienților, băutura este adusă la fiecare masă în vagonul trenului care circulă pe aceste șine. După-amiaza, program liber în Praga pentru vizite individuale. Vă propunem o excursie opțională pentru a vizita Castelul Karlstein. Este un castel în stil gotic, construit în perioada 1348-1365 din dispoziția lui Carol al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman și rege al Boemiei. Castelul a servit ca loc de păstrare a bijuteriilor coroanei Cehiei sau Boemiei, a sfintelor relicve și a altor comori regale. Întoarcere la Praga pentru cazare la același hotel.

Ziua 9

 Ziua 9. Praga – Brno – Punkva – Budapesta Nu putem părăsi Cehia fără a vizita Brno, capitala neoficială a Moraviei şi al doilea oraș ca mărime al ţării. Aici descoperim Vechea Primărie, cel mai "bătrân" edificiu din Brno. Turnul Vechii Primării are o faţadă frumoasă pe care este inscripționat simbolul orașului, un dragon, care are o poveste foarte asemănătoare cu cea a balaurului din Cracovia: şi dragonul din Brno a sfarşit într-o capcană întinsă de localnici, în acelaşi mod exploziv. Zărim în apropiere turnurile ascuțite ale Catedralei Sf Petru și Pavel. Timp liber în Brno sau excursie opțională pentru vizitarea Pesterii Punkva, cea mai vizitată peștera a Moraviei, datorită plimbarii romantice cu barca pe râul subteran Punkva. Ne îndreptam spre destinatia finala a programului nostru - Budapesta. Experiență: ritm și gusturi tradiționale Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“? (opțional). Te invităm la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată! Cu bateriile încărcate și plini de voie bună, revenim la hotelul nostru din Budapesta.

Ziua 10

 Ziua 10. Budapesta – Bucureşti După micul dejun vom pleca spre țară, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am văzut, nerabdători să pornim iar la drum.

Ziua 1

 Ziua 1. București – Budapesta Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.

Ziua 2

 Ziua 2. Budapesta – Cracovia Plecăm din Budapesta, o destinație familiară și ne așezăm confortabil în scaunele autocarului. Trecem prin Slovacia, traversăm Munții Tatra prin Parcul Național Tatra Mică admirând cadre spectaculoase ce trebuie suprinse cu obiectivul. Ajungem după-amiaza în Cracovia și descoperim primele semne care ne confirmă că suntem într-o fostă capitală, loc de încoronare și reședință a monarhilor polonezi până în 1734. Pe colina Wawel, situată deasupra râului Vistula, admirăm cel mai important complex arhitectonic, fosta reședință regală, Castelul Wawel şi Catedrala unde a predicat Karol Wojtyla viitorul Papă Ioan Paul II . În criptele din subsolul catedralei se află mormintele regilor Poloniei. Moment de răgaz: Cu siguranță ai observat numărul copleșitor de mare al consoanelor din vocabularul polonez. Ca să le poți ignora cu seninătate, hai să gustăm un pahar sau două de Tatanka - supranumită și "placintă de mere" datorită gustului său puternic aromat. Băutura tradițională este un amestec de vodka zubrówka, suc de mere și scorțisoară. Se servește cu un strop de lămâie și gheață. Delcios! Pornim spre hotelul nostru din Cracovia pentru cazare.

Ziua 3

 Ziua 3. Czesctochowa – Varşovia Continuăm călătoria spre Czestochowa. Orașul găzduiește Mănăstirea Jasna Gora ridicată în secolul al XIV-lea care atrage mii de pelerini din întreaga lume în fiecare an. În mănăstire vom putea admira celebra icoană a Madonei Negre, despre care se spune că este făcătoare de minuni. Se povestește că icoana ar fi reușit să oprească invazia trupelor suedeze în secolul al XVII-lea și să salveze mănăstirea de jaf. Ținta noastră finală din această zi este Varșovia, capitala Poloniei. Ajungem în Varșovia, iar prima oprire o facem în Centrul Vechi, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Suntem înconjurați de clădiri impunătoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresionează Catedrala Sf. Ioan, Piața Veche, Fortăreața Barbakan, Columna lui Sigismund al III-lea, Palatul Regal și Biserica Sfintei Cruci în care se află urna cu inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin. Timp liber în Varşovia. Moment de răgaz (timp liber): În timpul liber vă propunem o scurtă o scurtă plimbare în parcul Lazienki cu al său impresionant “Palat Plutitor", reședința de vară a ultimului rege al Poloniei, Stanislaw August Poniatowski. Ne retragem la hotelul nostru din Varșovia pentru odihna binemeritată.

Ziua 4

 Ziua 4. Varsovia – Poznan – Berlin După micul dejun continuăm aventura în ritm de polka, făcând un scurt popas în Poznan, unul dintre cele mai vechi și pitorești orașe ale Poloniei. Vechea Piață din Poznan este inima orașului și în același timp a treia ca mărime din Polonia. Clădirile din interiorul pieței – Vechea Primărie, Vechea Casă de Cântărire a Mărfii, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul dedicat Revoltei Polonia Mare, Fosta Cancelarie a orașului – îmbină stiluri arhitecturale diferite creând un impact vizual deosebit. Piața este înfrumusețată și de fântâna zeiței Proserpina, Statuia Sf. Ioan Nepomucene sau alte fântâni care îi înfățișează pe zeii Neptun, Apolo și Marte. Părasim Polonia și pornim spre următoarea noastră destinatie: Germania. Ajungem în cursul serii în Berlin. Cazare la hotel în Berlin.

Ziua 5

 Ziua 5. Berlin În prima parte a zilei facem un tur al Berlinului, un reper de top care fascinează pe oricine dornic să exploreze cultura vibrantă, arhitectura de top, mâncărurile fabuloase și istoria fulminantă. Ne plimbăm pe Bulevardul Unter den Linden, care a fost inițial o rută de călărie, apoi a devenit bulevard regal, continuăm cu Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasă piață din oraș, apoi vedem un marcant simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg. Nu putem omite în turul nostru nici Reichstag, clădirea care găzduiește Parlamentul German, Alexanderplatz, unde se află Turnul de Televiziune și ruinele Zidului Berlinului. Moment de răgaz(timp liber): Suntem în țara celor care au pretenția că sunt cei mai prolifici consumatori de bere din lume. Însă astăzi pe noi nu ne interesează cantitatea, ci calitatea. Vom face o degustare de bere fermentată ca pe vremuri de berarii de la Eschenbrau, din Berlin. Gustul unei beri artizanale, fermentate după o rețetă unică ne va pune la încercare imaginația. Gustul poate cuprinde arome ușor fructate, iar aciditatea blândă ne va convinge să mai experimentăm încă odată, și încă odată… Să te tot bucuri de experiențe atât de spumoase. După-amiaza, avem timp liber pentru a descoperi și alte lucruri interesante în Berlin. Sugerăm vizita Muzeului Pergamon, conținând renumite colecții din Orientul Apropiat, antichități clasice și Arta Islamică sau vizită la Palatul Charlottenburg, cel mai important palat baroc din Berlin. Seara cazare la același hotel din Berlin.

Ziua 6

 Ziua 6. Berlin – Potsdam – Berlin “I am a Berliner!” Nu puteam să nu-l cităm pe John F. Kenedy care a rostit celebra frază într-un Berlin izolat și divizat din cauza Războiului Rece. Avem întreaga zi la dispoziție pentru a ne plimba prin Berlin. Locuitorii săi se bucură din plin de spațiile verzi numeroase din oraș, parcul Tiergarten fiind cel mai popular. Umbros și cu o mică insulă în interior, parcul găzduiște în zona de vest Zoo Berlin, cea mai veche grădină zoologică din Germania. Se întinde pe 35 de hectare și este casa a 1.380 de specii pe care le puteți vedea. Merită să menționăm că la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin se află cel mai mare schelet de Tyrannosaurus rex din lume, alături de alte sute de animale fascinante. Opțional, putem face o excursie la Potsdam, capitala landului Brandenburg. Vom vedea Palatul Sanssouci, fost Palat de Vară al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare și parcul care îl înconjoară, de o frumusețe rară. Grădinile terasate, fântânile arteziene și statuile superbe i-au adus locului meritul de a face parte din Patrimoniul UNESCO. Seara ne întoarcem în Berlin. Cazare la același hotel din Berlin.

Ziua 7

 Ziua 7. Berlin – Dresda – Praga Pornim apoi mai departe în călătoria noastră, căci ne așteaptă Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi și redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective: Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție; Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm; Superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenadă pentru localnici. Dacă timpul ne mai permite, zăbovim câteva minute pe Prager Strasse, inima comercială a Dresdei, unde e loc de shopping și de savurat o cafea. În cursul serii ajungem în Praga. Pentru a intra în atmosfera pragheza, vă propunem o croazieră pe Vltava. Verificați dacă aparatele foto au bateriile încărcate.

Ziua 8

 Ziua 8. Praga – Karlstein – Praga Orașul turlelor, Praga egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orașului a cărei construcție a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita în Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din Capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenada favorită a localnicilor. Facem un popas în Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele, are loc un adevărat spectacol animat, care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic de bătrânul orologiu. Moment de răgaz (timp liber): Chiar daca nu ești consumator de bere, trebuie să guști berea din Praga, Vytopna Railway Restaurant, situat în piața Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi, unde pe lângă zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atracția localului, 900 m de cale ferata în miniatură. Spre încântarea clienților, băutura este adusă la fiecare masă în vagonul trenului care circulă pe aceste șine. După-amiaza, program liber în Praga pentru vizite individuale. Vă propunem o excursie opțională pentru a vizita Castelul Karlstein. Este un castel în stil gotic, construit în perioada 1348-1365 din dispoziția lui Carol al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman și rege al Boemiei. Castelul a servit ca loc de păstrare a bijuteriilor coroanei Cehiei sau Boemiei, a sfintelor relicve și a altor comori regale. Întoarcere la Praga pentru cazare la același hotel.

Ziua 9

 Ziua 9. Praga – Brno – Punkva – Budapesta Nu putem părăsi Cehia fără a vizita Brno, capitala neoficială a Moraviei şi al doilea oraș ca mărime al ţării. Aici descoperim Vechea Primărie, cel mai "bătrân" edificiu din Brno. Turnul Vechii Primării are o faţadă frumoasă pe care este inscripționat simbolul orașului, un dragon, care are o poveste foarte asemănătoare cu cea a balaurului din Cracovia: şi dragonul din Brno a sfarşit într-o capcană întinsă de localnici, în acelaşi mod exploziv. Zărim în apropiere turnurile ascuțite ale Catedralei Sf Petru și Pavel. Timp liber în Brno sau excursie opțională pentru vizitarea Pesterii Punkva, cea mai vizitată peștera a Moraviei, datorită plimbarii romantice cu barca pe râul subteran Punkva. Ne îndreptam spre destinatia finala a programului nostru - Budapesta. Experiență: ritm și gusturi tradiționale Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“? (opțional). Te invităm la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată! Cu bateriile încărcate și plini de voie bună, revenim la hotelul nostru din Budapesta.

Ziua 10

 Ziua 10. Budapesta – Bucureşti După micul dejun vom pleca spre țară, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am văzut, nerabdători să pornim iar la drum.