Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Castele si Romantism - avion CLUJ 2018


Descriere

Destinatie: Austria-Germania-Cehia

Durata: 1 zi, fara cazare

DATE DE PLECARE 2018: 17.06; 15.07; 12.08; 09.09 PRETUL INCLUDE • Bilet de avion Cluj Napoca – Frankfurt si Munchen – Cluj Napoca; • transport cu autocar climatizat; • 6 cazari la hoteluri de 3*; • 6 mic dejun; • Transfer aeroport-hotel-aeroport; • Ghid insotitor din partea agentiei dupa intalnirea cu acesta in Frankfurt NU SUNT INCLUSE IN PRET • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale. • Excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane; SUPLIMENTE & REDUCERI • Supliment de single - 165 € • Reducere copil 6-12 ani - 20 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Destinatie: Austria-Germania-Cehia

Durata: 1 zi, fara cazare

DATE DE PLECARE 2018: 17.06; 15.07; 12.08; 09.09 PRETUL INCLUDE • Bilet de avion Cluj Napoca – Frankfurt si Munchen – Cluj Napoca; • transport cu autocar climatizat; • 6 cazari la hoteluri de 3*; • 6 mic dejun; • Transfer aeroport-hotel-aeroport; • Ghid insotitor din partea agentiei dupa intalnirea cu acesta in Frankfurt NU SUNT INCLUSE IN PRET • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe si cheltuieli personale. • Excursiile optionale, pentru grup de minim 30 persoane; SUPLIMENTE & REDUCERI • Supliment de single - 165 € • Reducere copil 6-12 ani - 20 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Itinerariu

Ziua 1

Cluj Napoca – Frankfurt Calatoria noastra incepe in aeroportul “Avram Iancu”din Cluj Napoca de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare.

Ziua 2

Frankfurt - Castelul Hohenzollern - Wiesbaden Timp liber in Frankfurt sau excursie optionala la Castelul Hohenzollern. Ne indreptam spre fabulosul castel care pare desprins dintr-un film Disney, resedinta binecunoscutei familiile europene din care au provenit regii care au condus Romania. Castelul Hohenzollern, unul dintre cele mai vizitate din Germania, este situat pe un munte, la o altitudine de 855 de metri. Construit pe un deal inalt, intre munti si vai pitoresti, in secolul al XI-lea si complet distrus in 1423, castelul a fost reconstruit in 1461. Pornim apoi spre superba statiune termala Wiesbaden. Vedem aici in Parcul Kurpark, fantana Kochbrunnen, alimentată de un izvor cu un debit de 360 litri /minut si Castelul Stadtschloss, care gazduieste Parlamentul din Hesse. Nu putem sa nu observam Biserica Marktkirche, ridicata in stil neo-gotic din caramida rosie. In cursul serii ne intoarcem la hotel in Frankfurt.

Ziua 3

Frankfurt – Castelul Eltz - Valea Rinului - Koln Timp liber in Frankfurt sau program optional Castelul Eltz si Valea Rinului. Plecam la drum prin romantica Germanie, cu ale sale perle arhitectonice care par suspendate pe dealurile inverzite. Pe rand ni se dezvaluie minutatii care fac parte din Patrimoniul UNESCO, situate de o parte si de alta a Vaii Rinului. Admiram intinsele plantatii de vita de vie, castele medievale si culmile montane care sclipesc in lumina soarelui. Poate cel mai celebru punct de atractie de pe Valea Rinului este Stanca Lorelei, situata pe malul estic al fluviului avand o inaltime de 132 m. Lorelei este cantata in balade ea fiind o zana, care ademenea cu cantecul ei pe navigatori. Pe langa glasul ademenitor si frumusetea ei, zana mai avea un par lung blond stralucitor pe care-l pieptana cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrajeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem si la Castelul Eltz, unul din cele mai bine conservate castele din tara. In prezent, este locuit de a 33-a generatie a familiei care l-a construit ca resedinta in secolul al XII-lea. Cetatea este asezata pe valea raului Eltz, in apropiere de muntii Eifel si singura cetate din regiunea Eifel impreuna cu Castelul Bürresheim care n-au fost niciodata cucerite si pradate, rezistand chiar si atacurilor din timpul Revolutiei franceze (1789-1799). Ne continuam programul si ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitatile mari ale Germaniei. Orasul are surprize pentru toata lumea, de la pasionatii de sport la cei care apreciaza ciocolata. Admiram maretia impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minutios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lacas: este cea mai mare biserica din Germania, este considerata a fi si cea mai mare din Europa de Nord, si una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitata cladire din intreaga Germanie. Moment de ragaz : Koln se mandreste cu peste 30 de muzee de anvergura, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat intr-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna. In cursul serii ne reintoarcem in Frankfurt. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4

Frankfurt – Cast. Ronnenburg – Cast. Mespelbrunn - Wurzburg - Rothenburg – Augsburg De dimineata, plecam din Frankfurt si facem prima oprire la Castelul Ronnenburg. Turnul sau ofera o panorama deosebita asupra intregului Frankfurt iar impunatorul domeniu ascunde un restaurant, un magazin de suveniruri. Continuam calatoria cu Castelul Mespelbrunn, care este, la baza, o casa veche care a fost reconstruita in 1551. O parte a castelului se afla pe un iaz, iar padurea Spessart din vecinatate este de vis. Pornim apoi spre Wurzburg. Orasul se intinde pe raul Main si este renumit pentru arta, arhitectura si vinuri delicate. Vizitam Palatul Wurzburg si ne bucuram de panorama Fortaretei Marienburg, de unde se vad podogoriile bogate ale tinutului. Trecem si prin Rothenburg, o destinatie turistica de top. Vedem reteaua de strazi pietruie, casele inalte si peretii fortificati, apoi ne indreptam spre Ausburg, oras care a fost fondat de imparatul roman Augustus. Admiram in centrul orasului Primaria, considerata a fi cea mai importanta cladire renascentista construita in scopuri seculare la nord de Alpi. Dimensiunile impozante ale edificiului denota importanta pe care o avea Augsburgul in epoca Renasterii. Langa cladirea Primariei se afla Turnul Perlach, unul dintre simbolurile orasului. Inaltimea turnului este de 70,40 metri. Cine se incumeta sa urce cele 261 de trepte este rasplatit cu o panorama minunata a orasului. Apa este o foarte importanta sursa de venit pentru orasul Augsburg. Fantana lui Augustus (Augustusbrunnen) a fost construita in 1954, cu prilejul sarbatoririi a 1600 de ani de la infiintarea orasului. Fantana ii este dedicata celui care a pus bazele orasului, imparatul roman Augustus. A fost amplasata in fata primariei si a fost conceputa de Hubert Gerhard. Cele patru figuri centrale ale fantanii, simbolizeaza cele trei rauri si un afluent care strabat orasul: Lech, Wertach, Singold si Brunnenbach. Fiecare din figuri tine in maini un simbol legat de apa: vasla, roata dintata, cornul abundentei si navodul. Seara ne cazam la un hotel din Augsburg.

Ziua 5

. Augsburg – Cast. Neuschwanstein – Cast. Linderhof - Munchen Plecam din Augsburg la Fussen, situat la picioarele Alpilor, punctul culminant al “Drumului Romantic”, supranumele soselei care strabate Bavaria si conecteaza cele mai importante cetati medievale Vizitam Castelul Neuschwanstein, care i-a inspirat pe cei de la Disney in binecunoscutul film Frumoasa din Padurea Adormita, si ne bucuram de peisajul magnific al imprejurimilor. Este cel mai fotografiat castel din lume asa ca nu ratam ocazia si il prindem si noi in cadrul aparatelor foto. Mergem apoi la Palatul Linderhof din Ettal. Asezat langa Alpii Bavarezi, acesta este cel mai mic dar si cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a trait sa-l vada terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre pretioase, o cascada interioara si o grota artificiala, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, tinand nu mai putin de 108 lumanari. Programul zilei se termina in Munchen unde ajungem in cursul serii. Cazare la hotel in Munchen.

Ziua 6

. Munchen Azi este despre Munchen, un oras al contrastelor, unde cafenelele cu alura mediteraneana se impletesc armonios cu berariile bavareze. Ne plimbam prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitand fermecatoarea Piata Marienplatz, unde se afla atat sediul vechi, cat si cel nou al Primariei. In Munchen se afla celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurata in secolul al XIX-lea, fiind considerata prima galerie de arta contemporana din Europa, Muzeul National Bavarez, gazduit de un palat neoclasic superb, precum si Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor si obiectelor miniaturale, care nu ne indoim ca va va cuceri de la primele exponate. Va propunem sa vizitati bisericile Sfantul Petru si Sfantul Ioan din Nepomuk, sa vanati suveniruri pe strada Sendlinger, unde magazinele colorate scot in evidenta impunatoarea catedrala cu arhitectura medievala, Frauenkirche, sau sa mergeti la Palatul Nymphenburg, aflat la cinci kilometri distanta de centrul vechi. Langa domeniul cu gradini luxuriante, puteti savura o supa traditional bavareza de cartofi si bacon si o halba de bere intr-una dintre cele mai intinse gradini de vara din lume, Hirschgarten. Cazare la acelasi hotel din Munchen.

Ziua 7

. Munchen – Cluj Napoca Cu povestile cu printi si printese in minte, lasam in urma minunata Germanie, cu romantismul sau unic, si luam avionul spre casa. Transfer la aeroportul din Munchen pentru zborul spre tara.

Ziua 1

Cluj Napoca – Frankfurt Calatoria noastra incepe in aeroportul “Avram Iancu”din Cluj Napoca de unde ne imbarcam pentru zborul spre Frankfurt. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel pentru cazare.

Ziua 2

Frankfurt - Castelul Hohenzollern - Wiesbaden Timp liber in Frankfurt sau excursie optionala la Castelul Hohenzollern. Ne indreptam spre fabulosul castel care pare desprins dintr-un film Disney, resedinta binecunoscutei familiile europene din care au provenit regii care au condus Romania. Castelul Hohenzollern, unul dintre cele mai vizitate din Germania, este situat pe un munte, la o altitudine de 855 de metri. Construit pe un deal inalt, intre munti si vai pitoresti, in secolul al XI-lea si complet distrus in 1423, castelul a fost reconstruit in 1461. Pornim apoi spre superba statiune termala Wiesbaden. Vedem aici in Parcul Kurpark, fantana Kochbrunnen, alimentată de un izvor cu un debit de 360 litri /minut si Castelul Stadtschloss, care gazduieste Parlamentul din Hesse. Nu putem sa nu observam Biserica Marktkirche, ridicata in stil neo-gotic din caramida rosie. In cursul serii ne intoarcem la hotel in Frankfurt.

Ziua 3

Frankfurt – Castelul Eltz - Valea Rinului - Koln Timp liber in Frankfurt sau program optional Castelul Eltz si Valea Rinului. Plecam la drum prin romantica Germanie, cu ale sale perle arhitectonice care par suspendate pe dealurile inverzite. Pe rand ni se dezvaluie minutatii care fac parte din Patrimoniul UNESCO, situate de o parte si de alta a Vaii Rinului. Admiram intinsele plantatii de vita de vie, castele medievale si culmile montane care sclipesc in lumina soarelui. Poate cel mai celebru punct de atractie de pe Valea Rinului este Stanca Lorelei, situata pe malul estic al fluviului avand o inaltime de 132 m. Lorelei este cantata in balade ea fiind o zana, care ademenea cu cantecul ei pe navigatori. Pe langa glasul ademenitor si frumusetea ei, zana mai avea un par lung blond stralucitor pe care-l pieptana cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrajeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem si la Castelul Eltz, unul din cele mai bine conservate castele din tara. In prezent, este locuit de a 33-a generatie a familiei care l-a construit ca resedinta in secolul al XII-lea. Cetatea este asezata pe valea raului Eltz, in apropiere de muntii Eifel si singura cetate din regiunea Eifel impreuna cu Castelul Bürresheim care n-au fost niciodata cucerite si pradate, rezistand chiar si atacurilor din timpul Revolutiei franceze (1789-1799). Ne continuam programul si ajungem in Koln, cea mai veche dintre localitatile mari ale Germaniei. Orasul are surprize pentru toata lumea, de la pasionatii de sport la cei care apreciaza ciocolata. Admiram maretia impresionanta a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minutios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lacas: este cea mai mare biserica din Germania, este considerata a fi si cea mai mare din Europa de Nord, si una dintre cele mai mari din lume dar si cea mai vizitata cladire din intreaga Germanie. Moment de ragaz : Koln se mandreste cu peste 30 de muzee de anvergura, printre care se numara un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar si Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totusi, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat intr-o cladire modernista, chiar in spatele Domului. Galeria a fost numita dupa faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat institutiei 350 de opere de arta moderna. In cursul serii ne reintoarcem in Frankfurt. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4

Frankfurt – Cast. Ronnenburg – Cast. Mespelbrunn - Wurzburg - Rothenburg – Augsburg De dimineata, plecam din Frankfurt si facem prima oprire la Castelul Ronnenburg. Turnul sau ofera o panorama deosebita asupra intregului Frankfurt iar impunatorul domeniu ascunde un restaurant, un magazin de suveniruri. Continuam calatoria cu Castelul Mespelbrunn, care este, la baza, o casa veche care a fost reconstruita in 1551. O parte a castelului se afla pe un iaz, iar padurea Spessart din vecinatate este de vis. Pornim apoi spre Wurzburg. Orasul se intinde pe raul Main si este renumit pentru arta, arhitectura si vinuri delicate. Vizitam Palatul Wurzburg si ne bucuram de panorama Fortaretei Marienburg, de unde se vad podogoriile bogate ale tinutului. Trecem si prin Rothenburg, o destinatie turistica de top. Vedem reteaua de strazi pietruie, casele inalte si peretii fortificati, apoi ne indreptam spre Ausburg, oras care a fost fondat de imparatul roman Augustus. Admiram in centrul orasului Primaria, considerata a fi cea mai importanta cladire renascentista construita in scopuri seculare la nord de Alpi. Dimensiunile impozante ale edificiului denota importanta pe care o avea Augsburgul in epoca Renasterii. Langa cladirea Primariei se afla Turnul Perlach, unul dintre simbolurile orasului. Inaltimea turnului este de 70,40 metri. Cine se incumeta sa urce cele 261 de trepte este rasplatit cu o panorama minunata a orasului. Apa este o foarte importanta sursa de venit pentru orasul Augsburg. Fantana lui Augustus (Augustusbrunnen) a fost construita in 1954, cu prilejul sarbatoririi a 1600 de ani de la infiintarea orasului. Fantana ii este dedicata celui care a pus bazele orasului, imparatul roman Augustus. A fost amplasata in fata primariei si a fost conceputa de Hubert Gerhard. Cele patru figuri centrale ale fantanii, simbolizeaza cele trei rauri si un afluent care strabat orasul: Lech, Wertach, Singold si Brunnenbach. Fiecare din figuri tine in maini un simbol legat de apa: vasla, roata dintata, cornul abundentei si navodul. Seara ne cazam la un hotel din Augsburg.

Ziua 5

. Augsburg – Cast. Neuschwanstein – Cast. Linderhof - Munchen Plecam din Augsburg la Fussen, situat la picioarele Alpilor, punctul culminant al “Drumului Romantic”, supranumele soselei care strabate Bavaria si conecteaza cele mai importante cetati medievale Vizitam Castelul Neuschwanstein, care i-a inspirat pe cei de la Disney in binecunoscutul film Frumoasa din Padurea Adormita, si ne bucuram de peisajul magnific al imprejurimilor. Este cel mai fotografiat castel din lume asa ca nu ratam ocazia si il prindem si noi in cadrul aparatelor foto. Mergem apoi la Palatul Linderhof din Ettal. Asezat langa Alpii Bavarezi, acesta este cel mai mic dar si cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a trait sa-l vada terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre pretioase, o cascada interioara si o grota artificiala, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, tinand nu mai putin de 108 lumanari. Programul zilei se termina in Munchen unde ajungem in cursul serii. Cazare la hotel in Munchen.

Ziua 6

. Munchen Azi este despre Munchen, un oras al contrastelor, unde cafenelele cu alura mediteraneana se impletesc armonios cu berariile bavareze. Ne plimbam prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitand fermecatoarea Piata Marienplatz, unde se afla atat sediul vechi, cat si cel nou al Primariei. In Munchen se afla celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurata in secolul al XIX-lea, fiind considerata prima galerie de arta contemporana din Europa, Muzeul National Bavarez, gazduit de un palat neoclasic superb, precum si Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor si obiectelor miniaturale, care nu ne indoim ca va va cuceri de la primele exponate. Va propunem sa vizitati bisericile Sfantul Petru si Sfantul Ioan din Nepomuk, sa vanati suveniruri pe strada Sendlinger, unde magazinele colorate scot in evidenta impunatoarea catedrala cu arhitectura medievala, Frauenkirche, sau sa mergeti la Palatul Nymphenburg, aflat la cinci kilometri distanta de centrul vechi. Langa domeniul cu gradini luxuriante, puteti savura o supa traditional bavareza de cartofi si bacon si o halba de bere intr-una dintre cele mai intinse gradini de vara din lume, Hirschgarten. Cazare la acelasi hotel din Munchen.

Ziua 7

. Munchen – Cluj Napoca Cu povestile cu printi si printese in minte, lasam in urma minunata Germanie, cu romantismul sau unic, si luam avionul spre casa. Transfer la aeroportul din Munchen pentru zborul spre tara.