Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Atena

Circuite turistice Atena

Orasul istoric Atena, locul de nastere al artei, stiintei si democratiei, rascrucea dintre civilizatia estica si cea vestica, este capitala si centrul politic, cultural si economic al Greciei. Turistii pot alege din multitudinea de atractii turistice care le pot crea o imagine cat mai corecta asupra inceputurilor civilizatiei asa cum o cunoastem.

Citeste mai mult

Circuite turistice Atena


Atena este orasul cu cea mai glorioasa istorie din lume, un oras venerat de zei si de oameni, un oras magic. Incantatoarea capitala a Greciei a fost intotdeauna leaganul civilizatiei. Este orasul unde a luat nastere democratia, odata cu majoritatea inteleptilor din Antichitate. Cea mai importanta civilizatie a lumii antice a inflorit in Atena si traieste prin unele dintre cele mai formidabile edificii ale lumii. Cine nu a auzit de Acropolele din Atena? Fotografiile si istoria celui mai vechi monument arheologic din Europa au facut inconjurul lumii starnind admiratia milioanelor de oameni. Acropolele au fost nominalizate pentru un loc dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. De fapt, marca distinctiva a Atenei este printre cele mai vizitate obiective turistice din lume. Sfanta Piatra a Acropolelor dateaza inca din sec V i.Hr., faimoasa epoca de aur a lui Periklis. Atena a cunoscut timpuri de inflorire si de decline, dar inca straluceste sub cerul attic uimind viitorul. Inca straluceste, la fel ca marmura Parthenonului si albul sclipitor al marmurei pentelice. Atena este situata in prefectura Attica si se extinde pana in peninsula care atinge centrul Greciei. Este inconjurata de muntii Ymmytos, Pendeli si Parnitha, catre nord si catre est, iar de Golful Saronic la sud si la vest. Soarele straluceste in Atena tot anul. Climatul este unul dintre cele mai favorabile din Europa, cu ierni blande si veri foarte calde, ideale pentru turism. Este localizata la doar cativa kilometri de portul Pireu, portul central comercial al capitalei si al tarmurilor din Attica sudica.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.