Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Uimitoarea Marea Britanie avion 2020


Descriere

Destinatie: Anglia-Benelux

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Londra – Stratford-upon-Avon – York – Durham – Edinburg – St Andrews – Pitlochry
Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool – Wye Valey – Bristol – Stonehenge
Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti - Londra - si retur;
transport cu autocar climatizat;
9 cazari la hoteluri de 2-3*;
9 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Insotitor din partea agentiei pe traseu
Servicii neincluse:

Destinatie: Anglia-Benelux

Durata: 9 nopti

Vezi detalii in format PDF

In aceasta calatorie avem ocazia sa descoperim:
Londra – Stratford-upon-Avon – York – Durham – Edinburg – St Andrews – Pitlochry
Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool – Wye Valey – Bristol – Stonehenge
Servicii incluse: Bilet de avion Bucuresti - Londra - si retur;
transport cu autocar climatizat;
9 cazari la hoteluri de 2-3*;
9 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Insotitor din partea agentiei pe traseu
Servicii neincluse:

Itinerariu

 Ziua 1. București -Londra

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Londra. După aterizare, întâlnire cu ghidul și îmbarcare în microbuzul de transfer în centrul orașului. Astăzi vom face un tur al orașului panoramic cu autocarul și vom descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă: Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit în 1859 si amplasat in Turnul Sf Stefan, Tower Bridge, Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square. Moment de răgaz (timp liber): Nu ocoli momentul momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantă. Continuăm explorarea metropolei engleze cu o vizită la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de clădiri și fortificații de pe malul Tamisei, a căror construcție a fost începută de către William Cuceritorul în secolul XI. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept reședință regală, închisoare, loc de execuție sau visterie. În prezent este este renumit deoarece găzduiește bijuteriile Coroanei, păzite de unii dintre cei mai faimoși gardieni din lume: ” Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”. Deplasare către hotelul din Londra pentru cazare.

 Ziua 2. Londra – Stratford-upon-Avon – York

Pornim din Londra spre Stratford-upon-Avon orașul natal al lui Shakespeare, un oraș mic și impresionant prin faptul că păstreaza foarte bine atmosfera timpurilor în care aici se scriau unele dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Deschidem cercul de la Casa Memorială, locul în care s-a născut scriitorul și îl inchidem la Biserica Trinity, unde se află mormântul lui Shakespeare. Păstram nota intelectuală care a deschis ziua și ajungem în Oxford, locul unde învașă elitele lumii. Vechi centru universitar, este visul oricărui părinte pentru copilul său. Însă pentru a putea studia în pretențioasele universități din Oxford trebuie să ai în arborele genealogic măcar un pic de sânge albastru sau să fii putred de bogat. Ori, desigur, să fii genial. Mai departe ne continuăm traseul nostru spre nord, ajungând în cursul serii în York . Cazare la hotel în zona York.

 Ziua 3 York – Durham – Edinburgh

Orașul York ne fascinează cu arhitectura sa complexă și atmosfera medievală. Vizităm aici Catedrala York, cea mai mare catedrală în stil gotic din Nordul Europei. York are și o veche tradiție în arta prepărării ciocolatei, așa că intrăm în magazinele cochete pentru a ne alege câteva suveniruri dulci. Mergem mai departe spre Durham, un alt oraș istoric fascinant, unde admirăm Castelul Durham, Palatul Green și Catedrala. În cursul serii sosire și cazare la hotel în zona Edinburgh.

 Ziua 4. Edinburgh - Capela Rosslyn

După micul dejun, plecăm spre capitala Scoției, Edinburgh. Cu a sa bogată istorie medievală și celtică, Edinburgh este, fără doar și poate, nestemata coroanei Scoției. Metropola inclusă în patrimoniul UNESCO, este plină de atracții la tot pasul, dintre care cel mai important ramâne Castelul Edinburgh. De pe colina pe care se află castelul, avem parte de o panoramă spectaculoasă asupra orașului, cu vedere spre acoperișurile și străzile de dedesubt, precum și asupra faimoasei Royal Mile, principala arteră din centrul vechi al orașului. Privirile ne sunt atrase ca un magnet de Palatul Regal, Parlamentul scoțian și de către Catedrala St Giles. Ne oprim apoi în Charlotte Square si George Street. Timp liber pentru a descoperi farmecul capitalei Scotiei. După amiază ne îndreptăm spre Capela Rosslyn, locul încoronării mai multor monarhi. După ecranizarea bestseller-ului “Codul lui Da Vinci” al lui Dan Brown, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare că ascund o serie de simboluri atribuite frăției secrete a masonilor templieri și mistere ezoterice care așteaptă să fie descoperite. Oare cum de există plante reprezentate în basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera înainte de descoperirea Americilor? Însă frumusețea acestei biserici rămâne principalul motiv de atracție pentru cei mai mulți vizitatori. În cursul serii ne întoarcem la același hotel pentru cazare.

 Ziua 5. Edinburgh – St. Andrews – Pitlochry – Scotish Highlands

Din Edinburgh plecăm spre St. Andrews, locul în care s-a inventat jocul de golf și unde se află și cea mai veche Universitate din toată Marea Britanie. Aici a întâlnit-o Prințul William pe viitoarea Ducesă de Cambridge și actuala soție, Kate Middleton. O plimbare la pas prin frumosul și cochetul oraș St. Andrews va fi o adevărată încântare cu vizită obligatorie a ruinelor Catedralei St. Andrews sau a faimoasei plaje West Sands. Mergem mai departe în Pitlochry, un oraș fermecător, în care admirăm Castelul Braire cu pajiștile sale înflorate și facem o plimbare în frumoasa Pădure Faskally. Luăm un moment de răgaz la Distileria Blair Athol pentru a descoperi secretele fabricării celui mai pur whiskey. Următoarea oprire o vom face în Scotish Highlands pentru a ne caza la hotelul din zona Newtonmore.

 Ziua 6. Scotish Highlands – Spean Bridge – Glencoe – Loch Lomond – Glasgow

Continuăm călătoria spre Spean Bridge. Aici vizităm monumentul Commando Memorial de unde ne bucurăm de o vedere panoramică, Loch Lochy și Loch Arkaig. Pornim spre Glencoe ce oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din Scoția, dacă nu chiar din întreaga Marea Britanie, unde munții înalți se cufundă în văi (glens) de un verde intens, pâna când se întâlnesc cu apele mereu schimbătoare ale lacurilor (lochs). Glencoe este foarte popular datorită peisajelor spectaculoase ce iți taie respirația, cu natura neatinsă de semnele civilizației, fiind dealtfel și una dintre destinațiile cele mai accesibile pentru cei care vor să vadă șiragul de lacuri (inclusiv Loch Ness) care traversează nordul Scoției. Loch Lomond este cel mai mare lac din Marea Britanie fiind la distanță de 32 km nord-vest de Glasgow. Ne ia aproximativ o oră să ajungem la malul sudic al lacului. Doar lacul Loch Ness rivalizează ca faimă și frumusețe cu Loch Lomond, iar ca fapt divers amintim că acesta se află în prima rezervație naturală înființată în Scoția, Parcul Național Trossachs. Spre seară ne retragem spre hotelul nostru din zona Glasgow, unde ne reîncarcăm cu energie pentru ziua ce urmează.

 Ziua 7. Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool.

Începem ziua, energici, pornind la pas prin Glasgow. Centrul vechi îți oferă numeroase opriri, fie pentru a te delecta cu o halbă de bere autohtonă, fie pentru a admira clădirile impunătoare cu arhitectură gotică de o frumusețe sobră - Sala Regala de Concerte, Catedrala din Glasgow, Piața St. George. Superbele sale clădiri victoriene fac un contrast puternic cu viața de noapte vibrantă, cu restaurantele și barurile colorate, unde se desfășoară aproape în fiecare seară concerte live. Vitalitatea acestui oraș este de-a dreptul contagioasă, iar combinația dintre caracterul urban și locuitorii săi prietenoși este captivantă. Pornim apoi spre Gretna Green, un sătuc pitoresc unde vom vizita Courtship Maze, un labirint verde considerat cel mai romantic punct de interes din zonă, pentru turiști și în special pentru cupluri. Mergem mai departe spre Lake District, sau Țara Lacurilor, un parc național situat în regiunea Cumbria din nord-vestul Angliei, în apropiere de granița cu Scoția.

 Ziua 8. Liverpool – Wye Valley – Bristol

Facem o plimbare prin Liverpool, care și-a creat o reputație mondială grație iubirii față de fotbal. Orașul are, de asemenea, un patrimoniu cultural impresionant, având mai multe clădiri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO decât orice alt oraș din afara Londrei, iar galeriile și muzeele sale se numără printre cele mai interesante din țară. Nu în ultimul rând, Liverpool este orașul în care s-a născut legendara trupa Beatles. Admirăm Catedrala Liverpool, Victoria Gallery Museum și Parcul Sefton. Mergem mai departe spre Wye Valley, o zonă de o frumusețe naturală ce te vrăjește pe loc. Wye Valley este locul ideal pentru iubitorii de drumeții, iar aici se găsesc Peșterile Clearwell, foste mine de fier, iar pasionații de trenuri cu aburi vor observa imediat trenulețul Perrygrove, o garnitură de tren vintage trasă de o locomotivă cu aburi. Pe seară ne retragem la hotelul nostru din zona Bristol.

 Ziua 9. Bristol – Bath – Stonehenge

Continuăm drumul spre Bath, oraș a cărui eleganță georgiană a determinat UNESCO să îl înscrie în Patrimoniul Cultural Mondial. Istoria locului pornește încă de la romani, care au descoperit calitățile termale ale singurului izvor cu apă caldă din Britania, pe care au cucerit-o în anul 43 AD. Facem turul orașului și ne concentrăm asupra Băilor Romane, superb conservate. Plecăm apoi mai departe, spre Stonehenge, o “mâna” de pietre parcă aranjate, în joacă, de un uriaș venit de pe altă lume - teoriile abundă când vorbim despre acest loc cu o încărcătura aparte, însă avem privilegiul să simțim energia proverbială a locului pe pielea noastră. Ultima oprire o facem la Londra, unde mai avem timp de o scurtă plimbare înainte să ne întoarcem la hotel. Moment de răgaz (timp liber): Londra trebuie văzută seara de la înălțime și admirată ca o nestemată sclipitoare în toată măreția ei, așa că trebuie să completăm turul Londrei urcând la 135 m înălțime pe faimoasa roată London Eye, a doua ca înălțime din lume, care se numără printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Începând cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de către Coca Cola și decorat cu luminițe roșii. Aventurează-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai văzut-o.

 Ziua 10. Zbor spre țară

Plecăm din uimitoarea țară insulară cu puțin regret, că s-a terminat poate prea repede, însă cu foarte multe amintiri de neprețuit. Transfer la aeroport și zbor spre București.

 Ziua 1. București -Londra

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Londra. După aterizare, întâlnire cu ghidul și îmbarcare în microbuzul de transfer în centrul orașului. Astăzi vom face un tur al orașului panoramic cu autocarul și vom descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă: Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit în 1859 si amplasat in Turnul Sf Stefan, Tower Bridge, Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square. Moment de răgaz (timp liber): Nu ocoli momentul momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantă. Continuăm explorarea metropolei engleze cu o vizită la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de clădiri și fortificații de pe malul Tamisei, a căror construcție a fost începută de către William Cuceritorul în secolul XI. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept reședință regală, închisoare, loc de execuție sau visterie. În prezent este este renumit deoarece găzduiește bijuteriile Coroanei, păzite de unii dintre cei mai faimoși gardieni din lume: ” Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”. Deplasare către hotelul din Londra pentru cazare.

 Ziua 2. Londra – Stratford-upon-Avon – York

Pornim din Londra spre Stratford-upon-Avon orașul natal al lui Shakespeare, un oraș mic și impresionant prin faptul că păstreaza foarte bine atmosfera timpurilor în care aici se scriau unele dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Deschidem cercul de la Casa Memorială, locul în care s-a născut scriitorul și îl inchidem la Biserica Trinity, unde se află mormântul lui Shakespeare. Păstram nota intelectuală care a deschis ziua și ajungem în Oxford, locul unde învașă elitele lumii. Vechi centru universitar, este visul oricărui părinte pentru copilul său. Însă pentru a putea studia în pretențioasele universități din Oxford trebuie să ai în arborele genealogic măcar un pic de sânge albastru sau să fii putred de bogat. Ori, desigur, să fii genial. Mai departe ne continuăm traseul nostru spre nord, ajungând în cursul serii în York . Cazare la hotel în zona York.

 Ziua 3 York – Durham – Edinburgh

Orașul York ne fascinează cu arhitectura sa complexă și atmosfera medievală. Vizităm aici Catedrala York, cea mai mare catedrală în stil gotic din Nordul Europei. York are și o veche tradiție în arta prepărării ciocolatei, așa că intrăm în magazinele cochete pentru a ne alege câteva suveniruri dulci. Mergem mai departe spre Durham, un alt oraș istoric fascinant, unde admirăm Castelul Durham, Palatul Green și Catedrala. În cursul serii sosire și cazare la hotel în zona Edinburgh.

 Ziua 4. Edinburgh - Capela Rosslyn

După micul dejun, plecăm spre capitala Scoției, Edinburgh. Cu a sa bogată istorie medievală și celtică, Edinburgh este, fără doar și poate, nestemata coroanei Scoției. Metropola inclusă în patrimoniul UNESCO, este plină de atracții la tot pasul, dintre care cel mai important ramâne Castelul Edinburgh. De pe colina pe care se află castelul, avem parte de o panoramă spectaculoasă asupra orașului, cu vedere spre acoperișurile și străzile de dedesubt, precum și asupra faimoasei Royal Mile, principala arteră din centrul vechi al orașului. Privirile ne sunt atrase ca un magnet de Palatul Regal, Parlamentul scoțian și de către Catedrala St Giles. Ne oprim apoi în Charlotte Square si George Street. Timp liber pentru a descoperi farmecul capitalei Scotiei. După amiază ne îndreptăm spre Capela Rosslyn, locul încoronării mai multor monarhi. După ecranizarea bestseller-ului “Codul lui Da Vinci” al lui Dan Brown, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare că ascund o serie de simboluri atribuite frăției secrete a masonilor templieri și mistere ezoterice care așteaptă să fie descoperite. Oare cum de există plante reprezentate în basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera înainte de descoperirea Americilor? Însă frumusețea acestei biserici rămâne principalul motiv de atracție pentru cei mai mulți vizitatori. În cursul serii ne întoarcem la același hotel pentru cazare.

 Ziua 5. Edinburgh – St. Andrews – Pitlochry – Scotish Highlands

Din Edinburgh plecăm spre St. Andrews, locul în care s-a inventat jocul de golf și unde se află și cea mai veche Universitate din toată Marea Britanie. Aici a întâlnit-o Prințul William pe viitoarea Ducesă de Cambridge și actuala soție, Kate Middleton. O plimbare la pas prin frumosul și cochetul oraș St. Andrews va fi o adevărată încântare cu vizită obligatorie a ruinelor Catedralei St. Andrews sau a faimoasei plaje West Sands. Mergem mai departe în Pitlochry, un oraș fermecător, în care admirăm Castelul Braire cu pajiștile sale înflorate și facem o plimbare în frumoasa Pădure Faskally. Luăm un moment de răgaz la Distileria Blair Athol pentru a descoperi secretele fabricării celui mai pur whiskey. Următoarea oprire o vom face în Scotish Highlands pentru a ne caza la hotelul din zona Newtonmore.

 Ziua 6. Scotish Highlands – Spean Bridge – Glencoe – Loch Lomond – Glasgow

Continuăm călătoria spre Spean Bridge. Aici vizităm monumentul Commando Memorial de unde ne bucurăm de o vedere panoramică, Loch Lochy și Loch Arkaig. Pornim spre Glencoe ce oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din Scoția, dacă nu chiar din întreaga Marea Britanie, unde munții înalți se cufundă în văi (glens) de un verde intens, pâna când se întâlnesc cu apele mereu schimbătoare ale lacurilor (lochs). Glencoe este foarte popular datorită peisajelor spectaculoase ce iți taie respirația, cu natura neatinsă de semnele civilizației, fiind dealtfel și una dintre destinațiile cele mai accesibile pentru cei care vor să vadă șiragul de lacuri (inclusiv Loch Ness) care traversează nordul Scoției. Loch Lomond este cel mai mare lac din Marea Britanie fiind la distanță de 32 km nord-vest de Glasgow. Ne ia aproximativ o oră să ajungem la malul sudic al lacului. Doar lacul Loch Ness rivalizează ca faimă și frumusețe cu Loch Lomond, iar ca fapt divers amintim că acesta se află în prima rezervație naturală înființată în Scoția, Parcul Național Trossachs. Spre seară ne retragem spre hotelul nostru din zona Glasgow, unde ne reîncarcăm cu energie pentru ziua ce urmează.

 Ziua 7. Glasgow – Gretna Green – Lake District – Liverpool.

Începem ziua, energici, pornind la pas prin Glasgow. Centrul vechi îți oferă numeroase opriri, fie pentru a te delecta cu o halbă de bere autohtonă, fie pentru a admira clădirile impunătoare cu arhitectură gotică de o frumusețe sobră - Sala Regala de Concerte, Catedrala din Glasgow, Piața St. George. Superbele sale clădiri victoriene fac un contrast puternic cu viața de noapte vibrantă, cu restaurantele și barurile colorate, unde se desfășoară aproape în fiecare seară concerte live. Vitalitatea acestui oraș este de-a dreptul contagioasă, iar combinația dintre caracterul urban și locuitorii săi prietenoși este captivantă. Pornim apoi spre Gretna Green, un sătuc pitoresc unde vom vizita Courtship Maze, un labirint verde considerat cel mai romantic punct de interes din zonă, pentru turiști și în special pentru cupluri. Mergem mai departe spre Lake District, sau Țara Lacurilor, un parc național situat în regiunea Cumbria din nord-vestul Angliei, în apropiere de granița cu Scoția.

 Ziua 8. Liverpool – Wye Valley – Bristol

Facem o plimbare prin Liverpool, care și-a creat o reputație mondială grație iubirii față de fotbal. Orașul are, de asemenea, un patrimoniu cultural impresionant, având mai multe clădiri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO decât orice alt oraș din afara Londrei, iar galeriile și muzeele sale se numără printre cele mai interesante din țară. Nu în ultimul rând, Liverpool este orașul în care s-a născut legendara trupa Beatles. Admirăm Catedrala Liverpool, Victoria Gallery Museum și Parcul Sefton. Mergem mai departe spre Wye Valley, o zonă de o frumusețe naturală ce te vrăjește pe loc. Wye Valley este locul ideal pentru iubitorii de drumeții, iar aici se găsesc Peșterile Clearwell, foste mine de fier, iar pasionații de trenuri cu aburi vor observa imediat trenulețul Perrygrove, o garnitură de tren vintage trasă de o locomotivă cu aburi. Pe seară ne retragem la hotelul nostru din zona Bristol.

 Ziua 9. Bristol – Bath – Stonehenge

Continuăm drumul spre Bath, oraș a cărui eleganță georgiană a determinat UNESCO să îl înscrie în Patrimoniul Cultural Mondial. Istoria locului pornește încă de la romani, care au descoperit calitățile termale ale singurului izvor cu apă caldă din Britania, pe care au cucerit-o în anul 43 AD. Facem turul orașului și ne concentrăm asupra Băilor Romane, superb conservate. Plecăm apoi mai departe, spre Stonehenge, o “mâna” de pietre parcă aranjate, în joacă, de un uriaș venit de pe altă lume - teoriile abundă când vorbim despre acest loc cu o încărcătura aparte, însă avem privilegiul să simțim energia proverbială a locului pe pielea noastră. Ultima oprire o facem la Londra, unde mai avem timp de o scurtă plimbare înainte să ne întoarcem la hotel. Moment de răgaz (timp liber): Londra trebuie văzută seara de la înălțime și admirată ca o nestemată sclipitoare în toată măreția ei, așa că trebuie să completăm turul Londrei urcând la 135 m înălțime pe faimoasa roată London Eye, a doua ca înălțime din lume, care se numără printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Începând cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de către Coca Cola și decorat cu luminițe roșii. Aventurează-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai văzut-o.

 Ziua 10. Zbor spre țară

Plecăm din uimitoarea țară insulară cu puțin regret, că s-a terminat poate prea repede, însă cu foarte multe amintiri de neprețuit. Transfer la aeroport și zbor spre București.