Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Anglia – Castele, conace si gradini avion 2020


Descriere

Destinatie: Anglia-Benelux

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Londra – Kew Gardens – Wisley Gardens – Hampton Court – Sheffield Park – BlueBell Railway
Brighton – Dover – Cantenbury - Mount Ephraim Country House
Sissinghurst – Castelul Hever - Chartwell


Servicii incluse: 
Bilet de avion Bucuresti – Londra si retur;
Transport cu autocar clasificat;
8 cazari la hoteluri de 2-3*;
8 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Insoţitor din partea agenţiei pe traseu. 

Servicii neincluse:
Intrările la obiectivele turistice
(inclusiv în excursiile opţionale),
serviciile de ghizi locali, taxe de
oraș* plătibile la hotel alte taxe şi
cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru grup
de minim 30 persoane;
• Biletele de tren pe Bluebell
Railway (circa 15 GBP/ pers.)

O P Ț I O N A L E
1. Gradinile Wisley și Palatul
Hampton Court - 40 €/pers.
2. Brighton - 40 €/pers
3. Sissinghurst - 40 €/pers

Destinatie: Anglia-Benelux

Durata: 1 zi, fara cazare

Vezi detalii in format PDF

În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Londra – Kew Gardens – Wisley Gardens – Hampton Court – Sheffield Park – BlueBell Railway
Brighton – Dover – Cantenbury - Mount Ephraim Country House
Sissinghurst – Castelul Hever - Chartwell


Servicii incluse: 
Bilet de avion Bucuresti – Londra si retur;
Transport cu autocar clasificat;
8 cazari la hoteluri de 2-3*;
8 mic dejun;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Insoţitor din partea agenţiei pe traseu. 

Servicii neincluse:
Intrările la obiectivele turistice
(inclusiv în excursiile opţionale),
serviciile de ghizi locali, taxe de
oraș* plătibile la hotel alte taxe şi
cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru grup
de minim 30 persoane;
• Biletele de tren pe Bluebell
Railway (circa 15 GBP/ pers.)

O P Ț I O N A L E
1. Gradinile Wisley și Palatul
Hampton Court - 40 €/pers.
2. Brighton - 40 €/pers
3. Sissinghurst - 40 €/pers

Itinerariu

Ziua 1

București -Londra Călătoria noastră începe in aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Londra. După aterizare, întâlnire cu ghidul și îmbarcare în microbuzul de transfer în centrul orasului. Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă: Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit în 1859 si amplasat in Turnul Sf Stefan, Tower Bridge, Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square. Moment de răgaz (timp liber): Nu ocoli momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantă. După-amiază continuăm plimbarea cu Kew Garden. Splendida grădină botanică este cea mai mare și diversă din lume și face parte din patrimoniul UNESCO. Vedem vastele sere victoriene și galeriile interioare, apoi explorăm cu autocarul, timp de 40 de minute, aleile cu plante minunate și construcții spectaculoase. Deplasare către hotelul din Londra pentru cazare .

Ziua 2

Londra Avem la dispoziție o zi în acest oraș legendar. În prima parte, bifăm principalele obiective turistice ale Londrei: London Eye, Tower Bridge, Turnul Londrei, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Hyde Park, Covent Garden. Moment de răgaz (timp liber): ”Când ești la Roma, poartă-te ca romanii!” se traduce în călătoria noastră un pic diferit: ”Când ești la Londra, nu sări peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, această tradiție britanică trebuie luată 100% în serios pentru că este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toată lumea se oprește din agitația zilei și se delectează cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fără, însoțit de câteva gustări: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de pâinici de origine scoțiană). Pentru că Londra este foarte generoasă în diversitatea ei, după-amiaza o petrecem fiecare după bunul plac. Putem alege să vizităm British Museum, să admirăm Galeriile Tate, să ne fotografiem cu figurile de ceară de la muzeul Madame Tussaud’s. Pentru shopping, avem de ales între magazinele de lux din Mayfair și vânătoarea de chilipiruri în Covent Garden. Ar fi nedrept să nu amintim de fabulosul magazin Harrods, care merită vizitat nu doar pentru cumpărături ci și pentru atmosferă. Seara cazare la același hotel din Londra.

Ziua 3

Gradinile Wisley – Palatul Hampton Court Program liber în Londra sau excursie opțională la Wisley. De dimineață, pornim spre încântătoarea grădină Wisley, administrată de Societatea Regală de Horticultură. Domeniul are 81 hectare, pline cu arbori și plante care par din povești, o pepinieră extraordinară, sere, iazuri și lacuri ireale și un centru de consiliere pentru creșterea plantelor. Facem un tur pietonal prin grădinărestaurante de aici pentru o pauză de prînz binemeritată. După ce rezistăm cu greu tentației de a fotografia totul, mergem într-un alt loc de basm, Palatul de la Hampton Court, reședința preferată a lui Henric al VIII-lea. Pe lângă palat și grădinile sale, alte puncte de interes sunt un teren de tenis istoric și o imensă plantaţie de viță de vie, cea mai mare din lume încă din 2005. Nu putem pleca de aici fără să pătrundem în magnificul labirint de tisă, care are 800 de metri lungime, și în grădinile secrete. Întoarcere in Londra pentru cazare la același hotel.

Ziua 4

Sheffield Park - Bluebell Railway - Eastbourne Azi vom avea parte de o aventura unica de neratat măcat o dată în viață, plimbarea cu trenul cu aburi pe Bluebell Railway (biletele de tren se achită separat circa 15 GBP/pers). Ne urcăm în tren la stația East Grinstead. Drumul de 18 kilometri vă poartă în timp nu doar prin felul în care funcționează trenul, dar mai ales datorită faptului că majoritatea vagoanelor sunt fabricate înainte de 1939. După inedita călătorie cu trenul, continuăm periplul și ne vom îndrepta spre Sheffield Park, o grădină de 50,5 hectare proiectată în secolul al XVIII-lea de legendarul peisagist Lancelot „Capability” Brown. Proprietatea conține patru lacuri mari și o varietate impresionantă de copaci și arbuști. Destinatia finală a acestei zile este Eastbourne, cel mai însorit oraș al Marii Britanii. Pe faleză sunt înșirate restaurante tipic englezești care servesc delicioasa plăcintă cu pește proaspăt sau scoici preparată după specificul locului, alături de un ceai sau un pahar de vin. Moment de răgaz (timp liber): Te-ai întrebat cum e bucătăria din Albion fără influențe din colonii sau de pe continent? Cea mai cunoscută și mai populară mâncare printre britanici este celebrul “Fish & chips”. De fapt, este vorba de o porție mare de file de cod prăjit pane, cu cei mai banali cartofi prăjiți, totul înfășurat într-un cornet mare de hârtie (încă se mai folosește și hârtia de la ziare). Englezii, pe lângă sare, adaugă la cartofii prăjiți câțiva stropi de oțet. Chiar dacă nuți vine să crezi, o să-ți placă atât de mult încât vei mai dori o porție. Seara cazare la hotel în zona Eastbourne.

Ziua 5

Eastbourne - Brighton Program liber sau excursie opționala la Brighton, care este fără îndoială orașul cel mai colorat și excentric din Marea Britanie. Aici burlesque-ul întâlnește designul contemporan, iar hostelurile colorate sunt vecine cu hotelurile botique. Ne plimbăm pe aleile înguste de lângă faleză, care și-au păstrat alura de pe vremea când aici se afla doar un sat pescăresc, și ne oprim la cumpărături prin magazinele cochete care împânzesc zona. Moment de răgaz (timp liber): Ar fi păcat să nu ne oprim la prânz într-unul din restaurantele cochete pentru a gusta celebrul beef steak britanic, adevărata friptură de vită cum n-ai mai mâncat în nicio altă parte a lumii. Se zice că secretul feliilor fragede de vită stă în timpul cât se lasă carnea la macerat. Ne întoarcem apoi în Eastbourne, unde avem timp până seara să mai descoperim puțin din farmecul orașului. Cazare la același hotel din zona Eastbourne

Ziua 6

Dover - Canterbury - Mount Ephraim Country House - Kent Mergem spre Dover, unde primul lucru care ne surprinde este White Cliffs, numele malului înalt și alb care mărginește orașul. Aici se află un obiectiv turistic cu o istorie milenară, Castelul Dover. Pe vastul domeniu se află ruinele unui far roman, care ghida bărcile acum aproape 2.000 de ani și este considerat cea mai veche clădire din Marea Britanie. Plecăm apoi spre Canterbury. Foartă multă lume consideră că minunata catedrală din oraș, care face parte din patrimoniul universal, este cea mai frumoasă din Europa, iar aleile medievale înguste, grădinile de pe malul apei și zidurile antice de apărare fac din Canterbury o minunăție. Aveți timp să descoperiți orașul plin de viață, cu studenți veseli și activi, și cu o multitudine de baruri, restaurante și magazine chic. Ne indreptam spre domeniul Mountain Ephraim intins pe 4 hectare care ne incanta prin frumoasele sale gradini Edwardiene construite inca din 1900. Gazdele sunt primitoare si ne invita la ceai, au amenajat in bucatarie de vest un salon pentru servirea faimoasei bauturi.Moment de răgaz (timp liber): În Anglia ceaiul se bea cu seriozitate ceremonioasă, iar decorul și scenografia trebuie să fie la înălțimea momentului. Iată de ce, mergem la conacul Mount Ephraim, proprietatea familiei Dawes de mai bine de 300 de ani, unde vom vizita grădina superbă, apoi ne vom retrage în salonul de ceai pentru a savura în stil aristocratic o ceașcă de ceai autentic, exact la ora 5 . Seara ne cazăm la un hotel din zona Kent.

Ziua 7

Kent - Sissinghurst Gardens Program liber sau excursie opțională pentru a vizita grădina de basm din Sissinghurst. Aceasta a fost creată în anii 1930 de scriitoarea Vita Sackville-West și de soțul său, Harold Nicolson, autor și diplomat. Este printre cele mai iubite grădini din Marea Britanie și din ce în ce mai mulți vizitatori îi trec porțile de la an la an. Grădina este foarte ingenios concepută, ca o serie de „camere”, fiecare cu alte culori și tematică, separate prin garduri vii decupate și pereți de cărămidă roz. O zonă specială este The Purple Border, despre care unul dintre grădinarii care o întreține spune așa: „Deși Frontiera Purpurie poartă acest nume, nu este alcătuită numai din plante purpurii. Este un amestec inteligent de roz, bleu, liliachiu și purpuriu, cu un efect magic”. Ne întoarcem la hotelul nostru din zona Kent pentru cazare.

Ziua 8

Kent - Castelul Hever - Chartwell - Londra Mergem într-un tur ghidat prin grădinile Castelului Hever. Fiecare dintre ele este diferită, de la cea plină cu un set uriaș de șah până la cea cu plante aromatice sau la colecția impresionantă de statuete din cea italiană. Admirata zonă cu trandafiri conține peste 4.000 de exemplare, iar aleea cu aluni atrage deopotrivă vizitatori, cât și păsări pofticioase. Cea mai veche parte a castelului datează din 1270 și a devenit cunoscută ca reședință a soției lui Henry al VIII-lea Anne Boleyn. Plecăm apoi în Chartwell, unde au locuit Winston Churchill și soția lui timp de 40 de ani. Casa este încă la fel cum a fost atunci când familia a locuit aici, iar imagini, cărți și amintiri personale evocă grandioasa carieră și pasiunile acestei familii influente. Studioul găzduiește cea mai mare colecție de picturi a lui Churchill, care numără peste 500 de tablouri. Seara sosire în Luton și cazare la hotel.

Ziua 9

Zbor spre tara Îndrăgostiți iremediabil de grădinile și aromele Angliei, plecăm cu avionul din Londra spre București.

Ziua 1

București -Londra Călătoria noastră începe in aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Londra. După aterizare, întâlnire cu ghidul și îmbarcare în microbuzul de transfer în centrul orasului. Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă: Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit în 1859 si amplasat in Turnul Sf Stefan, Tower Bridge, Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square. Moment de răgaz (timp liber): Nu ocoli momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantă. După-amiază continuăm plimbarea cu Kew Garden. Splendida grădină botanică este cea mai mare și diversă din lume și face parte din patrimoniul UNESCO. Vedem vastele sere victoriene și galeriile interioare, apoi explorăm cu autocarul, timp de 40 de minute, aleile cu plante minunate și construcții spectaculoase. Deplasare către hotelul din Londra pentru cazare .

Ziua 2

Londra Avem la dispoziție o zi în acest oraș legendar. În prima parte, bifăm principalele obiective turistice ale Londrei: London Eye, Tower Bridge, Turnul Londrei, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Hyde Park, Covent Garden. Moment de răgaz (timp liber): ”Când ești la Roma, poartă-te ca romanii!” se traduce în călătoria noastră un pic diferit: ”Când ești la Londra, nu sări peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, această tradiție britanică trebuie luată 100% în serios pentru că este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toată lumea se oprește din agitația zilei și se delectează cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fără, însoțit de câteva gustări: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de pâinici de origine scoțiană). Pentru că Londra este foarte generoasă în diversitatea ei, după-amiaza o petrecem fiecare după bunul plac. Putem alege să vizităm British Museum, să admirăm Galeriile Tate, să ne fotografiem cu figurile de ceară de la muzeul Madame Tussaud’s. Pentru shopping, avem de ales între magazinele de lux din Mayfair și vânătoarea de chilipiruri în Covent Garden. Ar fi nedrept să nu amintim de fabulosul magazin Harrods, care merită vizitat nu doar pentru cumpărături ci și pentru atmosferă. Seara cazare la același hotel din Londra.

Ziua 3

Gradinile Wisley – Palatul Hampton Court Program liber în Londra sau excursie opțională la Wisley. De dimineață, pornim spre încântătoarea grădină Wisley, administrată de Societatea Regală de Horticultură. Domeniul are 81 hectare, pline cu arbori și plante care par din povești, o pepinieră extraordinară, sere, iazuri și lacuri ireale și un centru de consiliere pentru creșterea plantelor. Facem un tur pietonal prin grădinărestaurante de aici pentru o pauză de prînz binemeritată. După ce rezistăm cu greu tentației de a fotografia totul, mergem într-un alt loc de basm, Palatul de la Hampton Court, reședința preferată a lui Henric al VIII-lea. Pe lângă palat și grădinile sale, alte puncte de interes sunt un teren de tenis istoric și o imensă plantaţie de viță de vie, cea mai mare din lume încă din 2005. Nu putem pleca de aici fără să pătrundem în magnificul labirint de tisă, care are 800 de metri lungime, și în grădinile secrete. Întoarcere in Londra pentru cazare la același hotel.

Ziua 4

Sheffield Park - Bluebell Railway - Eastbourne Azi vom avea parte de o aventura unica de neratat măcat o dată în viață, plimbarea cu trenul cu aburi pe Bluebell Railway (biletele de tren se achită separat circa 15 GBP/pers). Ne urcăm în tren la stația East Grinstead. Drumul de 18 kilometri vă poartă în timp nu doar prin felul în care funcționează trenul, dar mai ales datorită faptului că majoritatea vagoanelor sunt fabricate înainte de 1939. După inedita călătorie cu trenul, continuăm periplul și ne vom îndrepta spre Sheffield Park, o grădină de 50,5 hectare proiectată în secolul al XVIII-lea de legendarul peisagist Lancelot „Capability” Brown. Proprietatea conține patru lacuri mari și o varietate impresionantă de copaci și arbuști. Destinatia finală a acestei zile este Eastbourne, cel mai însorit oraș al Marii Britanii. Pe faleză sunt înșirate restaurante tipic englezești care servesc delicioasa plăcintă cu pește proaspăt sau scoici preparată după specificul locului, alături de un ceai sau un pahar de vin. Moment de răgaz (timp liber): Te-ai întrebat cum e bucătăria din Albion fără influențe din colonii sau de pe continent? Cea mai cunoscută și mai populară mâncare printre britanici este celebrul “Fish & chips”. De fapt, este vorba de o porție mare de file de cod prăjit pane, cu cei mai banali cartofi prăjiți, totul înfășurat într-un cornet mare de hârtie (încă se mai folosește și hârtia de la ziare). Englezii, pe lângă sare, adaugă la cartofii prăjiți câțiva stropi de oțet. Chiar dacă nuți vine să crezi, o să-ți placă atât de mult încât vei mai dori o porție. Seara cazare la hotel în zona Eastbourne.

Ziua 5

Eastbourne - Brighton Program liber sau excursie opționala la Brighton, care este fără îndoială orașul cel mai colorat și excentric din Marea Britanie. Aici burlesque-ul întâlnește designul contemporan, iar hostelurile colorate sunt vecine cu hotelurile botique. Ne plimbăm pe aleile înguste de lângă faleză, care și-au păstrat alura de pe vremea când aici se afla doar un sat pescăresc, și ne oprim la cumpărături prin magazinele cochete care împânzesc zona. Moment de răgaz (timp liber): Ar fi păcat să nu ne oprim la prânz într-unul din restaurantele cochete pentru a gusta celebrul beef steak britanic, adevărata friptură de vită cum n-ai mai mâncat în nicio altă parte a lumii. Se zice că secretul feliilor fragede de vită stă în timpul cât se lasă carnea la macerat. Ne întoarcem apoi în Eastbourne, unde avem timp până seara să mai descoperim puțin din farmecul orașului. Cazare la același hotel din zona Eastbourne

Ziua 6

Dover - Canterbury - Mount Ephraim Country House - Kent Mergem spre Dover, unde primul lucru care ne surprinde este White Cliffs, numele malului înalt și alb care mărginește orașul. Aici se află un obiectiv turistic cu o istorie milenară, Castelul Dover. Pe vastul domeniu se află ruinele unui far roman, care ghida bărcile acum aproape 2.000 de ani și este considerat cea mai veche clădire din Marea Britanie. Plecăm apoi spre Canterbury. Foartă multă lume consideră că minunata catedrală din oraș, care face parte din patrimoniul universal, este cea mai frumoasă din Europa, iar aleile medievale înguste, grădinile de pe malul apei și zidurile antice de apărare fac din Canterbury o minunăție. Aveți timp să descoperiți orașul plin de viață, cu studenți veseli și activi, și cu o multitudine de baruri, restaurante și magazine chic. Ne indreptam spre domeniul Mountain Ephraim intins pe 4 hectare care ne incanta prin frumoasele sale gradini Edwardiene construite inca din 1900. Gazdele sunt primitoare si ne invita la ceai, au amenajat in bucatarie de vest un salon pentru servirea faimoasei bauturi.Moment de răgaz (timp liber): În Anglia ceaiul se bea cu seriozitate ceremonioasă, iar decorul și scenografia trebuie să fie la înălțimea momentului. Iată de ce, mergem la conacul Mount Ephraim, proprietatea familiei Dawes de mai bine de 300 de ani, unde vom vizita grădina superbă, apoi ne vom retrage în salonul de ceai pentru a savura în stil aristocratic o ceașcă de ceai autentic, exact la ora 5 . Seara ne cazăm la un hotel din zona Kent.

Ziua 7

Kent - Sissinghurst Gardens Program liber sau excursie opțională pentru a vizita grădina de basm din Sissinghurst. Aceasta a fost creată în anii 1930 de scriitoarea Vita Sackville-West și de soțul său, Harold Nicolson, autor și diplomat. Este printre cele mai iubite grădini din Marea Britanie și din ce în ce mai mulți vizitatori îi trec porțile de la an la an. Grădina este foarte ingenios concepută, ca o serie de „camere”, fiecare cu alte culori și tematică, separate prin garduri vii decupate și pereți de cărămidă roz. O zonă specială este The Purple Border, despre care unul dintre grădinarii care o întreține spune așa: „Deși Frontiera Purpurie poartă acest nume, nu este alcătuită numai din plante purpurii. Este un amestec inteligent de roz, bleu, liliachiu și purpuriu, cu un efect magic”. Ne întoarcem la hotelul nostru din zona Kent pentru cazare.

Ziua 8

Kent - Castelul Hever - Chartwell - Londra Mergem într-un tur ghidat prin grădinile Castelului Hever. Fiecare dintre ele este diferită, de la cea plină cu un set uriaș de șah până la cea cu plante aromatice sau la colecția impresionantă de statuete din cea italiană. Admirata zonă cu trandafiri conține peste 4.000 de exemplare, iar aleea cu aluni atrage deopotrivă vizitatori, cât și păsări pofticioase. Cea mai veche parte a castelului datează din 1270 și a devenit cunoscută ca reședință a soției lui Henry al VIII-lea Anne Boleyn. Plecăm apoi în Chartwell, unde au locuit Winston Churchill și soția lui timp de 40 de ani. Casa este încă la fel cum a fost atunci când familia a locuit aici, iar imagini, cărți și amintiri personale evocă grandioasa carieră și pasiunile acestei familii influente. Studioul găzduiește cea mai mare colecție de picturi a lui Churchill, care numără peste 500 de tablouri. Seara sosire în Luton și cazare la hotel.

Ziua 9

Zbor spre tara Îndrăgostiți iremediabil de grădinile și aromele Angliei, plecăm cu avionul din Londra spre București.