Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Adevarata Marea Britanie Cluj 2018


Descriere

Destinatie: Anglia-Benelux

Durata: 1 zi, fara cazare

 DATE DE PLECARE 2018: 02.05; 01.06; 30.06; 31.07; 29.06
 PRETUL INCLUDE  : Bilet de avion Bucuresti - Londra - si retur; 
                                      transport cu autocar climatizat;
                                      8 cazari la hoteluri de 2-3*;
                                      8 mic dejun;
                                     Transfer aeroport-hotel-aeroport;
                                     Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
NU SUNT INCLUSE IN PRET :  Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale),
                                                       serviciile de ghizi locali,
                                                       alte taxe si cheltuieli personale.
SUPLIMENTE & REDUCERI : Supliment de single - 260 €
                                                     Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Destinatie: Anglia-Benelux

Durata: 1 zi, fara cazare

 DATE DE PLECARE 2018: 02.05; 01.06; 30.06; 31.07; 29.06
 PRETUL INCLUDE  : Bilet de avion Bucuresti - Londra - si retur; 
                                      transport cu autocar climatizat;
                                      8 cazari la hoteluri de 2-3*;
                                      8 mic dejun;
                                     Transfer aeroport-hotel-aeroport;
                                     Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
NU SUNT INCLUSE IN PRET :  Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv in excursiile optionale),
                                                       serviciile de ghizi locali,
                                                       alte taxe si cheltuieli personale.
SUPLIMENTE & REDUCERI : Supliment de single - 260 €
                                                     Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Itinerariu

Ziua 1

Bucuresti - Londra Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra. Dupa aterizare, intalnire cu ghidul si imbarcare in microbuzul de transfer in centrul orasului. Astazi vom face un tur panoramic al orasului pentru a descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa. Printre acestea se numara: Big Ben, turnul cu ceas construit in 1859, Palatul Westminster, care gazduieste Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica londoneza, unde sunt incoronati regii si reginele Marii Britanii si Palatul Buckingham, resedinta principala a Casei regale britanice. Admiram impresionanta arhitectura a Catedralei St. Paul – o biserica anglicana situata pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piata Piccadilly Circus – un loc preferat deopotriva de londonezi si de turisti pentru cumparaturi. Dupa amiaza ne indreptam spre hotelul nostru pentru cazare

Ziua 2

Londra – capitala de pe Tamisa Continuam explorarea metropolei engleze cu o vizita la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de cladiri si fortificatii de pe malul Tamisei, a caror constructie a fost inceputa de catre William Cuceritorul in secolul XI. Dea lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept resedinta regala, inchisoare, loc de executie sau visterie. In prezent este este renumit deoarece gazduieste bijuteriile Coroanei, pazite de unii dintre cei mai faimosi gardieni din lume: ”Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”. Nu trebuie ratate vizitele la Muzeul Madame Tussauds – Muzeul figurilor de ceara, British Museum, National Gallery sau Tate Gallery. Moment de ragaz: Nu ocoli momentul schimbarii garzii de la Palatul Buckingham! Garzile regale, cu celebrele lor caciuli din blana de urs, au un program bine stabilit, atragand grupuri impresionante de turisti din lumea intreaga. Vei intelege la fata locului de ce este aceasta ceremonie atat de fascinanta Timp liber la dispozitie in zona comerciala Trafalgar Square, Picadilly Circus, Convent Garden. Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare .

Ziua 3

Londra – Stratford-upon-Avon – York Pornim din Londra spre Stratford-upon-Avon orasul natal al lui Shakespeare, un oras mic si impresionant prin faptul ca pastreaza foarte bine atmosfera timpurilor in care aici se scriau unele dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Deschidem cercul de la , locul in are s-a na s ut s r toru si il inchidem la Biserica Trinity unde se a a mormantul lui Shakespeare. Pastram nota intelectuala care a deschis ziua si ajungem in Oxford, locul unde invata elitele lumii. Vechi centru universitar, este visul oricarui parinte pentru copilul sau. Insa pentru a putea studia in pretentioasele universitati din Oxford trebuie sa ai in arborele genealogic macar un pic de sange albastru sau sa fii putred de bogat. Ori, desigur, sa fii genial. Mai departe ne continuam traseul nostru spre nord, ajungand in cursul serii in York . Cazare la hotel in zona York.

Ziua 4

York – Zidul lui Hadrian – Falkirk Orasul York ne fascineaza cu arhitectura sa complexa si atmosfera medievala. Vizitam aici Catedrala York, cea mai mare catedrala in stil gotic din Nordul Europei. York are si o veche traditie in arta prepararii ciocolatei, asa ca intram in magazinele cochete pentru a ne alege cateva suveniruri dulci. Mergem mai departe spre spre Gilsland unde vizitam Zidul lui Hadrian, o fortificatie cu rol de aparare ce se intinde de la Raul Tyne pana la Solway Firth. In cursul serii sosire si cazare la hotel in Falkirk.

Ziua 5

Edinburgh – Capela Rosslyn Dupa micul dejun, plecam spre capitala Scotiei, Edinburgh. Cu a sa bogata istorie medievala si celtica, Edinburgh este, fara doar si poate, nestemata coroanei Scotiei. Metropola face parte din patrimoniul UNESCO, plina de atractii la tot pasul, dintre care cel mai important ramane Castelul Edinburgh. De pe colina pe care se afla castelul, avem parte de o panorama spectaculoasa asupra orasului, cu vedere spre acoperisurile si strazile de dedesubt, precum si asupra faimoasei Royal Mile, principala artera din centrul vechi al orasului. Privirile ne sunt atrase ca un magnet de Palatul Regal, Parlamentul scotia si de catre Catedrala St Giles. Ne oprim apoi in Charlotte Square si George Street. Timp liber pentru a descoperi farmecul capitalei Scotiei. Dupa amiaza ne indrepam spre Capela Rosslyn, locul incoronarii mai multor monarhi. Dupa ecranizarea bestseller-ului lui Dan Brown, “Codul lui Da Vinci”, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare ca ascund o serie de simboluri atribuite fratiei secrete a masonilor templieri si mistere ezoterice care asteapta sa fie descoperite. Oare cum de exista plante reprezentate in basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera inainte de descoperirea Americilor? Insa frumusetea acestei biserici ramane principalul motiv de atractie pentru cei mai multi vizitatori. In cursul serii ne intoarcem la acelasi hotel din zona Falkirk pentru cazare.

Ziua 6

Falkirk – Gretna Green – Lake District – Liverpool Incepem ziua, energici, pornind la drum spre Gretna Green, un satuc pitoresc unde vom vizita Courtship Maze, un labirint verde considerat cel mai romantic punct de interes din zona, pentru turisti si in special pentru cupluri. Mergem mai departe spre Lake District, sau Tara Lacurilor, un parc national situat in regiunea Cumbria din nordvestul Angliei, in apropiere de granita cu Scotia. Lake District este o destinatie populara in randul turistilor, mai ales datorita asocierii cu William Wordsworth si Poetii Lacului. Tara Lacurilor este caracterizata de o neobisnuita diversitate peisagistica, marile lacuri alternand cu piscurile celor mai inalti munti din Anglia, Muntii Cubrieni. Spre seara ne indreptam spre hotelul din zona Liverpool.

Ziua 7

Liverpool – Ludlow – Cardiff Facem o plimbare prin Liverpool, care si-a creat o reputatie mondiala gratie iubirii fata de fotbal. Orasul are, de asemenea, un patrimoniu cultural impresionant, avand mai multe cladiri listate in Patrimoniul Mondial UNESCO decat orice alt oras din afara Londrei, iar galeriile si muzeele sale fiind printre cele mai interesante din tara. Nu in ultimul rand, Liverpool este orasul in care s-a nascut legendara trupa Beatles. Vizitam Catedrala Liverpool, Victoria Gallery Museum si Parcul Sefton. Mergem mai departe spre Ludlow, unde vizitam Castelul Ludlow, Castelul Stokesay si Berrington Hall. Spre seara ajungem in Cardiff a ta a a rii Galilor. Cazare la hotel in zona Cardiff.

Ziua 8

Cardiff– Bath – Stonehenge – Londra „Pr ns” intre un vechi fort si o faleza moderna, orasul Cardiff a devenit unul dintre centrele urbane de varf din Marea Britanie. Incepem turul de oras admirand: Parcul Cathays cu Primaria si Universitatea, Castelul Cardiff, Stadionul Millenium, Golful Cardiff si Imobilul Pierhead. Continuam drumul spre Bath, oras a carui eleganta georgiana a determinat UNESCO sa i nscrie n Patr mon u u tura ond a . Istoria locului porneste inca de la romani, care au descoperit calitatile termale ale singurului izvor cu apa calda din Britania, pe care au cucerit-o in anul 43 AD. Facem turul orasului si ne concentram asupra Bailor Romane, superb conservate. Plecam apoi mai departe, spre Stonehenge o “mana” de etre ar a aranjate, in joaca, de un urias venit de pe alta lume - teoriile abunda cand vorbim despre acest loc cu o incarcatura aparte, insa avem privilegiul sa simtim energia proverbiala a locului pe pielea noastra. Ultima oprire o facem la Londra, unde mai avem timp de o scurta plimbare inainte sa ne intoarcem la hotel. Moment de ragaz: Londra trebuie vazuta seara de la inaltime si admirata ca o nestemata sclipitoare in toata maretia ei, asa ca trebuie sa completam turul Londrei urcand la 135 m inaltime pe faimoasa roata London Eye, al doilea cel mai inalt roller coaster din lume, care se numara printre cele mai importante atractii ale Londrei si serveste ca simbol al ei. Incepand cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de catre Coca Cola si decorat cu luminite rosii. Aventureaza-te spre cer si priveste peisajul panoramic al unei Londre asa cum nu ai mai vazut-o.

Ziua 9

. Zbor spre tara Plecam din uimitoarea tara insulara cu putin regret, ca s-a terminat poate prea repede, insa cu foarte multe amintiri de nepretuit. Transfer la aeroport si zbor spre Bucuresti.

Ziua 1

Bucuresti - Londra Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra. Dupa aterizare, intalnire cu ghidul si imbarcare in microbuzul de transfer in centrul orasului. Astazi vom face un tur panoramic al orasului pentru a descoperi o serie de monumente care au facut Londra faimoasa. Printre acestea se numara: Big Ben, turnul cu ceas construit in 1859, Palatul Westminster, care gazduieste Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica londoneza, unde sunt incoronati regii si reginele Marii Britanii si Palatul Buckingham, resedinta principala a Casei regale britanice. Admiram impresionanta arhitectura a Catedralei St. Paul – o biserica anglicana situata pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piata Piccadilly Circus – un loc preferat deopotriva de londonezi si de turisti pentru cumparaturi. Dupa amiaza ne indreptam spre hotelul nostru pentru cazare

Ziua 2

Londra – capitala de pe Tamisa Continuam explorarea metropolei engleze cu o vizita la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de cladiri si fortificatii de pe malul Tamisei, a caror constructie a fost inceputa de catre William Cuceritorul in secolul XI. Dea lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept resedinta regala, inchisoare, loc de executie sau visterie. In prezent este este renumit deoarece gazduieste bijuteriile Coroanei, pazite de unii dintre cei mai faimosi gardieni din lume: ”Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”. Nu trebuie ratate vizitele la Muzeul Madame Tussauds – Muzeul figurilor de ceara, British Museum, National Gallery sau Tate Gallery. Moment de ragaz: Nu ocoli momentul schimbarii garzii de la Palatul Buckingham! Garzile regale, cu celebrele lor caciuli din blana de urs, au un program bine stabilit, atragand grupuri impresionante de turisti din lumea intreaga. Vei intelege la fata locului de ce este aceasta ceremonie atat de fascinanta Timp liber la dispozitie in zona comerciala Trafalgar Square, Picadilly Circus, Convent Garden. Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare .

Ziua 3

Londra – Stratford-upon-Avon – York Pornim din Londra spre Stratford-upon-Avon orasul natal al lui Shakespeare, un oras mic si impresionant prin faptul ca pastreaza foarte bine atmosfera timpurilor in care aici se scriau unele dintre cele mai importante capodopere ale literaturii universale. Deschidem cercul de la , locul in are s-a na s ut s r toru si il inchidem la Biserica Trinity unde se a a mormantul lui Shakespeare. Pastram nota intelectuala care a deschis ziua si ajungem in Oxford, locul unde invata elitele lumii. Vechi centru universitar, este visul oricarui parinte pentru copilul sau. Insa pentru a putea studia in pretentioasele universitati din Oxford trebuie sa ai in arborele genealogic macar un pic de sange albastru sau sa fii putred de bogat. Ori, desigur, sa fii genial. Mai departe ne continuam traseul nostru spre nord, ajungand in cursul serii in York . Cazare la hotel in zona York.

Ziua 4

York – Zidul lui Hadrian – Falkirk Orasul York ne fascineaza cu arhitectura sa complexa si atmosfera medievala. Vizitam aici Catedrala York, cea mai mare catedrala in stil gotic din Nordul Europei. York are si o veche traditie in arta prepararii ciocolatei, asa ca intram in magazinele cochete pentru a ne alege cateva suveniruri dulci. Mergem mai departe spre spre Gilsland unde vizitam Zidul lui Hadrian, o fortificatie cu rol de aparare ce se intinde de la Raul Tyne pana la Solway Firth. In cursul serii sosire si cazare la hotel in Falkirk.

Ziua 5

Edinburgh – Capela Rosslyn Dupa micul dejun, plecam spre capitala Scotiei, Edinburgh. Cu a sa bogata istorie medievala si celtica, Edinburgh este, fara doar si poate, nestemata coroanei Scotiei. Metropola face parte din patrimoniul UNESCO, plina de atractii la tot pasul, dintre care cel mai important ramane Castelul Edinburgh. De pe colina pe care se afla castelul, avem parte de o panorama spectaculoasa asupra orasului, cu vedere spre acoperisurile si strazile de dedesubt, precum si asupra faimoasei Royal Mile, principala artera din centrul vechi al orasului. Privirile ne sunt atrase ca un magnet de Palatul Regal, Parlamentul scotia si de catre Catedrala St Giles. Ne oprim apoi in Charlotte Square si George Street. Timp liber pentru a descoperi farmecul capitalei Scotiei. Dupa amiaza ne indrepam spre Capela Rosslyn, locul incoronarii mai multor monarhi. Dupa ecranizarea bestseller-ului lui Dan Brown, “Codul lui Da Vinci”, Capela Rosslyn atrage sute de mii de vizitatori anual. Zidurile sculpturale se pare ca ascund o serie de simboluri atribuite fratiei secrete a masonilor templieri si mistere ezoterice care asteapta sa fie descoperite. Oare cum de exista plante reprezentate in basoreliefuri precum porumbul sau aloe vera inainte de descoperirea Americilor? Insa frumusetea acestei biserici ramane principalul motiv de atractie pentru cei mai multi vizitatori. In cursul serii ne intoarcem la acelasi hotel din zona Falkirk pentru cazare.

Ziua 6

Falkirk – Gretna Green – Lake District – Liverpool Incepem ziua, energici, pornind la drum spre Gretna Green, un satuc pitoresc unde vom vizita Courtship Maze, un labirint verde considerat cel mai romantic punct de interes din zona, pentru turisti si in special pentru cupluri. Mergem mai departe spre Lake District, sau Tara Lacurilor, un parc national situat in regiunea Cumbria din nordvestul Angliei, in apropiere de granita cu Scotia. Lake District este o destinatie populara in randul turistilor, mai ales datorita asocierii cu William Wordsworth si Poetii Lacului. Tara Lacurilor este caracterizata de o neobisnuita diversitate peisagistica, marile lacuri alternand cu piscurile celor mai inalti munti din Anglia, Muntii Cubrieni. Spre seara ne indreptam spre hotelul din zona Liverpool.

Ziua 7

Liverpool – Ludlow – Cardiff Facem o plimbare prin Liverpool, care si-a creat o reputatie mondiala gratie iubirii fata de fotbal. Orasul are, de asemenea, un patrimoniu cultural impresionant, avand mai multe cladiri listate in Patrimoniul Mondial UNESCO decat orice alt oras din afara Londrei, iar galeriile si muzeele sale fiind printre cele mai interesante din tara. Nu in ultimul rand, Liverpool este orasul in care s-a nascut legendara trupa Beatles. Vizitam Catedrala Liverpool, Victoria Gallery Museum si Parcul Sefton. Mergem mai departe spre Ludlow, unde vizitam Castelul Ludlow, Castelul Stokesay si Berrington Hall. Spre seara ajungem in Cardiff a ta a a rii Galilor. Cazare la hotel in zona Cardiff.

Ziua 8

Cardiff– Bath – Stonehenge – Londra „Pr ns” intre un vechi fort si o faleza moderna, orasul Cardiff a devenit unul dintre centrele urbane de varf din Marea Britanie. Incepem turul de oras admirand: Parcul Cathays cu Primaria si Universitatea, Castelul Cardiff, Stadionul Millenium, Golful Cardiff si Imobilul Pierhead. Continuam drumul spre Bath, oras a carui eleganta georgiana a determinat UNESCO sa i nscrie n Patr mon u u tura ond a . Istoria locului porneste inca de la romani, care au descoperit calitatile termale ale singurului izvor cu apa calda din Britania, pe care au cucerit-o in anul 43 AD. Facem turul orasului si ne concentram asupra Bailor Romane, superb conservate. Plecam apoi mai departe, spre Stonehenge o “mana” de etre ar a aranjate, in joaca, de un urias venit de pe alta lume - teoriile abunda cand vorbim despre acest loc cu o incarcatura aparte, insa avem privilegiul sa simtim energia proverbiala a locului pe pielea noastra. Ultima oprire o facem la Londra, unde mai avem timp de o scurta plimbare inainte sa ne intoarcem la hotel. Moment de ragaz: Londra trebuie vazuta seara de la inaltime si admirata ca o nestemata sclipitoare in toata maretia ei, asa ca trebuie sa completam turul Londrei urcand la 135 m inaltime pe faimoasa roata London Eye, al doilea cel mai inalt roller coaster din lume, care se numara printre cele mai importante atractii ale Londrei si serveste ca simbol al ei. Incepand cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de catre Coca Cola si decorat cu luminite rosii. Aventureaza-te spre cer si priveste peisajul panoramic al unei Londre asa cum nu ai mai vazut-o.

Ziua 9

. Zbor spre tara Plecam din uimitoarea tara insulara cu putin regret, ca s-a terminat poate prea repede, insa cu foarte multe amintiri de nepretuit. Transfer la aeroport si zbor spre Bucuresti.