Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuite turistice Albania

Circuite turistice Albania

Albania este un stat suveran din sud-estul Europei. Se învecinează cu Muntenegru la nord-vest, cu Kosovo la nord-est, cu Macedonia la est și cu Grecia la sud și sud-est. Are ieșire la Marea Adriatică spre vest, și la Marea Ionică spre sud-vest. Se află la mai puțin de 72 km de Italia, de care o desparte strâmtoarea Otranto ce leagă Marea Adriatică de Marea Ionică.

Citeste mai mult

Circuite turistice Albania


Tirana este capitala Albaniei. Desi a fost fondata in 1614, Tirana este capitala doar din 1920. Frumusetea sa consta in contrastul dat de influenta romana si cea otomana in arhitectura, orasul fiind la jumatatea drumului dintre Roma si Istanbul, capitalele celor doua mari imperii antice. In Tirana trebuie sa vizitezi piata principala Skandenberg, Muzeul National de Istorie, Turnul cu ceas si moscheea din Piata Skandenberg.
Durres este al doilea oras ca dimensiune din Albania. In acest oras cu deschidere la Marea Adriatica turistii se pot relaxa sau pot vizita atractii turistice din cele mai vechi timpuri. Amfiteatrul din Durres a fost construit inca din timpul domniei imparatului roman Traian. Un obiectiv turistic vechi si interesant, acesta poate fi gasit in centrul orasului. Totusi, Turnul venetian este atractia turistica principala. Construit in secolul XIII, turnul, impreuna cu zidurile de aparare, au reprezentat una dintre cele mai mari si puternice fortificatii din tara. Zidurile medievale ce duc de la Turnul venetian pana la Amfiteatrul construit in sec. II i.Hr. te ghideaza catre o cripta ce dateaza de la inceputul crestinismului, decorata cu mozaicuri rare.
Berat numele acestui oras s-ar traduce prin orasul cu o mie de ferestre. Pe durata regimului comunist, acesta a fost declarant oras muzeu, pentru a proteja partile istorice ale orasului. Inclus in lista Patrominoului Mondial UNESCO, Berat are numeroase moschei, biserici si locuinte interesante de vizitat.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 circuite