Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Techirghiol - Oferte Balneo

Citeste mai mult

Techirghiol - Oferte Balneo


Techirghiolul, cunoscut ca și staţiune balneară din anul 1899, este scaldat in razele soarelui si mangaiat de aerul salin al statiunii: pe de o parte venind dinspre mare, pe de alta parte dinspre lac .
Lacul Techirghiol, situat pe țărmul Mării Negre, între localitățile Techirghiol, Eforie Nord și Eforie Sud, este cel mai întins lac salin din România, Laccu lungimea de 7.500 m, adâncimea de maximum 9 m și salinitatea de peste 90 g/l. El se deosebește fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate că geneza este aceeași (liman fluvio-marin). Temperatura medie a apei este în general apropiată de cea a aerului. Datorită mineralizării ridicate, temperatura apei lacului Techirghiol poate scădea sub 0°C fără să înghețe. Fauna nevertebratelor ce populează lacul Techirghiol este dominată de crustaceul Artemia salina, care împreună cu alga Cladophora cristalina furnizează materia primă pentru producerea nămolului sapropelic cu componenți minerali activi care îi dau o valoare terapeutică deosebită. Lacul Techirghiol este o zona avifaunistică deosebit de importantă, declarat sit Ramsar în 2006 (cu suprafata de 1462 ha). Printre speciile de păsări global amenințate pot fi menționate gâsca cu gât roșu (Branta ruficollis) si rața cu cap alb (Oxyura leucocephala). Pe lângă speciile migratoare de păsări, remarcabil este și numărul mare de specii cuibăritoare din această zonă.

Stațiunea Techirghiol beneficiază de existența unor condiții naturale deosebite, concretizate în prezența unor factori naturali sanogeni, și anume: Climatul, Nămolul Sapropelic și Apa Sarată a Lacului. Împreună acești factori reprezintă tezaurul stațiunii Techirghiol.
Climatul temperat continental, de stepă, cu influențe marine este determinat de amplasarea geografică a stațiunii, la numai 3 km de țărmul Mării Negre, într-o regiune de stepă dobrogeană. Acest tip de climat determină un confort termic redus, ce implică o solicitare adaptativă intensă a organismului, în special prin mecanismele sale de termoreglare. Climatoterapia in stațiune se recomandă atât în scop profilactic, cât și curativ în perioada mai – septembrie, asociată după caz și cu băi reci de nămol în multiple afecțiuni locomotorii, ginecologice, dermatologice etc.
Nămolul sapropelic din lac este o avuție a stațiunii; el a adus faima acestor locuri. Astfel în anul 1924, la Expoziția Universală de la Paris, nămolul de Techirghiol a primit medalia de aur. Nămolul se află sub formă sedimentată pe fundul lacului, în anumite zone ale acestuia pe o arie totală de aproximativ 98 ha, într-un strat cu o grosime de cca 0,6 m.
Nămolul negru (ca păcura), lucios, onctuos are un miros caracteristic și posedă proprietăți fizice care îl fac extrem de util în tratamentul diferitelor afecțiuni; el reprezintă un unicat din toate punctele de vedere. Astfel, nămolul are proprietatea de a se întinde, a se mula pe suprafața corpului (este plastic); absoarbe apa ca un burete, fiind capabil totodată să se și amestece foarte bine cu ea (este hidropexic); înmagazinează ușor căldura (este termopexic) cand este încălzit și o cedeaza greu corpului nostru (are o termoconductibilitate redusă); de aceea, aplicat fierbinte pe piele, dă o senzație de căldură mai redusă decât o baie cu apă la aceeași temperatură. Nămolul este o substanță cu o compoziție chimică complexă, formată în urma unui proces biologic extrem de îndelungat (numit peloidogeneza) în condițiile specifice din lacul Techirghiol. Nămolul conține substanțe solide organice și anorganice, sub forma unor granule cu diametrul foarte mic, substanțe în forma coloidală organice și minerale, apa care provine din lac și în care sunt dizolvate o mulțime de substanțe și gaze. Nămolul se folosește încălzit pentru diverse proceduri: împachetări, cataplasme, tampoane vaginale și în amestec cu apa sărată din lac, pentru băi la cadă. Pe plaja amenajată pe malul lacului și amplasată chiar în fața Sanatoriului Balnear, nămolul încă se folosește, în sezonul cald, pentru oncțiuni. Aceasta este prima și cea mai veche metodă de tratament cu nămol, folosită încă din secolul al XIX-lea pentru tratament, inițial în mod empiric, apoi fundamantată științific. De altfel, folosirea terapeutică a nămolului a fost studiată inițal de Alphons Saligny, apoi de Institutul Roman de Balneologie; începând din anii ’30, studiile respective constituie un fundament științific solid privitor la acțiunea terapeutică a nămolului și la metodologia de aplicare a tratamentelor cu nămol.
Apa sărată a lacului Techirghiol este puternic hipertonă, cu o concentrație de aproximativ 80g săruri minerale la litru, deoarece lacul Techirghiol este un fost golf maritim izolat de mare printr-o fâșie de nisip, ceea ce a condus în timp, la o puternică concentrare a sărurilor din apa de mare, în condițiile climatului arid al zonei. Apa lacului are o mineralizare totală de 52 g/l. Fiind atât de concentrată, apa nu se poate folosi simplă decât în cura externă, pentru băi, atât reci, cât și calde la bazin sau la cadă. Apa își exercită efectul terapeutic prin temperatura sa, prin compoziția sa chimică și prin densitatea sa crescută ce determină o forță arhimedică mai ridicată decât apa simplă, cu o senzație de descărcare a greutății accentuate a membrului sau a corpului cufundat în ea.
Alături de condițiile naturale deosebite, stațiunea Techirghiol beneficiază de existența uneia dintre cele mai moderne baze de tratament fizio-terapeutic din Romania aflată în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.  Aici se asigură tratamentul balneofizic al pacientilor/turiștilor internați în cele trei secții ale sanatoriului, precum și tratamente ambulatorii.
Fiind dispusă pe doua niveluri, în baza de tratament se pot trata până la 800 pacienți și se pot realiza peste 2500 proceduri zilnic, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol oferind o paleta variată de tratamente (proceduri) terapeutice și spa.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 8 hoteluri

Techirghiol, Romania Vezi locatia pe harta
Litoral România 2024
 | 
Oferte Balneo
  • Sala de fitness
  • Restaurant
  • Loc de joaca pentru copii
  • Bar
Techirghiol, Romania Vezi locatia pe harta
Litoral România 2024
 | 
Oferte Balneo
Techirghiol, Romania Vezi locatia pe harta
Litoral România 2024
 | 
Oferte Balneo
Techirghiol, Romania Vezi locatia pe harta
Litoral România 2024
 | 
Oferte Balneo
Techirghiol, Romania Vezi locatia pe harta
Litoral România 2024
 | 
Oferte Balneo
  • Wi-Fi
  • aer conditionat (AC)
  • Parcare
  • TV
  • camere de familie
  • Loc de joaca pentru copii
  • Bar
  • Plajă
Techirghiol, Romania Vezi locatia pe harta
Litoral România 2024
 | 
Oferte Balneo
  • TV
  • Restaurant
Techirghiol, Romania Vezi locatia pe harta
Litoral România 2024
 | 
Oferte Balneo
  • Wi-Fi
  • aer conditionat (AC)
  • Parcare
  • camere cu balcon
Techirghiol, Romania Vezi locatia pe harta
Litoral România 2024
 | 
Oferte Balneo