Brasov - Hai la munte
Brașov este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Brașov (reședința) și Poiana Brașov
Citeste mai multBrasov - Hai la munte
Brașov este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Brașov (reședința) și Poiana Brașov. Potrivit recensământului din 2011, are o populație de 253.200 locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orașe din țară (totuși în scădere în ultimele două decenii din cauza exodului sașilor și a reducerii activității industriale). Patron al orașului este considerată a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se află pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfatului, având stema Brașovului sculptată dedesubt în relief.
Clima
În Brașov, vara durează aproximativ 50 de zile, iar iarna durează circa 90 de zile. Clima municipiului Brașov are un specific temperat-continental, caracterizându-se prin nota de tranziție între clima temperată de tip oceanic și cea temperată de tip continental: mai umedă și răcoroasă în zonele de munte, cu precipitații relativ reduse și temperaturi ușor scăzute în depresiune. Temperatura obișnuită de vară se situează în intervalul 22 °C – 27 °C, iar cea de iarnă între -18 °C și -2 °C. Deseori iarna, temperatura în Poiana Brașov ajunge la -15 °C (la soare), în această stațiune putând fi practicate aproape toate sporturile de iarnă. Stratul de zăpadă prielnic pentru schiat durează aproximativ 71 de zile la Brașov. Umiditatea aerului are valori medii anuale de 75%
- Clătite braşovene
- Tochitură braşoveană.
- Papanaşi ca în Poiană
- Salată braşovenească
- Bulz de la Moeciu
- Trigoane de la Rîşnov
- Covrigei din Piaţa Sfatului
- Centrul istoric al Braşovului: Piaţa Sfatului. Toate clădirile din Piaţa Sfatului din Braşov îţi dovedesc prin arhitectura lor originea gemanică a acestui frumos oraş.
- Biserica Neagră
- Strada Sforii
- Bastionul Ţesătorilor
- Poarta Şchei
- Poarta Ecaterinei
- Turnul Negru acest turn este unul din cele 4 turnuri de observaţie ale Cetăţii Braşovului construit ca o fortificaţie independentă. Numele acestui mic turn se trage de la un trăsnet care l-a înnegrit.
- Strada după Ziduri.
- Wi-Fi
- aer conditionat (AC)
- Parcare
- Loc de joaca pentru copii
- Piscină
- Ski Runs
- Lake
- Special packages
- Wheelchair accessible
- Designer hotel
- Wireless internet
- Studios
- Dining room
- Bed and breakfast
- Bars/Pubs
- Single rooms
- Visa Card
- À la carte dinner menu
- A la carte lunch
- Railway station
- Year of the last refurbishment
- servicii de curatenie
- Facilități persoane cu dizabilități
- station
- Airport
- City centre
- Total number of rooms
- Sală de fitness
- Piscina exterioara
- Centru SPA
- Piscina interioara