Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Gura Humorului Romania

Vacanta in Gura Humorului Romania

Gura Humorului, mai demult Gura Homorului, (in ebraica si Idis: - Gura Humuruluei sau Gura Humura, in germana si poloneza: Gura Humora) este un oras in judetul Suceava, Bucovina de sud, nordul României. Are o populatie de 15.837 locuitori. ...

Citeste mai mult

Vacanta in Gura Humorului Romania


Gura Humorului, mai demult Gura Homorului, (in ebraica si Idis: - Gura Humuruluei sau Gura Humura, in germana si poloneza: Gura Humora) este un oras in judetul Suceava, Bucovina de sud, nordul României. Are o populatie de 15.837 locuitori. 
Orasul este situat la varsarea Humorului si raul Moldova, de la acest fapt provenind numele orasului. Gura Humorului este situat la o altitudine de ~470 m, avind un climat cu proprietaţi sedative. Locul a fost cautat, inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ca staţiune climaterica. La nord sunt culmile Obcinei Humorului, la sud Obcina Voronetului iar la vest Obcina Mare.

Obiective turistice:

Manastirea Voronet-a fost ctitorita in septembrie 1488(in 3 luni si 3 saptamani) de Stefan cel Mare si Sfant si are hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. La 1547 i s-a adaugat pridvorul si a fost pictata la exterior sub supravegherea Mitropolitului Grigorie Rosca. Manastirea Voronet este numita "Capela Sixtina a Orientului" pentru marea fresca din fatada de vest, numita "Judecata de apoi". De aici porneste si sintagma "Albastrul de Voronet", care este considerat de specialisti ca unic in lume si cunoscut ca si verdele lui Veronese.
Manastirea Humo-biserica a fost zidita in anul 1530 de Logofatul Toader Bubuioc si de sotia sa, Anastasia. Manastirea este inaltata la circa 300 de metri de ruinele unei mai vechi biserici a carei constructie a fost realizata inca de pe vremea lui Alexandru cel Bun, pe la 1400. Pentru prima data in constructia bisericilor din Moldova,aici la Gura Humorului, apare pridvorul deschis si o incapere noua la etaj denumita tainita, care se suprapune camerei mormintelor. Din pridvor, se poate patrunde in pronaos, iar, mai departe, in camera mormintelor si spre naos. Sunt impresionante si atrag in mod deosebit admiratia, la biserica Humor, frescele sale din exterior pictate in 1535 de Toma Zugravul. Pe fiecare fatada sunt pictate teme iconografice : Acatistul Bunei Vestiri cea sudica, Arborele lui Iesei cea nordica, Judecata din urma cea vestica si Cinul care cuprinde o procesiune asfintilor ingeri, profeti, apostoli, ierarhi, martiri si cuviosi pe absidele laterale si cea a altarului .

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Au fost gasite 10 hoteluri

Gura Humorului, Romania

Casa Humor se afla la iesirea din Gura Humorului la doar cativa km de faimoasele Manastiri Voronet 3km Humor 5km si 1km de Partia SoimulDe ce sa alegi Pensiunea Casa Humor Este singura pensiune din statiunea Gura Humorului care va ofera pentru relaxa . . .

Gura Humorului, Romania

LocalizarePensiuneaLa Conac in Bucovina este situata in Gura Humorului in drum spre Partia Soimulla o distanta de aproximativ 500m avand o pozitionare excelenta fata deParcul Arinis si fata de Manastirea Voronet aproximativ 2kmConaculdispune de 22 ca . . .

Gura Humorului, Romania

LocalizareAflata la 500 m de centrul orasuluiGura Humorului Hildes Residence dispune de 30-40 locuri de cazare repartizatein 11 camere duble 3 junior suite si 1 apartament astfelStructura camerelorCamere pentru adulti  4 Camere duble confort Calimera . . .

Gura Humorului, Romania

Servicii oferite cablu TV linie telefonica directa posibilitate de conectare la internet restaurant cu specific traditional si international bar terasa centru de fitness sauna jacuzzi si masaj doua sali de conferinta complet utilate programe turisti . . .

Gura Humorului, Romania

Situare Acest hotel este amplasat pe un platou cu vedere la partia de schi soimul aflata la doar 2 kmCamereToate camerele si apartamentelehotelului ToacaBellevue sunt dotate cu incalzire centrala De asemenea auminibar telefon si baie privata Restaura . . .

Gura Humorului, Romania

CAMERE camerele sunt dotate cu baie cu dus sau cada frigider incalzire centrala telefon televizor televiziune prin cablu FACILIATI 2 restaurante ofera clientilor o incursiune in bucataria internationala si bucovineana Cele 5 sali de conferinta cu do . . .

Gura Humorului, Romania

Oferim turistilor nostri 5 spatii de cazare concepute cu rafinament bun gust care sa va surprinda in modul cel mai placut de fiecare data Intreaga pensiune sta la dispozitia oaspetilor cu trei camere duble si un apartament Camerele sunt cu pat matri . . .

Gura Humorului, Romania

Hotelul Aldi se află la 5 minute de mers cu masina de centrul orasului Gura Humorului si de gara locală şi oferă un restaurant care serveste mancăruri traditionale romanesti De asemenea oaspetii au la dispoziţie un bar cu terasă de vară si o masă de . . .

Gura Humorului, Romania

Situat la 800 m de centrul orasului Gura Humorului intr-o zona linistita in apropierea padurii pensiunea dispune de peste 30 locuri de cazareHotelul pune la dispozitie mai multe tipuri de spatii de cazare 3 camere duble twin 5 camere matrimoniale 3 . . .

Gura Humorului, Romania

Casa Humor se afla la iesirea din Gura Humorului la doar cativa km de faimoasele Manastiri Voronet 3km Humor 5km si 1km de Partia Soimul Casa Humor - Casa ta in Bucovina - O combinatie intre autentic traditional si modern este principalul motiv pentr . . .