Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Evia Grecia

Vacanta in Evia Grecia

   Evia (sau Eubeea) - a doua cea mai mare insula Creta, în Grecia, după a treia și a Mediteranei de Est. Aceasta este situata la doar 80 km nord de Atena și se întinde de-a lungul coastei de nord Attica.
...

Citeste mai mult

Vacanta in Evia Grecia
   Evia (sau Eubeea) - a doua cea mai mare insula Creta, în Grecia, după a treia și a Mediteranei de Est. Aceasta este situata la doar 80 km nord de Atena și se întinde de-a lungul coastei de nord Attica. Din insula continent separă strâmtoarea Eurypylus, în apropiere de orașul capitala Halkida a insulei se îngustează la 14 m - în acest loc de pe insula pe continent un pod.
    Strâmtoarea Eurypylus (Evripos) faimos pentru că la fiecare 6 ore de valul in timpul ingheata pentru scurt timp, pe imaginea de suprafață a celebrului val „în picioare“, atunci apa se repede din nou la o viteză de până la 8 mile pe oră, dar în direcția opusă . Conform legendei, aici Aristotel s-au înecat, încercând să rezolve enigma strâmtoarea.
 Partea interioară a insulei acoperite cu o matrice solida vechi de secole pin si molid. plaje magnifice sunt protejate de roci de vânt pe care valurile rupe Marea Egee. În tăcerea cheilor montane furie izvoare termale terapeutice - acestea sunt peisajele tipice ale Evia. Restul este foarte măsurat, și datorită izvoarele calde de distracție tradiționale la plajă pot fi combinate cu un tratament și excursii bogate atât pe insulă în sine, și pe continent, călătorind la Atena, Delphi, Meteora și alte atracții din Grecia Centrală.

Divertisment și atracții ale insulei Eubeea

    Chalkida Capital - frumos oraș modern a crescut pe locul așezării antice. În cartierul vechi al Castro, care se întindea până la coasta cu care se confruntă versanți, urme de clădiri venețiene și turcești. Principalele atracții ale cartierului - sinagoga 19, Emir-Zade 15 în moschee .. cu o fântână de marmură, și Biserica Agia Paraskevi -. 13 într-o bazilică uriașă, interiorul care a absorbit influente de stiluri diferite. De asemenea, merita vizitat Halkida Karababa cetate pe muntele Furka, cu o vedere magnifică a orașului și Golful Evoikos. Fanii de muzee recomanda pentru a vizita muzeele arheologice și etnografice, Galeria de Artă City, pus piciorul pe apeductul medievale.
 Conform legendei, Halkida a fost numit după fiica râului Asopus zeu.
      Eretria, la 22 km sud-est de capitala este orașul Eretria, care se află în port. În oraș bine conservate părți ale pereților Acropole, ruinele Agorei (pătrat de piață), sanctuarul dedicat zeului vinului și sărbători ale Dionysos, sala de sport, teatrul antic. Printre templele supraviețuitoare cele mai notabile - frontonul templului lui Apollo Dafnifora (Lavronosnogo). Dintre cele mai noi clădiri de interes sunt case vechi căpitanului, precum și muzeul, faimoasa colectie magnifica de descoperiri arheologice în regiune și expunerea minunată vase.
     Elimnion În călătorul nelinistit Elimnion va întâlni o mulțime de piese istorice: Kehries, dintr-o sursă care, conform legendei, Erotokrit băut o dată cu apă, de munte Gorgol, glorioasa Biserica veche a Sf. Paraschiva, sat Skepasti în care se mândrească gravata cu minutiozitate catapeteasma din lemn a bisericii Sf Nicolae la mijlocul secolului al XIX-lea. In apropiere este orașul Daphne cu biserici vechi pitoresc al Sf. Petru și Sf. Pavel Sfinților.
Elimnion în sine, modernă Limni - orașul mitic în cazul în care, conform legendei căsătorit cu Zeus si Hera.Limni astăzi - una dintre cele mai pitorești sate din Evia, un oraș liniștit, cu un fler bogat insulă, cafenele tradiționale, alei pitorești și curți pline de flori.
      Kimi la 70 km de orașul Halkida este Kimi, a cărei clădire magnifică în stil neoclasic necesară pentru a comerțului în mod activ în mătase, are loc pe piețele din oraș timp de mai multe secole. O colecție de broderii de mătase locale prezentate la Muzeul Etnografic.
     În total peste Evia sunt 16 mănăstiri. Unul dintre locurile cheie pentru pelerini este Catedrala Sfântul Ioan Rusul în satul Prokopi, în partea de nord a insulei. În templu, moaștele Sf. Ioan Rusul, vvezonnye aici din Capadocia în 1925. Creștinii din toate părțile lumii vin să se închine sfântului și să-l cere ajutor într-un moment dificil.
    Sud Evia În partea de sud a insulei, în contrast cu ruinele istorice glorioase din partea de nord, o mulțime de atracții naturale: Cheile Agali, Kira, Nil Dimosari, Rukla, biotopului apă lacuri Distos și Livarot brânză Istiei, decontare forestieră în Papades, pereți din lemn frumoase, Capul Cavo -Doro, lepuite de valurile furtunoase ale mării.
     Kerasia loc uimitor pentru a vizita este pădure pietrificată Queyras, care rezultă dintr-o activitate vulcanică intensă în regiune. Ca urmare a erupției unei cantități mari de cenușă vulcanică stabilit pe pădurile din jur, ideale pentru a „păstra“ ei în această stare. În plus, în timpul săpăturilor arheologice în acest loc fantastic de mamifere fosile, vodivshihsya în Eubeea în urmă cu mai mult de 6 milioane de ani au fost găsite: tigrii cu dinți sabie, helladotherium, halikoteriya, elefanți vechi, și hipparions ictitherium. Punctul de exponate expuse în Muzeul de Paleontologie Queyras.

  Karistos - stațiunea principală din Evia

 sudul Evia, la poalele Muntelui și Golful Ochi în forma de potcoava este pitorescul oraș Karystos. Acesta este considerat unul dintre principalele statiuni ale Evia. Lângă portul Karystos domină cetatea venețiană din secolul al 13-lea Bourtzi. La nord de munte, în apropierea satului se află vechea Grabia Carystus, o dată bine-cunoscut pentru flota sa puternică cu fortăreața venețiană Castel Rosso.
    Acesta oferă o vedere magnifică la mare și la Muntele OCHI, pe partea de sus, care este faimoasa Drakospita - Casa Dragonului, format din blocuri de piatră solide de până la 15 m structuri uimitoare numite Case of the Dragon, pur și simplu pentru că ne imaginăm altfel modul de construcție a acestora este extrem de dificil :. Acestea sunt colectate din blocuri de piatră gigant, fără nici o soluție grupare. pietre de tavan sunt una pe alta, creând ceea ce semăna cu o barcă sa răsturnat. Ceea ce a însemnat structura nu a fost încă stabilită, dar există sugestii că acest complex templu dedicat lui Hercule și Hera.


Clima:  


Gastronomie:

 Evia este faimoasa pentru produsele de calitate si pentru gustul uimitor al mancarurilor si al vinurilor
Este cunoscuta pentru ierburile si condimentele sale unice pe car le folosesc in fiecare fel de mancare.

Obiective turistice

  Chalcis sau Chalkida: este orasul principal al insulei Evia, situat in cel mai ingust punct al Stramtorii Euripos. Numele orasului este pastrat din antichitate. Orasul este acum conectat la Grecia continentala prin doua poduri – „Sliding Bridge” in partea vestica, la cel mai ingust punct al Stramtorii Euripos si un pod suspendat. Cea mai interesanta cladire din Chalcis este biserica Sf. Parascheva (patronul insulei), odinioara biserica Prioriei Dominicana a lui Negroponte, una din primele doua case autorizate pentru Provincia Greciei, in 1249. Inceputa in 1250 , aceasta este printre cele mai vechi exemple de arhitectura Dominicana si una dintre singurele biserici Dominicane timpurii, care si-a pastrat forma originala pana in prezent.

   Eretria: La sud de Chalkis, drumul duce spre Eretria, un oras ce obisnuia sa fie in anticitate al doilea ca importanta de pe insula si, totodata, o putere maritima majora. Astazi, casele ancestrale ale multor navigatorilor de renume stau la baza frumusetii zonale. Ajuns aici, poti face o calatorie in Grecia antica, strabatand strazile intortocheate si vizitand Muzeul de Arheologie al orasului, cu descoperiri ce dateaza din vremuri preistorice, arhaice, clasice si elenistice. Cu toate acestea, orasul nu este doar un alt site arheologic important. Datorita plajelor sale frumoase, el a devenit o statiune de vara bogata in numeroase facilitati, fiind acum o destinatie populara atat pentru greci, cat si printre turistii straini.

  Karystos: este un mic oras de coasta situat la 129 de kilometri sud de Chalkis. Asezat in zona salbatica a Karystian Bay, la bazele Muntelui Ohi, orasul este cea mai atractiva statiune de pe insula si are doua plaje de nisip, frumoase si bine organizate. Este un oras antic, despre care se spune ca a fost construit  de driopi, popor cu care s-a luptat Hercule. Ajuns aici, nu rata reconstruita fortareata venetiana a Castelului Rosso, construita initial in secolul al 13-lea in estul plajei orasului. Alte situri interesante pe care le gasesti aici sunt ruinele Castelului Venetian construit in 1030 si carierele din marmura, primaria orasului construita la sfarsitul secolului al 19-lea, precum si manastirile ortodoxe din Taxiarches, Sf. Gheorghe si Sf. Mavra.

  Agia Anna: acest mic sat este situat in partea nordica a insulei, in mijlocul unei paduri dense. Localitatea este una dintre cele mai fermecatoare din Evia intrucat si-a pastrat stilul traditional puternic, obiceiurile si targurile de tara. La aproape 10 kilometri de sat rasare frumoasa plaja Agia Anna. O plaja lunga, renumita pentru apele sale adanci si calde, in a carei apropiere exista o alta plaja numita Anjali, cunoscuta si ea pentru nisipul fin si apele cristaline.

  Kymi: acesta este unul dintre cele mai vechi orase din Evia si este miraculos pozitionat chiar deasupra nivelului marii, pe o stanca, la 250 de metri altitudine. Portul orasului se afla la 4 kilometri la deal si este singurul port natural din estul coastei a insulei. Orasul are arhitectura caracteristica a insulei si, daca iti plac zonele neaglomerate, orasele dragute, sigur vei savura sederea ta aici. Casele orasului au un stil traditional si districtul inconjurator are numeroase sate atractive, plaje, manastiri si o multime de zone impadurite.

  Edipsos: este un oras spa faimos din nord-vestul insulei, cunoscut in antichitate pentru calitatea medicicana a izvoarelor naturale cu apa fierbinte. Astazi, el este unul dintre cele mai cunoscute statiuni turistice din Grecia, unde vizitatorii folosesc facilitatile de masaj si hidromasaj pentru relaxare. Aceasta parte a insulei este mai verde decat restul Eviei si are un amestec frumos de pamant agricol fertil cu zone rurale, in zone impadurite de munte. De asemenea, ea are plaje, monumente arheologive, arhitectura neoclasica si sate traditionale grecesti de care sa te bucuri.

  Istiea: este orasul principal din nord-vestull insulei, cu aproape 5.000 de rezidenti. El este asezat pe o zona cu pamant fertil, la nord de orasul balnear Edipsos, si este cufundat in istorie. La vestul orasului se gasesc ramasitele antice ale orasului Hisitaia,, cucerit de Perikles in 446 i.Hr.. Homer a descris Istiea drept „polystafylon” (tereul multor vite de vie). Conform legendei antice, acesta era locul in care pasunau taurii sacrii ai zeitei Hera. Daca iubesti pasarile, mergi in apropierea Kanatadika, o rezervatie naturala importanta pentru pasarile migratoare si endemice. De asemenea, padure din jurul Muntelui Telethrio ofera peisaje absolut spectaculoase.

  Limni: este o statiune fermecatoare de litoral, aflata pe costa vestica din nordul insulei, extrem de atractiva pentru turisti si navigatori, avand o multime din caracteristicile traditionale originale grecesti. Orasul Limi este construit pe un versant de munte si ofera peisaje uimitoare spre continent  si spre Golful Evian. Este o baza buna pentru a explora Evia de nord, inclusiv ale sale zone naturale de spa, manastirile, bisericile si satele pitoresti.


Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 46 hoteluri

Pefki, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019

Amplasat pe un deal cu plantații de măslini la 500 de metri de plaja din Pefki în Evia Irene Studios oferă o piscină și un restaurant Acesta are unități de cazare în sistem self-catering cu Wi-Fi gratuit și balcon cu vedere la Marea Egee Toate . . .

Loutra Edipsos
Grecia 2019

Hotelul se afla pozitionat chiar in centrul orasului Edipsous la doar 60 m distanta fata de plaja . . .

Loutra Edipsos, Grecia
Grecia 2019

Cladire moderna amenaja cu mult bun gust la 10 m de Marea Egee Hotelul Irini este printre cele mai cautate locatii de cazare de catre turisti De la intrare simti atmosfera calda prietenoasa iar atitudinea amabila a personalului contribuie la reusita . . .

Edipsos, Grecia
Grecia 2019

Hotelul este situat pe insula Evia in centrul statiunii Edipsos la 30 m de plaja iar in imediata apropiere se gasesc numeroase restaurante si magazineOPTIONALE Excursii optionale Excursii optionale Tarif . . .

Edipsos, Grecia
Chartere 2019
 | 
Grecia 2019

În centrul orașului Aidipsos se află un hotel de trei stele complet renovat Hermes Dispune de 60 de camere complet echipate cu aer condiționat paturi confortabile duble și duble frigider mic articole de toaletă și telefon Hotelul are un centru spa și . . .

Evia Island, Grecia

Hotelul Lucy 4 este localizat in Chalkida capital insulei Evia . . .

Amarynthos, Grecia
Grecia 2019

WEBSITE httpwwwpansionposidoniagrenhome-page LOCALIZARE Situat pe plaja orasului Amarinthos la 9 km de Chalkida . . .

Pefki, Grecia
Grecia 2019

Descriere Program Seniori 55 Insula Evia Pelion Acum părinții și bunicii pot călătorii in plin sezon de vară Autocar 7 nopți cazare demipensiune Manastirile din Nordul Eviei excursie inclusa PLECARI CU AUTOCARUL IN FIECARE ZI . . .

Pefki
Grecia 2019

Situata in mijlocul statiunii vis a vis de malul marii vila se remarca prin spatii de cazare ingrijite si luminoase cu privelisti admirabile catre un apus de soare memorabil si reprezinta o varianta de cazare ideala . . .

Pefki
Grecia 2019

Asezat pe coasta de vest a Eviei cu vegetatie bogata si valuri jucause fie că sunteți în călătorie cu familia sau prietenii Pefki Studios va asteapta sa va petreceti vacantele oferindu-va tot confortul si ospitalitatea Tip de masa Selfcatering Ca . . .

Pefki
Grecia 2019

Cum ar fi sa pleci intr-o vacanta despre care nu stii nimic in afara destinatiei si a perioadei Prin programul JOKER HOLIDAYS beneficiezi de cele mai mici tarife in Grecia In momentul rezervarii poti opta pentru destinatie si perioada insa fara sa a . . .

Edipsos, Grecia
Grecia 2019

Hotelul este situat in insula Evia in centrul statiunii Edipsos la 5 minute de mers pe jos de plaja iar in imediata apropiere se gasesc numeroase restaurante si magazineOPTIONALE Excursii optionale Excursii optionale T . . .

Loutra Edipsos
Grecia 2019

Lito este un hotel de 3situat in centrul statiunii Loutra Edipsou la cativa pasi de numeroasele magazine si cafenele In apropierea hotelului se afla izvoarele termale din Edipsos renumite pentru proprietatile lor curativeTip de masa Mic dejun Demi . . .

Edipsos, Grecia Vezi locatia pe harta
Chartere 2019
 | 
Grecia 2019

Această proprietate este la 6 minute pe jos față de plajă Acest hotel de oraș recent renovat oferă camere cu aer condiționat și TV LCD Situat la o plimbare de 10 minute de plaja Edipsos Hotelul Ilion oferă acces gratuit la centrul spa al hotelu . . .

Edipsos, Grecia Vezi locatia pe harta
Chartere 2019
 | 
Grecia 2019

Excursii Optionale PROGRAME OPTIONALE tarife orientative Turul insulei zona de Nord 25 EURO Croaziera insula Skiathos . . .