Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Duni Bulgaria

Vacanta in Duni Bulgaria

Duni este un oras de vacanta si statiune balneara de pe coasta bulgara a Marii Negre, la 40 de kilometri sud de orasul bulgar Burgas si la 7 kilometri de Sozopol. Statiunea se intinde pe patru sau cinci kilometri, in jurul unui golf mare, chiar pe plaja nisipoasa cu dune - de unde si denumirea de Duni. Plaja statiunii are o lungime de 4.5 kilometri si o latime de aproximativ 100 de metr...

Citeste mai mult

Vacanta in Duni BulgariaDescriere:

Duni este un oras de vacanta si statiune balneara de pe coasta bulgara a Marii Negre, la 40 de kilometri sud de orasul bulgar Burgas si la 7 kilometri de Sozopol. Statiunea se intinde pe patru sau cinci kilometri, in jurul unui golf mare, chiar pe plaja nisipoasa cu dune - de unde si denumirea de Duni. Plaja statiunii are o lungime de 4.5 kilometri si o latime de aproximativ 100 de metri si este acoperita cu nisip fin, auriu. Marea este calma si sigura chiar si pentru copii, apele ei fiind curate si line. Orasul Duni este flancat in partea nordica de munti, iar drumul pana la plaja este presarat de alei inguste, construite in stilul vechiului oras. Este o destinatie de vacanta de pe litoralul bulgaresc, care se remarca nu doar prin ospitalitatea hotelierilor si a regimului all inclusive, ci si a frumusetii naturale, ce-i impresioneaza adesea chiar si pe cei mai pretentiosi turisti.Este zona din care zilnic pleaca numeroase excursii pe mare si in care se organizeaza diferite programe de activitati, printre care sesiuni de pescuit,windsurf, scuba diving si multe altele.

Gastronomie:

Alimentaţia bulgară este la fel de pestriţă ca şi locuitorii acestei ţări. Se amestecă în ea temperamentul, energia şi zilele însorite ale anului. Printre principalele preparate se numără brânza sărată , lactatele şi cimbrul. Nu este de mirare că este denumită cea mai sănătoasă bucătărie europeană. Ar fi un păcat să nu degustaţi specialităţile lor.

În special în lunile de vară, veţi aprecia avantajul supelor bulgăreşi reci, refrişante şi foarte gustoase. Cea mai cunoscută  ,„tarator“, se prepară din iaurt alb, castravete ras, alune şi mărar. Următoarele locuri sunt ocupate de supele reci de ţucheti şi de varză. Dintre supele calde vă recomandăm să încercaţi ciorba de burtă (dršťkovka) cu ardei iute. Dacă vi se pare oarecum fără gust, nu vă plângeţi bucătarului. În Bulgaria fiecare îşi condimenteză supa direct în farfurie , după propriul gust.

Cea mai frecventă ganitură prezentă în farfurii, este cartoful gătit în sute de feluri. În afaă de acesta, mai întâlniţi ardei copţi şi un sortiment variat de legume, cum ar fi roşii, fasole şi ceapă cu sare. Generaţia tânără a adus în bucătărie de asemenea, cartofii prăjiţi atât de cunoscuţi în întreaga lume. Printre deserturile bulgăreşti îndrăgite, figurează fructele coapte (merele, prunele, zmeura şi murele) sau căpşunile cu zahăr. La finalul meselor puteţi servi caşcaval , care pate fi din lapte de oaie, de vacă sau amestec. Se serveşte mai ales cu vin. Veţi îndrăgi cu siguranţă plăcintele şi gogoşile bulgăreşti cu umplutură sărată sau dulce.


Obiective turistice: Cetatea Malkoto Kale

Duni se mandreste cu o mare diversitate de atractii si de divertiment, printre care petreceri nocturne in aer liber, gratare organizate pe plaje, sporturi de apa si excursii organizate de ciclism . Statiunea este format din trei complexe, toate sunt de cinci stele. La aproximativ 6 kilometri vest de Duni se afla cetatea traco Malkoto Kale, construita in secolul 8 i.Hr.. Ea se afla pe varful Kaleto (314 metri deasupra nivelului marii), are o suprafata de 4.000 de metri patrati si este inconjurata de un zid. Se spune ca intrarea obisnuia sa fie situata intre doua morene inalte de 6 metri. 


Templul „Sf. Chiril si Sf. Metodiu” 

Centrul municipal Sozopol se afla la o distanta de 7 kilometri de Duni si atrage cu diferitele sale repere - case renascentiste vechi, strazi pietruite inguste, vestigii arheologice si multe altele. Cea mai mare atractie din Sozopol este formata din ramasitele Sfantului Ioan Botezatorul, pastrate astazi in templul „Sf. Chiril si Sf. Metodiu” din oras. In imediata apropiere se afla plaje Alepu si Arkutino - atractive datorita frumusetii lor si a mediului natural pur.


Rezervatii naturale si de observare a pasarilor

Cetatea Malkoto Kale-Duni se mandreste cu o mare diversitate de atractii si de divertiment, printre care petreceri nocturne in aer liber, gratare organizate pe plaje, sporturi de apa si excursii organizate de ciclism . Statiunea este format din trei complexe, toate sunt de cinci stele. La aproximativ 6 kilometri vest de Duni se afla cetatea traco Malkoto Kale, construita in secolul 8 i.Hr.. Ea se afla pe varful Kaleto (314 metri deasupra nivelului marii), are o suprafata de 4.000 de metri patrati si este inconjurata de un zid. Se spune ca intrarea obisnuia sa fie situata intre doua morene inalte de 6 metri. 

Templul „Sf. Chiril si Sf. Metodiu” -Centrul municipal Sozopol se afla la o distanta de 7 kilometri de Duni si atrage cu diferitele sale repere - case renascentiste vechi, strazi pietruite inguste, vestigii arheologice si multe altele. Cea mai mare atractie din Sozopol este formata din ramasitele Sfantului Ioan Botezatorul, pastrate astazi in templul „Sf. Chiril si Sf. Metodiu” din oras. In imediata apropiere se afla plaje Alepu si Arkutino - atractive datorita frumusetii lor si a mediului natural pur.

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Tip Oferta


Destinatie


Categorii


Au fost gasite 4 hoteluri

Duni, Bulgaria
Litoral Bulgaria 2018
Last Minute

Site web httpwwwdunibghotels_mrphtml Localizare Hotelul a fost construit in 2004 si este situat la 50 m de plaja Facilitati Hotelul are un restaurant principal terasa lobby bar bar la piscina piscina interioara si exterioara si pot fi utiliz . . .

Duni, Bulgaria
Litoral Bulgaria 2018
Last Minute

Localizare Hotelul a fost complet renovat in 2009 si este situat la 400 m de plaja Facilitati Hotelul are un restaurant principal terasa lobby bar bar la piscina piscina exterioara cu sectiune pentru copii Pot fi utilizate toate serviciile com . . .

Duni, Bulgaria
Litoral Bulgaria 2018
Last Minute

Site web httpwwwdunibghotels_marinahtml Localizare Hotelul a fost construit in 2007 si este situat la 20 m de plaja Facilitati Hotelul are un restaurant principal terasa feon lobby bar bar la piscina piscina exterioara cu sectiune pentru co . . .

Duni, Bulgaria
Litoral Bulgaria 2018
Last Minute

Site web httpwwwdunibghotels_bellevillehtml Localizare Hotelul a fost construit in 2003 si este situat la 150 m de plaja Facilitati Hotelul are un restaurant principal terasa lobby bar bar la piscina piscina exterioara cu sectiune pentru co . . .