Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Covasna Romania

Vacanta in Covasna Romania

Covasna este un județ situat în sud-estul Transilvaniei, în zona centrală a României. Reședința județului este municipiul Sfântu Gheorghe. Cu excepția sudului extrem al județului, teritoriul acesta face parte din Ținutul Secuiesc, o regiune istorică și etnografică caracteristică, locuită majoritar de secuii maghiari. Astfel, conform datelor recensământului din 2011, peste 73% din locuitorii județului s-au declarat maghiari....

Citeste mai mult

Vacanta in Covasna Romania


Covasna este un județ situat în sud-estul Transilvaniei, în zona centrală a României. Reședința județului este municipiul Sfântu Gheorghe. Cu excepția sudului extrem al județului, teritoriul acesta face parte din Ținutul Secuiesc, o regiune istorică și etnografică caracteristică, locuită majoritar de secuii maghiari. Astfel, conform datelor recensământului din 2011, peste 73% din locuitorii județului s-au declarat maghiari.

Covasna are o climă moderată, cu veri calduroase și ierni geroase. Temperatura maximă absolută de 39,3 grade a fost înregistrată în anul 1952 în localitatea Păpăuți iar minima absolută de -35,2 grade a fost înregistrată la Întorsura Buzăului în anul 1947.

 


Gastronomie:

Kurtos kalacs este unul dintre cele mai cunoscute preparate traditionale din Tinutul Secuiesc. Cozonacul spiralat, din aluat si zahar sau alta glazura, este acum un preparat facut pe tot teritoriul tarii.

Cozonacul unguresc Baigli este un tip de cozonac secuiesc, de mica dimensiune, cu umplutura de mac sau nuca.

Papricasul este un fel de mancare ungureasca, din carne de pui cu sos si galusti. Preparatul este cunoscut si apreciat nu doar in Ardeal, ci in toata tara.

Gulasul reprezinta un preparat specific regiunii Covasna, unde se desfasoara si un festival al acestui tip de mancare. Preparatul are multe variante, cu si fara carne, pe baza de fasole, cartofi etc.

 

Obiective turistice:

Stațiunea Covasna este renumită pentru izvoarele minerale din zonă și pentru potența acestora de a ameliora afecțiunile cardiovasculare

Balta Dracului  singurul vulcan noroios din oraș. Denumit așa probabil datorită erupțiilor, acesta este îngrădit și amenajat cu grilaje pentru ca turiștii să îl poată admira în siguranța.

Castelul Kálnoky se află în satul Miclășoara din județul Covasna și poartă numele contelui Kálnoky. Legenda spune că, în secolul XIII, regele Ungariei a fost salvat de un localnic pe nume Kálnoky, când, ieșit la vânat, acesta a fost atacat de un urs. În semn de mulțumire, regele l-a ridicat pe Kálnoky la rang nobiliar. 

Valea Zânelor oferă nu doar un peisaj incredibil de frumos, ci și un monument tehnic unic în Europa. Pe scurt, monumentul e o metodă de a se folosi de gravitație pentru a înlocui vagoanele încărcate cu lemne cu cele goale care trebuiau încărcate

Cetatea Ilenei Cosânzene se află în imediata apropiere a orașului Covasna și este cunoscută și sub numele de Cetatea Miske. Este o cetate plină de mister, datorită faptului că nu există foarte multe informații despre aceasta. Există însă, multe legende, printre care și cele care îi dau numele, având-o ca protagonistă pe Ileana 

Muzeul Național Secuiesc se află în reședința de județ, municipiul Sfântu Gheorghe. Aici pot fi vizitate colecții etnografice și arheologice specifice secuimi, însă muzeul are și o secție de științe ale naturii și o bibliotecă.

Castelul Szentkereszty a aparținut baronului Szentkereszty și a fost naționalizat de către statul român în perioada comunistă. Istoria clădirii începe în 1773, însă a intrat în posesia baronului doar după ce acesta s-a însurat cu văduva precedentului posesor

Muzeul Breslelor a fost înființat ca urmare a dorinței locuitorilor de a conserva breslele și obiceiurile meșteșugărești din trecut. Pe lângă exponatele prezente aici, muzeul are și două mascote, numite Zsuzsi și Andris, două păpuși îmbrăcate în costume populare secuiești. 

Mestecănișul de la Reci are câteva specii de animale înscrise pe lista IUCN (Uniunea Internațională pentru conservarea Naturii), printre care lupul cenușiu, cerbul, mistrețul sau dihorul. Totodată, aici se găsesc specii de plante protejate de lege printre care și dedițelul. 


 

 

 

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Au fost gasite 15 hoteluri

Covasna, Romania

Hotel Montana se aflÄ situat Ãn partea sud-esticÄ staÈiunii CovasnaHotel Montana dispune de o capacitate totalÄ de 494 locuri adicÄ 243 camere duble twin Èi 4 garsoniere Camerele sunt distribuite pe cele 8 etaje ale hotelului iar accesul se face pri . . .

Covasna, Romania

Situat In Covasna la 1 km de partia de schi a orasului si la 10 metri de Balta Dracului Hotelul Covasna ofera Wi-Fi gratuit aer conditionat gratuit Èi recepÈie deschisa nonstop Sunt disponibile locuri de parcare gratuite iar o statie de autobuz se ga . . .

Covasna, Romania

HOTEL este situat in centrul statiunii CovasnaCAMERE 123 camere duble 17 camere single si 4 apartamente dotate cu baie proprie lavoar telefon minibar TV balcon si internetFACILITATI 2 lifturi restaurant rampa acces pentru persoane cu afectiuni locom . . .

Covasna, Romania

Regimul de construcÅie al clAdirii este P10 Hotelul clasificat la 3 a fost renovat In anul 2012 Si este amplasat central avAnd o capacitate de cazare de 258 de locuri in 129 camere dubleHotelul pune la dispozItia turistilor toate dotarile standard al . . .

Covasna, Romania

Cu acces gratuit la internet WiFi şi un centru spa Hotelul Mercur SpaWellness Covasna oferă cazare în Covasna la 44 km de Slănic-Moldova Hotelul are grătar şi saună iar oaspeţii pot lua masa la restaurant sau pot savura băuturi la bar Există parcare . . .

Covasna, Romania

Hotelul Clermont este situat in partea de nord a statiunii la aproximativ 50 m de soseaua principalaHotel Clermont pune la dispozitie o structura diversificata de spatii de cazare determinand o mai buna acoperire a tuturorsegmentelor de turisti Cu un . . .

Covasna, Romania

Hotelul Hefaistos este situat in statiunea CovasnaCazarea se poate face in cele 148 de camere duble dotate fiecare cu telefon Tv-color frigider - la cerereHotelul ofera toate conditiile necesare efectuarii de tratament balnearSala de conferinte din c . . .

Covasna, Romania

Spa Wellness Hotelul ofera posibilitatea de tratament Drinks Food Hotelul dispune de un restaurant comun cu Hotel Cerbul avand o capacitate de 296 locuri 2 saloane cu 280 locuri si o terasa cu 16 locuri Localizare Hotel Covasna este situat . . .

Covasna, Romania

Spa Wellness Hotelul ofera posibilitatea de tratament Drinks Food Hotelul dispune de un restaurant comun cu Hotel Covasna  si are o capacitate de 296 locuri 2 saloane cu 280 locuri si o terasa cu 16 locuri Localizare Hotel Cerbul este situa . . .

Covasna, Romania

Spa Wellness Hotelul ofera posibilitatea de tratament Drinks Food Hotelul dispune de un restaurant comun cu Hotel Covasna care are o capacitate de 296 locuri 2 saloane cu 280 locuri si o terasa cu 16 locuri Localizare Hotel Cerbul este situ . . .

Covasna, Romania

SPA Welness Centrul de tratament al hotelului este dotat cu piscina jacuzzi bai cu abur masaj Drinks Food Hotel Caprioara pune la dispozitia turistilor 4 restaurante cu o capacitate totală de 380 locuri bucătărie tradiţional românească specif . . .

Covasna, Romania

Hotel Covasna este situat in centrul statiunii Covasna la aproximativ 27 km fata de gara din Covasna Hotelul a fost renovat in 2013 Pachetul include - Cazare in camera DBL - 5 nopti - Pensiune completa - Tratament - 2 proceduri zi 5 zile - p . . .

Covasna, Romania

Descriere Dotari camere incalzire centrala dus cablu TV telefon balcon Special baza de tratament interioara spatii conferinte - 3 sali 40 80 90 locuri videoproiector Proceduri bai carbogazoase mofete fizioterapie impachetari cu parafina aeros . . .

Covasna, Romania

Hotel Covasna este situat in centrul statiunii Covasna la aproximativ 27 km fata de gara din Covasna Hotelul a fost renovat in 2013 Pachetul include - Cazare in camera DBL - 9 nopti - Pensiune completa - Tratament - 2 proceduri zi minim 7 zil . . .

Covasna, Romania

Amplasat în satul mic Moacșa și înconjurat de o grădină mare cu terasă însorită Conacul Benke oferă centru spa restaurant și serviciu de închiriere de biciclete Pensiunea are camere cu aer condiționat acces gratuit la Wi-Fi și TV cu ecran plat cu can . . .