Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Calimanesti Romania

Vacanta in Calimanesti Romania

Situata pe Valea Oltului, a fost statiunea preferata de Napoleon III pentru izvorul sau de apa minerala. Inca din 1860, statiunea s-a bucurat de faima europeana, apa de aici fiind imbuteliata si transportata la Paris. Cu ape termominerale de adancime (2.500 m), ape termominerale sulfuroase si o bioclima protectoare, statiunea se recomanda drept locul ideal pentru tratarea afectiunilor digestive, urinare, de rinichi si a disfunctiilor ginecologice, neurologice si endocrine....

Citeste mai mult

Vacanta in Calimanesti Romania


Situata pe Valea Oltului, a fost statiunea preferata de Napoleon III pentru izvorul sau de apa minerala. Inca din 1860, statiunea s-a bucurat de faima europeana, apa de aici fiind imbuteliata si transportata la Paris. Cu ape termominerale de adancime (2.500 m), ape termominerale sulfuroase si o bioclima protectoare, statiunea se recomanda drept locul ideal pentru tratarea afectiunilor digestive, urinare, de rinichi si a disfunctiilor ginecologice, neurologice si endocrine.


Clima:
Calimanesti Caciulata beneficiaza de o clima specifica depresiunilor subcarpatice adapostite, fara variatii mari de temperatura, cu veri racoroase (in jur de 20°C in luna iulie) si cu ierni relativ blande (intre -1° si -5°C in luna ianuarie). Temperatura medie anuala din Calimanesti Caciulata este de 9° C. Precipitatii moderate (750-800 mm anual). Factorii de cura naturala sunt reprezentati de clima protectoare si izvoarele (descoperite in 1827) de ape minerale sulfuroase, clorate, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu, in principal hipotonice, cu concentratie, compozitie chimica si temperatura variabile (mineralizare intre 0.5 si 11.5 gr/l; atermale, mezotermale 41°C, si hipertermale= 49.5°C).
Gastronomie:

  • ciorbele de pui, legume, praz, loboda
  • ciorba de parz 
  • praz cu masline 
  • tochitura olteneasca 
  • ciulama de pui cu mamaliguta 
  • carnaciori oltenesti


Obiective turistice:

Mănăstirea Cozia –  la poalele Muntelui Cozia, pe malul drept al Oltului, se află cel mai vechi și important monument de arhitectură și de artă medievală din Țara Românească, ctitorit de domnitorul Mircea cel Bătrân (1387-1388), al cărui mormânt se află în incinta mănăstirii; 

 

Mănăstirea Ostrov - situat pe insula cu același nume din mijlocul râului Olt, a fost zidită din inițiativa domnitorului Neagoe Basarab (1520-1522), pe locul unei vechi biserici; 


Mănăstirea Stănișoara - este amplasată la poalele masivului Cozia. Accesul se face pe valea Păusa-Stănișoara pe direcția nord, plecând din halta CFR Păușa-Căciulata, la aproximativ 6 km, sau din stația CFR Turnu, pe direcția est, la aproximativ 4 km.


La Nucet – Stănișoara, primul așezământ monahal a fost un schit construit din lemn (nu se cunoaste data construirii), ce se leagă de numele sihaștrilor Meletie, Neofit, Isaia si alții, veniți pe aceste locuri de la mănăstirea Cozia si trăitori ai peșterilor de aici. 


Mănăstirea Turnu – la poalele muntelui Cozia, nu de parte de apele Oltului, se înalță silueta zveltă a mănăstirii de călugări Turnu, situată la 600 m de stația de cale ferată cu același nume și 2 km de ctitoria voievodului Mircea cel Bătrân.


Castrul Roman Arutela   – cu vestigii romane construite pe o veche aşezare dacică, situat pe malul stâng al Oltului în Poiana Bivolari (odinioară o mare bivolărie domnească). 


Masa lui Traian - un promontoriu stâncos ce prelungeşte Muchia lui Teofil până în albia Oltului; în prezent apare doar că o mică insulă ieşită din apele lacului de acumulare Turnu. 


Parcul Național Cozia - este unul din cele mai frumoase parcuri naționale din țara noastră și este situat în partea central-sudică a Carpaților Meridionali trăiesc specii de mamifere: ursul, lupul, râsul, pisica sălbatică, cerbul carpatin, căpriorul și capra neagră. Mare atenție unde vei pune piciorul, să nu călcați pe o viperă, căci la soare, pe stânci viperele (comună și cu corn) stau să se încălzească.


Cascada Lotrisor - o altă atracție aflată în  Parcul National Cozia, in partea central sudica a Carpatilor Meridionali, la o altitudine aproximativa de 515 metri.

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Au fost gasite 14 hoteluri

Calimanesti, Romania

Hotelul Oltul este situat in centrul statiuniiFacilitati HotelHotelul dispune de 231 de camere Complexul mai are in doatre restaurant baza de tratamentFacilitati CamereCamerele au grup sanitar propriu TV color cablu TVTratamentIndicatii cura interna . . .

Calimanesti, Romania

Hotelul Central este situat aproape de centrul statiuniiFacilitati Hotel Hotelul dispune de 40 camere Single si 105 camere Duble Serviciile oferite de hotel sunt restaurant terasa bar sala de conferinteHotelul Central detine propria baza de tratament . . .

Calimanesti, Romania

Hotelul Central este situat in apropiere de centrul statiuniiServicii oferite - Hotel Teilor Calimanesti Restaurant Tv si cablu tv Bar de zi Parcare Hotel Teilor dispune de camere cu unul si doua locurigrup sanitar propriuTv colorcablu tvrestaurantAl . . .

Calimanesti, Romania

Vila LiliaculTrandafirul dispune de 26 camere cu 2 locuri si 2 apartamente Camerele sunt dotate cu Tv color cablu Tv baie cu dus uscator de par si ventilatie Hotelul are in dotare restaurant bar de zi Vila LiliaculTrandafirul permite accesul rapid in . . .

Calimanesti, Romania

Dotari generale- 1 camera dubla 3 apartamenteDotari camere- baie proprie tv cablu minibar apartamentul dispune de living si dormitorServicii masa- se acorda in unitatea restaurant Central categoria a II-a în sistem chip cardTratamentul se efectueaza . . .

Calimanesti, Romania

Vila LiliaculTrandafirul este situata langa Complexul Hotelier CoziaFacilitati VilaDispune de camere duble restaurantFacilitati CamereSpatiile de cazare sunt dotate cu TV color cablu minibarTratamentIndicatii cura interna Se pot trata afectiuni ale t . . .

Calimanesti, Romania

Hotelul Orizont Cozia va ofera un confort deosebit intr-o atmosfera calda si intima la preturi rezonabileToate camerele hotelului au ca dotari Tv color minibar linie telefonica internationala acces internet acces in camera cu cartele magnetice bai pr . . .

Calimanesti, Romania

Amplasate in Calimanesti Caciulata Hotelul Domnitei 3 si Pensiunea Domnitei 4 va ofera cazare in 24 camere duble intr-o atmosfera calda si intimaHotelul Domnitei 3 are o capacitate de 30 de locuri 15 camere twin la care se adauga 18 locuri 9 camere t . . .

Calimanesti, Romania

DescriereHotelul este situat in centrul statiuniiAdresa Calimanesti- Caciulata str Calea lui Traian nr 559 cod 245601 jud ValceaDotari generaleRestaurant parcare proprie acces persoane cu dizabilitatiSali de conferinta 1Dotari camereTV frigider baie . . .

Calimanesti, Romania

Hotelul Traian 3 este situat in centrul statiunii Calimanesti-Caciulata pe str Calea lui Traian nr559 Acesta ofera turistilor - restaurant - bar de zi - parcare - spalatorie contra cost - acces pentru persoane cu dizabilitati - bazin cu apa ter . . .

Calimanesti, Romania

Situat în Călimănești la marginea Văii Oltului și la 49 km de Rânca Complexul Turistic Casa Românească are 2 saune una uscată și una umedă un restaurant care servește preparate din bucătăria tradițională precum și 2 piscine în interior și aer liber . . .

Calimanesti, Romania

Va punem la dispozitie spatii de cazare in Calimanesti - Caciulata dotate cu grup sanitar propriu uscator de par televizor LED minibar internet sistem incalzire Complexul ofera turistilor urmatoarele facilitati sala de conferinte piscina exterioara   . . .

Calimanesti, Romania

Hotel Orizont-Cozia a fost inaugurat in 2006 iar in anul 2010 s-a extins cu un nou corp de o eleganta si panorama impresionanta Avand o clasificare de 3 stele hotelul pune la dispozitie 32 de camere cu pat matrimonial 12 camere cu doua paturi 4 apart . . .

Calimanesti, Romania

Situată in stațiunea Căciulata de langă orașul Călimănești Pensiunea Domniței oferă unități de cazare cu baie privată și acces gratuit la internet . . .