Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Bran Romania

Vacanta in Bran Romania

Bran este situat la 29 km de oraşul Braşov într-o zonă cu numeroase sate unde se practică cu succes turismul rural. Regiunii îi sunt caracteristice păşunile întinse pe dealuri care se înalţă treptat spre sud, înspre Munţii Piatra Craiului....

Citeste mai mult

Vacanta in Bran Romania


Clima:

Descriere:

Bran este situat la 29 km de oraşul Braşov într-o zonă cu numeroase sate unde se practică cu succes turismul rural. Regiunii îi sunt caracteristice păşunile întinse pe dealuri care se înalţă treptat spre sud, înspre Munţii Piatra Craiului. 
Turiştii pot merge în drumeţii sau în excursii cu bicicleta în Munţii Bucegi şi Piatra Craiului sau pot vizita Castelul Bran, fortăreaţa medievală ori Peştera Liliecilor de la Râşnov, cascadele şi trecătorile de la Moeciu, precum şi peşterile şi cheile din regiunea cuprinsă între Fundata şi Şirnea. 
Artele populare precum olăritul, blănăritul sau încondeiatul ouălor sunt foarte răspândite în această zonă. Aici se organizează şi sărbători tradiţionale precum „Nedeia" de la Fundata - sărbătorirea întoarcerii oierilor din munţi -, care are loc în luna august şi „Măsuratul laptelui", o sărbătoare de mijloc de vară. 

Obiective turistice:

Pârtia Zănoaga-incepând din Ianuarie 2005 s-a deschis pârtia Zănoaga, la o distanţă de aproximativ 4 km de Castelul Bran. Pârtie cu dificultate medie, de o lungime de aproximativ 800 m, dotată cu teleschi. Diferenţa de altitudine este de 170m.
Castelul Bran-supranumit si "Castelul lui Dracula",este în prezent una din cele mai populare destinaţii turistice din România. Turistul ajuns la Bran rămâne impresionat atât de măreţia castelului, cât şi de frumuseţea acestor locuri, străjuite de munti. Castelul, construit în secolul al XIV-lea pe o stâncă străjuită de dealuri, este cunoscut drept casa în care s-a născut Vlad Ţepeş.
Muzeul Satului Branean-un foarte bine organizat muzeu in aer liber unde veti gasii case gospodarii intregi si chiar stani ciobanesti tipice acestei zone,al treilea muzeu are o stransa legatura cu castelul - Vama Branului - ne aduce aminte ca vestitul castel era de fapt un punct vamal intre vechile provincii romanesti Transilvania si Tara Romaneasca. Aici sunt expuse vechi unitati de masura si unelte de masurare folosite de vamesii de odinioara pentru taxarea negustorilor ce treceau vama prin Pasul Bran. Atentie intrebati la intrare daca vama este deschisa.
Culoarul Bran-Rucăr (1254 m)-reprezintă una dintre principalele axe turistice de legătură între părţile centrală şi sudică ale ţării. Predomină ca atracţii turistice cele naturale de mare spectaculozitate: forme carstice (cheile Dâmbovicioarei, Ghimbavului, peşterile Dâmbovicioara, Urşilor, abruptul vestic si nord-vestic al Bucegilor).
Ca vestigii istorice se remarcă ruinele unor castre romane si fortăreţe feudale:Podul Dâmboviţei, castelul Bran. Se evidenţiază elementele de etnografie si folclor (artizanat, sculptură în lemn si arhitectură populară, port popular, sărbători tradiţionale) specifice aşezărilor rurale:Dragoslavele, Rucăr, Podul Dâmboviţei, Fundata, Şirnea, Bran, Moeciu etc. unele dintre ele declarate "sate turistice".Destinaţie: tranzit, drumeţie montană, alpinism, speoturism, odihnă şi recreere, agroturism.
Munţii Piatra Craiului (2238 m)-se evidenţiază ca o creastă calcaroasă impunătoare şi prin numeroasele şi variatele forme carstice (chei, peşteri, doline);important domeniu pentru alpinism (128 trasee);
Destinaţie: drumeţie montană (24 trasee), alpinism, speoturism, sporturi de iarnă (Plaiul Foii).


Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Au fost gasite 16 hoteluri

Bran, Romania

Complexul este format din unsprezece vile ce totalizeaza 103 camere si 4 apartamente cu grup sanitar propriu si dotari moderne distribuite astfel Vila Bran 1 are 9 camere Vila Bran 2 are 5 camere Vila Bran 3 are 7 camere Vila Bran 4 a . . .

Bran, Romania

Localizare Superba pensiune se situeaza intr-un peisaj montan splendid la intrare in Bran Judetul BrasovDotari si facilitatiCamerele sunt dotate cu minibar telefon televizor Lcd internet wireless baie proprie cu cabina de dus sau cada uscator de par . . .

Bran, Romania

Amplasare Situat în imediata apropiere a castelului Bran Complexul Wolf vÄ aÅteaptÄ sÄ îi fiÅi oaspete în orice perioadÄ a anului Amplasarea la numai 150m de DN 73A face complexul destinaÅia idealÄ atât pentru oaspeÅii în tranzit cât Åi pentru cei c . . .

Bran, Romania

 Amplasare Situat în imediata apropiere a castelului Bran Complexul Wolf vÄ aÅteaptÄ sÄ îi fiÅi oaspete în orice perioadÄ a anului Amplasarea la numai 150m de DN 73A face complexul destinaÅia idealÄ atât pentru oaspeÅii în tranzit cât Åi pentru cei . . .

Bran, Romania

   Hotelului La Dolce Vita se gaseste intr-o zona care face faima Romaniei in vecinatatea vestitei localitati de munte Bran care dincolo de legende atribuite de literatura straina isi poarta cu discretie importanta catorva secole ca localitate de hot . . .

Bran, Romania

Finalizată in 2013 Pensiunea Brandeberg din Bran este rodul mai multor ani de căutări şi inspiraţie din superba zonă a Tirolului Am incercat şi sperăm că am reuşit să aducem o mică parte din arhitectura austriacă pe care am armonizat-o in mioriticul . . .

Bran, Romania

Hotelul Wolf este amplasat pe valea Branului intr-un peisaj mirific intre masivele Bucegi si Piatra CraiuluiEste o unitate turistica nou construita finalizata in august 2006 la standarde europene cu camere spatioase si confortabile 18 camere 36 de lo . . .

Bran, Romania

Construit în toamna anului 2011 Hotel Emire detine un loc aparte prin eleganta si rafinament in mirifica statiune Bran incarcata de istorie si mister  Hotel Emire situat intr-o zona linistita cu un peisaj deosebit cu o vedere panoramică la Munţii   B . . .

Bran, Romania

Hotel Maridor este un hotel de patru stele la poalele Branului situat pe DN73 la intrare in Bran dinspre BrasovHotel Maridor este construit pe 3 nivele in amfiteatru cu o arhitectura moderna si rafinata lift cu vedere exterioara catre Muntii Bucegi s . . .

Bran, Romania

Hoteluleste amplasat la intrarea dinspre Brasov pe partea dreapta in spatelesupermarketului Wolf la aprox 1 km de Castelul Bran de Muzeul Bran si departia de schi . . .

Bran, Romania

Înconjurat de munți Complexul La Vâltoare beneficiază de o amplasare liniștită în județul Brașov la 500 m de Castelul Bran Proprietatea oferă WiFi gratuit și acces gratuit la o cadă cu hidromasaj Toate camerele sunt dotate cu birou și TV prin cabl . . .

Bran, Romania

Centrul de Agrement si Turism Modern Montan LA VALTOARE reprezinta o foarte buna alegere atat pentru turistul calator pe meleagurile Branului cat si pentru cei dornici de o evadare intr-un loc cu o frumusete greu de descris cu gazde primitoare si mer . . .

Bran, Romania

Vila Adrian detine 9 camere duble spatioase 6 dintre acestea beneficiind de baie proprie cu jacuzzi si sauna Toate camerele detin grup sanitar propriu televizor si birou Restaurant Restaurantul Hanu Vamii din cadrul Centrului de Agrement Monta . . .

Bran, Romania

CAMERE 14 camere dotate cu mobilier din lemn TV minibar centrala termicaFACILITATI Incalzire centrala Loc de joaca pentru copii Parcare Restaurant Sala de Conferinte Sala de mese Teren sport TV . . .

Bran, Romania

Localizare Este amplasata la 500 m fata de Castelul Bran la poalele dealului Magura Dotari generale 10 camere duble mici 4 camere duble mari 1 apartament cu o camera 1 apartament duplex restaurant sala de conferinte terasa rustica spatiu de joaca . . .

Bran, Romania

Situatla un minut de Castelul Bran la 4 km de partia de schii amenajata atatpentru incepatori cat si pentru avansati cu renumita sa rezonanta istoricaintr-o zona etnografica de prima importanta in Romania complexul Hotel -Restaurant Hanul Bran' va as . . .