Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Algarve Portugalia 2021

Vacanta in Algarve Portugalia 2021

Algarve se afla in sudul Portugaliei si cuprinde, de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania, aproximativ 200 km de tarm. Zona este atractiva pentru persoane care nu iubesc turismul de masa si prefera statiunile cochete cu turisti mai selectivi.

Citeste mai mult

Vacanta in Algarve Portugalia 2021


Clima:Descriere:

Supranumita Pamantul Eternei Primaveri, zona Algarve este o destinatie preferata de turisti pentru plajele curate, apele nepoluate si clima placuta in orice anotimp. 
Algarve se afla in sudul Portugaliei si cuprinde, de la capul Cabo de Sao Vicente pana la granita cu Spania, aproximativ 200 km de tarm. Zona este atractiva pentru persoane care nu iubesc turismul de masa si prefera statiunile cochete cu turisti mai selectivi. 
Aceasta regiune a Portugaliei cuprinde urmatoarele municipalitati: Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Monchique, Olhão, Portimão, São Brás de Alportel, Silves, Tavira, Vila do Bispo si Vila Real de Santo António. 

Gastronomie:

Fiind înrudită cu bucătăria mediteraneană, gastronomia portugheză tradiţională este în mod notabil influenţată de marea varietate de condimente folosite la pregătirea specialităţilor tipice, un obicei care a devenit tradiţie încă din epoca colonială, când Prinţul Henry Navigatorul a ordonat navelor sale să aducă înapoi în ţară cât mai multe fructe şi legume exotice din Lumea Nouă. De fapt, dacă e să păstrăm în minte acest aspect, gastronomia portugheză este una dintre cele mai influente bucătării din Europa: foarte puţini ştiu că portughezii au fost cei care au adus şi au popularizat în Europa tomatele şi cartofii, şi chiar şi ceaiul.
Pe de altă parte, bucătăria portugheză tradiţională este cel mai bine cunoscută pentru aplecarea pe care o are pentru ingrediente precum piri-piri (ardei foarte iuţi) sau piper negru, scorţişoară şi şofran. Se poate spune, fără a exagera, că portughezii sunt îndrăgostiţi de aceste ingrediente, precum şi de uleiul de măsline, pe care îl folosesc fie pentru a aroma mâncărurile, fie pentru a le găti.

Obiective turistice:

Plaja Praia da Batata este locul ideal pentru pasionaţii de navigaţie. În imediata apropiere, este un club pentru doritorii de a practica acest gen de activitate, de aceea, deseori, veţi vedea bărci staţionînd, sau ieşind din port. În apropiere plajei, se află şi o cetate, Ponta da Bandeira, care impresionează prin arhitectura sa. Astfel, mulţi dintre cei care aleg să viziteze fortăreaţa, fac un popas şi pe plaja Praia da Batata. 
Pentru familiile care aleg să petreacă vacanţa în Algarve, locul ideal este plaja Praia do Camilo. Deşi este o plajă destul de mică, este foarte frumos aranjată şi prezintă anumite facilităţi pentru turişti. Spre exemplu, deţine o parcare destul de încăpătoare, ceea vă permite să veniţi aici cu automobilul, luindu-vă întreaga familie. De asemenea, veţi putea să vă relaxaţi într-un restaurant, servind băuturi sau bucate uşoare. Cu alte cuvinte, plaja este ideală pentru doritorii de relaxare într-o atmosferă liniştită. Deseori, pe plajă sunt observate cupluri de îndrăgostiţi.

Dar, pe lingă plaje, magazine, restaurante, cluburi de noapte, Algarve se poate mîndri cu mai multe monumente istorice, naturale şi arhitecturale.Muzeul Regional Lagos este situat lingă Biserica Sf. Anton şi prezintă cel mai mare interes, atît pentru turişti, cît şi pentru localnici.
Muzeul prezintă o coleţie de obiecte, destul de ciudate şi rare precum şi comori a căror valoare este inestimabilă. De o însemnătate sporită sunt nişte veşminte purtate de regele Sebastio la ultima liturghie, precum şi un pomelnic care datează din secolul XVI şi în care pot fi observate scene din Buna Vestire, întruchipindu-l pe Iisus Hristos în Templu. Tot în Lagos se găseşte Science Center din Lagos, care a fost deschis oficial în anul 2009, la 29 ianuarie. Tematica tuturor materialelor sunt descoperirile portugheze şi navigările efectuate in secolul XV-XVI. Printre cele mai relevante teme sunt: cartografia, construcțiile navale și astronomia. Tot aici, a fost instalat un conac, datînd încă din secolul al XVIII-lea şi care a fost donat de Maria Boulain Fogaca. Complexul respectiv mai include cîteva terase şio  grădină.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie

Vezi mai mult

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 421 hoteluri

Albufeira, Portugalia Vezi locatia pe harta
 • aer conditionat (AC)
 • parcare
 • sala de fitness
 • piscina exterioara
 • camere de familie
 • restaurant
 • centru spa
 • bar
Albufeira, Portugalia Vezi locatia pe harta
 • wi-fi
 • aer conditionat (AC)
 • parcare
 • minibar
 • room service
 • piscina exterioara
 • restaurant
 • centru spa